۱۸ فیلم برتر تاریخ سینما در مورد افسانه‌های یونان باستان؛ از The Odyssey تا Immortals

۱۸ فیلم برتر تاریخ سینما در مورد افسانه‌های یونان باستان؛ از The Odyssey تا Immortals

یک جذابیت بسیار خاص در مورد فیلم های وجود دارد که بر اساس افسانه های یونانی ساخته شده اند. آن ها عناصر فانتزی تجسمی را با مباحث تاریخی و دین در هم می آمیزند. این رئالیسم جادویی در اوج کیفیت خود است که انسان ها در آن با هیولاها همسایه می شوند. خدایان نیز به اندازه انسان ها نقطه ضعف داستند که باعث می شود روایت آن ها به شدت قابل درک باشد. آن ها موجوداتی انتقام جو و دارای ضعف بودند که داستان هایی پیچیده و درام هایی شاعرانه داشتند. علاوه بر این، خودِ تمدن نیز بسیار پیچیده است. سیاست و رسوم یونانیان منحصربفرد و بخشی جذاب از تاریخ است، چیزی که هنوز در اذهان بسیاری از ما وجود داشته و به طور کامل از آن نبریده ایم. داستان های باشکوه و زندگی آن ها باعث شده که تا ابدیت ماندگار شوند، موضوعی که بارها در فیلم های سینمایی ثابت شده است. در اینجا می خواهیم شما را با بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونانی آشنا کنیم.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

بسیاری از کلیشه های داستان پردازی مدرن را می توان در افسانه های یونان باستان یافت؛ از ماجراجویی های حماسی اودیسه تا داستان اورفیوس و یوردیس، تم های تراژدی، پیروزی، عشق و اندوهی که همگی در داستان های باستانی رایج بود و ثابت شده که محملی غنی برای اقتباس های هالیوودی هستند. البته همه اقتباس های گرانقیمت از افسانه های یونانی موفق و پرفروش نبوده ند اما بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونانی از ماندگارترین فیلم های اکشن تاریخ سینما هستند. از فیلم های حماسی فانتزی دیزنی تا تصویرسازی های کمیک مملو از خونریزی که از این افسانه ها الهام گرفته اند، بسیاری از پروژه های تاثیرگذار هالیوودی بر اساس این داستان ها و تم ها ساخته شده اند که در یونان باستان ریشه دارند.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۱۸- The Odyssey (1997)

به طول تقریباً ۳ ساعت، فیلم The Odyssey ساخته سال ۱۹۹۷ را می توان یک فیلم طولانی یا مینی سریالی دو قسمتی دید. این اقتباس به شدت وفادار به افسانه یونانی ادویسه، داستان ده سال ماجراجویی او و بازگشتش به خانه بعد از جنگ تروآ را روایت می کند. همانند بسیاری از افسانه های یونان باستان، داستان اودیسه بسیار طولانی، پیچیده و مملو از تمثیل است و اقتباس سینمایی آن در سال ۱۹۹۷ نیز هیچ ابایی از به تصویر کشیدن نسخه اورجینال در کامل ترین شکل ممکن ندارد، از جمله تمام جنبه های داستان اورجینال. اگر چه تماشای این فیلم وقت بسیاری می خواهد اما The Odyssey چنان مملو از جزییات جذاب است که می توانید به مثابه یک مستند به آن نگاه کنید.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۱۷- The 300 Spartans (1962)

فیلم حماسی خاص زک اسنایدر در سال ۲۰۰۶ با نام ۳۰۰ بیشتر اقتباسی از یک سری کتاب های کمیک به همین نام نوشته شده در سال ۱۹۹۸ بود اما مقداری نیز از فیلم The 300 Spartans ساخته سال ۱۹۶۲ وام گرفته بود. اگر چه این فیلم بسیار باشکوه و باکیفیت بود اما کمتر طرفدارای در ژانر تاریخ باستان پیدا می شود که این فیلم را به یاد داشته باشد هر چند شایسته توجه بیشتری بود و هست. این فیلم بازسازی نبرد ترموپیل بین شاه لئونیداس یونانی و خشایارشاه اول است. فیلم The 300 Spartans حاوی سکانس های بسیار بزرگ و هیجان انگیز جنگی است و داستان آن پیچیدگی کافی برای جلب توجه مخاطب های مدرن را داراست.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۱۶- Helen of Troy (1956)

