بهترین روش ها برای پاک کردن لکه خون از روی سطوح مختلف

بهترین روش ها برای پاک کردن لکه خون از روی سطوح مختلف

پاک کردن لکه خون از روی لباس یا سطوح یکی از چالش برانگیزترین و سخت ترین کارهاست. در واقع به خاطر ترکیبات خون، لکه خون یکی از مقاوم ترین لکه ها در برابر پاک کردن است و هر چه مدت بیشتری از ایجاد این لکه خون بگذرد، تمیز کردن آن دشوارتر خواهد بود. بیتوته در این باره نوشته است:

از بین بردن لکه خون خشک نشده از روی پارچه کار آسانی است اما اگر لکه خون مورد نظر خشک شده باشد، ممکن است کار کمی سخت تر شود. سرعت عمل در انجام این کار از اهمیت بالایی برخوردار است. در این قسمت  به ارائه راهکارهای مناسب برای از بین بردن لکه خون از روی لباس خواهیم پرداخت.

روش ۱ :شستشو با آب و صابون

۱. این روش بسیار آسان بوده و مناسب پارچه های کتانی و پنبه ای است. البته لازم به ذکر است که این روش نیازمند مالش طولانی مدتی است.

۲. لباس را به داخل برگردانید؛ به طوری که لکه خون به سمت داخل لباس باشد و به این ترتیب ، نتیجه کار موثر تر خواهد بود.

۳. قسمت مورد نظر که آغشته به خون است را به مدت چند دقیقه زیر آب سرد شیر قرار دهید و بعد از گذشت چند دقیقه، لکه خون اندکی کوچکتر خواهد شد.

از شستشوی لکه خون با آب گرم اجتناب کنید زیرا این امر باعث ماندگار شدن لکه بر روی پارچه می ‎شود.

۴. قالب صابون را بر روی لکه مورد نظر بمالید. از هر نوع صابونی برای از بین بردن لکه می ‎توان استفاده کرد اما با این حال استفاده از قالب های جامد صابون گزینه مناسب تری خواهد بود.

۵. قسمت مورد نظر را با دستان خود به خوبی مالش دهید تا لکه خون برطرف شود. اگر پارچه دارای بافت ظریفی است، از مالیدن آن با شدت زیاد خودداری کنید. اصطحکاک ایجاد شده در هنگام مالش پارچه باعث از بین رفتن لکه خون خواهد شد و بعد از مالش دادن ناحیه مورد نظر، پارچه را با آب شستشو دهید.

** برای محافظت از دستان خود در برابر تحریک و تاول، از دستکش های محافظ استفاده کنید.

۶. تا زمانی که لکه به طور کامل از بین برود ، روند مالش پارچه با صابون و شستشوی آن با آب را ادامه دهید و در صورتی که با استفاده از این روش بهبودی در روند پاک شدن لکه خون حاصل نشد، شدت مالش پارچه با صابون را بیشتر کنید و یا از روشی دیگر برای از بین بردن لکه خون استفاده کنید.

شستن لکه خون

روش۲ :استفاده از طعم دهنده گوشت

۱. پودر طعم دهنده گوشت که در فروشگاه های مواد غذایی عرضه می‎ شود، می ‎تواند پروتئین های موجود در لکه های خون را تجزیه کرده و به از بین رفتن آن کمک کند. با این حال باید توجه داشته باشید که استفاده از طعم دهنده گوشت ممکن است به الیاف پارچه های ابریشمی و پشمی آسیب برساند. بنابراین بهتر است ابتدا آن را در گوشه ای از پیراهن اعمال کنید تا از عدم آسیب رسیدن به آن اطمینان حاصل کنید.

۲. یک قاشق غذاخوری طعم دهنده گوشت را درون کاسه ای ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید. دو ماده را به خوبی با هم مخلوط کنید تا خمیر غلیظی ایجاد شود و از سایر چاشنی های مخصوص گوشت استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث لک شدن پارچه مورد نظر شود.

۳. خمیر را بر روی لکه مورد نظر ریخته و با انگشتان خود به خوبی آن را مالش دهید و اجازه دهید که خمیر مورد نظر به مدت یک ساعت بر روی لکه خون باقی بماند.

۴. بعد از گذشت ۱ ساعت ، پارچه را با آب سرد شستشو داده و اجازه دهید در دمای اتاق خشک شود. از اعمال گرما بر روی لباس برای خشک کردن آن خودداری کنید زیرا باعث ماندگاری لکه خون بر روی لباس خواهد شد.

شستشوی لکه خون

روش ۳:استفاده از پاک کننده های آنزیمی

۱. پاک کننده های آنزیمی، پروتئین های تشکیل دهنده لکه های خون را تجزیه کرده و به از بین رفتن آن ها کمک می ‎کنند اما با این حال، از این پاک کننده ها برای پاک کردن لکه خون بر روی الیاف پشمی و ابریشمی استفاده نکنید زیرا باعث آسیب رسیدن به بافت آن ها خواهد شد.

۲. در صورت عدم دسترسی به محصولات پاک کننده آنزیمی از محصولات طبیعی که با محیط زیست سازگاری دارند استفاده کنید.

