ویرجینیا؛ اولین زیردریایی هسته ای تاریخ ایالات متحده که به کشوری دیگر فروخته می شود

ویرجینیا؛ اولین زیردریایی هسته ای تاریخ ایالات متحده که به کشوری دیگر فروخته می شود

روز دوشنبه گذشته، ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا رسماً از توافقی خبر دادند که بر اساس آن استرالیا زیردریایی های هسته ای دریافت خواهد کرد. این اولین بار است که زیردریایی های جدیدی ایالات متحده به کشوری دیگر داده می شود، حتی کشورهای هم پیمان. این زیردریایی ها به استرالیا امکان خواهند داد تا با چین در اقیانوس آرام مقابله کند.

زیردریایی کلاس ویرجینیا اولین زیردریایی که ایالات متحده می فروشد

توافقی بی سابقه

جو بایدن رییس جمهور ایالات متحده، ریشی سوناک نخست وزیر بریتانیا و آنتونی آلبانیز نخست وزیر استرالیا در مراسمی در پایگاه دریایی پوینت لوما در سن دیگو، کالیفرنیا از این توافق بی سابقه خبر دادند. روسای سه دولت در برابر یک زیر دریایی هسته ای کلاس ویرجینیا به نام USS Missouri از این توافق رونمایی کردند. بر اساس این توافق، استرالیا سه زیردریایی کلاس ویرجینیا از ایالات متحده خریداری خواهد کرد، با گزینه خرید دو فروند دیگر در سال های آینده. همچنین استرالیا با بریتانیا و طراحی یک کلاس زیردریایی جدید به کمک تکنولوژی آمریکایی همکاری خواهد کرد.

۱۰ فیلم دیدنی اما نادیده گرفته شده ژانر زیردریایی که دیدن آن‌ها را به شما توصیه می‌کنیم

زیردریایی کلاس ویرجینیا اولین زیردریایی که ایالات متحده می فروشد

این توافق بخشی از پیمان امنیتی موسوم به AUKUS است که در سپتامبر ۲۰۲۱ اعلام شد. هدف از این پیمان، فراهم کردن همکاری های نزدیک تر روی موضوعات امنیتی بین استرالیا و ایالات متحده بوده و به بریتانیا نیز امکان می دهد پایگاهی محکم در منطقه آسیا پاسیفیک داشته باشد تا با قدرت نظامی رو به افزایش چین مقابله کند. فروش زیردریایی های کلاس ویرجینیا به استرالیا، اولین باری است که ایالات متحده یک زیردریایی جدید را به کشوری دیگر می فروشد. ایالات متحده بعد از پایان جنگ جهانی دوم زیردریایی های اضافی خود را به کشورهای هم پیمان منتقل کرد اما تاکنون هیچ زیردریایی به کشور دیگر نفروخته بود. همچنین این اولین باری است که ایالات متحده با فروش کشتی های با قدرت هسته ای به کشوری دیگر موافقت کرده است.

زیردریایی کلاس ویرجینیا اولین زیردریایی که ایالات متحده می فروشد

زیردریایی های کلاس ویرجینیا

استرالیا سه زیردریایی اول این کلاس را در سال ۲۰۳۲ دریافت خواهد کرد. اگر این زیردریایی های جدید ساخته شوند، از تازه ترین نسخه زیردریایی کلاس ویرجینیا به نام Block V خواهند بود. زیردریایی های کلاس Block V دارای ۴۶۰ فوت (۱۴۰.۲ متر) طول داشته و عرض دماغه آن نیز ۳۴ فوت (۱۰.۳ متر) است. این زیردریایی ها مجهز به یک رآکتور هسته ای General Electric S9G هستند که با پروانه پمپ جت خود بیش از ۴۰,۰۰۰ اسب بخار نیرو تولید می کند. این زیردریایی دارای ۱۵ افسر و ۱۲۰ خدمه دیگر است.

