شاخص دموکراسی در سراسر جهان بر اساس قاره‌ها + اینفوگرافیک

شاخص دموکراسی در سراسر جهان بر اساس قاره‌ها + اینفوگرافیک

به گفته واحد اطلاعات اکونومیست (EIU)، تنها ۸ درصد از جمعیت جهان در واقع در یک دموکراسی کامل و کارآمد زندگی می کنند. در همین حال، ۳۷ درصد دیگر از مردم در نوعی دموکراسی معیوب به سر می برند و ۵۵ درصد از مردم جهان اصلاً در دموکراسی زندگی نمی کنند.

رویدادهایی مانند جنگ در اوکراین و اقدامات محدودکننده و طولانی همه گیری کرونا، در سال‌های اخیر باعث کاهش بسیاری از امتیازات دموکراسی در کشور ها شده است و میانگین جهانی آن از ۵.۵۲ به ۵.۲۹ کاهش یافته است.

وضعیت دموکراسی در جهان

روش شناسی
واحد اطلاعات اکونومیست، دموکراسی را با ارزیابی ۶۰ شاخص در پنج دسته کلیدی می سنجد:

۱. روند انتخابات و کثرت گرایی
۲. فرهنگ سیاسی
۳. مشارکت سیاسی
۴. عملکرد دولت
۵. آزادی های مدنی
هر دسته بر اساس نحوه عملکرد شاخص ها ۰-۱۰ نمره داده می شوند و نمره کلی دموکراسی میانگین هر یک از پنج دسته است. به عنوان مثال، در اینجا نگاهی به امتیاز ایالات متحده از ۱۰ در هر یک از دسته بندی های کلی در سال ۲۰۲۲ بیندازید:
وضعیت دموکراسی در جهان
نمره کل دموکراسی ایالات متحده = ۷.۸۵ / ۱۰

این امتیاز، ایالات متحده را به عنوان کشوری با یک دموکراسی معیوب تعریف می کند و آن را در رتبه ۳۰ در کل جهان قرار می دهد که چهار پله نسبت به رتبه بندی سال گذشته کاهش یافته است. معیوب بودن دموکراسی در این مورد به سادگی به این معنی است که مشکلاتی وجود دارد، از فرهنگ سیاسی ضعیف گرفته تا مسائل حکومتی، اما دموکراسی‌های معیوب همچنان دارای انتخابات آزاد و منصفانه و همچنین آزادی‌های مدنی هستند.

دموکراسی های جهان بر اساس منطقه
در زیر وضعیت دموکراسی را در مناطق مختلف در سراسر جهان ترسیم می کنیم.

قاره آمریکا
وضعیت دموکراسی در جهان
یکی از بهترین عملکردها در سال گذشته، برای کشور شیلی بود که امتیاز آن نزدیک به ۰.۳ افزایش یافته است. این کشور سال گذشته از محدوده‌ی دموکراسی معیوب خارج شد. این پیشرفت، عمدتاً به دلیل تغییر به سمت اصلاحات قانون اساسی در کنار حرکت رئیس جمهور این کشور، گابریل بوریک به سمت اتحاد سیاسی و کاهش قطبی شدن است.

تنها سه کشور دیگر در قاره آمریکا نیز به عنوان دموکراسی کامل در نظر گرفته می شوند: کاستاریکا، کانادا و اروگوئه؛ کانادا در این منطقه شماره ۱ است.

از سوی دیگر، برخی از بدترین وضعیت دموکراسی در جهان در هر سال به طور خاص در آمریکای لاتین قرار دارند، یعنی: السالوادور و هائیتی. بسیاری از نمرات پایین در این منطقه با نرخ بالای جرم و جنایت و حکمرانی فاسد مرتبط است.

آفریقا
وضعیت دموکراسی در جهان
تنها دموکراسی کامل در آفریقا کشور کوچک جزیره ای موریس است. به طور کلی، آفریقا یکی از مناطق کم امتیاز است و تنها پنج کشور از ۵۴ کشور این قاره به عنوان نوعی دموکراسی رتبه بندی شده اند.

امتیاز تونس در سال ۲۰۲۲ به میزان قابل توجهی کاهش یافت.قیس سعید، رئیس جمهور این کشور، در اوایل سال میلادی پارلمان را برکنار کرد و کنترل شورای انتخابات را در دست گرفت و به آرامی به سمت قدرت متمرکز تغییر کرد. اگرچه منتقدانی وجود داشتند، اما بسیاری از آن زمان دستگیر شدند و شرایط آنها از یک دموکراسی معیوب به یک رژیم ترکیبی تنزل یافته است.

