کشف دومین ذخیره عظیم لیتیوم جهان در همدان؛ اقتصاد ایران دگرگون می شود؟

کشف دومین ذخیره عظیم لیتیوم جهان در همدان؛ اقتصاد ایران دگرگون می شود؟

لیتیوم ماده مهمی است که در باتری‌های یون لیتیوم قابل شارژ، مانند باتری‌های مورد استفاده در تلفن‌های همراه و خودروهای برقی، استفاده می شود. لیتیوم در صنعت خودروهای الکتریکی در حال رشد به عنوان طلای سفید شناخته می شود. ابراهیم‌‌‌ علی مولابیگی، مدیرکل دفتر امور اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد که ایران ذخیره ای ۸ میلیون و ۵۰۰ هزارتن کانسنگ لیتیوم را در همدان کشف کرده است.

کشف ذخایر لیتیوم در ایران

ماجرای کشف لیتیوم در ایران چیست؟

ابراهیم‌‌‌علی مولابیگی با بیان اینکه افزایش منابع عناصر نادرخاکی و برخی فلزات باارزش از جمله ثمرات اجرای اکتشافات معدنی در سال‌های اخیر بوده است، گفت: «ایران جزو معدود کشورهایی است که به مقادیر مناسبی از ذخایر عناصر نادرخاکی و فلزات باارزش دسترسی دارد و کشف نخستین ذخیره لیتیوم در استان همدان نویدبخش کشف ذخایر دیگری در این استان خواهد بود».

وی با اشاره به ۸میلیون و ۵۰۰هزارتن کانسنگ لیتیوم کشف شده افزود: «در جهان امروز این فلز استراتژیک و باارزش یکی از نیازهای تکنولوژی روز محسوب می‌شود». مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صمت با بیان اینکه گواهی ‌‌‌کشف صادره برای محدوده مذکور به تایید اعضای کمیسیون گواهی‌‌‌کشف رسیده و به‌‌‌زودی توسط اداره‌‌‌کل صمت استان همدان صادر خواهد شد، یادآور شد: «این ماده معدنی در یک منطقه رسی تشکیل شده که این موضوع ذخیره مذکور را در کل کشور منحصربه‌فرد می‌کند».

ماجرای کشف لیتیوم در ایران چیست؟

محمدهادی احمدی، معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه دو معدن لیتیوم در دشت قهاوند کشف شده است گفت: «گواهی کشف و پروانه بهره‌برداری از این ماده معدنی در حال اخذ است».

وی با اشاره به اینکه دو سال آینده این معدن راه‌اندازی خواهد شد افزود: «کشف این معدن چهار سال زمان برد و سرمایه‌گذار نیز آماده سرمایه‌گذاری بر روی آن است».

ماجرای کشف لیتیوم در ایران چیست؟

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با تاکید بر اینکه گستره این دو معدن ۵ تا ۶ کیلومتر مربع و به اندازه مساحت دشت قهاوند است ادامه داد: «در حال حاضر در مرحله بررسی بهره‌گیری از تکنولوژی دوکشور توسعه یافته برای استخراج آن هستیم».

وی یادآور شد: «فرآوری این اکتشاف در باتری لیتیومی در گوشی تلفن همراه، صنایع پیشرفته و الکترونیکی به کار برده می‌شود که هم جنبه صادراتی و هم قابلیت استفاده در داخل کشور را دارد».

قیمت لیتیوم و نقش این کشف در اقتصاد ایران و جهان

ماجرای کشف لیتیوم در ایران چیست؟

ایران با توجه به تحریم‌های سنگین بین‌المللی و کاهش ارزش ریال در برابر دلار، از توانایی صادرات چنین منابع ارزشمندی سود خواهد برد. اگرچه مشتری هایش به دلیل وجود تحریم ها، احتمالا محدود خواهد بود.

ایران همچنین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز در جهان است، اما ناتوانی آن در صادرات گسترده به دلیل تحریم ها، ظرفیت آن را برای درآمدزایی و ارز خارجی و همچنین توانایی آن برای کمک به عرضه جهانی را کاهش داده است.

ماجرای کشف لیتیوم در ایران چیست؟

قیمت این فلز در سال گذشته به دلیل تقاضای بیشتر برای قطعات خودروهای برقی، مشکلات زنجیره تامین جهانی و تورم سر به فلک کشیده است، اما اخیراً کاهش یافته و در بحبوحه کاهش فروش خودروهای برقی و کندی فعالیت تجاری در چین، که سریع‌ترین رشد را داشته، دچار اصلاح شده است.

