ایالات متحده تعداد زیادی هواپیماهای بدون سرنشین یا همان پهپاد در اختیار دارد. بر اساس برآوردهای وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون در حال حاضر بیش از ۱۱,۰۰۰ پهپاد نظامی را در حمایت از آموزش داخلی و عملیات های خارج از قلمرو به کار گرفته است. اگر چه وزارت دفاع آمریکا به دلیل سری بودن آمارها، اعداد و ارقام دقیقی در مورد تعداد دقیق این پهپادها و نوع و قابلیت های خاصشان منتشر نکرده اما رسانه های این کشور مدعی هستند که ناوگان پهپادهای آمریکا از ۱۴ نوع پهپاد اصلی تشکیل شده است.
این پهپادها شامل موارد زیر هستند:
- AAI RQ-7
- Northrop Grumman X-47A
- MQ-25 Stingray
- MQ-20 Avenger
- MQ-9 Reaper
- MQ-1 Predator
- MQ-8 Fire Scout
- MQ-4C Triton
- RQ-4 Global Hawk
- RQ-11B Raven
- RQ-12 Wasp
- RQ-20 Puma
- RQ-21 Blackjack
- RQ-170 Sentinel
- RQ-180
علاوه بر این ۱۴ مورد، پهپادهای دیگری با نام های Maveric, Stalker, ScanEagle, Switchblade, Coyote, و Phoenix Ghost نیز در سرویس پنتاگون هستند.
گمان می رود که The RQ-4 Global Hawk بزرگ ترین پهپاد ارتش ایالات متحده باشد که طول آن حدود ۱۵ متر بوده و طول بال های آن به ۳۹ متر می رسد، پهپادی که بیش از ۶ تن وزن دارد. این پهپاد غول پیکر که اولین پرواز خود را در فوریه ۱۹۹۸ انجام داد. این پهپاد انواعی از ماموریت های تجسسی را در سراسر جهان انجام داده است، از جمله بعد از حمله روسیه به اوکراین در این منطقه. این پهپاد با ارتفاع پروازی بالا و مدت زمان پرواز نسبتاً زیاد دارای ۷,۸۴۷ کیلوگرم سوخت و توانایی حمل بار تا ۱۳۶۰ کیلوگرم است. سرعت این پهپاد ساخت کمپانی نورثروپ گرومن به بیش از ۵۷۱ کیلومتر بر ساعت رسیده و برد آن ۱۲,۳۰۰ مایل دریایی است در حالی که می تواند به مدت ۳۴ ساعت بی وقفه در هوا بماند.
ارتفاع پروازی RQ-4 Global Hawk نیز ۶۰,۰۰۰ پا معادل ۱۸,۲۸۸ متر اعلام شده است و هیچ تجهیزات تهاجمی مانند موشک، توپ یا بمب نداشته و یک پهپاد جاسوسی به شمار می آید. قیمت این پهپاد حدود ۹۹ میلیون دلار اعلام شده است در حالی که نسخه جدید آن با نام Block 40 بسیار گران تر بوده و حدود ۳۰ میلیون دلار سنسور و دیگر تجهیزات به نسخه اصلی اضافه می کند.
بسیاری بر این باورند که MQ-25 Stingray پیشرفته ترین و پیچیده ترین پهپاد ارتش ایالات متحده است که اولین بار در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۹ به پرواز درآمد. این پهپاد که از یک موتور توربوفن رولز رویس استفاده می کند دارای بدنه ای با قابلیت پنهانکاری است. MQ-25 Stingray ساخت کمپانی بویینگ بوده و یک پهپاد عمدتاً سوخت رسان است که برای سوخت رسانی به دیگر هواپیماها و پهپادها در آسمان طراحی شده است. طول آن ۱۹ متر و طول بال هایش ۱۲ متر است. وزن آن در حالت خالی ۶,۴۰۰ کیلوگرم و حداکثر وزن در هنگام بلند شدن ۲۰,۲۰۰ کیلوگرم عنوان شده است. استینگری از یک موتور توربوفن رولز رویس Rolls-Royce AE 3007N استفاده می کند و حداکثر سرعت آن ۶۲۰ کیلومتر بر ساعت عنوان شده است. برد پروازی آن به ۴,۰۰۰ کیلومتر می رسد و در نسخه سوخت رسان به هیچ سلاحی مجهز نیست. این پهپاد می تواند تا ۶,۸۰۰ کیلوگرم سوخت را تا فاصله ۹۲۶ کیلومتری حمل کند و برای ۷۲ فروند از آن، ۱۳ میلیارد دلار به کمپانی بویینگ پرداخت شده است.
اما اولین استفاده ایالات متحده از پهپادهای مسلح به سال ۲۰۰۱ باز می گردد، زمانی که یک پهپاد MQ-1 Predator یک موشک ضد تانک را در افغانستان شلیک کرد، عملیاتی که توسط سازمان سیا رهبری می شد. تا سال ۲۰۰۶، ساعت های پرواز پهپادهای ایالات متحده مستند نمی شد اما پنتاگون اکنون اعلام کرده است که پهپادهای این نهاد میلیون ها ساعت پرواز کرده اند.
جدای از عملیات تجسسی، شناسایی و پایش، پهپادهای آمریکایی در حال حاضر توانایی انجام دیگر ماموریت ها را نیز دارند که شامل حملات الکترونیکی، حملات پهپادی، سرکوب و نابودی سیستم های دفاع هوایی دشمن و جستجو و نجات در میدان نبرد است.
بدون نظر