اگر چه تا پیش از آن تنها چند فیلم صامت به افسانه های یونان باستان پرداخته بودند اما فیلم Helen of Troy ساخته سال ۱۹۵۶ یکی از اولین فیلم هایی بود که بر اساس افسانه های اولیه یونان باستان ساخته شده و بر اساس کتاب های ایلیاد و ادویسه هومر است. داستان این فیلم همانند منبع اورجینال به روایت های متعدد و بزرگی می پردازد و پادشاهان یونان را در پس زمینه نگه می دارد تا عناصر عاشقانه هلن و پاریس را تقویت کند. این فیلم به شدت مورد تحسین منتقدان قرار گرفت که فیلم را به خاطر دکورهای آن ستودند، از جمله فریب مشهور اسب تروآ، اما بازی ها و سرعت روایت داستان بود که نقاط قوت اصلی فیلم به شمار می آیند.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۱۵- The First King: Birth of an Empire (2019)

فیلم The First King: Birth of an Empire یک درام تاریخی ایتالیایی با بازی الساندرو بورگی و آلسیو لاپیس است. این فیلم بر اساس افسانه مشهور رومولوس و رموس ساخته شده است، داستان دو برادر چوپان که یکی از آن ها توسط گرگ ها بزرگ شده بود. در فیلم، رومولوس و رموس سفری ماجراجویانه را آغاز می کنند که آن ها را به کشف ملت جدیدی رهنمون ساخته و در نهایت با خیانتی تاریک مواجه می سازد. این فیلم نقدهای مثبتی از منتقدان دریافت کرد و علاوه بر نامزدی در جوایز مختلف، جوایز متعددی را نیز توانست به دست بیاورد.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۱۴- O Brother, Where Art Thou? (2000)

شاید برایتان غافلگیر کننده باشد که O Brother, Where Art Though? یکی از فیلم های ساخته شده بر اساس اشعار حماسی ادیسه از هومر بوده و یک فیلم الهام گرفته شده از افسانه های یونان باستان باشد. این فیلم هجوآمیز بسیاری از عناصر شعر حماسی هومر را در خود گنجانده است. با بازی جرج کلونی، این فیلم داستان اولیس اورت مک گیل را روایت می کند که سعی دارد با حکم زندان خود در می سی سی پی کنار بیاید و در زندان است که با دلمار و پیت آشنا می شود. این سه برای پیدا کردن گنجی دفن شده دست به یک ماجراجویی جذاب می زنند و در این مسیر با شخصیت های عجیب و متفاوتی مواجه شده، موانع زیادی بر سر راه خود دیده و یک ماجراجویی باورنکردنی را تجربه می کنند.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۱۳- Immortals (2011)

جلوه های بصری این فیلم بسیار خیره کننده هستند، با فیلمبرداری و وسعتی باشکوه و جذابیتی که از یک فیلم تاریخی انتظار دارید. البته در این فیلم نیز همانند فیلم ۳۰۰ شاهد خشونت گرافیکی قابل توجهی خواهید بود. اما فیلمبرداری تاریک Immortals می تواند به اندازه فیلم اسنایدر حس غیرواقعی بودن بدهد. داستان فیلم نیز شباهت زیادی به دیگر فیلم های ساخته شده در مورد افسانه های یونانی دارد اما رویکرد خاص خود را دارد. بازی های بازیگران بسیار خوب است اما دیالوگ ها خشک و خشن هستند. در نهایت، با ارجحیت دادن به تصاویری که بسیار شبیه فیلم های دیگر هستند، تماشای این فیلم همانند آن است که یک بار دیگر فیلم ۳۰۰ را تماشا کنید.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۱۲- Medea (1969)