از نظر بازار جهانی لیتیوم، چنین افزایشی در ذخایر شناخته‌شده جهان می‌تواند قیمت این فلز را بسته به ظرفیت صادرات ایران، کاهش دهد.

ماجرای کشف لیتیوم در ایران چیست؟

تحلیلگران گلدمن ساکس شاهد کاهش قیمت لیتیوم هستند. در دو سال آینده، گلدمن انتظار دارد عرضه لیتیوم به طور متوسط سالانه ۳۴ درصد رشد کند، که در راس آنها استرالیا و چین هستند که بزرگترین ذخایر این فلز در جهان را در اختیار دارند.

این بانک نوشت: «از این رو، در حالی که رشد فروش خودروهای برقی در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم می‌تواند به طور موقت افزایش یافته و باعث افزایش قیمت فلزات باتری این خودروها شود، اما افزایش احتمالی عرضه و ظرفیت اضافی این ماده، متعاقباً قیمت‌های لیتیوم را در میان مدت کاهش می‌دهد.»

چه کشورهایی بیشترین ذخایر لیتیوم را دارند؟

به گفته خبرگزاری CNBC، به نقل از سازمان زمین شناسی ایالات متحده، اگر رقم ادعا شده توسط مسئولین ایرانی دقیق باشد، این ذخایر پس از شیلی که دارای ۹.۲ میلیون تن از این فلز است، به دومین ذخیره بزرگ لیتیوم شناخته شده در جهان تبدیل می شود.

خبرگزاری تسنیم نیز بر اساس آمار سازمان زمین شناسی آمریکا که بولیوی بزرگ‌ترین دارنده ذخایر لیتیوم در جهان است و ۲۱ میلیون تن از ذخایر این فلز را در اختیار دارد. آرژانتین با ۲۱ میلیون تن، شیلی با ۱۱ میلیون تن، استرالیا با ۷.۹ میلیون تن، چین با ۶.۸ میلیون تن و هند با ۵.۹ میلیون تن در رتبه های بعدی قرار دارند و ایران با این کشف در جایگاه هفتمین کشور جهان از نظر میزان ذخایر لیتیوم قرار دارند. می‌گیرم.

۴۱ نظر

ورود

  • !!! اسفند ۱۶, ۱۴۰۱

    فقط دولت احمدی نژاد ۶۰۰ میلیارد دلار نفت فروخت، خب چی شد؟ چی از اون دلارها موند؟ کدوم اقتصاد پایه تقویت شد که امروز با عطسه غرب دلارمون ۶۰ هزار تومن نشه؟
    خوشبحال آقازاده ها، خوشبحال نظامی ها، میدان دارها، مبارک شون باشه، مبارک بشار اسد و گروههای مقاومت لبنان عراق و یمن و آفریقا و… به مردم ایران چی میرسه؟؟؟؟

    • مهرداد اسفند ۱۶, ۱۴۰۱

      مفت و ارزون زیر قیمت میفروشند به چین

    • کیانوش اسفند ۱۸, ۱۴۰۱

      ۸۰۰ تا فروخت فکر کنم ،این معدن هم امیدوارم بهره برداریش اونقدری طول بکشه که ی تغییر خیلی خیلی بزرگ تو کشور به وجود میاد همون تغییر یکه همه میدونیم چیه و لازمه بیرون اومدن کشچر از این منجلابه در اون صورت این معدن میتونه واقعا نقش اساسی تو غیر وابسته کردن اقتصاد کشور به نفت و گاز داشته باشه البته اگر کارخونه های تولید باطری داخل کشور ساخته باشن که اگر تحریمی نباشهبدون شرک شرکت های خارحی هم از خذاشونه که کارخونه تولید باطریشون نزیدیک به معادن باشه و تو کشوری مثل ایران با نیروی کار جوون و تحصیل کرده وگرنه اگر قرار باشه کل فرایند استخراج رو بدیم چین وبعد ازکشور خارجش کنه و تو چین تبدیل به باتریش کنه قطعا نه تنها سودی واسه کشچر نداره که ضربات مهلکی هم به محیط زیست کشور میزنه چون استخراج لیتیوم شدیدا احتیاج به اب داره و با توجه به سوابق بزرگواران تو مدیریت منابع ابی قطعا اگر پروژه دست اینا باشه استان همدان هم به بی ابی مبتلا میکنن

      • آرمان شهریور ۱۱, ۱۴۰۲

        واقعا که عقل نداری . چیزی هز تاریخ و سیاست هم حالیت نیست

  • Hichkas اسفند ۱۶, ۱۴۰۱

    هر کس فکر کنه قراره اتفاق مثبتی برای «مردم» بیفته شک نکنه که حافظه نداره

  • محمدی اسفند ۱۶, ۱۴۰۱

    معدن به این بزرگی الان چرا کشف شده

    • مهرداد اسفند ۱۶, ۱۴۰۱

      هر وقت از نفت به قدرت خریدمون رسید از این هم میرسه .

