نگاهی به رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان + اینفوگرافیک

نگاهی به رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان + اینفوگرافیک

قیمت جهانی مسکن بین سه ماهه چهارم ۲۰۲۱ و سه ماهه چهارم ۲۰۲۲، به طور متوسط ۶ درصد افزایش یافت. در شرایط فعلی با در نظر گرفتن تورم جهانی، قیمت ها برای اولین در ۱۲ سال اخیر، ۲ درصد کاهش یافته است. با وجود افزایش نرخ بهره و هزینه های وام مسکن، بازار مسکن به طور قابل توجهی با ثبات بود و قیمت های واقعی ۷ درصد بالاتر از سطح قبل از همه گیری کرونا باقی ماند.

رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟
قیمت اسمی مسکن
رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟
قیمت حقیقی مسکن

رشد قیمت خانه
ارزش حقیقی در برابر ارزش اسمی (nominal) در علم اقتصاد، ارزش اسمی در قالب پولی و ارزش حقیقی (real) به وسیله کالاها و خدمات اندازه‌گیری می‌شود. ارزش حقیقی؛ مقداری است که از بابت تورم تعدیل شده‌است و نقش تورم در آن حذف شده‌است و مقایسه را گویی که قیمت‌ها به‌طور متوسط تغییری نکرده‌اند آسان می‌کند. در مقابل ارزش اسمی مقداری است که حداقل تأثیرات تورم را منعکس می‌کند. مجموعه داده های جدول زیر رشد اسمی و واقعی قیمت مسکن در ۵۸ کشور و منطقه را تا سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ پوشش می دهد:

رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟ رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟ رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟ رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟قیمت ملک ترکیه در بحبوحه افزایش تورم، با نزدیک به ۱۶۸ درصد، بالاترین افزایش را در جهان داشت. تقاضای املاک و مستغلات در این کشور در کنار کاهش نرخ بهره، افزایش یافته است. دولت ترکیه برای حمایت از اقتصاد، نرخ بهره را از ۱۹ درصد در اواخر سال ۲۰۲۱ به ۸.۵ درصد کاهش داده است.

رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟

بسیاری از کشورهای اروپایی شاهد برخی از بالاترین رشد قیمت ها به صورت اسمی بودند. حتی با وجود دو برابر شدن نرخ وام مسکن در سراسر این قاره، بازار کار قوی و نرخ‌های بهره پایین قیمت‌ها را بالا برد. در بررسی رشد قیمت واقعی، اکثر کشورها در قلمرو منفی قرار داشتند، به ویژه سوئد، آلمان و دانمارک.

رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟

قیمت اسمی مسکن در ایالات متحده کمی بیش از ۷ درصد رشد کرد در حالی که رشد واقعی ۰ درصد بود. با توجه به عرضه کم، قیمت ها همچنان بالا مانده است. در واقع، قیمت مسکن ۴۵ درصد بالاتر از سطح قبل از همه‌گیری کرونا در این کشور است.

نرخ بهره چگونه بر بازار املاک تأثیر می گذارد؟

رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟
قیمت‌های جهانی مسکن در طول همه‌گیری کرونا رونق گرفت، زیرا بانک‌های مرکزی نرخ بهره را برای حمایت از اقتصادها کاهش دادند.

اکنون، نرخ ها به سطوحی که آخرین بار قبل از بحران مالی جهانی مشاهده شده بود، بازگشته است. به طور متوسط، نرخ ها در بسیاری از اقتصادهای بزرگ چهار درصد افزایش یافته است. تقریباً سه چهارم کشورهای موجود در جدول بالا شاهد رشد منفی قیمت واقعی مسکن نسبت به سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ بوده اند.

نرخ بهره تاثیر زیادی بر قیمت ملک دارد. شواهد بین کشورها نشان می دهد که به ازای هر یک درصد افزایش در نرخ های بهره واقعی، نرخ رشد قیمت مسکن حدود دو درصد کاهش پیدا می کند.

قیمت مسکن چه زمانی کاهش می یابد؟

رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟
افزایش نرخ بهره در ایالات متحده با عدم تمایل مالکان به فروش خنثی شده است تا بتوانند نرخ وام مسکن خود را پایین نگه دارند. در نتیجه موجودی را پایین و قیمت ها را بالا نگه می دارد. صاحبان خانه نمی توانند نرخ پایین وام مسکن خود را بفروشند و نگه دارند مگر اینکه شرایط سختگیرانه ای را در یک ملک جدید رعایت کنند.

علاوه بر این، چندین عامل دیگر بر پویایی قیمت ها تأثیر می گذارد. هزینه های ساخت و ساز، رشد درآمد، کمبود نیروی کار و رشد جمعیت همگی نقش مهمی بر پویایی قیمت ها دارند.

رشد قیمت مسکن در کشورهای مختلف جهان چگونه است؟

با تداوم بازار کار قوی تا سال ۲۰۲۳، درآمدهای پایدار ممکن است به جلوگیری از کاهش قیمت ها کمک کند. از سوی دیگر، خریدارانی که وام مسکن با نرخ شناور دارند، با هزینه‌های سنگین‌تری روبرو هستند و ممکن است نتوانند نرخ‌های جدید را بپردازند که می تواند عرضه مسکن در بازار را افزایش دهد و به طور بالقوه منجر به کاهش قیمت ها شود.

منبع: visualcapitalist
یک نظر

ورود

  • علیرضا بانشی خرداد ۲۳, ۱۴۰۲

    کلا اینهایی که تو متن کفتند خیلی قشنگ بود . تو کشور ما کلا هم عرضه بالاست ، هم تقاضا ، و هم افزایش قیمت ، دلیلش هم دو چیز هست ، اول تورم کلی و بی اعتمادی به توسعه اقتصادی ، دوم رسیدن به هدف هر ایرانی یک دلال