اروپا
وضعیت دموکراسی در جهان
اسپانیا و فرانسه در سال ۲۰۲۲ جایگاه خود را به عنوان کشورانی با دموکراسی کامل به دست آوردند که عمدتاً به لطف کاهش محدودیت های کرونا در آزادی های مدنی و عملکرد گروه های دولتی بوده است. با این حال، هر دو کشور با دو قطبی شدن سیاسی روبرو هستند. در اسپانیا این امر تا حد زیادی در نگرش های پیرامون جنبش جدایی طلب کاتالونیا نمونه است.

برخی از رژیم های کم امتیاز در منطقه در روسیه و بلاروس هستند. جنگ روسیه در اوکراین قوانین بین المللی و همچنین حاکمیت یک کشور دیگر را نقض کرده است و امتیاز آن را ۰.۹۶ در شاخص کاهش داده است. بلاروس به طور مستمر با روسیه متحد شده است و به نیروها و احتمالا موشک‌ها اجازه می‌دهد از مرزهای این کشور وارد اوکراین شوند.

اقیانوسیه و شرق آسیا
وضعیت دموکراسی در جهان
در این منطقه، سطوح دموکراسی به شدت تحت تأثیر همه گیری کرونا قرار گرفت. هنگ کنگ، تازه در اوایل سال ۲۰۲۳، سیاست های محدودکننده مانند اجبار به زدن ماسک را حذف کرد. بر اساس این گزارش، در مقابل، تایلند این محدودیت ها را یک سال قبل لغو کرده و آزادی فردی بیشتری را فراهم آورده است.

امتیاز نسبتاً بالای ۷.۳ مالزی ممکن است مورد بررسی دقیق قرار گیرد، زیرا نخست وزیر سابق این کشور، محی الدین یاسین، که در دوران کرونا بر سر کار بود، در حال حاضر با اتهامات فساد مالی و پولشویی، مواجه است.

آسیای مرکزی و خاورمیانه
وضعیت دموکراسی در جهان
بر اساس این گزارش در بخش اعظم خاورمیانه و آسیای مرکزی دموکراسی کاملی وجود ندارد. کمترین امتیاز در سطح جهان، برای افغانستان با تنها ۰.۳۲ است. اسرائیل هم در مقایسه با سال گذشته، شش پله در این رتبه بندی جهانی سقوط کرده است.

منبع: visualcapitalist
مطالب مرتبط
دیجیاتو
۱۷ نظر

ورود

  • عرزشی بی ریشه ساندیس شرف نمیشه اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

    جالبه یه سری از حامیان و وابسته گان حکومت تو این توهم ب سر میبرن که در ایران تحت جمهوری اسلامی دموکراسی اش بیشتر از آمریکاست .

    حالا اگه این نمودار رو هم بهشون نشون بدید ، باز برای ماله کشی میگن :
    چون این گزارش رو یه رسانه غربی نشر داده پس مورد قبول ما 🤡 نیست چون غرب در مورد ایران سیاه نمایی میکنه .
    فارغ از این اگه شاخصه های اقتصادی و فرهنگی رو هم بهش اضافه کنیم گندشون بیشتر در میاد 😂
    از نویسندگان زحمت کش روزیاتو تقاضا دارم در صورت امکان حتما گزارشی از رتبه بندی جمهوری اسلامی در : آزادی مطبوعات و رسانه ، اینترنت ، حقوق زنان ، اعدام ها ، ادراک فساد ، ارزش پاسپورت و پول ملی ، تورم ، بیکاری ، جمعیت فقیر ، خط فقر ، کودک همسری ، چند همسری ، مهاجرت نخبگان و خلاصه دستاورد های نظام مقدس جمهوری اسلامی رو در زمینه های اقتصادی و فرهنگی بطور کامل در یه چارت بزارن تا همه بفهمن ایران ۲۰۲۳ کجای جهان هست و چند فرسنگ به عقب در اون زمینه ها رفته

    • علی اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

      همینایی که گفتی تو غرب هم هست. فقط صداشو در نمیارن. اتفاقا شدیدتره تو غرب.

