۱۲ نکته کلیشه ای اما آموزنده در فیلم های عاشقانه که باید آویزه گوش خود کنیم

۱۲ نکته کلیشه ای اما آموزنده در فیلم های عاشقانه که باید آویزه گوش خود کنیم

فیلم های عاشقانه بر اساس اصول و فرمول های مشخصی ساخته می شوند که همه ی ما با آن ها آشنایی کامل داریم. به همین دلیل این کلیشه ها را جدی نمی گیریم و تصور می کنیم ممکن نیست چنین اتفاقاتی در زندگی واقعی رخ دهد. با این حال، در همان کمدی رمانتیک های سطحی توصیه های خردمندانه ای وجود دارد که نباید ساده از کنارشان عبور کرد.

۱- تغییر محل زندگی بعد از یک رابطه عاشقانه شکست خورده

فیلمنامه نویس ها بسیاری از اوقات شخصیتی که رابطه عاشقانه ی نافرجامی داشته را راهی سفر به شهر یا کشوری دیگر می کنند. این شخصیت به محض رسیدن به آن مکان جدید، دوستان تازه ای پیدا می کند و با عشق زندگی اش آشنا می شود.

تغییر محیط خود بعد از یک شکست عاطفی یا دیگر وقایع آسیب زای زندگی واقعاً  می تواند مفید باشد. تحقیقات این موضوع را به اثبات رسانده است، چون این کار روال روزمره ی زندگی ما را تغییر می دهد و باعث می شود با آدم های جدیدی آشنا شویم، امری که شادی بیشتری به ما می بخشد.

فیلم هایی با این موضوع: زیر آفتاب توسکانی / Under the Tuscan Sun – تعطیلات / The Holiday – بخور عبادت کن عشق بورز / Eat Pray Love

۲- ثبت خاطرات خود

نقش اصلی بسیاری از فیلم های عاشقانه نویسندگان و روزنامه نگاران هستند. شغل آن ها می تواند با زندگی شخصی شان ارتباط پیدا کند و آن ها را به نوشتن درباره ی روابط عاشقانه ی خود سوق دهد.

ثبت احساسات خود بر روی کاغذ کار بسیار مفیدی است، حتی برای آن هایی که شغل دیگری دارند. ثبت خاطرات خود کمک می کند ترس ها و نگرانی هایتان را ابراز کنید، تشخیص افکار منفی خود را یاد بگیرید و متوجه تغییراتی شوید که در احساسات تان رخ می دهد.

فیلم هایی با این موضوع: خاطرات بریجت جونز / Bridget Jones’s Diary – چگونه مردی را در ۱۰ روز از دست دهیم / How to Lose a Guy in 10 Days – بی خواب در سیاتل / Sleepless in Seattle

۳- تغییر پوشش

نسخه های مختلفی از داستان «سیندرلا» را در فیلم ها دیده ایم. داستان هایی که در آن ها یک تغییر در ظاهر شخصیت اصلی، زندگی او را به کلی زیر و رو می کند، شاید برای برخی خسته کننده باشند، اما نکته ی خردمندانه ای هم در آن ها وجود دارد.

تحقیقات نشان داده پوشش آدم ها واقعاً آن ها را می سازد. از شرکت کنندگان یک پژوهش خواسته شد میزان حرفه ای بودن چند غریبه را از روی تصاویر آن ها ارزیابی کنند. کسانی که پوشش هوشمندانه تری داشتند، امتیاز بالاتری از شرکت کنندگان دریافت کردند.

فیلم هایی با این موضوع: او همه چیز تمام است / She’s All That – دختر شایسته اخلاق / Miss Congeniality – بی سر نخ / Clueless

۴- قرار عاشقانه در مکان مخفی و مورد علاقه ی خود

در فیلم های عاشقانه بسیاری از اوقات بعد از آنکه یکی از شخصیت ها رویای خود را با شخصیت دیگر در میان می گذارد یا او را به مکان مخفی و مورد علاقه خود می برد، رابطه ی آن ها به تدریج تبدیل به عشق می شود. این امر منطقی است، چرا که وقتی با دیگران راحت و بی پرده صحبت می کنیم و از علائق خود با آن ها می گوییم، رفته رفته ما را بهتر درک می کنند.

