مقایسه تانک T-14 Armata روسیه با تانک های آمریکایی، بریتانیایی، آلمانی و فرانسوی

مقایسه تانک T-14 Armata روسیه با تانک های آمریکایی، بریتانیایی، آلمانی و فرانسوی

تانک های روسی T-14 Armata بالاخره وارد میدان نبرد اوکراین شدند و بدین ترتیب این تانک های پیشرفته روسی با نیروهای اوکراینی روبرو خواهند شد که به تازگی تانک های اهدایی متحدان غربی خود را دریافت کرده اند. نیروهای اوکراینی پیش تر از تانک های چلنجر (Challenger) بریتانیایی و تانک های لئوپارد (Leopard) آلمانی استفاده کرده بودند و قرار است به زودی تانک های آبرامز آمریکایی و تانک های Leclerc فرانسوی را نیز دریافت کنند. روز گذشته روسیه مدعی شد که استفاده از تانک های جدید خود را برای هدف قرار دادن موقعیت نیروهای اوکراینی استفاده کرده است، اگر چه یک منبع داخلی در روسیه تایید کرده است که هنوز از تانک های جدید روسیه در عملیات های تهاجمی مستقیم استفاده نشده است.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

آژانس خبری روسی RIA مدعی شده است که تانک های آرماتای روسی به سیستم های حفاظتی اضافی در قسمت جناحین مجهز شده و خدمه نیز آموزش های ویژه ای در زمینه مبارزه در میدان نبرد اوکراین دریافت کرده اند. در شرایطی که دو طرف برای استفاده کردن از تانک های جدید خود در میدان نبرد آماده می شوند، می خواهیم تانک T-14 Armata را با چهار تانک جدیدی که در میدان نبرد اوکراین رونمایی شده اند مقایسه کنیم.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

تانک روسی T-14 Armata

  • قیمت: ۷ میلیون دلار
  • سلاح اصلی: توپ بدون خان ۱۲۵ میلیمتری
  • موتور: توربوشارژ ۱۲Н۳۶۰ Diesel Double
  • سرعت: ۸۰ کیلومتر بر ساعت
  • وزن: ۴۸ تن
  • خدمه: ۳ نفر
  • طول: ۱۰.۶۶ متر
  • عرض: ۳.۳۵ متر
  • ارتفاع: ۳.۳۵ متر

تانک T-14 Armata دارای برجک بدون سرنشین است و خدمه از راه دور و از درون یک کپسول ایزوله که در قسمت جلوی بدنه قرار دارد، سلاح های تانک را کنترل می کنند. در سال ۲۰۱۵، طراحان تانک T-14 Armata مدعی شدند که این تانک می تواند اولین تانک نامرئی جهان باشد. این تانک دارای سرعت حداکثری ۸۰ کیلومتر بر ساعت روی بزرگراه است. سرویس اطلاعاتی ارتش بریتانیا پیش تر گزارش داده بود که نیروهای روسی به خاطر شرایط نامناسب و ضعیف این تانک، تمایلی به دریافت آن ندارند. همچنین گفته شه است که اعزام تانک های تی-۱۴ به میدان نبرد اوکراین تصمیم با ریسک بالایی برای روسیه بوده و صرفاً یک تصمیم با اهداف پروپاگاندایی است.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

ارتش بریتانیا مدعی است که تولید این تانک تنها در حد چند ده فروند صورت گرفته و فرماندهان روسی اعتماد زیادی به آن در میدان نبرد ندارند. بر اساس گزارش سرویس های امنیتی بریتانیایی، با بیش از ۱۱ سال توسعه، برنامه توسعه این تانک با تاخیرها، کاهش سایز ناوگان برنامه ریزی شده اولیه و گزارش هایی در مورد مشکلات در تولید همراه بوده است. همچنین در این گزارش آمده که T-14 می تواند یک دردسر لجستیکی برای روسیه باشد زیرا این تانک نسبت به تانک های دیگر روسیه بزرگ تر و سنگین تر است. کرملین دستور تولید ۲,۳۰۰ دستگاه از این تانک ها تا سال ۲۰۲۰ را داده بود، تانکی که اولین بار در سال ۲۰۱۵ رونمایی شد اما بعدها تاریخ تحویل این تعداد تا سال ۲۰۲۵ تمدید شد.

آژانس خبری اینترفکس در دسامبر ۲۰۲۱ گزارش داد که هلدینگ دولتی Rostec تولید حدود ۴۰ تانک T-14 Armata را آغاز کرده و انتظار می رود این تعداد تا بعد از سال ۲۰۲۳ تحویل ارتش روسیه شوند. ماشین جنگی T-14 Armata در میان خودروهای نظامی جدیدی بود که توسط پوتین در رژه روز پیروزی در مسکو در سال ۲۰۱۵ رونمایی شد. این تانک به عنوان بخشی از برنامه روزآمدسازی ۲۵۰ میلیارد دلاری ارتش روسیه تولید می شد. تانک قبلی روسیه، T-90، طوری طراحی شده بود که ارتفاع کمتری داشته و کمتر در دید باشد، تانکی با زره سبک که در میدان نبرد قابلیت مانور بالایی داشته باشد. این تانک ۲۰ تن سبک تر از تانک آمریکایی آبرامز بود و این بدان معناست که در برابر گلوله های با قدرت انفجاری بالا به شدت آسیب پذیر بود.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