زیردریایی کلاس ویرجینیا اولین زیردریایی که ایالات متحده می فروشد

از سلاح های زیردریایی کلاس ویرجینیا می توان به ۴ لانچر اژدر ۵۳۳ میلیمتری که اژدرهای Mk.48 ADCAP شلیک می کنند، نسخه دریاپرتاب موشک ضد کشتی Harpoon و مین های Hammerhead اشاره کرد. همچنین این زیردرایی به ۱۲ سیلوی پرتاب افقی مجهز است که هر کدام یک موشک حمله به اهداف زمینی و ضد کشتی Tomahawk در خود دارد. در نسخه Block V از یک ماژول حدود ۲۳.۵ متری به نام Virginia Payload Module (VPM) در قسمت میانی استفاده شده است. این ماژول شامل چهار لانچر استوانه ای است که هر کدام می تواند تا هفت موشک Tomahawk را حمل نماید. این تیوب ها می توانند موشک های هایپرسونیک جدید نیروی دریایی ایالات متحده به نام  Conventional Prompt Strike را نیز حمل کنند. البته زیردریایی های هسته ای که به استرالیا داده می شود، فاقد سلاح های هسته ای خواهند بود.

زیردریایی کلاس ویرجینیا اولین زیردریایی که ایالات متحده می فروشد

توانایی های زیردریایی کلاس ویرجینیا

زیردریایی های کلاس ویرجینیا (Virginia) به استرالیا توانایی اعمال قدرت جدیدی خواهند بخشید. نیروی دریایی سلطنتی استرالیا در حال حاضر شش فروند زیردریایی کلاس Collins در اختیار دارد که بین سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۳ ساخته شده اند و از سیستم پیشرانه معمول دیزلی-الکتریکی استفاده می کند که به همین خاطر، برای استفاده از لوله تنفسی خود به عمق پریسکوپی برود. این لوله تنفسی به زیردریایی اجازه می دهد گازهای اگزوز را از موتور دیزلی خود تخلیه کرده و اکسیژن تازه دریافت کند.

زیردریایی کلاس ویرجینیا اولین زیردریایی که ایالات متحده می فروشد

زیردریایی کلاس Collins می تواند مسافت های طولانی را بپیماید اما بخش اعظم این مسافت باید روی سطح آب و در سرعتی پایین صورت گیرد. این زیردریایی ها می توانند با سرعت ۱۰ گره دریایی تا مسافت ۱۱,۵۰۰ مایل دریایی بروند، برای ۹,۰۰۰ مایل دریایی در سرعت ۱۰ گره در حالت حرکت لوله تنفسی باز (snorkel) به پیش رفته و در حالت شناور بودن کامل زیر آب نیز با سرعت ۴ گره تا مسافت ۴۸۰ مایل دریایی بروند. سرعت های بالای ۲۰ گره در زیر آب امکان پذیر است اما در این صورت باید سریع تر از قبل از قابلیت لوله تنفسی استفاده کرد.

HMS Anson ؛ پیشرفته ترین و پیچیده ترین زیردریایی جهان به قیمت ۱.۳ میلیارد پوند

زیردریایی کلاس ویرجینیا اولین زیردریایی که ایالات متحده می فروشد

زیردریایی کلاس ویرجینیا می تواند روی سطح یا زیر آب با سرعت ۲۵ گره دریایی حرکت کند بدون اینکه محدودیتی برای برد آن وجود داشته باشد. این بدان معناست که زیردریایی های جدید استرالیا نه تنها می توانند به مسافت های طولانی تری سفر کنند، برای مثال تنگه تایوان، بلکه می توانند نصف زمان قبلی خود را به چنین نقطه ای برسانند. این موضوع می تواند ناوگان زیردریایی های استرالیا را قادر سازد که واکنش سریع تری به بحران ها داشته باشد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۱۲ نظر