فیلم هایی با این موضوع: لالا لند / La La Land – مرا با نامت صدا کن / Call Me by Your Name – دفترچه خاطرات / The Notebook

۵- عشق در نگاه دوم

گاهی سخت می شود باور کرد کسی که شخصیت اصلی در ابتدا توجهی به او نداشت، در انتها به همسر او بدل شود. ایده ی عشق در نگاه اول شاید خوشایند به نظر برسد اما وقتش رسیده این را بپذیریم که این دست فیلم ها مطابقت بیشتری با واقعیت دارند. در حقیقت، شما تا از کسی شناختی پیدا نکرده باشید، نمی توانید درباره ی ارتباط خود با او تصمیم بگیرید.

فیلم هایی با این موضوع: خانم اشتباهی / The Wrong Missy – عروس فراری / Runaway Bride – ایمیل داری / You’ve Got Mail

۶- بازگشت به محل زندگی قبلی خود

بله، سفر به شخصیت ها در ترمیم زخم هایشان کمک می کند. اما گاهی آن ها تصور می کنند به صرف تغییر محیط خود به شادی بیشتری خواهند رسید. اما این اتفاق رخ نمی دهد و آن ها به محل زندگی قبلی خود بازمی گردند.

حالا این سؤال مطرح می شود که چرا گاهی زندگی در جایی که تلاش زیادی برای رسیدن به آنجا کرده ایم برایمان دشوار است. دانشمندان علت این موضوع را متأثر از سطح شادی در آن مکان جدید می دانند. در حقیقت تغییر مکان به جایی که به طور کلی سطح شادی در آن بالاتر است، شادی بیشتری به افراد می بخشد. به همین دلیل اگر محل جدید مکان شادی نباشد، فرد به بازگشت به محل زندگی قبلی خود تمایل می یابد. در بسیاری از مواقع، افراد شادی و آرامش شان را به شغل خود ترجیح می دهند.

فیلم هایی با این موضوع: خانه شیرینم آلاباما / Sweet Home Alabama – خیاط / The Dressmaker – رفتن از سیزده به سی / ۱۳ Going 30

۷- آشنایی های تصادفی

حالا در عصر برنامه های دوستیابی، آشنایی های تصادفی میان شخصیت های فیلم ها به دور از واقعیت به نظر می رسد. سخت می شود باور کرد که یک غریبه، نیمه ی گمشده ی شما از آب درآید.

اما کارشناسان برقراری ارتباط با غریبه ها را کار خوبی می دانند که زمینه ساز آشنایی با آدم های بیشتر و پیدا کردن دوستان تازه می شود.

فیلم هایی با این موضوع: برنامه ریز عروسی / The Wedding Planner – توتسی / Tootsie – شهود / Intuition

۸- پیدا کردن یک شریک عاطفی مناسب نه ایده آل

در بسیاری از فیلم ها می بینیم که شخصیت اصلی به خاطر شخصی نه چندان مناسب، به رابطه ی خود با یک شریک عاطفی ایده آل پایان می دهد. چرا که وقتی پای احساسات در میان باشد، علائق مشترک، ظاهر و ثروت، در نظر فرد رنگ می بازند.

به گفته ی کارشناسان، کسانی که با ایده آل های ما مطابقت دارند لزوماً افراد مناسبی برایمان نیستند. چیزی که اهمیت دارد، نه پیدا کردن یک شریک عاطفی ایده آل، بلکه این است که کار کردن روی رابطه عاطفی خود را یاد بگیریم.

فیلم هایی با این موضوع: شیطان پرادا می پوشد / The Devil Wears Prada – یک برنامه ایده آل / A Perfect Plan – تعویض / The Switch

۹- کافی نبودن موفقیت شغلی برای احساس شادی

در ابتدای بسیاری از فیلم های عاشقانه، شخصیت های قوی و موفقی را می بینیم که به تدریج پی می برند شغل شان برای آن ها شادی نمی آورد. اینجا است که حضور سرزده ی عشق همه چیز را تغییر می دهد.

انتقادی به آن ها وارد نیست. تحقیقات نشان داده اعتیاد به کار هیچ فایده ای ندارد و کسانی که به شغل خود وابسته هستند بیشتر به افسردگی و مشکلات خواب دچار می شوند. خوب است گاهی به خود استراحت دهید و به دیگر جنبه های زندگی تان هم توجه داشته باشید.

فیلم هایی با این موضوع: نقشه جایگزین / The Back-Up Plan – خواستگاری / The Proposal – With Love… from the Age of Reason

۱۰- دادن فرصت دوباره به یک رابطه عاشقانه شکست خورده

در فیلم های عاشقانه شخصیت ها دائماً به رابطه عاشقانه ی خود پایان می دهند و دوباره به پیش هم بازمی گردند. و البته کمتر زوجی توانسته از این نظر به پای ریچل و راس، شخصیت های سریال «دوستان» (Friends) برسد، اما دیدن این رفت و برگشت های عاشقانه کماکان جالب است.

در حقیقت بازگشت به شریک عاطفی سابق خود بعد از ماه ها یا حتی سال ها هیچ ایرادی ندارد. شاید دلایل جدایی قبلی دیگر اهمیت خود را از دست داده و حالا غیر منطقی باشند. به علاوه باید به خاطر داشته باشیم که آدم ها می توانند تغییر کنند و به همین دلیل باید به آن ها یک فرصت دوباره بدهیم.

فیلم هایی با این موضوع: بهترین من / The Best of Me – جان عزیز / Dear John – ماما میا / Mamma Mia

۱۱- کمک گرفتن از نزدیکان برای تصمیم گیری درست

اگر کمک های خانواده و دوستان نبود، شخصیت های بیش از نیمی از تمام فیلم های عاشقانه نمی توانستند هرگز به شریک عاطفی خود برسند. به این دلیل که این عزیزان شان هستند که در آخرین لحظه توصیه ی عاقلانه ای به آن ها می کنند.

در زندگی واقعی هم بسیار مهم است که به حرف های اطرافیان تان، کسانی که شما را به خوبی می شناسند و می توانند ارزیابی عاقلانه ای از موقعیت شما داشته باشند، گوش دهید.

فیلم هایی با این موضوع: عروسی بهترین دوست من / My Best Friend’s Wedding – برنامه ریز عروسی / The Wedding Planner / 27 دست لباس / ۲۷ Dresses

۱۲- ابراز علاقه در آخرین لحظه

شخصیت های فیلم های عاشقانه دوست دارند همه چیز را به آخرین لحظه موکول و در نامناسب ترین موقعیت به علاقه ی خود اعتراف کنند، مثلاً در مراسم ازدواج شان با شخصی دیگر یا درست پیش از سفر به کشوری دیگر.

درست است که بهتر است احساسات خود را هر چه زودتر با فرد مورد علاقه تان در میان بگذارید، اما آدم ها گاهی به زمان نیاز دارند تا احساسات خود را درک کنند و بپذیرند. در این مورد، گفتن «دوستت دارم» در آخرین لحظه بهترین از هرگز نگفتن آن است. این بهتر از آن است که احساسات تان را بروز ندهید و بعداً به این فکر کنید که اگر به علاقه ی خود اعتراف کرده بودید چه رخ می داد.

فیلم هایی با این موضوع: خواننده عروسی / The Wedding Singer – قرض گرفته شده / Something Borrowed – در واقع عشق / Love Actually

منبع: brightside
مطالب مرتبط
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • مونا فروردین ۱۲, ۱۴۰۲

    سلام
    امکان داره اسم سایتی که این مقاله از روش ترجمه شده رو هم بفرمایید مرسی