۳. پارچه مورد نظر را با آب سرد شستشو دهید تا لکه خون به میزان اندکی سست شود و برای کمک به از بین رفتن لکه خون، پارچه را با دستان خود مالش دهید.

۴. حدود ۱۲۰ میلی لیتر پاک کننده را در یک کاسه آب سرد حل کنید و پارچه را به آن آغشته کنید. بسته به میزان شدت لکه خون ، پارچه را به مدت ۱ الی ۸ ساعت درون ماده تمیز کننده قرار دهید.

۵. پارچه را با آب سرد شستشو دهید و اجازه دهید در دمای طبیعی اتاق و یا هوای آزاد خشک شود و سپس بررسی کنید که آثار لکه خون به خوبی برطرف شده باشد.

شستشوی لکه خون

روش ۴ :استفاده از آب لیمو و نور خورشید

۱. این روش نسبت به سایر روش ها ، نیازمند زمان بیشتری بوده و باید در هوای آزاد انجام شود. لازم به ذکر است که آب لیمو و نور خورشید ، هر دو باعث آسیب رسیدن به پارچه های ظریف مانند ابریشم می‎ شوند.

۲. ابتدا پارچه آغشته شده به خون را به مدت چند دقیقه در آب سرد قرار دهید که مواد لازم برای انجام این روش شامل آب لیمو، نمک و یک کیسه پلاستیکی زیپ دار است.

۳. لباس خیس را پیچانده و درون کیسه پلاستیکی زیپ دار قرار دهید.

۴.حدود ۵۰۰ میلی لیتر (۲ فنجان) آب لیمو و ۱۲۰ میلی لیتر(۱/۲ فنجان) نمک را درون کیسه پلاستیکی ریخته و زیپ آن را ببندید.

۵. پارچه درون کیسه را مالش دهید و بر روی نقطه لکه دار تمرکز کنید. وجود نمک باعث تشدید عملکرد آب لیمو در از بین بردن لکه خون خواهد شد.

۶.بعد ازگذشت ۱۰ دقیقه ، پارچه را از درون کیسه درآورده و آب لیمو اضافی آن را دور بریزید.

۷.پارچه را بر روی طناب مخصوص خشک کردن لباس ها قرار داده و اجازه دهید در مقابل نور خورشید خشک شود. برای خشک کردن پارچه از بخاری استفاده نکنید زیرا ممکن است این امر باعث تثبیت لکه بر روی پارچه شود.

۸.در صورتی که پس از پاک شدن لکه خون ، آثاری از آن باقی نمانده بود ، پارچه را با آب شستشو دهید تا از محلول آب لیمو و نمک پاک شود و در صورت باقی ماندن آثار خون بر روی آن ، پارچه را خیس کرده و اجازه دهید در مقابل نور آفتاب خشک شود.

شستشوی لکه خون

روش ۵ :استفاده از پاک کننده های قوی تر

۱. استفاده از پاک کننده های قوی تر باعث از بین رفتن راحت تر لکه خون از سطح پارچه ها خواهد شد اما با این حال لازم به ذکر است که برخی از این مواد پاک کننده باعث آسیب رسیدن به الیاف لباس خواهند شد و بنابراین بهتر است به عنوان آخرین گزینه از این پاک کننده ها استفاده کنید.

۲. برای اطمینان از عدم آسیب رساندن پاک کننده قوی به پارچه مورد نظر، با استفاده از یک تکه پنبه، مقداری از پاک کننده را بر روی گوشه ای از لباس امتحان کنید.

۳. سرکه به اندازه سایر مواد پاک کننده دیگر قوی نیست، با این حال ممکن است به الیاف لباس آسیب برساند. پارچه مورد نظر را به سرکه سفید آغشته کرده و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه بر روی آن باقی بماند و بعد از گذشت این زمان ، پارچه را با استفاده از آب سرد شستشو دهید و در همین حین آن را با استفاده از دستانتان مالش دهید. در صورت عدم برطرف شدن کامل لکه خون ، این روند را دوباره تکرار کنید.

۴. با استفاده از یک تکه پنبه ، مقداری از محلول پراکسید هیدروژن را با لکه مورد نظر آغشته کنید و پارچه مورد نظر را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه در یک محیط تاریک قرار دهید زیرا نور، پراکسید هیدروژن را تجزیه می ‎کند و سپس با استفاده از یک اسفنج ، پارچه را مالش دهید.

۵. مقداری از محلول هیدروکسید آمونیاک را با مقدار مساوی از آب مخلوط کرده و لکه مورد نظر را به آن آغشته کنید. از آن جایی که ممکن است آمونیاک باعث از بین رفتن الیاف پارچه های ابریشمی شود ، از محصولات ضعیف تر آن برای از بین بردن لکه مورد نظر استفاده کنید و آن را با میزان بیشتری از آب رقیق کنید و بعد از گذشت چند دقیقه، پارچه مورد نظر را شستشو داده و اجازه دهید در دمای طبیعی هوا خشک شود.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود