ماجرای نصب پرده در واگن زنان در مترو تهران چیست؟

ماجرای نصب پرده در واگن زنان در مترو تهران چیست؟

طی روزهای گذشته تصاویری از متروی تهران منتشر شده که واکنش کاربران شبکه های اجتماعی را در پی داشته است، تصاویری که از نصب پرده میان واگن های زنان و مردان حکایت دارد. مدیرعامل شرکت متروی تهران در اظهاراتی مدعی شد انتقادها صرفاً به طرح این پرده ها بوده است.

نصب پرده در واگن زنان مترو

نصب پرده در واگن زنان مترو

مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو و حومه درباره نقد به طرح درهای جداکننده در قطار پاسخ داد و گفت: نصب درهای حائل برای ممانعت از ورود آقایان به واگن بانوان، با طرح‌های مناسبتی، فرهنگی و تبلیغاتی پوشیده شده که این طرح‌ها با توجه به شرایط قابل تغییر است.

درستی با بیان اینکه نصب درهای حائل از اسفند سال گذشته آغاز شده، اظهار داشت: نصب این درها غیر از خط یک مترو، در سایر خطوط مترو اجرا شده و تا چند هفته آینده در تمامی قطارها نصب خواهد شد. طرح‌هایی که روی آنها قرار دارد قابل تغییر است و با توجه به شرایط، طرح‌های فرهنگی و تبلیغاتی بر روی آنها نصب خواهد شد.

وی تصریح کرد: نصب درهای حائل شیشه‌ای با توجه به حجم بالای تماس‌های مردمی با این شرکت و درخواست‌ها و انتقادات در مورد ممانعت از ورود آقایان به واگن بانوان اجرایی شد.

نصب پرده در واگن زنان مترو

درستی گفت: ۴۰ درصد تماس‌های مردمی درباره این موضوع بود و این درخواست در رتبه اول فراوانی اعتراضات مردمی قرار داشت، در همین راستا سال گذشته در شیشه‌ای جدا کننده را در یکی از قطارها نصب کردیم تا کاملا ورود آقایان از داخل قطارها را مسدود کنیم که بانوان در واگن های مخصوص به خودشان احساس آرامش و آسایش بیشتری داشته باشند.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه افزود: با توجه به بازخوردهای خوبی که این نمونه آزمایشی داشت به مرور در سایر قطارها نیز این طرح اجرایی شد.

درستی با بیان اینکه به نظر می‌رسد طرح نصب شده روی این موانع شیشه‌ای خیلی مورد توجه مسافران قرار نگرفته و با نقدهایی روبرو شده، گفت: این موانع شیشه‌ای است و همکاران ما برای اینکه تنوع و حال و هوای بهاری به آن بدهند یک طرح و استیکر گلدار روی شیشه نصب کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه تصریح کرد: هدف اصلی از نصب موانع شیشه‌ای جلوگیری از ورود آقایان به واگن‌های ویژه بانوان است و طرحی که روی شیشه نصب می‌شود، متغیر است.

وی خاطرنشان کرد: اگر اجرای طرح گل بازخورد خوبی در بین مردم نداشته، اصراری روی آن نداریم و طرح تغییر خواهد کرد زیرا این طرح‌ها موقتی است و طی سال با طرح‌های تبلیغاتی و فرهنگی مختلف با توجه به شرایط تغییر می‌کند.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه با تاکید بر اینکه واگن‌های مخصوص برای تکریم و به خواست بانوان تعیین شده است، گفت: برای محقق شدن این خواسته بانوان ما از نظر فرهنگی و اعتقادی نیاز به همراهی آقایان داریم.

در هفته های گذشته متروی تهران یکی از سوژه های اصلی اخبار مرتبط با بی حجابی بوده است، از درگیری فیزیکی مسافران بر سر کشف حجاب تا حضور نیروهای «تذکر لسانی» در ایستگاه ها و ممانعت از ورود زنان بی حجاب به مترو.

فروردین ماه امسال شرکت متروی تهران در خبری اعلام کرد «در راستای مطالبات عموم مردم شریف ایران در موضوع حجاب، “طرح تذکر لسانی، وظیفه همگانی” در ایستگاه‌های مترو تهران و حومه اجرا می‌شود».

به دنبال انتشار خبر درگیری فیزیکی با یک زن آمر به معروف در متروی تهران، اوایل اردیبهشت ماه امسال جمعی از زنان مدافع قوانین حوزه ی حجاب و عفاف مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر تهران تجمع کردند. این زنان دستنوشته هایی در دست داشتند که بر روی آن ها شعارهایی در حمایت از حجاب و عفاف نوشته شده بود از جمله: «هدف دشمنان نابود کردن استقلال، هویت و آزادگی زن مسلمان است.»

پس از این تجمع، علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر برای شنیدن حرف های این زنان در میان آن ها حاضر شد. ویدئوی منتشر شده از این دیدار نشان می داد یکی از این زنان به نادعلی گفته بود: «اگر نیرو ندارید ما حاضریم در مترو حاضر شویم و رایگان برای گسترش حجاب تبلیغ کنیم.»

همچنین علیرضا زاکانی، شهردار تهران روز گذشته برای ارائه ی توضیح درخصوص اقدامات شهرداری پیرامون اقدامات صورت گرفته در رابطه با حوزه عفاف و حجاب در شورای شهر تهران حضور یافت.

زاکانی در این رابطه گفت: از ۵ ماه گذشته کار ایجابی در رابطه با مساله حجاب‌ را در ایستگاه‌های مترو آغاز کردیم و مطابق قوانین کشور در این رابطه پیش می رویم، مواجهه یگان حفاظت شهرداری با بی‌حجابان‌ در قدم نخست اطلاع رسانی سپس تذکر و سپس ممانعت از ورود به ایستگاه‌های مترو است.

مطالب مرتبط
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • نسل سوخته اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۲

    خیلی هم عالیه برای رفع هر مشکلی یه پرده بکشیم جلوی اون. برای رفع گرانی. تورم. بی عدالتی. ناامنی. دزدی و بقیه چیزا هم یک پرده خوب وضخیم باید جلوی تمامی مشکلات کشید مثلا الان با نصب این پرده خانوما وآقایون همو نبینن مشکل حل میشه بیرون ازمترو توی پیاده روها توی اتوبوس ها وتوی تاکسی ها هم پرده بکشن خیلی خوبه

    • sghl اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۲

      اونا رو نمیدونم ولی مترو مخصوصا وقتی از نصف شمالی تهران میری پایین ….شروع میشه. مخصوصا وقتی شلوغه.