در مقایسه، تانک Armata T-14 دارای ارتفاع بسیار بالاتر و دید بیشتری نسبت به اطراف بوده و زره آن نیز تقویت شده بود، به ویژه در قسمت زیر و شکم تانک که بر اساس سنت تانک های روسی از حفاظت کمتری برخوردار بود و اکنون برای حفاظت از جان خدمه، زره آن تقویت شده است. تانک Armata T-14 به یک برجک بدون سرنشین خودکار دارای یک توپ بدون خان ۱۲۵ میلیمتری ۲A82-1M مجهز شده که توسط یک گلوله گذار خودکار تغذیه می شود. برجک دارای ۴۵ گلوله است که شامل مهمات های آماده استفاده می شود. توپ اصلی می تواند موشک های با هدایت لیزری نیز شلیک کند. برجک اصلی تانک که قابلیت کنترل از راه دور دارد به شکلی طراحی شده که که شانس خدمه برای زنده ماندن، در صورت هدف قرار گرفتن تانک را افزایش می دهد.

در مقابل، خدمه تانک در داخل یک غلاف زرهی در داخل تانک حبس شده اند که از بخش انبار مهمات تانک نیز جداست. اگر زره خارجی تانک هدف قرار گیرد، این زره طوری طراحی شده که به سمت بیرون منفجر شود که باعث انفجار گلوله های انفجاری می شود که به آن اصابت کرده و بدین ترتیب از نفوذ گلوله های سنگین به داخل تانک و کشتن خدمه جلوگیری می کند. در سال ۲۰۱۵، توسعه دهنده این تانک، UralVagonZavod، مدعی شد که بدنه T-14 دارای تجهیزات تکنولوژیکی پیشرفته ای است که آن را از رادار دشمن و هدف یاب های جستجوگر گرمایی مادون قرمز مخفی نگه می دارد.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

بخشی از سیستم دفاعی تانک شامل یک ابزار مخفی کننده است که در عمق زره سنگین این تانک قرار داده شده و ردپای مادون قرمز تانک را مختل کرده و بدین ترتیب از افشای مکان تانک برای نیروهای دشمن جلوگیری می کند. ویاچسلاو خالیتوف، رییس بخش تجهیزات ویژه کمپانی سازنده گفته بود که «ما در واقع یک تانک نامرئی ساخته ایم». خالیتوف در ادامه مدعی شد که تکنولوژی ویژه پنهانکاری این تانک شامل رنگ و مواد جاذب رادار است که آن را در مقابل شناسایی سریع توسط رادارها مقاوم می سازد.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

تانک بریتانیایی Challenger 2

  • قیمت: ۶.۲ میلیون دلار
  • سلاح اصلی: توپ خان دار ۱۲۰ میلیمتری L30A1
  • حضور در سرویس: از سال ۱۹۹۳ تاکنون
  • حداکثر سرعت: ۵۹ کیلومتر بر ساعت
  • برد عملیاتی: از ۲۵۶ تا ۵۴۴ کیلومتر

بریتانیا اولین کشور ناتو بود که اعلام کرد ۱۴ تانک رزمی نسل جدید از تانک های Challenger 2 را به اوکراین ارسال می کند. تانک ۶.۲ میلیون دلاری Challenger 2 با توپ خان دار ۱۲۰ میلیمتری و مسلسل ۷.۶۲ میلیمتری یک تانک اصلی است که برای حمله به دیگر تانک ها طراحی شده است. این تانک تنها تانک تضمین شده ۲۴ ساعته با قابلیت کارکرد در تمام شرایط آب و هوایی بریتانیا با آتش مستقیم دقیق و توانمندی های ضد تانک است. ارتش بریتانیا مدعی است که نسخه اولیه این تانک دوربردترین شکار تاریخ را انجام داده و در طول جنگ دوم خلیج فارس توانسته یک تانک عراقی را از فاصله ۴.۸ کیلومتری نابود کرده است.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

تانک ۸.۲ متری چلنجر ۲ دارای ۴ خدمه و برد ۵۴۴ کیلومتری روی جاده های آسفالت و ۲۵۶ کیلومتری روی جاده های آفرودی است. اما حداکثر سرعت این تانک به ۵۹ کیلومتر بر ساعت می رسد که نشان می دهد نسبت به تانک لئوپارد آلمانی سرعت کمتری دارد. تانک ۷۵ تنی چلنجر ۲ توسط فرماندهان ارتش بریتانیا به عنوان تانک مدرنی توصیف شده که بسیار حفاظت شده تر، قابل اطمینان تر و سریع تر از تانک های روسی متعلق به دوران اتحاد جماهیر شوروی است. این تانک با موتور دیزلی که ۶۲.۵ تن وزن دارد از سال ۱۹۹۴ در سرویس ارتش بریتانیا بوده و در بوسنی و هرزگوین، کوزووو و عراق نیز به کار گرفته شده است.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