  • Maj اسفند ۱۷, ۱۴۰۱

    تبریک میگم ب ملت لبنان و فلسطین و چین و روسیه

  • امیرمسعود اسفند ۱۷, ۱۴۰۱

    مستقیم و مجانی میرسه به دست چینی های مفت خور اگه هم پول کمی بدن مستقیم میرسه به دست بشار اسد و حوثی ها و…

  • احمد اسفند ۱۷, ۱۴۰۱

    خوشبحال مسئولین آقازده ها لبنان فلسطین و یمن

    • محمد اسفند ۱۸, ۱۴۰۱

      نمیدانم خوشحالی کنیم یا گریه کنیم.سال ۶۶ پزشکی تهران قبول شدم زمان گذشته اول راهنمایی بودم…انقلاب و جنگ را دیدم و در مرصاد اسیب دیدم…روزبروز دزدی از بیت المال بیشتر و بیشتر و ما افسرده تر و افسرده تر…اخه یکی بیاد فقط اینهمه دزد و توله دزد رل معرفی کنه حدااقل نفرینشان کنیم!!!

      • آرمان شهریور ۱۱, ۱۴۰۲

        ببین عزیز تصاد طبقاتی و نابرابری همه دنیا وجود داره متاسفانه . این واقعیت زشت جهان امروزه . هر چی کشوری بیشتر به توسعه برسه و به ثروت بیشتری دست پیدا کنه طبیعتا این ثروت برابر همه ازش سهم نمیبرن . ولی و۱عیت ایران آنچنان هم که در ذهن من و شما کردن بد نیست. صریب جینی مهمارین شاخصی هست که میزان نابرابری رو در یک جامعه نشون بوده . صریب جینی ایران چندان خوب نیست ولی از قبل انقلاب بهتره و حتی همین عربستانی که برات مثال می زنند ضریب جینی یعنی مابرابری اش اندکی از ایران بدتره .کانادا اندکی بهتر از ایرانه .امریکا یه کوچولو بدتره ولی خب کشوری مثل افعانستان چون توسعه چندانی پیدا نکرده و درآمد انچنانی نداره صریب جینی بسیار بسیار بهتری از ایران داره و جامعه برابرتری نسبت به ما داره . طبیعتا جایی که پول میاد نابرابری هم به دنبالش میاد

  • ابوالفضل اسفند ۱۷, ۱۴۰۱

    تبریک به مردم شهید پرور روسیه سوریه فلسطین چین کلا همه جای دنیا بغیر از مردم ایران

  • شاهین اسفند ۱۷, ۱۴۰۱

    هر وقت چنین اتفاقاتی در ایران رخ بدهد مردم فلسطین و عراق و سوریه و لبنان و روسیه شادی می کنند و الان باید ایران را گاو شیرده خواند نه عربستان که با سیاست هزاران امتیاز از غرب برای رفاه مردمش گرفت

    • علی اسفند ۱۸, ۱۴۰۱

      ای درود بر شرفت هم وطن

  • ناشناس۹ اسفند ۱۸, ۱۴۰۱

    حالا لیتیوم هم کشف شد . اصلا” هم وزن لیتیم الماس کشف شد چه تاثیر به حال این مردم‌بدبخت داره فقط حاکمان بهتر و پر قدرت تر سوار دوش این مردم‌فقیر نگهداشته شده مگه نفت هزاران نعادن چه گلی به سر این مردم زده ۴۴ سال

  • علیرضا اسفند ۱۸, ۱۴۰۱

    ۸.۵میلیون تن کانسنگ لیتیوم کشف شده، لیتیوم خالص شاید در حد یک یا دو میلیون تن باشه

  • Koros اسفند ۱۸, ۱۴۰۱

    اولا انیدوارم ایت ثروت به آخوندا نرسه ثانیا مگر خوزستان اینقدر نفت و ثروت داره چیزی به مردمش رسید؟ یه مشت دزد سر گردنه اومدن ثروت ایران را بدزدن.

