اسکادران ۶۹؛ ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله احتمالی به ایران آموزش دیده اند

اسکادران ۶۹؛ ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله احتمالی به ایران آموزش دیده اند

نخست وزیری دوباره بنیامین نتانیاهو در اسراییل بعد از چندین کابینه موقت و کوتاه عمر، باعث اعتراضات گسترده ای شده است. در این میان، خبر اعتراض خلبانانی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند بسیار خبرساز شده است. این خلبانان کسانی هستند که به ادعای رسانه های اسراییلی قرار است با جنگنده های اف ۱۵ خود به تاسیسات هسته ای ایران حمله کنند. ایرنا در این باره نوشته است که میری یارکونی از فرماندهان قدیمی اسکادران ۱۴۰ جنگنده‌ های نیروی هوایی رژیم صهیونیستی موسوم به «عقاب طلایی» نیز با اشاره به نقش تعیین کننده خلبانان تحصن کننده گفته است که «بدون خلبانان ذخیره، اسکادران ۶۹ شکاری اسرائیل به تیم فوتبالی می‌ ماند که لیونل مسی در آن تیم حضور ندارد». در مقاله ای که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، از نگاه یک رسانه انگلیسی زبان به این اعتراض و اعتصاب خلبانان اسراییلی و تاریخچه این اسکادران می پردازیم، خلبانانی متعلق به یک اسکادران مشهور که گفته می شود برای حمله به ایران آموزش دیده اند.

پایگاه عقاب ۴۴ ؛ آشیانه زیرزمینی نیروی هوایی ارتش در عمق چند صد متری کوهستان + ویدیو

ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند

در ۷۵ سال گذشته، اسکادران ۶۹ اسراییل یکی از مشهورترین اسکادران های نیروی هوایی این رژیم بوده است که لقب «چکش ها» (Hammers) را نیز یدک می کشد، اسکادرانی که حملاتی هوایی به قصر سلطنتی در قاهره، حملات موشکی در لبنان و بمباران در امتداد کانال سوئز و البته بمباران یک رآکتور در حال ساخت در سوریه را در کارنامه دارد. اما خلبانان ذخیره این اسکادران، اخیراً نوع کاملاً متفاوتی از حمله را برای واکنش به تنش های سیاسی و ژئوپلتیک منطقه تمرین کرده اند.

ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند

در ۵ مارس جاری، ۳۷ خلبان ذخیره و مسیریاب از ۴۰ خلبان این واحد اعلام کردند که در برنامه آموزشی برنامه ریزی شده حضور نخواهند یافت و بدین ترتیب اعتراض خود به اصلاحات گسترده نتانیاهو در سیستم قضایی اسراییل را نشان دادند، اصلاحاتی که پس از اتحاد حزب نتانیاهو با احزاب راستگرای افراطی صهیونیستی اعمال شده و به نمایندگان مجلس کنست امکان می دهد تا قوانین دادگاه عالی را از طریق اکثریت آرای نمایندگان نقض کنند. همزمان، نتانیاهو تلاش دارد قوانینی را به تایید نمایندگان کنست اسراییل برساند که به او امکان می دهد افراد وفادار به خود را در دادگاه عالی منصوب کند.

این تغییرات با هدف جلوگیری از ممانعت دادگاه عالی اسراییل از تایید برنامه کاری اتحاد دولت نتانیاهو انجام شده اند، برنامه ای که شامل افزایش نقش دین یهود در زندگی عمومی، کمک به صهیونیست ها برای مصادره زمین های اقلیت های قومی، ایجاد مصونیت برای مقامات رسمی دولت از تحقیقات در مورد فساد و ادامه و توسعه جایگاه برتری جویانه و حمایت مالی گروه های به شدت ارتدوکس و افراطی یهودی است.

ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند

اما خلبانان ذخیره رژیم تل آویو که گفته می شود مدت هاست برای حمله به تاسیسات نظامی و هسته ای ایران آموزش می بینند، نگرانی خود را از تغییرات گسترده دولت نتانیاهو در سیستم قضایی و قانونگذاری اسراییل اعلام کرده و گفته اند که این اقدامات باعث می شود که دولت نتانیاهو از اعتبار افتاده و پای دادگاه جنایی بین المللی را وارد این ماجرا کند. ظاهراً بعد از ملاقات با رییس ستاد مشترک ارتش اسراییل، این خلبانان در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و در تمرینات شرکت کردند اما به جای تمرین، آن روز را به بحث در مورد تغییرات قضایی گذراندند و نه تمرینات نظامی.