تانک آمریکایی ۱A2 ABRAMS

  • قیمت: ۶.۲ تا ۹ میلیون دلار
  • حضور در سرویس: از ۱۹۹۰ تاکنون
  • سلاح اصلی: توپ بدون خان ۱۲۰ میلیمتری ۴۴M256A1
  • حداکثر سرعت: ۶۷ کیلومتر بر ساعت
  • برد عملیاتی: ۴۱۰ کیلومتر در جاده و ۲۶۲ کیلومتر در آفرود

انتظار می رود که ایالات متحده تعدادی تانک ۱A2 ABRAMS خود را در پاییز سال جاری به اوکراین ارسال کند تا در جنگ علیه روسیه به این کشور کمک کنند. این تانک ها که قیمت آن ها بین ۶.۲ تا حدود ۹ میلیون دلار تخمین زده می شود به یک توپ بدون خان ۱۲۰ میلیمتری مجهز شده که به شکل دستی توسط یکی از چهار خدمه اش خشاب گذاری شده و برد موثر آن بیش از ۴ کیلومتر است. این تانک به طول کمی کمتر از ۸ متر دارای سیستم کسب هدف خودکار با توانایی شکارچی-قاتل و دو مسلسل ۷.۶۲ میلیمتری و یک مسلسل اصلی ۱۲.۷ میلیمتری است. همچنین این تانک آمریکایی به خوبی برای مقابله با تمام سلاح های ضد تانک شناخته شده مجهز گردیده و دارای زره کامپوزیتی Chobham است که از فولاد و اورانیوم ساخته شده است.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

تانک ۷۱ تنی آبرامز که اولین بار در سال ۱۹۹۰ تولید شد دارای برد ۴۲۴ کیلومتری و حداکثر سرعت ۶۷ کیلومتری است. همچنین این تانک دارای شنی هایی به شکل هزارپا است که به آن کمک می کند در مناطق کوهستانی و ناهموار عملکرد خوبی داشته باشد. اما به باور کارشناسان، این تانک آمریکایی که از سوخت جت استفاده می کند به خاطر مصرف سوخت بالا و نیازهای تعمیر و نگهداری اش، نسبت به تانک های چلنجر ۲ بریتانیایی و لئوپارد آلمانی دارای کارآیی کمتری است. کالین کال، مشاور ارشد نظامی پنتاگون هفته گذشته گفت که تانک آبرامز یک «ابزار جنگی بسیار پیچیده» است که بسیار گرانقیمت بوده و آموزش استفاده از آن دشوار است. اگر چه تصمیم گیری در مورد اعزام این تانک به اوکراین صورت گرفته اما این ارسال می تواند ماه ها به طول بینجامد. مقامات آمریکایی می گویند که کار روی جزییات تحویل این تانک ها به اوکراین همچنان ادامه دارد.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

تانک آلمانی LEOPARD 2

  • قیمت: ۶.۲ میلیون دلار
  • حضور در سرویس: از ۱۹۷۹ تاکنون
  • سلاح اصلی: توپ بدون خان ۱۲۰ میلیمتری RH-120
  • زره: کامپوزیت نسل سوم
  • حداکثر سرعت: ۶۹ کیلومتر بر ساعت
  • برد عملیاتی: به طور متوسط ۲۷۲ کیلومتر

تانک آلمانی ۵۵ تنی Leopard 2 ترکیبی از قدرت آتش، حفاظت، سرعت و قدرت مانور بالاست که آن را به تانکی سازگار با شرایط جنگی متعدد تبدیل می سازد. در اواخر مارس گذشته، وزارت دفاع آلمان تایید کرد که ۱۸ دستگاه تانک Leopard 2 به دست ارتش اوکراین رسیده است، بعد از اینکه نیروهای اوکراینی آموزش استفاده از این تانک را دریافت کرده اند. کمپانی آلمانی Krauss-Massei Wegman به عنوان سازنده این تانک آن را پیشروترین تانک اصلی جهان دانسته که دارای توپ اصلی ۱۲۰ میلیمتری بدون خان و سیستم کنترل کاملاً دیجیتالی است. این تانکک ۵ میلیون پوندی دارای چهار خدمه بوده و برد آن به ۵۴۷ کیلومتر می رسد و حداکثر سرعت آن به ۶۸ کیلومتر بر ساعت می رسد. با چهار نسخه اصلی، اولین نسخه این تانک در سال ۱۹۷۹ وارد سرویس شد.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

تانک Leopard 2 دارای موتور دیزلی است که آن را از سوخت موتور جت تانک آمریکایی آبرامز متمایز می سازد و کار با آن نیز از تانک آمریکایی ساده تر است و به همین خاطر دوره آموزشی کوتاه تری دارد. کمپانی آلمانی Rheinmetall AG که از پیمانکاران نظامی ارتش آلمان بوده و توپ بدون خان ۱۲۰ میلیمتری تانک لئوپارد ۲ را ساخته می گوید که این تانک بیش از هر تانک دیگری در ارتش های جهان به کار گرفته شده و ۳,۵۰۰ دستگاه از آن به ۱۹ کشور جهان فروخته شده است. بیش از ۲,۰۰۰ دستگاه از آن ها به کشورهای اروپایی و کانادا ارسال شده است. بدین ترتیب تانک لئوپارد ۲ بهترین گزینه برای اوکراین بوده و به راحتی در این کشور به کار گرفته شده است. موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک برآورد کرده است که شش هفته آموزش برای آشنایی نسبتاً کامل خدمه با این تانک آلمانی کافی است.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