  • مانی اسفند ۱۸, ۱۴۰۱

    ۸.۵ میلیون تن به معنای لیتیوم خالص نیست. باید عیار معدن مشخص شود تا مقدار واقعی لیتیوم هم مشخص شود.

  • علی اسفند ۱۸, ۱۴۰۱

    اولین موردی که تنگنا های کشور را حل میکند داشتن حکومتی مبتنی بر دانش روز کشور داری است وگر نه نفت و گاز مشکلات ما را حل نکرد عناصر دیگر مانند لیتیوم هم مشکلات ما را حل نخواهد کرد. به قول معروف چو ناکس در ده کد خدایی کند کشاورز باید گدایی کند

  • جفری اسفند ۱۸, ۱۴۰۱

    مبارک مسولین روسیه چین و ایران مردم هم که بدتر و فقیر تر

  • محمد صادق منافی اسفند ۱۹, ۱۴۰۱

    نمیدونم شاید به برخی پول دادن گفتن بگید میدن به چین یا فلسطین! خب دوست عزیز اگه میتونی اثبات کن دیگه

    • مرتضی اسفند ۱۹, ۱۴۰۱

      وضع مردم.

    • Dghh اسفند ۱۹, ۱۴۰۱

      تو پول گرفتی بیای خودتو به خواب بزنی سند بالاتراز سخنان اون گردنکلفت و …. مش ملا ک گفت همه هزینه هارو ایران میده سند بالاتراز اون سخنگوی فلسطین بود کی بود ک گفت اومدیم انقدر باچمدان پول دادن بهمون ک دست اون پنج نفر جانداشت بیشتر ببریم تو یا فلسطینی هستی یا چینی یاروسی اخه چشمتو باز کن مغز فندوقی خودشان دارن میگن بعد تومیای مثلا بگی نیست توچقدرپول گرفتی بیای بگی نیست همه مقامات میگن ب اونا کمک میکنیم خود اون ….میگن ب ما پول میدن بعدتومیگی سند بیار تو هم سندبیار ک به جای ….مغز تو کلت است

      • داریوش شهریور ۱۱, ۱۴۰۲

        با چمدون پول دادن . حالت خوبه ؟؟؟؟ چقدر سواد داری ؟؟؟ خخخخ

  • داود اسفند ۱۹, ۱۴۰۱

    نوش جان سیستم سرمایه داری در ایران راحتر به نزول خوری ادامه میدهند

  • مرتضی اسفند ۱۹, ۱۴۰۱

    نه.

  • Dghh اسفند ۱۹, ۱۴۰۱

    خوب ب ما مردم ایران چه ربطی داره اقازاده صادرمیکنند و میرن امریکاوکاناداحالشو میبرن ب مردم عادی چه ارتباطی داره الان باید ذوق کنیم یاناراحت بشیم ؟گیرم اصلا طلای خالص چه سودی برای ملت داره همشو یک دزد میبره و اب هم روش الان فرزندان سران راست کردن براش و جنگ شروع میشه واقعا چقدر این کشور بدبخت و بیچاره است ک بااین همه ثروت مردم باید برای نان شب گریه کنن لعنت بر باعث وبانی این وضع خدانابودش کنه هرکی باعث این وضع است بچه هاش جلوش پرپر بشن و خودشان کرم بزنه ب بدنشان اگر خدای وجود داره اگر هم نداره ک بردن و خوردن

  • فریازان اسفند ۱۹, ۱۴۰۱

    سلام. کشف نمی شد بهتر بود، شاید در این کشور بماند برای نسل بعدی، بخدا یقین دارم چند نفر آنرا می دزدند و می روند کشورهای دیگر و خودش و خانوادشون مقیم میشن. و ما باید بدویم پشت سرشو که برگردانیم برای محکمه، تون قرآن قسم فعلا استخراج نکنید ت…. بعدا

  • زرین اسفند ۱۹, ۱۴۰۱

    به ایران و ایرانی فقط مشکلات زیست‌محیطی و آلودگی‌های زمین واب.

