قوانین پناهندگی در بریتانیا سخت‌ تر شد؛ مهاجران غیرقانونی نمی‌ توانند درخواست پناهندگی کنند

قوانین پناهندگی در بریتانیا سخت‌ تر شد؛ مهاجران غیرقانونی نمی‌ توانند درخواست پناهندگی کنند

مهاجرانی که از فردا با قایق های بادی کوچک خود را به بریتانیا می رسانند دیگر نمی توانند درخواست پناهندگی کرده یا از قانون حقوق بشر برای جلوگیری از بازگردانده شدن استفاده نمایند. ریشی سوناک نخست وزیر بریتانیا در مصاحبه با روزنامه سان گفته است که لایحه جدید ضد مهاجرت وی «بار دیگر کنترل مرزهایمان را یک بار برای همیشه در دست خواهد گرفت». این قانون با مخالفت شدید حقوقدانان چپ گرا، اتحادیه های مهاجرتی و کارکنان بخش خدمات مدنی همراه شده است.

سخت تر شدن پناهندگی در انگلیس در پی قانون جدید

لایحه جدید هیئت دولت بریتانیا در مورد مرزها بلافاصله برای تمام مهاجران و پناهجویانی که با قایق های کوچک از راه می رسند اعمال خواهد شد، اگر چه پیاده کردن آن ممکن است ماه ها به طول بینجامد. در صورتی که لایحه مهاجرت غیرقانونی تصویب شود، تنها مهاجران زیر ۱۸ سال و بیماران می توانند در بریتانیا درخواست پناهندگی نمایند. تمام دیگر مهاجرانی که به صورت غیرقانونی وارد بریتانیا شوند به خانه یا یک کشور امن سوم مانند رواندا دیپورت خواهند شد.

سخت تر شدن پناهندگی در انگلیس در پی قانون جدید

در دوران انتظار، از پارک ها، خوابگاه دانشجویان، اماکن نظامی و حتی کشتی های مسافربری برای جای دادن به مهاجران استفاده شده و دیگر خبری از هتل های گرانقیمت ۴ و ۵ ستاره نخواهد بود. این لایحه برای تصویب شدن با مخالفت شدید گروه های مدافع حقوق بشر، حزب کارگر و فعالان مرزهای باز مواجه خواهد شد. این لایحه می تواند فشار روی فرانسه را نیز همانند بریتانیا کاهش دهد زیرا این دو کشور می توانند از بندی موسوم به «ترمز استراسبورگ» استفاده کنند که امکان رعایت نکردن برخی بندهای قانون حمایت از حقوق بشر اروپا در صورتی که با بحران پناهجویان مواجه باشند را برای این کشورها میسر می سازد.

سخت تر شدن پناهندگی در انگلیس در پی قانون جدید

ریشی سوناک قرار است با امانوئل مکرون دیدار کرده و به او بگوید که حل بحران کانال مانش بدین معناست که مهاجران کمتری نیز در فرانسه ساکن خواهند شد. در این لایحه به وزیر کشور امکان داده شده که مهاجران غیرقانونی که وارد کشور می شوند را بدون اجازه از کشور دیپورت کند. همچنین بر اساس این لایحه، دیگر پناهجویان غیرقانونی که خود را به بریتانیا می رسانند نمی توانند با این ادعا که گرفتار قاچاقچیان انسان شده اند یا حقوق انسانی آن ها در خطر زیر پا گذاشته شدن قرار دارد، درخواست پناهندگی کنند.

با تصویب این لایحه، سرعت دیپورت کردن مهاجران غیرقانونی از ماه ها و سال ها به چند روز یا چند هفته کاهش می یابد. یک منبع نزدیک به دولت ریشی سوناک گفته است: «مردم بریتانیا به اندازه کافی متحمل رنج شده اند. این دولت مصمم است تا قایق ها را متوقف کند و اطمینان حاصل کند که تمام قدرت لازم برای بیرون کردن مهاجران غیرقانونی را داریم. نخست وزیر و وزیر کشور برای این روش کار مصمم هستند و دیگر خبری از اما و اگر نیست».

قوانین پناهندگی در بریتانیا سخت‌تر شد؛ مهاجران غیرقانونی نمی‌توانند درخواست پناهندگی کنند

تا به اینجای سال ۲۰۲۳، نزدیک به ۳,۰۰۰ پناهجو از کانال مانش گذشته و خود را به بریتانیا رسانده اند. تنها در یکشنبه اخیر، ۴۰ مهاجر غیرقانونی توسط نیروهای مرزبانی بریتانیا از آب گرفته شده اند. قانون جدید برای بستن خلاءهای قانونی برای جلوگیری از ماندن مهاجران در بریتانیا برای همیشه بسیار سختگیرانه عمل خواهد کرد. بدین ترتیب ماموران مهاجرت که روی پرونده درخواست پناهندگی کار می کنند، می توانند شواهد و مدارک محکم تری در مورد طعمه قاچاقچیان انسان شدن را از پناهجویان طلب کنند.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • ها اسفند ۱۶, ۱۴۰۱

    خب پس براشون قطار و اتوبوس بفرستین و مرزها رو باز کنین که غیر قانونی نباشه.
    هواپیما بفرستین سور کنن برن انگلیس تا غیر قانونی نباشه.

    اها اها. چون اوکراینی و سفید و مسیحی نیستن پس مرزها رو باید بست.
    برا مهاجرای اوکراینی که چشم پوشی کردین و گفتین غیرقانونی حساب نمیشه اگه با اتوبوس و قطار و هواپیما بیاریمشون

    • ........... اسفند ۱۶, ۱۴۰۱

      همفکران مذهبی و دیکتاتورهایی که اونها رو میپرستید خاورمیانه و دنیا رو دارن به آتش میکشن. زندگی رو به مردم خودشون جهنم کردن، حالا از تمام دنیا طلبکارین؟ پوتین اکراین رو ویرانه کرده ازش حمایت میکنین! شرم هم نمیکنین از این همه دورویی.