تانک فرانسوی LECLERC

  • قیمت: ۱۷.۵ میلیون دلار
  • مدت حضور در سرویس: از ۱۹۹۰ تاکنون
  • سلاح اصلی: توپ ۱۲۰ میلیمتری بدون خان GIAT CN120-25/52
  • زره: کامپوزیت ماژولار
  • حداکثر سرعت: ۷۰.۵ کیلومتر بر ساعت
  • برد عملیاتی: ۵۴۷ کیلومتر در جاده

تانک ۱۴ میلیون پوندی LECLERC دارای یک توپ ۱۲۰ میلیمتری بدون خان است که دو مسلسل ۱۲.۷ و ۷.۶۲ میلیمتری نیز دارد. این تانک ترسناک ۷۳ تنی توانایی درگیری با شش هدف همزمان در فاصله تا ۲ کیلومتری را داراست که در عرض یک دقیقه با احتمال برخورد تا ۹۵ درصد به هدف اصابت می کند. تانک ۹.۷ متری LECLERC که اولین بار در سال ۱۹۹۰ تولید شد توسط سه خدمه هدایت شده که شامل فرمانده، توپچی و راننده است. این تانک فرانسوی دارای سیستم حفاظت پیشرفته در برابر مین و راکت ها با سیستم زرهی ماژولار است که می تواند بسته به نوع تهدید آماده سازی شود.

مقایسه تانک روسی T-14 Armata با تانک های غربی

زره این تانک از ترکیب فولاد، سرامیک و کولار ساخته شده است. تانک فرانسوی از یک موتور دیزلی هشت سیلندر استفاده کرده و دارای سرعت حداکثری ۷۰.۵ کیلومتر بر ساعت و برد ۵۴۷ کیلومتر است. همچنین این تانک فرانسوی به سیستم مدیریت میدان نبرد مجهز است که به فرمانده امکان می دهد در هر لحظه از مکان تانک، میزان مهمات و سوختی که باقیمانده اطلاع داشته باشد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۲۴ نظر

ورود

  • بی نام اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

    تانک کرار خودمون پیشرفته ترین تانک دنیاست حتی کشورهای غربی اذعان داشتند که قدرت مانور پذیری و تخریب و آتش این تانک از آبرام و لئوپارد هم بیشتره …. فقط یه عده هیچ وقت نمی‌خوان باور کنند که لحاظ نظامی ابرقدرت دنیا شدیم و دنیا از ما حساب میبره

    • بماند... اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

      باشه !! کشورهایی مثل ایالات متحده و چین با اون بودجه‌ی عظیم نظامی منتظر موندن، شما تاج سروری و پادشاهی بر جهان‌رو، روی سرتون قرار بدین. پ.ن: حتما این تانک‌رو در اختیار ارباب شمالی‌تون قرار بدین‌که فعلا تا باتلاق گیر کرده، نمی‌تونه بیرون بیاد 😂🤣

      • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲

        تانک کرار یک ارتقای سنگین
        روی تی۷۲ است تا اون تانک رو به تانک تی۹۰ ام اس تبدیل کنن که حتی از تی ۹۰ ام برتره
        لازم نیست تو باور کنی مثل ماجرای
        پهپاد ها که فتوشاپ گفتن اما وقتی پاش به اوکراین رسید اونقدر عملکردش خوب بود که
        که روسها گفتن این پهپاد از موشک کروزهم
        بهتره اونهم با قیمت ۲۰ هزار دلار و اوکراینی هاهم نتونستن تعداد زیادی از این پهپاد رو بزنن
        دوباره آمار های مسخره ساختن اما فیلم نابودی
        شاهد ها زیاد درنیومد شاهد به قدری موفق
        بود که ۲ میگ۲۹ و یک سوخو۲۷ برای نابودیش
        به فنا داد

        • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۲

          ضمنا اگه هم میخواید بگید این
          فقط یک ارتقای سنگین روی تی هفتاد
          دو هست و به پای تی۹۰ms نمیرسه
          در جوابتون میگم اولا ما همیشه نشون
          دادیم که در زمینه نظامی توانمندیم
          وهمچنین وقتی به میدان میایم رقبا
          به خاک بر سری می افتن ثانیا روسها هم موفق شدن با ارتقای تی ۷۲ به توانایی تی۹۰ دست پیدا کنند و اگر
          هم دیدید برخی سایت ها فقط با برسی
          ظاهر تانک تلاش دارن ظعیف جلوه بدنش زود حرفشون رو باور نکنید
          بزرگ ترین میلیتاریستی که من دیدم
          رشتش مهندسی کامپیو تر بوده اما
          اومده و صحبت یکی از فرماندهای ارتش که نظامی هست به تمسخر گرفته
          البته احتمالا گاهی اوقات برخی نظامیون
          حرف غیر منطقی می زنند اما پست ایشون بالاتر از اونی هست که الکی و
          احساسی صحبت کنه