Medea فیلمی ایتالیایی ساخته پیر پائولو پازولینی و یکی از آن فیلم های ساخته شده بر اساس افسانه یونانی مشهور جیسون و آرگونات ها است. این فیلم بر اساس نام یکی از شخصیت های اصلی این داستان نامگذاری شده که مائدا نام دارد، کسی که توسط جیسون مورد خیانت قرار گرفته و در نهایت مائدا تصمیم می گیرد از او و خانواده اش انتقام بگیرد. این فیلم به خاطر تصویری سازی تاریک از موضوع و پذیرفتن بخش های تاریک افسانه اورجینال مورد تحسین منتقدان قرار گرفته است. ماریا کالاس، خواننده مشهور ایتالیایی نقش اصلی شخصیت مائدا را در تنها تجربه بازیگری خود بر عهده دارد.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۱۱- Hercules (2014)

این فیلم بارها انتظارات مخاطبان از ژانر فیلم های حماسی ساخته شده بر اساس افسانه های یونان باستان را دور می زند و فانتزی را به طنزی دائماً تکرار شونده تبدیل می کند. فیلم Hercules می خواهد نشان دهد که چطور تفسیرهای نادرست می تواند به نظریه پردازی های عجیب و غریب و در نهایت افسانه پردازی های فانتزی منجر شود. آن هایی که به این جنبه از فیلم های حماسی یونانی علاقه دارند از تماشای این فیلم ناامید خواهند شد. به جای آن جنبه از افسانه های یونانی، این فیلم داستانی جوانانه و با حال و هوای کمتر جدی پرداخته که بسیار متناسب با دیگر کارهای برت راتنر، کارگردان فیلم است. اما ماجراجویی داستان بسیار سریع و پرشور است و شخصیت قهرمان داستان نیز به خوبی توسط دواین جانسون به تصویر کشیده می شود. اگر چه بازی های جانسون همیشه در سطح کیفی بالایی قرار ندارند اما او کاریزما و فیزیک مناسب برای شخصیت هرکول را داراست. او با جذابیت صادقانه خوبی این نقش را بازی می کند و با حضور خود بر کیفیت داستان می افزاید.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۱۰- Orpheus (1950)

این فیلم فرانسوی به نحوی بازگویی مدرن تراژدی اورفیوس و اوریدیس است. فیلم Orpheus ساخته سال ۱۹۵۰ یک فیلم پیچیده و عجیب و غریب است که درک آن برای مخاطبان غیرفرانسوی زبان می تواند دشوار باشد. اما همزمان یک تلاش هنری بسیار قوی است که معرف سینمای فرانسه در دهه ۱۹۵۰ بود. وقتی همسر شخصیت اصلی داستان توسط نسخه تجسم انسانی مرگ کشته می شود، او مجبور می شود وارد دنیای مردگان شود تا همسر محبوبش را به دنیای زندگان بازگرداند. اگر چه Orpheus یک فیلم آوانگارد است اما یک تفسیرسازی مجدد تاثیرگذار و به خوبی درک شده از فیلم های افسانه های یونان باستان است.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۹- ۳۰۰: Rise Of An Empire (2014)

همانند فیلم قبلی اش، ۳۰۰: Rise Of An Empire (2014) یکی از فیلم های ساخته شده در ژانر افسانه های یونان باستان است که بیشتر به سمت فانتزی متمایل است. اما علیرغم تمام بزرگنمایی های بصری اش، در فیلم اول تنها شاهد کمی فانتزی بودیم. در نسخه دنباله شاهد روایت داستان در دریا هستیم که ذاتاً زیباست و سکانس های اکشنی به همان جذابیت دارد. خشونت داستان به خوبی با آب و هوا و وضعیت جوی طوفانی و دشوار دریا هماهنگی دارد. اما شخصیت اصلی داستان نقطه ضعف اصلی فیلم است و با توجه به محبوبیت و ماندگاری شخصیت لئونیداس با بازی جرارد باتلر، شخصیت اصلی این داستان اصلاً قابل توجه نیست و بسیاری آن را فراموش کرده اند. جذابیت اصلی فیلم ایوا گرین است، کسی که شخصیت آرتمیس او هم قابل درک و دوست داشتنی و هم به شدت شیطان صفت است.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۸- Spartacus (1960)