  • حسن اسفند ۲۱, ۱۴۰۱

    ایران را سراسر طلا پیدا کنید ما جایگای نداریم همش میره برا چین لبنان روسیه ما همون ادماهی بدبخت هستیم چه فایده .افسوس

  • Barani اسفند ۲۲, ۱۴۰۱

    خدای را سپاس که ملت بیداری داریم فعلا بعلت تحریمها نمیتونن مواد اولیه را جدا کنند و باید خام فروشی به قیمت ارزان تر از کاه و تباهی محیط زیست .والسلام من تبع الهدای

  • چقدر وطن فرو اسفند ۲۲, ۱۴۰۱

    چقدر وطن فروش. اوه اوه اوه.
    برین امریکا خب
    عرعرنشنال که رفت شماهام برین

    مملکت چطور اداره میشود؟ پول نفت و گاز کجا میشه؟
    دانشگاه رایگان
    خوابگاه چندرغاز
    غذا رایگان
    سیستم بهداشتی رایگان. ترکیه برین. من خودم ۲ سال ترکیه بودم. سیستم بهداشتی که ما تو روستامون داریم رو ترکیه تو شهرهاشون ندارن. گول اون ساختمون و بیمارستانای زیبا رو نخورین. همشون خصوصیه. یا بیمه های کارمندی و بیمه های شرکتی رو قبول میکنن. که اونام خصوصیه. هههههه.
    سیستم اموزشی رو ببینین. شماها با سوئیس مقایسه میکنین
    خودتونو پدر مادرتونو ببینین. همتون کارمند دولتین یا شکمتون با همین پول نفت و گاز پر میشه و بعدم مینالین. خارج نرفتین به خدا. وگرنه میدیدین برا یه تیکه نون باید جون بکنی. کار بکنی. اصلا نمیتونی کار نکنی. کار نکنی اخراجی. اونا پول مفت نمیدن .
    همین دختر کاراته باز رو یادتون رفت؟ یه پسره تو المان گولش زد رفت پناهندگی دیدین به یه سال نکشیده پشیمون شد. باید خودش کار کنه و دولت المان نهایتا پول بلیط رو تقبل میکنه. چون اصلا سیستمی که ما داریم ندارن. اینجا سالها خورد خوابید با خیال راحت تمرین میکرد. تو المان عکسشو دیدین دیگه. تو سوپر مارکتی کار میکنه تا خرج تمرینش در بیاد.
    اصلا دیدین چرا کشورای عربی با این همه پول المپیادی اصلا ندارن؟ ترکیه نداره؟ چون ما پول خرج میکنیم. ما شدیدا پول خرج میکنیم و این همه المپیادی داریم. برین ببینین المپیادی هایی که رفتن خارج چطور رفتن. اصلا اگه خارج بودن المپیادی میشدن؟ مهندس میشدن؟
    اونایی که خارج بیان بگن دیگه. بگن درس خوندن تو همون اروپا که مهد رفاه هستش چقدر سخته. بیان بگن اگه ایران این سیستم اموزشی رو نمیداشت اصلا به دانشگاه فکر نمیکردن. تو امریکا طرف برا اینکه دانشگاه بره باید شهریه بده. ارزونترین شهریه تو امریکا سالی ۱۵ هزار دلاره. خوابگاه ترمی چندرغاز هم ندارن. باید مثل بقیه پول اپارتمان بدن. حداقل ترمی ۶ هزار دلاره خوابگاه دانشگاهی. غذا؟ اینایی که هی از سالن غذا خوری دانشگاه های امریکا و غرب عکس میزارن یه چیزو نمیگن. اینکه اونا همش رستوران خصوصیه. سلف سرویسه. باید پول بدی. اونم نه چندرغاز مثل ایران. تو دانشگاه غذا یک و نیم برابر باقی جاهاست. چون طرف کنترات برمیداره ۲ برابر میفروشه. و این دانشجوهایی که میرن اینو بهتون نمیگن. فقط میگن به به غذا میخوریم. نمیگن یا پیش پیش حدود ۵ هزار دلار هر ترم پول غذا رو میدی و کارت غذا تا اخر ترم شارژ هست برای هر وعده. یا خودت کارت میگیری به اندازه ایی که دوست داری شارژ میکنی. بسته به غذای روز از شارژ کم میشه. یا غذای روز که حدود ۱۵ دلاره. یا پاستای روز که ۱۰ دلاره. یا فقط بوفه سالاد که ۹ دلاره.
    برا هر وعده اینقدر باید پول بدین.
    حتی تو امارات اینطوری غذا رایگان نمیدن. تو قطر دانشجو باید از جیبش بده . هیچ جای دنیا غذای رایگان مثل ما نمیده به دانشجو.
    تو ایران ولی طرف ۶ هزار تومن نهار میخوره. نون کپک زده رو ۶ هزار تومن نمیفروشن. بعد میگن پول نفت کجا شد.
    اخه کجای دنیا کارمند کار نمیکنه ولی دستمزد میگیره؟ این دستمزد از گور عمه ی من تامین میشه؟ یا نفت و گازه؟
    اینقدر که عاشق تگزاس شدید برین ببینین تو لینک زیر