    • امیرمسعود اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

      کمتر…بگو مومن، واسه مسخره بازی کامنت میذاری مثه حاج محمود

      • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

        اوکراین احتمالا با اون همه کمک های نظامی که بهش شد بزودی سقوط میکنه همین الان هم ضد حمله هاش یکی یکی داره شکست میخوره اون ضد حمله های موفق اولیه هم احتمالا بازی روسها بود تا جنگ طولانی بشه و
        اولا کشورها غربی خودشون به خاطر کمک به اوکراین دچار کمبود مهمات بشن مثل آمریکا که اینقدر وضعش خراب شد که مجبور شد از انبار های ناشناخته خودش در اسرائل برای اوکراین مهمات بفرسته ومجبور شد برای جایگزین کردن اون مهمات بودجه نظامی خودش رو به شدت افزایش بده و بدین ترتیب بزرگ ترین بودجه نظامی خودش رو تجربه کنه حالا فکرش رو بکن کشور های اروپایی که اینهمه پول ندارند باید چجوری کمبود مهمات و تجهیزاتشون رو جبران کنند وعملا اگه جنگی پیش بیاد مقابل ارتش قدرت مند روسیه بی دفاع میشن مثل آلمان که خبر رسیده یک تیریلیون یورو برای پر کردن انبار مهماتش نیاز داره و باقی کشورهای اروپایی هم احتمالا ۷۰ درصد مهماتشون افتاده دست اوکراین
        ثانیا روسیه میخواسته
        تکنولوژی غربی هارو به دست
        بیاره مثل اون تانک لئوپارد که افتاد دست روسیه وموشک های جاولین و سامانه های هایمارس
        انواع و اقسام تسلیحات پیشرفته دیگه که روسیه مدت ها چشمش دنبال اونها بود و اگه میخوای سوئد و فنلاند رو بگی باید بگم سوئد
        باروسیه مرز مشترک نداره و مرز فنلاند نصف مرز اوکراین با روسیه است و پوتین با این حمله جلوی اینکه اوکراین با دو برابر مرز فنلاد عضو ناتو بشه رو گرفته

        • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

          ویژگی قوی ترین تانک جهانT_14 armata بیشترین رانش به وزن(بی رقیب) سرعت بالای ۸۰ تا ۹۰ کیلومتر
          بر ساعت(بی رقیب) بالا ترین حفاظت زرهی به همراه زره ماژولار و کپسول حفاظت شده برای خدمه(زره ماژولار قابل مقایسه با لئوپارد اما کپسول حفاظت شده بی رقیب) برجک بی سرنشین و جدایی محفظه مهمات از خدمه(بی رقیب) سیستم بارگزاری خشابی(رقباش لکلرک وتایپ ده) توپ قدرت مند ۱۲۵ میلیمتری با مهمات قدرت مند و قابلیت نصب توپ۱۵۲ میلیمتری که هیچ
          زرهی در مقابلش نمی تونه مقاومت کنه(بی رقیب)
          سامانه دفاع فعال با قابلیت انحراف موشک های
          هوا به زمین ضد زره(رقبا آبرامز و مرکاوا) حالا ویژه این
          سوپر تانک تمام ویژگی های هفت تانک برتر دنیا رو داره
          و در بسیاری از موارد بدون رقیبه پیشنهاد میکنم همه این تانک های نایس برن تو سولاخ که احتمالا فاتحه همشون خوانده است.درباره بریتانیا《انگلیس صغیر》هم به روباه گفتن شاهدت کیه گفت دمم .

      • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

        ویژگی قوی ترین تانک جهانT_14 armata بیشترین رانش به وزن(بی رقیب) سرعت بالای ۸۰ تا ۹۰ کیلومتر
        بر ساعت(بی رقیب) بالا ترین حفاظت زرهی به همراه زره ماژولار و کپسول حفاظت شده برای خدمه(زره ماژولار قابل مقایسه با لئوپارد اما کپسول حفاظت شده بی رقیب) برجک بی سرنشین و جدایی محفظه مهمات از خدمه(بی رقیب) سیستم بارگزاری خشابی(رقباش لکلرک وتایپ ده) توپ قدرت مند ۱۲۵ میلیمتری با مهمات قدرت مند و قابلیت نصب توپ۱۵۲ میلیمتری که هیچ
        زرهی در مقابلش نمی تونه مقاومت کنه(بی رقیب)
        سامانه دفاع فعال با قابلیت انحراف موشک های
        هوا به زمین ضد زره(رقبا آبرامز و مرکاوا) حالا ویژه این
        سوپر تانک تمام ویژگی های هفت تانک برتر دنیا رو داره
        و در بسیاری از موارد بدون رقیبه پیشنهاد میکنم همه این تانک های نایس برن تو سولاخ که احتمالا فاتحه همشون خوانده است.درباره بریتانیا《انگلیس صغیر》هم به روباه گفتن شاهدت کیه گفت دمم .