فیلمی که به خاطر تفاوت دیدگاه های هنری بین کرک داگلاس و استنلی کوبریک، سکان هدایت آن از دست فیلمساز افسانه های هالیوود گرفته شد، Spartacus که در سال ۱۹۶۰ ساخته شد یکی از بهترین فیلم های تاریخی در ژانر افسانه های یونان باستان است. این فیلم نسخه ای رمانتیک سازی شده از واقعی تاریخی است، که در آن زندگی شخصیت اصلی اسپارتاکوس در جریان شورش علیه امپراطوری فاسد روم روایت می شود. مملو از عشق، پیروزی و تراژدی، این فیلم یکی از آن دسته فیلم هایی است که علاقمندان به ژانر افسانه های یونان باستان باید حتماً در فهرست تماشای خودداشته باشند، اگر چه به طور خاص به این موضوع نمی پردازد. شاید این فیلم بیشتر به خاطر سکانس های جنگی اش شناخته می شود، که در برخی موارد هزاران سیاهی لشکر در آن حضور دارند.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۷- Iphigenia (1977)

Iphigenia سومین فیلم بر اساس افسانه های یونان باستان ساخته مایکل کاکویانیس است و بهترین فیلم او در این ژانر نیز به شمار می آید که بسیار مورد توجه منتقدان قرار گرفت. این فیلم بر اساس نمایشنامه ای به همین نام ساخته شده و داستان شخصیت مشهور ایفیجنیا را روایت می کند، دختر آگاممنون و کلیتمنسترا (خواهر هلن اهل تروآ)، در شرایطی که او و اطرافیانش با چالش های سوالات زندگی، وظیفه و ایمان روبرو می شوند. بعد از اینکه مردم به الهه آرتمیس توهین می کنند، او به آگاممنون دستور می دهد که باید دخترش را قربانی کند. این داستان تراژیک و دراماتیک روی سوالات دین و مسئولیت تمرکز دارد و جوایز متعددی نیز در جشنواره های سینمایی دریافت کرد.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۶- Hercules (1997)

ترانه های انیمیشن Hercules همانند دیگر چیزهای متعلق به دوره رنسانس دیزنی قابل توجه هستند و شخصیت ها نیز به همان اندازه ماندگار و دوست داشتنی می باشند. هرکول اگر چه یک شخصیت مطرود و متفاوت کلیشه ای است اما تصمیم رسوخ ناپذیر و مهارتش بسیار دیدنی است. مگ یکی از بهترین شخصیت های زن در تاریخ انیمیشن های دیزنی است که استقلال، همدردی و زبان نیشدار بامزه ای دارد. علاوه بر این، شخصیت شرور هیدس نیز بسیار جذاب است. در واقع، تمام کمدی فیلم جذاب است که همزمان نقدهای اجتماعی ریزی دارد. این موضوع در مورد ارجاعات فیلم به افسانه های یونان باستان نیز صدق می کند. این فیلم می توانست متفاوت باشد اگر به شکلی دقیق تر افسانه اورجینال را دنبال می کرد اما تغییراتی که در آن صورت گرفت باعث شد که Hercules به یک کلاسیک انیمیشنی بسیار جذاب تبدیل شود.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۵- Clash Of The Titans (1981)

داستان جذاب و پرهیجان فیلم اورجینال Clash of the Titans یکی دیگر از داستان های ماجراجویانه سرراست سینماست. اما هنرمندی خاص ری هری هاوزن بسیار لذت بخش و تاثیرگذار است. هر مخلوق جدیدی به شکلی خلاقانه و با زیبایی خاصی طراحی و ساخته شده است. خود فیلم نیز برخی از دقیق ترین تصویرسازی ها از خدایان و الهه ها در میان فیلم های حماسی افسانه های یونان باستان را دارد. شاید این فیلم به اندازه فیلم های فانتزی آن دوران مانند جنگ ستارگان محبوب نبوده و به یاد نمانده باشد اما هری هاوسن یک نابغه واقعی بود. جدای از این بامزگی، تراژدی داستان نیز حفظ می شود و بازی ها نیز بسیار خوب هستند. حس دخالت جویی و اولویت بندی خدایان در این فیلم از جذابیت های این اثر کلاسیک هستند.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۴- Wonder Woman (2017)