    https://housing.utexas.edu/dining/meal-plans/dobie-twenty21-meal-plans

    ۶۰ تا غذا ۶۰۰ دلار. فکر فاند و این چیزا رو هم از سرتون بیرون کنین.
    نیایین بگین اونجا در عوض درامد هم بالاس. اره بالاس اما برا اونیکه لیسانس یا فوق داره. مهندس شده. اونقدر مرد باشین و بگین که به لطف همین نفت و گاز مملکت هستش که اینجا تو داخل مهندس شدین و رفتین خارج و به درامد رسیدین. وگرنه خودتو بزار جای یه افریقایی بیسواد که راهتون نمیدن.
    بورس؟ فاند؟ دانشگاه ها ۳۰ هزار دانشجو داره نهایتا ۱۰۰ تا رو بورس کنن. اونم نخبه ها رو.
    مرد همین بدونه اینکه لیسانس داشته باشین برین خارج. مثل خارجیا و غربیا تلاش کنین بدونه پول نفت و گاز تو سیستم همونا برین دانشگاه. بعدشم سالی ۵۰ هزار دلار خرج کنین برا دانشگاه. تازه این ۵۰ هزار برا دانشگاه های معمولی و سطح پایینه. دانشگاه های خوبش سالی ۲۰۰ هزار دلاره.
    اصلا راهتون نمیدن.

  • صفا اسفند ۲۲, ۱۴۰۱

    تکنولوژی استخراج در ایران نیست خام فروشی به برادران چینی!

  • مهران .ع اسفند ۲۳, ۱۴۰۱

    ایکاش ژنتیک این افرادی که از روی خودتحقیری و از روی زر زدن های بدون عوارض شان،این همه حرف مفت میزنند،را یکبار بار برای همیشه،بازشناسی میکردند،و عناصر تشکیل دهنده مازادی که در آنست،را رسانه ای می نمودند،که افکار عمومی بدانند،این افراد به لطف کم داشتن دو تا پا ،از تیره چهارپایان در آمده و خود را انسان معرفی میکنند،اما جالبی موضوع اینست که حتی آدم کم دانش و کم سوادی مثل من ،به صراحت،ندیده و فقط از روی نظراتشان،خیلی خوب متوجه حیوان بودنشان،میشوم و از خداوند متشکرم که من را از این گونه قرار نداد.زنده باد جمهوری اسلامی ایران.خاک بر سر خود تحقیر حرف مفت زن.

  • سجاد اسفند ۲۳, ۱۴۰۱

    لیتیوم اززمان شاه توسط مهندسان المانی توایران کشف شد معادن نمک ایران سرشارازلیتیوم هست توشیراز.ارومیه وحتی گفته میشه دریاچه ارومیه براهمین بابرنامه خشکش کردن ومطمئن باشین برداشتش دست چینه.

  • یعقوبعلی رضائی اسفند ۲۴, ۱۴۰۱

    اگر تمام ایران طلا باشه ما باید به بدبختی زندگی کنیم.هرروز وهرشبمان استرس نرخ خوراک ومایحتاج زندگیمون باشیم.

  • سید مهدی اسفند ۲۴, ۱۴۰۱

    خوشبحال آقا زاده ها . خوشبحال چین و روسیه . خوشبحال دزدان نجس انگلیسی. معادن طلای سیستان و خراسان و تکاب رو دارید میخورید و قرانی به مردم ایران نمیدهید نفت و گازمونم که بخشیدید به روسیه و آذربایجان شوروی و قطر .خزرم که ۸۹ درصد سهممونو بخشید.آب و محصولات کشاورزیمونم که مجانی میدید به عربای عراق و سوریه و کویت و لبنان و فلسطین . اینم خوشتون باشه تا روز حساب.

    • داریوش شهریور ۱۱, ۱۴۰۲

      هر چی دوست داری بلغور میکنی . هیچ فکتی هم نمباری. حماقت هم حدی داره به خدا