کدام کشور بیشترین مقدار اورانیوم را استخراج می کند؟ + اینفوگرافیک

کدام کشور بیشترین مقدار اورانیوم را استخراج می کند؟ + اینفوگرافیک

هنگامی که اورانیوم در سال ۱۷۸۹ توسط مارتین هاینریش کلاپروت کشف شد، احتمالاً این شیمیدان آلمانی نمی دانست که این عنصر چقدر برای زندگی انسان اهمیت پیدا خواهد کرد. سال‌ها از اورانیوم به عنوان رنگ دهنده لعاب سفال و سرامیک یا برای تهیه رنگ‌های اولیه در عکاسی استفاده می‌شد. در ابتدا تا اواخر دهه ۱۹۳۰، اورانیوم به عنوان محصول جانبی تولید رادیوم استخراج می شد. با این حال، کشف شکافت هسته ای و وعده بالقوه انرژی هسته ای، همه چیز را تغییر داد. نمودارهای وضعیت فعلی صنعت معدن اورانیوم، تولید و استفاده از آن را با استفاده از داده‌های سال ۲۰۲۱ انجمن جهانی هسته‌ای (WNA) نشان می‌دهد.

بزرگترین معدنچیان اورانیوم در جهان چه کسانی هستند؟

بسیاری از بزرگترین تامین کنندگان اورانیوم جهان در کشورهای دارای بزرگترین ذخایر اورانیوم مانند استرالیا، قزاقستان و کانادا مستقر هستند. بزرگ‌ترین این شرکت‌ها کازاتومپروم (Kazatomprom)، یک شرکت دولتی قزاقستانی است که ۲۵ درصد اورانیوم جدید جهان را در سال ۲۰۲۱ تولید کرد.
صنعت معدن اورانیوم
همانطور که در نمودار بالا مشاهده می شود، ۹۴ درصد از حدود ۴۸,۰۰۰ تن اورانیوم استخراج شده در سطح جهان در سال ۲۰۲۱ تنها در ۱۳ شرکت تهیه شده است.
صنعت معدن اورانیوم صنعت معدن اورانیوم
اورانو (Orano) فرانسه، یکی دیگر از شرکت های دولتی و دومین تولید کننده بزرگ اورانیوم در جهان با ۴,۵۴۱ تن استخراج در سال ۲۰۲۱ بود.

شرکت‌هایی که پنج رتبه اول را از آن خود کرده اند، همگی تعداد تولید اورانیوم مشابهی با اورانو داشتند که هر کدام حدود ۹ درصد از کل تولید جهانی را تشکیل می‌دهند؛ این شرکت ها: اورانیوم وان (Uranium One) از روسیه، کَمکو (Cameco) از کانادا و سی‌جی‌ان (CGN) در چین هستند.

بزرگترین معادن اورانیوم کجا یافت می شود؟

اکثر ذخایر اورانیوم در سراسر جهان در ۱۶ کشور وجود دارد که استرالیا، قزاقستان و کانادا نزدیک به ۴۰ درصد از ذخایر اورانیوم قابل بازیافت را دارند. اما داشتن ذخایر بزرگ لزوماً به معنی تولید اورانیوم نیست. به عنوان مثال، اگرچه استرالیا دارای بزرگترین ذخایر اورانیوم و بزرگترین ذخایر به طور کلی است، این کشور در رتبه چهارم در عرضه اورانیوم با ۹ درصد قرار دارد.

در اینجا ۱۰ معدن برتر اورانیوم در جهان آورده شده است که ۵۳ درصد از عرضه جهان را تهیه می کنند:
صنعت معدن اورانیوم
از بزرگترین معادن جهان، چهار معدن در قزاقستان یافت می شود. در مجموع، اورانیوم استخراج شده در قزاقستان ۴۵ درصد از عرضه اورانیوم جهان در سال ۲۰۲۱ را به خود اختصاص داده است.
صنعت معدن اورانیوم
نامیبیا، که دارای دو معدن از پنج معدن بزرگ اورانیوم در حال بهره برداری است، دومین تامین کننده بزرگ اورانیوم از نظر کشور با ۱۲ درصد است و پس از آن کانادا با ۱۰ درصد قرار دارد.

جالب اینجاست که معادن این شرکت ها لزوما بومی نیستند. به عنوان مثال، اورانو فرانسه، معادنی را در کانادا و نیجریه اداره می کند. شرکت اورانیوم وان روسیه معادنی در قزاقستان، ایالات متحده و تانزانیا را مدیریت می کند. سی‌جی‌ان چین، معادنی در نامیبیا دارد.

با وجود اینکه قاره آفریقا مقدار قابل توجهی از ذخایر اورانیوم را در اختیار دارد، هیچ شرکت آفریقایی در بین ۱۰ شرکت بزرگ تولید کننده اورانیوم قرار ندارد. شرکت سوپامین (Sopamin) از نیجریه با ۸۰۹ تن اورانیوم استخراج شده، در جایگاه ۱۲ قرار دارد.

استخراج اورانیوم و انرژی هسته ای

استخراج اورانیوم از زمان راه اندازی چند نیروگاه هسته ای اولیه در دهه ۱۹۵۰ به شدت تغییر کرده است. برای ۳۰ سال، تولید اورانیوم به دلیل افزایش تقاضا برای انرژی هسته‌ای و گسترش زرادخانه‌های هسته‌ای به طور پیوسته رشد کرد و در نهایت به ۶۹,۶۹۲ تن اورانیوم استخراج شده در سال ۱۹۸۰ در اوج جنگ سرد رسید.

تولید انرژی هسته ای (برحسب تراوات ساعت) نیز تا قرن بیست و یکم به طور مداوم افزایش یافت و در سال ۲۰۰۱ به اوج خود رسید، زمانی که تقریباً ۷ درصد در تامین انرژی جهان نقش داشت. اما در سال های بعد، رو به کاهش رفت.
صنعت معدن اورانیوم
تا سال ۲۰۲۱، انرژی هسته ای به ۴.۳ درصد از تولید انرژی جهانی کاهش یافت. چندین حادثه هسته‌ای مانند چرنوبیل، جزیره تری مایل و فوکوشیما، باعث به وجود آمدن مخالفت هایی علیه انرژی هسته‌ای شد. اخیراً، بازگشت به انرژی هسته‌ای با تلاش کشورها برای تولید انرژی پاک‌تر حمایت شده است، زیرا انرژی هسته‌ای هیچ انتشار مستقیم کربنی ندارد.

آینده انرژی هسته ای چیست؟

انرژی هسته ای یکی از کم ضررترین منابع انرژی است و برخی از کشورها به دنبال پیشرفت در فناوری هسته ای برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی هستند.

راکتورهای هسته ای کوچک و مدولار یکی از راه حل های پیشنهادی فعلی برای کاهش هزینه ها و کاهش زمان ساخت نیروگاه های هسته ای است. این مزایا شامل سرمایه‌گذاری‌های کوچک‌تر و انعطاف‌پذیری مکان با مبادله ظرفیت تولید انرژی است.

منبع: visualcapitalist
مطالب مرتبط
۳ نظر

ورود

  • حمید خرداد ۱۲, ۱۴۰۲

    تو رو به خدا قسمتون میدم این نظرسنجی لعنتی سریال رو از متن موضوعات بردارید دیوااانه کننده و زجر آوره

    • حسین علی پناهی خرداد ۱۲, ۱۴۰۲

      سلام دوست عزیز. چرا؟ مشکلش چی هست؟

      • برا من که عالیه خرداد ۱۳, ۱۴۰۲

        برا من که مشکلی نیست. چه با موبایل میام چه کامپیوتر .تازه من از هیترشکن استفاده میکنم. تاثیری نداره روی کاهش سرعت