Wonder Woman دمیدن روحی تازه در کالبد فیلم های ژانر افسانه های یونان باستان بود و دنیای سینمایی DCU نیز به خوبی از این قابلیت در قالب یک فیلم ابرقهرمانی کلیشه ای استفاده کرد. منشأ دیانا در ثمیسیرا بسیار جذاب، راضی کننده و از لحاظ بصری خیره کننده بوده و ترکیب این شخصیت با دنیای جنگ جهانی اول با پرداختن به مسائل مهم و متعددی مانند نژاد، جنسیت و نقص های انسانی همراه است. کمتر فیلمی ساخته شده که به این مقدار از دقت و نکته بینی به این موضوعات پرداخته باشد. داستان فیلم در صدر کیفیت فیلم قرار می گیرد که با توازن بی نقصز ای اکشن، قلب داستان و کمدی روایت می شود. دیانا اگر چه با موجودات غول پیکر نمی جنگد اما با واقعی ترین هیولاها روبرو می شود. روایت غنی فیلم با گروهی از ستارگان سینمای هالیوود با بهترین بازی ها، جلوه های ویژه خیره کنند و موسیقی قوی داستان همراه می شود که یکی از بهترین فیلم های دنیای DCU تاکنون را در پی دارد.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۳- Jason And The Argonauts (1963)

فیلم Jason And The Argonauts یک کلاسیک اورجینال مناسب برای علاقمندان به افسانه های یونان باستان است. افکت های ویژه این فیلم بسیار جلوتر از دوران خود، خلاقانه و بسیار جذاب بود. داستان سرگرم کننده فیلم نیز به جای خود قابل تامل است و موجودات هیجان انگیزی را در خود دارد. سرعت روایت داستان به اندازه کافی سریع است و هر سکانس به خوبی علاقه به افسانه های یونان باستان را نشان می دهد. شخصیت ها خشن و بامزه هستند و اکشن فراوان، پیشگویی و شخصیت های افسانه ای آشنا از شاخصه های اصلی فیلم هستند. خوشبختانه داستان هوشمندانه این فیلم و کارگردانی خوب ری هری هاوزن در کنار بازی های خوب بازیگران فیلم توانسته این فیلم را ماندگار کند.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۲- ۳۰۰ (۲۰۰۷)

رمان گرافیک فرانک میلر و این اقتباس از آن، شاید یکی از غیرواقع گرایانه ترین فیلم های افسانه ای یونان باستان در مورد جنگ های باستانی باشد اما این موضوع چیزی از جذابیت فیلم نمی کاهد. داستان فیلم ۳۰۰ اصولاً در جنگ ترموپیل رخ ی دهد. این نبرد مشهور شاید یکی از مشهورترین ها در نوع خود در تاریخ باشد، داستانی از یک نیروی ضعیف تر بدون شانس که به خوبی در این نسخه سینمایی بازسازی شده است هر چند بسیار بحث برانگیز بوده و از لحاظ تاریخی دستکاری شده انگاشته می شود. یک جذابیت و عشق به برادری، پدری و علاقه به جنگاوری در بطن داستان این فیلم موج می زند. شخصیت ها بسیار قابل درک بوده و سکانس های نبرد هیجان انگیزی دارند که در تمام طول فیلم توسط یک اسپارتان روایت می شود. این زاویه دید باعث می شود که دستکاری در واقعیت ماجرا و دریچه نگاه آن موجه جلوه کند. اگر چه داستان نبرد بزرگنمایی شده و سبکی بسیار اگزجره دارد اما این فیلم خام ترین و جذاب ترین جلوه از این بزرگنمایی جنگی است.