      بعدم همچین مینالی انگار اینجا سوئیسه. ما هم سوئیسی هستیم.
      میدونستی عراق مترقی ترین کشور عرب بود؟ شما امروزشو نگاه نکن. از زمان فیصل دوم که پادشاه عراق بود نگاه کن. عبدالکریم رو ببین. تا حسن البکر رو ببین. عراق کشوری بود که مترقی تر از کشور ما بود. از نظر صنایع اتفاقا خیلی جلوتر از ما بود. ما ۲۰ ساله به موشک رسیدیم. عراق ۵۰ سال پیش موشک میساخت. و شهرهای ما رو هم موشک بارون کرد. ما التماس میکردیم به شوروی موشک ندین به عراق. شوروی بهمون گفت از شیعه های افغانستان حمایت نکنین چشم موشک نمیدیم عراق. وقتی مردم ما شهید میشد زیر موشکها، سوریه بهمون موشک داد. لیبی داد.
      عراق ببین چقدر دانشمند هسته ایی داشت. حتی تحقیقات بومی غنی سازی با لیزر رو داشتن روش کار میکردن. دانشگاه بغداد یه زمانی مثل دانشگاه تهران اوازه داشت و تحقیقات خوبی توش انجام میشد. الان یه دانشگاه معمولیه.
      ولی و ولی گفتن دموکراسی. الان عراق شد دموکراسی. اواره بدبخت بیچاره. اتفاقا ترامپ یه حرف قشنگی زد. گفت صدام ولی تروریستها رو میکشت. صدام رقیب عربستان بود و عربستان پول داد تا امریکا و سازمان ملل عراق رو تخریب کنن. الان عراق شده دانشگاه تروریستها.
      لیبی رو ببین.
      سوریه رو ببین. سوریه اتفاقا همین الان اونقدر ازاده سواحلش بری زن و دختر با بیکینی تو ساحل دارن افتاب میگیرن.
      ۴ کشور لبنان عراق سوریه ایران بیشترین مهندس و افراد تحصیل کرده تو غرب رو دارن.
      ما ساندیس میخوریم تا توی بدبخت از اول دبستان تا اخر دانشگاه رایگان تحصیل کنی و بعد بری خارج پاچه خواری کنی

      • علی اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

        ساندیستو بنوش و تو چیزایی که نمیفهمی جفنگ نگو اگر ج.ا تو سوریه دخالت نمیکرد و از دیکتاتورش دفاع نمیکرد وضعش این نبود گروه های تروریستی عراقی هم که همه میدونن چجوری عراقو قهوه ای کردن و کی تو عراق درستشون کرد بالا سریات خون و مال مردمو میخوردن ساندیسش نصیب تو میشه

      • سندرز اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۲

        همین که علی رغم وجود چارت ها میگی غرب بدتره ، صداش در نمیاد مشخصه که از اون ادعا های صد من یه غاز میکنی ؛ خب پس ساختار دموکراسی در توهم شما ایراد داره اما مارکسیست اسلامی خیلی هم خوب و بی ایراده مثلا : قیمت خودرو ، آزادی های اقتصادی ، تورم ، نرخ بیکاری و…. همه نشون از اینه که در کشور ما سیستم مارکسیست اسلامی خیلی خوبه 🤪🤪🤪 ؛ شما فقط یه فریم از عراق رو میبینی من تصفیه های خونین صدام ، اقتصاد فشل و …. اش رو میبینم ‌.
        دلیل اینکه عراق به عقب افتاد صرفا داعش نبود تزویر در دین هم بود منتهی شما فقط دموکراسی اش رو میبینید ، در لیبی هم که گنده …معمر قذافی کار دست خودش و ملت داد نه دموکراسی .

        راستی …. تحصیل رایگان رو از تو کجای درآوردی؟ زیادی پای منبر رائفی پور نشین واسه سلامتی روانی ات تاثیر داره 😶

  • سندرز اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

    یه فریم از خروجی مارکسیست اسلامی برای ایران 🇮🇷

  • !!!! اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

    امتیاز قدرت اول منطقه!!!! غرور آفرینه😆😆
    با تشکر از عرررزشی ها و نوکران روسیه و چین کمونیست

  • Mahdi اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

    این همه سنگ آمریکا را به سینه میزنید،میبینید که جر ۵تا دموکراسی اول دنیا هم نیست!
    مرگ بر آمریکا

    • فرشاد اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

      اخ جون،بیاید مثل این برادر باسواد و یچبا شعورمون، ماهم به امریکا فحش بدیم تا نمره دموکراسی که هیچ، نمره اقتصاد و فرهنگ و جامعه و دینداریمون بالا بره!!!
      مرگ بر امریکا،مرگ بر اسرائیل ،مرگ بر کل دنیا!!!
      ولی زهی خیال باطل که با این مزخرفات فقط برای جیره خورای حکومت منفعت وجود داره و تو اصلاح وضعیت زندگی سایر مردم سر سوزنی تاثیر نداره!
      مرگ بر جهل،نادانی،بیسوادی،بی شعوری!!

    • نسل سوخته اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

      حاجی غیر از مسوولین ومنصوبان و وابستگان یکی ازمردم عادی رونام ببر که سنگ آمریکا رو به سینه بزنه جالبه کسایی که مرگ برامریکا شون گوش فلک رو پر میکنه دقت که میکنی میبینی برا آمریکا وغرب دلشون غش وضعف میره از فرستادن بچه هاشون به اون کشورها بگیر تا خرید سیسمونی و چیزای دیگشون جالبیش هم اینجاست تا در مورد دزدی تو کشور حرف میزنی میگن تو آمریکا دردی زیاده میگی گرونی بیداد میکنه میگن تو آمریکا گرانی وحشتناکه میگی بنزین کمبود داریم کیفیتش افتضاحه میگن تو آمریکا قیمت بنزین معادل فلان قدر تو ایرانه اما وقتی میگی تو آمریکا حتی رئیس جمهور باشی باید پاسخگو باشی میشه از رئیس جمهور شکایت کرد چرا تو کشورمون نمیشه از مسولین جواب خواست حضرات لال مونی میگرن و دیگه نمیگن اونجا فلانه

    • حامد اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

      حرفت مثل این میمونه که تو یه درس افتادی و نمرت شده ۴ بری بزنی تو سر همکلاسیت که خاک بر سرت تو ۱۷ شدی ۲۰ نشدی!!
      نمیدونم چی بگم دیگه به شما عرزشی ها
      قدرت درک و عقلتون همینقدره که نشون میدین

      • امیرحسین اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۲

        ببین بحث سر اینه که تو چه درسی افتادیم.
        درسی که یک دانش آموز با نمره ۱۵ معلمش باشه من می خوام ترک تحصیل کنم.
        بعد اصلا این آمار بر چه مبنایی هست؟؟!!
        در اوج جنبش زن زندگی آزادی در روز های پایانی آذر پارسال، یک کارگردان زن رو تو نروژ دستگیر کردن فرستادن زندان به همراه جریمه نقدی.
        چرا؟
        چون گفته بود مرد ها نمی تونن لزبین باشند!
        خب من از شما می پرسم؛ در یک عمل شنیع بین دو زن چگونه مرد حضور پیدا می کنه؟
        آیا اگه این زن می گفت مرد ها می تونن لزبین باشن خود تو نمی اومدی و بهش چهار تا فحش نمیدادی و احمق خطابش نمی کردی؟
        بعد همین نروژ خرابه با آزادی بیان ۰ با آزادی عمل ۰ شده یکی از بهترین دموکراسی های اروپا؟
        یا نمی دونید دموکراسی چیه یا آمار از دم فیکه.

        • فرشاد اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۲

          اره تو و اربابات میدونید دموکراسی چیه!!!
          یارو اومده حق رای مردم رو مالیده بهم، بعد دستور میده بزنید و بکشیدشون، بعد پاچه مالاش میان از دموکراسی حرف میزنن!

    • سندرز اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۲

      بعد از چهار دهه مرگ بر….. به کدام دستاورد های اقتصادی و فرهنگی و سیاسی رسیدن چاکران عاقا

    • شایان خرداد ۱۴, ۱۴۰۲

      برو‌بابام‌کی‌از‌تو‌نظر‌پرسید‌ساندیسی

    • شایان خرداد ۱۴, ۱۴۰۲

      بروبابام‌کی‌از‌تو‌نظر‌پرسید

  • محمد امین اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۲

    دوستان عزیزم
    من هم یک زمانی بدون توجه به تاریخ و کلیه اتفاقات منطقه، فقط به جمهوری اسلامی و سردمداران لعنت می‌فرستادم.
    تا اینکه تصمیم گرفتم تعصبی فکر نکنم، شبکه‌هایی مثل BBC و امثال اینها تنها خوراک مغزیم نباشه؛ برم ببینم چه خبر بوده تا به الان.
    چقدر خوب میشه که یه وقت‌هایی از اسکوپ‌های دیگه‌ای به مساله نگاه کنیم.
    با بررسی‌هایی که انجام دادم متوجه شدم که وقتی یک اتفاقی رخ میده (در هر سطحی و توسط طبیعیت یا آدم‌ها)، گروهی از این اتفاق منتفع و گروهی دیگر متضرر میشون. بلا استثنا. فقط میزانش با هم فرق داره.
    حالا اینکه شما از کدوم زاویه ببینید بسیار مهمه.
    پیشنهاد من اینکه دوستان تعصبات رو کنار بزارن، از دید همدیگه نگاه کنن. خیلی از مسائل با توضیح دادن حل میشه. رسانه ما بشدت ضعیف داره عمل میکنه.

    • سندرز اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۲

      شماها ن تنها رسانه تون ضعیف عمل میکنه بلکه کل نظام تون مثل یه ماشین فکستنی عه که حتی نمی تونن تا گاراژ راه بره