۱۱ حقیقت غیر منتظره درباره حیوانات که حتماً شگفت زده تان می کنند

۱۱ حقیقت غیر منتظره درباره حیوانات که حتماً شگفت زده تان می کنند

قلمروی حیوانات مملوء از داستان و ماجرا است. درباره ی هر موجودی حقایق و افسانه هایی وجود دارد که گاهی نمی توان به سادگی از کنار آن ها عبور کرد. ما همیشه جغدها را دانا می دانیم و دلفین ها را موجوداتی شاد که از سرگرم کردن آدم ها لذت می برند. همه ی این کلیشه ها از تمدن های باستانی، قصه های کودکانه یا کارتون ها نشأت می گیرند، اما بسیاری از آن ها بی پایه و اساس هستند.

با حقایقی خواندنی درباره ی حیوانات همراه باشید.

۱- بیشتر تمساح ها بی خطرند

شاید عجیب به نظر برسد اما بیشتر گونه های تمساح واقعاً خطری ندارند. در حقیقت، آن ها ترجیح می دهند از آدم ها دوری کنند و با آن ها مواجهه ای نداشته باشند. آن گونه هایی که می دانیم آدم ها را شکار می کنند، تمساح نیل و تمساح آب شور هستند، بنابراین باید هر طور شده از این دو گونه دوری کرد. این تمساح ها در جنوب صحرای آفریقا، جنوب شرق آسیا، استرالیا، گینه نو و جزایر سلیمان یافت می شوند.

۲- مورچه ها سختکوش نیستند

به واسطه ی داستان هایی که از کودکی شنیده ایم، قرن ها تصویر موجودی سختکوش از مورچه ها وجود داشته است. اما در این باور رایج باید تجدید نظر کرد، چرا که به گفته ی محققان، همه ی مورچه ها سختکوش نیستند. در حقیقت، آن ها به سطح بالایی از عدم فعالیت در برخی مورچه ها پی برده اند و می گویند این مورچه ها تقریباً نیمی از مواقع فعالیتی ندارند.

۳- خوک ها تمیزند

خوک ها را به عنوان حیوانی کثیف می شناسند، اما حقیقت آن است که آن ها بسیار هم تمیزند. در واقع آن ها یکی از تمیزترین حیوانات در مزارع هستند. غلت زدن در گل و لای ظاهر کثیفی به آن ها می دهد اما آن ها به این خاطر این کار را انجام می دهند که قادر به تعریق نیستند و گل به خنک شدن شان کمک می کند. به علاوه، آن ها هرگز در محل خواب یا غذا خوردن شان دستشویی نمی کنند.

۴- عنکبوت ها بی آزارند

به گفته ی کارشناسان، برای اینکه عنکبوتی شما را نیش بزند، باید دست به کارهای بخصوصی بزنید چون آن ها علاقه ای به نیش زدن شما ندارند. به طور کلی، عنکبوت ها موجودات بی آزاری هستند و به آدم ها حمله نمی کنند. آن ها فقط زمانی نیش می زنند که غافلگیر یا مضطرب می شوند. در حقیقت، عنکبوت ها حشره ها را شکار می کنند نه آدم ها را و بیشتر آن ها نمی توانند به گوشت انسان نفوذ کنند.

۵- دلفین ها خطرناک اند

شنا با دلفین ها همیشه ایده ی خوبی به نظر می رسد و با آن لبخندی که بر چهره ی خود و تعاملات دلپذیری که با آدم ها دارند، ممکن است وسوسه شویم این کار را تجربه کنیم. اما حقیقت آن است که چهره ی خندان دلفین ها چیزی جز یک ناهنجاری آناتومیک نیست و آن ها هم حیواناتی وحشی هستند که می توانند رفتار بسیار تهاجمی ای با آدم ها و دیگر دلفین ها داشته باشند و حتی به خودشان صدمه بزنند.

۶- فیل ها دونده های خوبی هستند

فیل ها با در نظر گرفتن وزن و سایز بسیار زیادشان دونده های واقعاً خوبی هستند. آن ها گرچه چیزی بین ۲،۷۲۱ تا ۶،۸۰۳ کیلوگرم وزن دارند، اما می توانند با سرعت بیش از ۱۶ کیلومتر بر ساعت بدوند، که برای این موجودات غول پیکر مقدار قابل توجهی محسوب می شود. محققان مدعی هستند فیل ها از یک تکنیک بیومکانیک برای این کار استفاده می کنند، چون همیشه باید یک پای خود را روی زمین نگه دارند تا تعادل بدن شان حفظ شود.

۷- جغدها دانا نیستند

جغدها اغلب تداعی گر دانایی هستند اما ما نمی دانستیم که جغدها از بقیه ی پرنده ها باهوش تر نیستند. در حقیقت، پژوهش هایی برای بررسی این افسانه صورت گرفته است. این تحقیقات نشان داده ویژگی ها و بزرگ ترین نقاط قوت جغدها شکار، پرهای استتار کننده، شنوایی بسیار حساس و چشمانی منحصر به فرد است که به آن ها کمک می کند طعمه ی خود را شکار کنند.

۸- تنبل ها تنبل نیستند

شاید گاهی به خاطر تنبلی هایتان به حیوان تنبل تشبیه شده باشید، اما این موضوع کاملاً درست نیست. تنبل ها شاید کندترین پستاندار دنیا باشند اما این به طور خودکار به این معنا نیست که آن ها تنبل اند. آن ها انرژی کمی دارند به همین دلیل باید خود را با آن مطابقت دهند. این حیوانات تنها زمانی که لازم باشد و با سرعت مشخصی غذا می خورند، می خوابند و حرکت می کنند، چون سوخت و ساز بدن شان اساساً بسیار کند است.

۹- گاوها باهوش اند

وقتی صحبت هوش در میان حیوانات باشد، گاوها امتیاز زیادی نمی گیرند یا دست کم این چیزی است که ما تصور می کردیم. اما محققان می گویند گاوها از توانایی های شناختی و عاطفی پیشرفته ای برخوردارند. آن ها رابطه ی دوستی برقرار می کنند، برای مرگ عزیزان شان و جدایی از آن ها سوگواری می کنند و به یکدیگر ابراز عشق می کنند و مشکلات را درک می کنند ودر عین حال، از چالش های ذهنی لذت می برند.

۱۰- مارها حواس جمع اند

مارها گوش ندارند اما می توانند صداهای حس شدنی را بشنوند. چون ارتعاش هایی که از طریق زمین جا به جا می شوند، مثل قدم های شکارچیان یا شکار، باعث به ارتعاش درآمدن استخوان فک مار می شوند که در نتیجه ی این امر، از طریق گوش داخلی مار سیگنالی به مغز مار ارسال می شود. تحقیقات نشان داده مارها بسیار دقیق و حواس جمع اند و می توانند از طریق گوش های داخلی شان حس کنند.

۱۱- اسلولوریس ها کشنده اند

اسلولوریس ها یا چشم گردهای تنبل از خانواده ی چشم گردان (Lorisidae) هستند و در جنوب شرقی آسیا یافت می شود. این موجودات برخلاف ظاهر بامزه و دوست داشتنس شان، می توانند یک گاز سمی بگیرند که آن قدری قوی هست که باعث ورم و ریختن گوشت قربانی شان شود. اسلولوریس ها می توانند برای آدم ها کشنده باشند و نزدیک شدن به آن ها اصلاً فکر خوبی نیست.

منبع: brightside
بدون نظر

ورود