بهترین فیلم ها در مورد افسانه های یونان باستان

۱- Troy (2004)

این رویکرد قابل توجه و باکیفیت و دقیق به جنگ تروآ که در فیلم Troy به نمایش در می آید اگر چه به اندازه دیگر فیلم های این ژانر تاریخی باشکوه و پرزرق و برق نیست اما بدون شک شخصیت محورترین و باکیفیت ترین آن هاست. به خاطر اینکه مخاطبان این فرصت را پیدا می کنند که در تمام شخصیت های داستان سرمایه گذاری کنند، هر نبرد بسیار پرهیجان و مهم جلوه می کند. حس عاشقی بالای داستان و شرافتی که در میان شخصیت ها موج می زند باعث خلق برخی از ماندگارترین سکانس های این ژانر شده است. حتی چیزهایی مانند فلسفه و سرنوشت نیز باعث خلق دیالوگ هایی می شوند که هم باشکوه بوده و هم خاص و منحصربفرد هستند. نمادگرایی داستان بسیار حیرت انگیز بوده و سناریو نیز به خوبی در سطح شخصی و حماسی بی نقص است و البته باید از موسیقی متن جیمز هورنر یاد کرد که به خوبی با بزرگی و شکوه داستان و فضای آن همراه شده و ماندگار شده است.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۱۵ نظر

ورود

  • مهدی اردیبهشت ۶, ۱۴۰۲

    کارگردان فیلم ۳۰۰ به تاریخ خیانت کرد تو به کشورت چطور میتونی از این فیلم تعریف و تمجید کنی

  • seiid اردیبهشت ۶, ۱۴۰۲

    روزیاتو
    دیگه گند زدی
    همراه با ج.ا. در راستای نابودی تاریخ ایران حرف میزنی
    توی ۳۰۰ که یکی از جنگ هایی که یونانی ها لت و پار شدن اصلا نشون نداد اشاره ای هم نکردن
    موقع اکران بهش گفتن فیلم اسلوموشن بعد تو میایی اینجوری میگی
    اگر به قصد کامنت گیری پست های اخیرت داری منتشر میکنی که خیلی احمقی
    اگر واقعا ضد تاریخی که مرگ به کل این سایت
    ما ایقدر مسئول بی سواد داریم که هرکی هرچی بگه عین خیالش نباشه و وقتی ما تاریخمون نشون ندیم احمقایی مثل اسنایدر و روزیاتو برامون تاریخ میسازن
    حاشا به غیرت و ایرانی بودنت

    • حمید اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

      ببخشید ، اگر تاریخ رو نسازی ، تاریخ رو برات میسازن ! فعلا صدا و سیما به غیر از فیلم های چینی ، ژاپنی و کره ای ،هیچ فیلمی نداره ، احتمالا همه آنها سیکل دارن که تاریخ ایران قبل از اسلام رو نمی شناسند !چرا این بی سواد ها سر کارند ؟؟؟؟؟؟؟

  • mr.saxobeat اردیبهشت ۶, ۱۴۰۲

    تیم روزیاتو برای معرفی کشورها حق استفاده از نام اسراییل رو نداره و توی خیلی از رنکینگ ها نام اسراییل رو فاکتور میگیرن.
    موندم روی چه حساب و قانونی میشه از فیلم هایی نام برد که هویت اون مملکت رو زیر سوال برده.

    • حسین علی پناهی اردیبهشت ۶, ۱۴۰۲

      با سلام
      دوست عزیز این جوابیه جهت آگاهی سازی در مورد فیلم ۳۰۰ به شما و دیگر مخاطبان عزیز سایت روزیاتو هست: اگر مطلب رو خونده باشید در مورد فیلم ۳۰۰ گفته شده که «هر چند بسیار بحث برانگیز بوده و از لحاظ تاریخی دستکاری شده انگاشته می شود» و قبلا هم در مطالب مشابه به عدم دقت و صحت تاریخی داستان این فیلم اشاره شده. در اینجا با توجه به عنوان مطلب، صرفا به فیلم های خوب در مورد افسانه های یونانی پرداخته شده و هیچ ملاحظه دیگری صورت نگرفته. در مورد فیلم ۳۰۰ هم علیرغم تصویر غیرواقعی که از ایرانیان آن دوران ارائه کرده، خود فیلم یک اثر خاص و متفاوت بود که اگر چه کم کیفیت از لحاظ روایت و صحت تاریخی، اما از لحاظ تکنیک و فیلمبرداری و سبک فیلمسازی یک اثر خلاقانه و متفاوت بود. ما هم در اینجا صرفا این بخش از فیلم رو مورد توجه قرار دادیم.

      • mr.saxobeat اردیبهشت ۶, ۱۴۰۲

        سلام
        ممنون از پاسخگویی شما اقای پناهی.
        در خصوص فیلم سیصد چونکه بنده اطلاعات نسبتا خوبی دارم عرض میکنم.
        فیلم سیصد به کارگردانی زک اسنایدر اقتباسی از کمیکی به همین نام به نویسندگی نویسنده ای بشدت نامی و افسانه ای بنام فرانک میلر هست که نویسنده کمیک های بشدت ماندگاری مثل daredevil born again,batman dark knight return,batman year one و غیره هستند.
        این شخص با گذر زمان کمیک های ضد اسلامی وضد خاورمیانه ای مثلا همین سیصد و یا حتی holy terror رو نوشتن که هم کیفیت داستانی بشدت پایینی داشت هم خیلی هم تحویل و تمجید نشد مثل اثار گذشتش. اینو گفتم تا شما متوجه بشید در خصوص این فیلم بنده بشدت مطالعه کردم و میدونم داستان از اقتباس از کجا اب میخوره و یه داستان تخیلی رو اسنایدر اومده اقتباس کرده.فرانک میلر هم اومده از داستان نبرد ترموپیلی که بعد چند ده سال هردوت نوشته و خیلی هم نقص داره این داستان،اومده الهام گیری کرده یا به عبارت دیگه از یه افسانه یه افسانه ی دیگه ساخته‌. کاری به خروجی و کیفیت فیلم هم ندارم،از دید من فیلمی که کلش رو توی یه سوله با cgi ساختن ارزش دیدن نداره.اسنایدر هم کارگردان قابلی نیست مگر توی ساخت جلوه های ویژه، از دید رنکی یکمی از مایکل بی بهتره.
        این تا اینجا اما سوال من اینه‌ که شما توی ریپلای جواب ندادید.
        سوال من اینه که چرا سایت شما محدودیت نام بردن از اسم اسراییل رو داره و توی خیلی از رنک هایی که شما و همکارانتون کار کردین اسم اسراییل رو از منبعی که ترجمه کردید حذف کردین، ولی برای فیلمی که بشدت برای ملت ما توهین قلم داد شده،دست به حذف نزدین؟ و براش پاراگراف زدید. اگر قانون بر اینه که یسری از چیزها باید فاکتور گرفته بشن،چرا فیلمی که برای ایرانی ها توهین محسوب میشده، رو شماها حذف نکردین.
        اگر داستان امانت داری از منبع اصلی هست که سعی میکنید دست کاری نشه،پس چرا سایت شما اسم کشورها رو سانسور میکنه. اگر شماها مجبور به بله قربان دستورات بالا هستین،شماها که توی منبع اصلی دست میبرید،دست توی مقالاتی هم ببرید که توهین به یه فرهنگ یه ملته.
        شما این سوال بنده رو جواب بدید.فقط اسم اسراییل هست که باید حذف بشه از مقالات ترجمه ای سایت؟
        ممنون از شما و تیم زحمت کش تان.

        • حسین علی پناهی اردیبهشت ۶, ۱۴۰۲

          اینکه زک اسنایدر کارگردان خوبی نیست رو من نمیتونم تایید کنم. شخصاً علاقه ای به جلوه های ویژه زیاد و فیلم های ابرقهرمانی که تخصص زک اسنایدر هست علاقه زیادی ندارم. در مورد منبع فیلم ۳۰۰ هم بله میدونم همینی هست که شما گفتین و از روی یک سری کمیک ساخته شده. اینکه پیشینه میلر چی هست و چه تفکراتی داره به نظر من نباید به خروجی فیلم ۳۰۰ و توهینش به ایرانی ها ربط داده بشه. در مورد خود فیلم ۳۰۰ غربی ها هم از لحاظ کیفی خیلی بهش ایراد گرفتن و همیشه در میان فهرست فیلم هایی قرارش میدن که تاریخ رو تحریف کرده ولی باز با شما مخالفم که این فیلم توهین به فرهنگ ایرانیه و واکنش ها به این فیلم رو خیلی تند و بیش از حد میدونم چون در دنیای سینما می بینیم که خیلی دستکاری ها و شبه توهین ها میشه به قومیت ها و فرهنگ های مختلفی و شاید صدها فیلم دیگه بودن که به درست یا به اشتباه تصویری ناخوشایند از ایرانی ها نشان دادن ولی فقط فیلم ۳۰۰ خیلی مورد توجه قرار گرفت. باز هم عرض می کنم که این موضوع در مورد فرهنگ ها و مردمان و حتی ادیان مختلفی هست و بهرحال سینمای جهان و به طور خاص هالیوود در نقد آزادی تقریباً بی حد و حصری داره. در مورد سوال دومتون که چرا نام اسراییل رو حذف می کنیم دلیل اینه که ما به عنوان رسانه داخل ایران باید یک سری قوانین و مقررات رو رعایت کنیم و اگر بخوایم به کارمون ادامه بدیم باید این خطر قرمزها رو رعایت کنیم. اگر در داخل ایران زندگی می کنید بدون شک با این خطر قرمز در مورد اسراییل آشنا هستید و نیازی نیست که بنده توضیح بیشتری بدم براتون