    • مهرداد اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲

      داداش من، واقعیت و حقایق یک چیزه و تخیل و تبلیغات دولتی یه چیزه دیگه. کرار و ذوالفقار هر دو در واقع همون T-72 روسی هست که مثه ماشینای ایرانی که یه ماشین خارجی را که اول میارن و بعد یه مدت یکم شکلشو عوص می‌کنند و به قول معروف، ایرانیزه اش می‌کنند و بعد هم اسمش را عوض می‌کنند و همیشه خدا هم کیفیتش کمتر از مدل اولیه هست، این تانکها هم همون T-72 هستند. درباره T-72 هم بد نیست تاریخچه مواجهه اون با تانکهای غربی را در جنگ خلیج فارس بدونید. آبرامزها تانکهای T-72 عراق را عین مسقطی شکار کردن و همین قضیه و عدم توان T-72ها برای مقابله با اونها چنان ضربه ای به آبروی صنایع نظامی روس‌ها زد که روس‌ها مدلهای بعدی T-72را که می‌خواستند با اضافه کردن یک پسوند بنام T-72 ارائه کنند و مثلا اسمشو بگذارند T-72M، تصمیم گرفتند واسه ماستمالی کردن قضیه، تانکهای جدید را با اسم T-90 معرفی کنند تا وانمود بشه که یه تانک جدید هست. حالا خودتون دو دوتا چهارتا کنید که کرار و ذوالفقاری که مدل ایرانی T-72هست و فقط سامانه های ارتباطی و هدفگیری ساایران داره ولی زره و موتورش همون روسی هست، چقدر قابل مقایسه با تانکهای نسل جدید غربی است. بعلاوه تانکهای کرار و ذوالفقار هنوز در هیچ نبرد واقعی شرکت نکردند در حالیکه تانکهای آمریکایی و انگلیسی بخوبی در جنگ عراق و بعد افغانستان کارایی خودشون را نشون دادند. در جنگ اول عراق و آزادسازی کویت، کمتر از انگشتان یک دست آبرامز نابود شد که همشون هم در نتیجه آتش اشتباه خودی بود و عملا هیچ آبرامز توسط تانکهای T-72 عراقی نابود نشد. آرماتا جدید روس‌ها هم اونقدر تعداد کمی تولید شده و در هیچ نبردی هم محک نخورده که فعلا نمیشه هیچ قضاوتی درباره اش کرد ولی روسها کلا به بزرگنمایی مشهور هستند. اونقدر تبلیغ درباره قدرت نظامی خودشون کرده بودند که همه کارشناسها متفق القول می‌گفتند که روس‌ها اگر جنگ شروع بشه، یک هفته ای اکراین را تسخیر می‌کنند. ولی در عمل در همون ماه اول با آبروریزی تمام و نابود شدن کلی تانکهاشون گیر کردند و فعلا یک ساله که تو باتلاق اکراین دادند دست و پا می‌زنند.

      • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲

        مهرداد جان اولا پلتفرم آرماتا با تی۷۲ فرق داره
        ثانیا تو درباره نابودی تانک تی۹۰ صحبت کردی
        اولا آماری که من اخیرا خوندم نابودی ۸ تی۹۰ ام
        بوده و باید بدونی آبرامز عزیز شما این تلفات رو
        مقابل عراق اونهم با ار پی جی ۲۹ داد همچنین
        مقابل داعش نه موشک های جاولین و بیریمستون پس سابقه عملیاتی بهتری داره برای این که دروغ های اوکراین در آمار ثابت بشه هم باید بگم که
        نابودی ۲۷۷۷ تانک روسی: این آمار مشخصا فاقد اعتبار است، حتی اگر تخمین های وزارت دفاع امریکا را به عنوان دشمن درجه ۱ روسیه معتبر بدانیم، این کشور حدود ۱۰۰۰ دستگاه تانک را در جنگ اوکراین از دست داده بود که با ادعای منابع اوکراینی اختلاف فاحشی دارد. وهمچنین آمریکا دروغ تاحالا زیاد گفته و قابل اعتماد نیست و عقل میگه اگه اوکراینی ها خودشون رو هم کشته باشن نباید بیشتر از حدود ۳۰۰ یا ۳۵۰تانک رو زده باشن همچنین
        اگه میخوای استدلال کنی چرا روسها دارن
        ازتانک های قدیمیشون استفاده میکنن جوابت
        اینه که مگه روسها احمقن بیان وقتی چند تا
        از تانک های پیشرفتون افتاده دست آمریکا بیان
        و فقط از تانک های مدرنشون استفاده کنن
        تو تانک های داخلی رو هم گفتی اولا تانک
        ذولفقار نه کرار دوما تانک کرار یک ارتقای سنگین
        روی تی۷۲ است تا اون تانک رو به تانک تی۹۰ ام اس تبدیل کنن که حتی از تی ۹۰ ام برتره
        لازم نیست تو باور کنی مثل ماجرای
        پهپاد ها که فتوشاپ گفتن اما وقتی پاش به اوکراین رسید اونقدر عملکردش خوب بود که
        که روسها گفتن این پهپاد از موشک کروزهم
        بهتره اونهم با قیمت ۲۰ هزار دلار و اوکراینی هاهم نتونستن تعداد زیادی از این پهپاد رو بزنن
        دوباره آمار های مسخره ساختن اما فیلم نابودی
        شاهد ها زیاد درنیومد شاهد به قدری موفق
        بود که ۲ میگ۲۹ و یک سوخو۲۷ برای نابودیش
        به فنا داد

      • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲

        ضمنا مهرداد جان شما نمیتونی الکی از تانک آرماتا ایراد بگیری روسها در زمان جنگ سرد
        از بهترین تانک ها بهره میبردن اما از دهه۷۰ یا۸۰
        میلادی عقب افتادن تانک آرماتا برای این ساخته شده تا تانک های روسیه رو دوباره به
        شکوه سابق برگردونه پس روسها در ماجرای تانک بد سابقه نیسن فقط مدتی بود که از غربی
        ها در زمینه تکنولوژی عقب افتاده بودن
        حالا دوباره برگشتن تا دوباره مدرن ترین تانک
        رو داشته باشن

      • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲

        مهرداد جان اوکراین احتمالا با اون همه کمک های نظامی که بهش شد بزودی سقوط میکنه همین الان هم ضد حمله هاش یکی یکی داره شکست میخوره اون ضد حمله های موفق اولیه هم احتمالا بازی روسها بود تا جنگ طولانی بشه و
        اولا کشورها غربی خودشون به خاطر کمک به اوکراین دچار کمبود مهمات بشن مثل آمریکا که اینقدر وضعش خراب شد که مجبور شد از انبار های ناشناخته خودش در اسرائل برای اوکراین مهمات بفرسته ومجبور شد برای جایگزین کردن اون مهمات بودجه نظامی خودش رو به شدت افزایش بده و بدین ترتیب بزرگ ترین بودجه نظامی خودش رو تجربه کنه حالا فکرش رو بکن کشور های اروپایی که اینهمه پول ندارند باید چجوری کمبود مهمات و تجهیزاتشون رو جبران کنند وعملا اگه جنگی پیش بیاد مقابل ارتش قدرت مند روسیه بی دفاع میشن مثل آلمان که خبر رسیده یک تیریلیون یورو برای پر کردن انبار مهماتش نیاز داره و باقی کشورهای اروپایی هم احتمالا ۷۰ درصد مهماتشون افتاده دست اوکراین
        ثانیا روسیه میخواسته
        تکنولوژی غربی هارو به دست
        بیاره مثل اون تانک لئوپارد که افتاد دست روسیه وموشک های جاولین و سامانه های هایمارس
        انواع و اقسام تسلیحات پیشرفته دیگه که روسیه مدت ها چشمش دنبال اونها بود..

        • حامد اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

          لازم نیست انقدر حرف بزنی
          بجاش یکم فکر کن
          سیم کشی مغز به دهن و دستت رو تقویت کن
          فکر میکنی ثروت مجموعه کشورهای اروپایی، اسرائیل و امریکا کمتر از روسیس که فکر میکنی زودتر از روسته منابع مالی شون به اتمام میرسه؟ این کشور ها ذره ذره تمام منابع نظامی و مالی روسیه رو تمام می کنن تا وقتی یه لاشه متعفن ازش بمونه
          روسیه گور خودش رو کند
          تو باتلاقی گیر کرده که دست و پا زدن بیشتر باعث میشه بیشتر فرو بره توش
          به گمان من تجربه ای مانند شوروی سابق به سرش خواهد اومد تو چند سال آینده

          • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

            دوست عزیز پیشنهاد میکنم جناب عالی مغزت رو درست
            کنی من کی گفتم منابع مالی
            منظور من مهمات بود که خالی
            شده شما هم توهم زدی کشور های غربی بودن که بدبخت شدن روسیه داره پیشروی
            میکنه و ارزش پولش حتی از ۲۰۱۴ بیشتر شده اوکراین احتمالا با اون همه کمک های نظامی که بهش شد بزودی سقوط میکنه همین الان هم ضد حمله هاش یکی یکی داره شکست میخوره اون ضد حمله های موفق اولیه هم احتمالا بازی روسها بود تا جنگ طولانی بشه و
            اولا کشورها غربی خودشون به خاطر کمک به اوکراین دچار کمبود مهمات بشن مثل آمریکا که اینقدر وضعش خراب شد که مجبور شد از انبار های ناشناخته خودش در اسرائل برای اوکراین مهمات بفرسته ومجبور شد برای جایگزین کردن اون مهمات بودجه نظامی خودش رو به شدت افزایش بده و بدین ترتیب بزرگ ترین بودجه نظامی خودش رو تجربه کنه حالا فکرش رو بکن کشور های اروپایی که اینهمه پول ندارند باید چجوری کمبود مهمات و تجهیزاتشون رو جبران کنند وعملا اگه جنگی پیش بیاد مقابل ارتش قدرت مند روسیه بی دفاع میشن مثل آلمان که خبر رسیده یک تیریلیون یورو برای پر کردن انبار مهماتش نیاز داره و باقی کشورهای اروپایی هم احتمالا ۷۰ درصد مهماتشون افتاده دست اوکراین
            ثانیا روسیه میخواسته
            تکنولوژی غربی هارو به دست
            بیاره مثل اون تانک لئوپارد که افتاد دست روسیه وموشک های جاولین و سامانه های هایمارس
            انواع و اقسام تسلیحات پیشرفته دیگه که روسیه مدت ها چشمش دنبال اونها بوده

      • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۲

        ضمنا اگه هم میخواید بگید این
        فقط یک ارتقای سنگین روی تی هفتاد
        دو هست و به پای تی۹۰ms نمیرسه
        در جوابتون میگم اولا ما همیشه نشون
        دادیم که در زمینه نظامی توانمندیم
        وهمچنین وقتی به میدان میایم رقبا
        به خاک بر سری می افتن ثانیا روسها هم موفق شدن با ارتقای تی ۷۲ به توانایی تی۹۰ دست پیدا کنند و اگر
        هم دیدید برخی سایت ها فقط با برسی
        ظاهر تانک تلاش دارن ظعیف جلوه بدنش زود حرفشون رو باور نکنید
        بزرگ ترین میلیتاریستی که من دیدم
        رشتش مهندسی کامپیو تر بوده اما
        اومده و صحبت یکی از فرماندهای ارتش که نظامی هست به تمسخر گرفته
        البته احتمالا گاهی اوقات برخی نظامیون
        حرف غیر منطقی می زنند اما پست ایشون بالاتر از اونی هست که الکی و
        احساسی صحبت کنه

      • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۲

        ضمنا اگه هم میخواید بگید این
        فقط یک ارتقای سنگین روی تی هفتاد
        دو هست و به پای تی۹۰ms نمیرسه
        در جوابتون میگم اولا ما همیشه نشون
        دادیم که در زمینه نظامی توانمندیم
        وهمچنین وقتی به میدان میایم رقبا
        به خاک بر سری می افتن ثانیا روسها هم موفق شدن با ارتقای تی ۷۲ به توانایی تی۹۰ دست پیدا کنند و اگر
        هم دیدید برخی سایت ها فقط با برسی
        ظاهر تانک تلاش دارن ظعیف جلوه بدنش زود حرفشون رو باور نکنید
        بزرگ ترین میلیتاریستی که من دیدم
        رشتش مهندسی کامپیو تر بوده اما
        اومده و صحبت یکی از فرماندهای ارتش که نظامی هست به تمسخر گرفته
        البته احتمالا گاهی اوقات برخی نظامیون
        حرف غیر منطقی می زنند اما پست ایشون بالاتر از اونی هست که الکی و
        احساسی صحبت کنه.

  • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

    بماند… جان فشار میقولی؟

    • بماند... اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

      نه قربونت برم، فشار رو اونی می‌خوره‌که توو خبرگزاری‌ها و صدا‌و‌سیماش حرف‌از تنها موندن اوکراین توو جنگ می‌زد، تیتر خبرهاش این بود که اوکراین بازی خورده و اروپا و ایالات متحده تنهاش گذاشتن؛ اما الان از عبارت «اون‌همه کمک نظامی» استفاده می‌کنه.

      • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲

        بماند جان من ادعا دیگران به من ربطی نداره وقتی کم میاری از اشتباهات دیگران مایه نزار
        بیچاره

        • حامد اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

          تمام چرت و پرت هات کپی برداری شده از سایت جنگ آوران هست. مو به مو
          حتی تو جواب هات هم کپی کردی مزخرفات قبلیتو ساندیس جان

          • به قول برعندازان گرامی ساندیس خور اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

            دوست عزیز من مشخصات
            تانک آرماتا رو گفتم که متاسفانه
            جناب عالی فشاری شدی
            بعدش هم من اگه یک چیزی رو
            هی تکرار میکنم دلیلش …بودن شماست که زود نمی فهمید …تشریف دارید

        • داریوش اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

          تو دیگه کدوم بدبختی هستی که داری اینطور واسه عالیجناب (ارباب پوتین) میمالی

  • ننگ بر . . . اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۲

    به کجا رسیدیم که یه عده واقعا چجور از چین و روسیه و یه عده دیگه از آمریکا و انگلیس دفاع میکنن و به همدیگه حمله‌ور میشن که انگار به ناموسشون تعرض شده. آمریکا، انگلیس، روسیه، چین، تاریخ کشورهاشون پر از خون‌ و کشت و کشتاره، هیچکدومشون به فکر ما نیستن و فقط قصدشون برای ما شر و ننگه.
    همه ابرقدرت‌ها مثل همه‌ان، هر کدوم برای مصلحت کشورشون به راحتی متحدهاشون رو میفروشن و حتی اگر پاش بیفته، یک ثانیه هم پشت کشور دیگه‌ای نمی‌ایستن.
    بهترین دعا، دعا برای ظهور هرچه سریع‌تر امام زمان‎ـه.
    یا حضرت مهدی، خودت نجاتمون بده از دست این دوتا گروه که هرکدوم فکر میکنن فقط خودشون درست عالمند و هر که غیر خودشون نادرست.