ورود

  • حاج محمود اسفند ۲۹, ۱۴۰۱

    در برابر زیردریایی ها ما عددی بیش نیست

    • رضا فروردین ۱, ۱۴۰۲

      خدا شفات بده حاج محمود

    • علی فروردین ۱, ۱۴۰۲

      یواش تر داداش کمی حوصله کن !
      کسی کاری به استرالیا نداره ، آمریکای نجس بدنبال برافروختن جنگی دیگر و نیز فروختن سلاح به قیمت گزاف است.
      مرگ بر امپریالیسم آمریکای لاشخور

      • @ فروردین ۱, ۱۴۰۲

        استرالیا جزو مستعمرات سابق بریتانیا و مثل کانادا از کشورهای مشترک المنافع پادشاهی بریتانیاست و به طور سنتی متحد غرب حساب میشه.
        شما اطلاعاتت کمه، هنوز نمیدونی استرالیای انگلیسی زبان، منافعش با غرب گره خورده و در جبهه اونهاست، وگرنه آمریکا و انگلستان هرگز بهش جنگ افزار نمیفروختن

    • سندرز فروردین ۱, ۱۴۰۲

      آرزو سلامتی عقلی برای حاج محمود در سال جدید خورشیدی

  • رضا فروردین ۱, ۱۴۰۲

    حالا چین نجس کمونیست لجن جرأت وراجی و دهن کجی و ضرضر نخواهد داشت
    چین انگل آشغال همیشه برای اینکه ادعا داشته باشه من هم قوی هستم ژست جنگی میگیره و ۴ تا هواپیما به طرف تایوان و کره جنوبی به پرواز در میاره
    هنوز نیم ساعت نگذشته میفته به غلط کردن و عقب نشینی

    • دانیال فروردین ۱, ۱۴۰۲

      آمریکای نجس که گند و کثافت کشورش رو فرا گرفته هیچ فرقی با چین ندارد و چین و آمریکا مثل هم از یک قماش هستند

    • H فروردین ۱, ۱۴۰۲

      ابرقدرتها میخوان دنیا رو بین خودشون تقسیم کنند و بین کشورهای منطقه یارکشی میکنند. چین شرق آسیا رو میخواد، اما سیستم حکومتی دیکتاتوریش مورد پسند خیلی از کشورهای شرق آسیا نیست، پس آمریکا با پوئن دموکراسی نفوذش رو گسترش میده. دیکتاتورها کمی احمق هستند، اما به هر حال ابرقدرت هم هستند، متاسفانه ایران خودشو به دیکتاتوری چین نزدیک کرده و مجبوره که بهشون باج بده تا بتونه امتیاز های حداقلی بگیره که بعضی وقتها غرور ملت ایران رو خدشه دار میکنه?

  • حاج حشمت فروردین ۱, ۱۴۰۲

    کشورهای جعلی انگلوساکسون به آخر خط رسیدن
    بزودی توسط ارتشهای قدرتمند ایران و روسیه و چین تسخیر خواهند شد

    • حاج پشمک فروردین ۲, ۱۴۰۲

      موستر آدامس موزی پیر در آیه ۶ باب ۷ پیش بینی نمودددد؛
      و ایسراییل بزرگ چین و روسیه رو محو خواهد کرد و به زباله دان تاریخ خواهد فیریستاد ?
      آخرالزمان نزدیک است و کیشورهای بی خدا توسط خدای خدایان به سلطه خداپرستان گردن خواهند نهاد مثل چین مغول نیژاد? و مردمانش بجای خوردن سگ و گربه و موش ، عسل و پنیر و شبدر خواهند خوووورد?

    • سندرز فروردین ۲, ۱۴۰۲

      فعلا که ارتش توامند و قدرتمند روسیه در‌فتح یه اوکراین عاجز مانده مدعی قدرت اول منطقه هم که حدود ۳ دهه است میخواد اسرائیل رو از صفحه روزگار محو کنه ؛ پس باش تا آفتاب به دولتت بدمد

  • حاج محمود فروردین ۲, ۱۴۰۲

    وقت آن رسیده که ی درس حسابی به غربی های خوک خور بدیم