اسکادران ۶۹ نیروی هوایی اسراییل که در پایگاه هوایی هاتزریم در نزدیکی بیرشبا واقع شده، تنها واحد عملیاتی نیروی هوایی این رژیم است که از جنگنده F-15I Ra’am (Thunder) استفاده می کند، نسخه ای ویژه از جنگنده F-15E Strike Eagle که یک بمب افکن سنگین دو نفره است و می تواند با حمل ۱۱.۵ تن سلاح و سوخت اضافی، بردی بسیار بیشتر از نمونه اصلی این جنگنده بمب افکن آمریکایی داشته باشد. در صورتی که اسراییل بخواهد به ایران حمله کند، این هواپیماها تنها هواپیماهایی هستند که توانایی طی کردن فاصله بین اسراییل و ایران را دارند، فاصله ای که باعث می شود جنگنده های مدرن تر اما با برد کمتری مانند F-16 و F-35 مناسب چنین حملاتی نباشند.

ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند

اما این اعتصاب تنها اعتصاب نیروهای ذخیره در ارتش اسراییل علیه سیاست های بنیامین نتانیاهو نیست. ۱۵۰ نفر از واحد ۸۲۰۰- واحد جنگ سایبری و هشدار ملی اسراییل- نیز تهدید کرده اند که در صورت تصویب شدن این تغییرات از سوی کنستِ تحت کنترل اتحاد نتانیاهو، دست به اعتصاب خواهند زد. پرسنل رزرو و بازنشسته سرویس امنیتی شین بت (سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) و گروه کماندو سایرت متکال، ۲۵۰ افسر رزرو بخش عملیات های ویژه اطلاعات ارتش، بیش از ۳۰۰ نیروز رزرو و بازنشسته بخش زیردریایی نیروی دریایی اسراییل که عملیات های مربوط به موشک های هسته ای دریاپایه آن را مدیریت می کنند، ۱۵ ژنرال بازنشسته و ده ها افسر از نیروهای زرهی و تمام ۱۰ فرمانده سابق نیروی هوایی اسراییل نیز از کسانی هستند که با تغییرات مورد نظر بنیامین نتانیاهو در سیستم قضایی رژیم تل آویو مخالفت کرده اند.

F-4 Phantom II؛ جت های جنگنده آمریکایی در عمق پایگاه های زیرزمینی نیروی هوایی ایران

ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند

اما داستان حمله هوایی اسراییل با هواپیماهای F-15I به ایران چیست؟

به خاطر ظرفیت بالای سوخت و سلاح، اسراییل حساب ویژه ای روی جنگنده های F-15I در حمله به تاسیسات نظامی و هسته ای ایران باز کرده است. نکته اینکه ایران و اسراییل صدها کیلومتر با هم فاصله داشته و مرز مشترک ندارند. در حالی که سوخت رسانی در آسمان می تواند برد جنگنده های کوتاه برد اسراییل را افزایش دهد، هواپیماهای سوخت رسان نمی توانند مانند جنگنده های رادارگریز و سریع، خود را به شکلی ایمن به هر نقطه ای برساند.

حتی در این صورت نیز هواپیماهای اسراییلی تنها از طریق نزدیک شدن به فضای هوایی ایران از مسیر حریم هوایی عربستان سعودی یا سوریه یا اردن و پس از آن ترکیه و عراق می توانند دست به سوختگیری هوایی بزنند. اگر چه روابط اسراییل و عربستان سعودی در سال های اخیر و با بالا گرفتن تنش های دو طرف با ایران، بهبود یافته است، امکان اینکه عربستان سعودی از حمله اسراییل به خاک ایران حمایت کند چندان زیاد نیست، به ویژه پس از اینکه ایران و عربستان بعد از سال ها قطع روابط، در روزهای گذشته بر سر بازگشایی سفارت ها و از سرگیری روابط توافق کردند.

ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند

در شرایطی که اسراییل نگرانی خود را از بهبود روابط ایران و عربستان اعلام کرده و همچنان پرونده بازگشت به برجام روی میز است، اسراییل مدت هاست که از حمله هوایی یکجانبه به تاسیسات هسته ای ایران می گوید و مدعی است که آمادگی های لازم برای انجام چنین حمله ای را دارد. نیروی هوایی اسراییل ۲۵ فروند جنگنده F-15I در اختیار دارد که از قبل به عنوان اصلی ترین سلاح آن برای این عملیات احتمالی در نظر گرفته شده اند.

این جنگنده های قدیمی اما روزآمد شده، با جنگنده های پنهانکار جدیدتر F-35I Adir حمایت می شوند که توانایی کمک به شناسایی و نابودی سیستم های دفاع هوایی را داراست تا در را برای حملات جنگنده های اف-۱۵ اسراییلی باز کند. اسراییل نوعی باک سوخت ویژه را برای افزایش برد جنگنده های F-35 نیز طراحی کرده اما هنوز هم توان حمل سلاح های کافی در حالت پنهانکار را ندارد، توانایی که F-15I علیرغم پنهانکار نبودن، داراست. علاوه بر سیستم های دفاع هوایی پیشرفته داخلی ایران که انواع بومی و غیربومی دارد، توزیع سایت های هسته ای ایران و تقویت سیستم های دفاعی آن ها باعث شده که توانایی اسراییل در حمله به تاسیسات هسته ای ایران مورد تردید باشد.

ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند

همچنین حمله یکجانبه یا به کمک متحدان اسراییل به ایران نیز می تواند عواقب پرهزینه ای برای منطقه و کل جهان داشته باشد. اما به نظر نمی رسد که ایالات متحده به عنوان اصلی ترین متحد اسراییل تمایلی به مشارکت در چنین حمله ای داشته باشد و همچنان مسیر دیپلماتیک را در پیش گرفته است. علیرغم تهدیدهای اسراییل مبنی بر حمله هوایی به تاسیسات هسته ای ایران، کارشناسان بر این باورند که حمله هوایی اسراییل به ایران بسیار غیرمحتمل و غیرعملی است. اسراییل نیز خوب می داند که به دلایل مختلف حمله هوایی به تاسیسات هسته ای ایران و عبور از لایه های دفاعی متعدد در مرزهای ایران و اطراف مراکز هسته ای بسیار دشوار است.

ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند

تاریخچه اسکادران ۶۹

«پروژه چکش» به اوایل تاسیس اسراییل باز می گردد، وقتی عوامل اسراییلی چهار فروند بمب افکن سنگین اضافی B-17 که در دوران جنگ جهانی دوم به کار گرفته شده بود را از طریق شرکت های میانجی از ایالات متحده خریداری کردند. اگر چه اف بی آی یکی از این بمب افکن ها را در مسیر ترانزیت توقیف کرد، سه بمب افکن دیگر به اسراییل رسیده و از طریق چکسلواکی و خلبانان جنگ جهانی دوم، ترکیبی از تجهیزات جنگی را دریافت کردند. بعد از تغییر نام این پروژه به اسکادران ۶۹، این اسکادران در جریان جنگ اول اعراب و اسراییل حملاتی را علیه قاهره، دمشق و دیگر اهداف انجام داد و در بحران کانال سوئز در سال ۱۹۵۶ نیز هشت سورتی را برای پشتیبانی از نیروهای اسراییلی انجام دادند.

بعد از فعال شدن دوباره در سال ۱۹۶۹، این واحد جنگنده بمب افکن های سوپرسونیک پیشرفته تر F-4 Phantom را دریافت کرد. در جریان جنگ اسراییل و مصر، این اسکادران توانست با میگ های ۲۱ نیروی هوایی مصر مقابله کرده و با سیستم دفاع موشکی سطح به هوای SA-2 مصر در طول کانال سوئز درگیر شود که نتایج متفاوتی داشت. اما وقتی در جریان جنگ موسوم به یوم کیپور در سال ۱۹۷۳، مصر و سوریه حمله ای غافلگیرانه را علیه اسراییل آغاز کردند، نیروی هوایی اسراییل برای سیستم های دفاع هوایی روزآمدشده آن ها آمادگی نداشت.

ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند

بدین ترتیب در طی سه روز نبرد، ۶ جنگنده اف ۴ اسراییلی توسط سیستم های موشکی SA-3 و SA-6 مصر و توپ های ضد هوایی متحرک ZSU-23-4 سوریه ساقط شدند. در این جنگ، اسکادران چکش به حمله به پایگاه های هوایی و انبار مهمات ها روی آورد اما در این عملیات ها نیز ۳ فروند اف ۴ دیگر ساقط شدند. پیروزی نیروی هوایی اسراییل بیشتر مرهون ضعف نیروی هوایی اعراب بود در حالی که از لحاظ استعداد، تعداد جنگنده های اعراب بسیار بیشتر از اسراییل بود. بدین ترتیب ایالات متحده با عجله این کمبودها را جایگزین کرد و هشت فروند جنگنده فانتوم که برای خدمت در ویتنام آماده شده و به موشک های هدایت شونده و جدید ماوریک مجهز شده بودند را به اسراییل داد. اسکادران چکش در جریان جنگ با لبنان و سوریه در سال ۱۹۸۲ نیز به کار گرفته شد. در نهایت این اسکادران بعد از دریافت اولین فروندهای F-15I در سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰، جنگنده های فانتوم را کنار گذاشت.

ماجرای اعتصاب خلبانان اسراییلی که برای حمله به ایران آموزش دیده اند

نسخه اسراییلی این جنگنده که به نام Ra’am شناخته می شود، یک جنگنده دو سرنشینه است که قابلیت حمل سلاح آن افزایش یافته و دارای رادارهای چند حالته APG-70I برای اسکن کردن اهداف زمینی مانند لانچرهای موشکی از فاصله حداکثر ۶۰ کیلومتری است. همچنین این جنگنده به صفحه نمایش و دوربین های اسراییلی خاصی مجهز شده اند که روی کلاهخود خلبان نصب می شوند و سیستم های دفاعی جمینگ و رسیور هشدار راداری، بی سیم ها، و قابلیت استفاده از موشک های بومی هوا به هوای Python-3/4 و موشک های کروز Popeye نیز از دیگر توانمندی هایی است که اسراییل به جنگنده های اف ۱۵ خود افزوده است. در شرایط امروزی، اسراییل می خواهد که ۲۵ فروند جدید از جدیدترین نسخه این جنگنده آمریکایی به نام F-15EX را خریدار کند که به نسخه F-15IA تغییر خواهند یافت تا در صورت حمله احتمالی به ایران از آن ها استفاده نماید.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۴ نظر

ورود

  • ۸۰ سال میشه اسفند ۲۱, ۱۴۰۱

    این قوم هیچوقت به ۸۰ سالگی نرسیده تو تاریخ. به علت ظلم و جوری که کرده همیشه تنها ۲ نسل باقی موندن. همیشه میگن بدبخت شدن مهاجر شدن. اما دلیلش ؟
    جنتل برین ببینین یعنی چی. میگن جنتل رو بکشی خونش حلاله . حتی همینطوری بکشی.

  • .... اسفند ۲۲, ۱۴۰۱

    عامل اصلی جنگ ها تو کلیه دوران ها همین اسرائیلی های بودن و هستند
    جنگ جهانی اول و دوم
    جنگ های صلیبی
    جنگ ایران و عراق
    روسیه و اکراین
    نابود کردن خاورمیانه تا خودشون امنیت و قدرت داشته باشن
    تحمل دیدن یه کشور با جمعیت بالا رو ندارن میخوان خاورمیانه رو تکه تکه کنن

    • .... اسفند ۲۲, ۱۴۰۱

      درسته بله شما درست میگی
      پ.ن: روزی چند تا میدن؟
      من آب بدنم کمه

    • ........... اسفند ۲۲, ۱۴۰۱

      لابد امام حسین و حضرت علی رو هم یهودیا کشتن!!!
      شمر و ابن ملجم یهودی بودن؟؟؟؟
      صدام و قذافی ، هیتلر و استالین و… چی؟؟؟