  • محمدرضا اردیبهشت ۶, ۱۴۰۲

    حداقل اگه یه مقاله رو ترجمه می‌کنید یکمی هم از غیرت و دیدگاه خودتون به خرج بدید که نتیجه این نشه
    شایدم به خرج دادین که نتیجه این شده 🤔

  • A.m اردیبهشت ۶, ۱۴۰۲

    به نظر من ایرانی ها بیش از حد روی فیلم ۳۰۰ حساس شدن، حساس که چه عرض کنم جو گرفتن! این فیلم از روی یک داستان کمیک ساخته و پرداخته شده مگه چه انتظاری ازش دارین؟ به همین دلیل این یک فیلم فانتزی هست نه تاریخی.
    مثل این میمونه که بیایم به فیلم های تخیلی گیر بدیم چرا علم رو زیر سوال بردید!
    آقای پناهی لطفا به هزیانات دوستان توجه نکنید🙏❤

    • SeBi اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲

      درود به ادم چیز فهم ، عنوان و موضوع مطلب یک چیز دیگه هستش ولی این دوستان گیر دادن به همون فیلمه بحث غیرت و ایرانی ازین چیزا نیست اصلا ربطی نداره

  • P.mefragh اردیبهشت ۷, ۱۴۰۲

    فهرست خوب و خوشی بود دریک کلام فقط سوالی از نویسنده یا شاید مترجم متن داشتم ؛ فیلم ۳۰۰ رو خوب میدونن یا فقط چون مربوط به موضوع میشد در لیست قرار گرفته؟ خارج از غرض این سوال رو میپرسم هرچند خود این فیلم کم غَرض نیست ولی درنقدیه ایه شبیه نقدیه های آقای فراستی توسط خود فرنگیها خواندم فیلم ۳۰۰ حتی ایراد گارگردانی دارد یا خطوط تصویر رعایت نشده و این چیزهای مقوایی! متن خوبی بود ولیستی خوش آیند ممنون

  • User اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

    خداروشکر مردم آگاه هستن و از چرندیات شما در ستایش فیلم بی ربط و بی ارزش ۳۰۰ طرفداری نمیکنند. به چه قیمتی همچین مزخرفاتی رو مینویسید ؟

  • SeBi اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲

    دوستان عزیز این مطلب چه ربطی به غیرت و ایرانی و خیانت به کشور داره؟ زیادی بزرگش کردین ۳۰۰ هم مثل بقیه فیلمها افسانه ای و تخیلی هستش همین این فیلم هم مربوط به عنوان لیست معرفی شد

  • سعید اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۲

    مخاطب هایی که نظر میدن خیلی بیسوادن،من یک ایراد تو معرفی فیلمها گرفتم اونم این که اسپارتاگوس درمورد تاریخ روم هستش نه یونان،شما از فیلمهایی نام میبرید که درمورد یونان هستش وافسانه هستش نه تازیخی یا رومی.

  • منصور اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۲

    خبرت حداقل اسامی فارسی فیلم‌ها را بنویس تو داری برای فارسی زبانان گزارش تهیه می کنی gosale