۱۰+۱ نکته کاربردی که می‌تواند روزی زندگی تان را نجات دهد

۱۰+۱ نکته کاربردی که می‌تواند روزی زندگی تان را نجات دهد

احتمالا شما هم موافقید که امروزه ما بیش از حد به ابزارها متکی هستیم. اما توانایی جستجو در گوگل برای هر سوالی در شرایط سخت، ما را در مواقعی که دسترسی به اینترنت یا تلفن نداریم درمانده خواهد کرد. بنابراین در اینجا چند نکته ساده گردآوری کرده‌ایم که ممکن است روزی زندگی‌تان را نجات دهد.

۱. وقتی آب ساحل بسیار دور از خط ساحلی است

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

هنگامی که خط آب به‌طور غیرعادی از ساحل دور است، نشانه سونامی است. اگر در جایی متوجه این موضوع شدید، باید به همه اطرافیان هشدار دهید و فرار کنید.

۲. زخم

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

زمانی که با یک زخم سر و کار دارید، همیشه باید سعی کنید آن را بالاتر از سطح قلب خود نگه دارید. این کار تورم را آرام کرده و به تخلیه مایع از ناحیه زخمی کمک می‌کند. اگر زخم روی ران یا باسن شماست، دراز بکشید و آن را به کمک بالش بلند کنید. اگر نمی‌توانید زخم را بالا ببرید، سعی کنید آن را در سطح قلب یا تا حد امکان نزدیک به آن نگه دارید.

۳. راه حل ساده برای بازگرداندن هوشیاری

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

اگر نیاز دارید کسی را به هوش بیاورید، باید او را به پشت بخوابانید و زانوهایش را به سینه فشار دهید. این کار باعث می‌شود که خون به سمت مغز جریان یابد و فرد به هوش بیاید. اما ابتدا مطمئن شوید که فرد در ناحیه پا یا بدن آسیبی ندیده باشد. در غیر این صورت، ممکن است وضعیت بدتر شود.

۴. نیش زنبور

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

اگر توسط زنبور گزیده شدید، باید نیش را خارج کنید. باآنکه معمولا اعتقاد بر این است که بیرون کشیدن نیش از پوست، میزان سم را به حداقل می‌رساند، مهم‌ترین چیز مساله زمان است. باید سعی کنید در اسرع وقت نیش را بیرون بیاورید، چه با خراش دادن، چه با موچین. هنگامی که یک زنبور نیش خود را از دست می‌دهد، بویی آزاد می‌کند که زنبورهای دیگر را به منطقه جذب می‌کند، که احتمالا آنها هم شما را نیش خواهند زد. هنگامی که نیش بیرون آورده شد و محل را ترک کردید، زخم را بشویید و از کمپرس سرد استفاده کنید.

۵. سوختگی درجه یک

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

سوختگی های درجه یک که به عنوان سوختگی های سطحی نیز شناخته می‌شوند، فقط بر روی لایه بالایی پوست شما تاثیر می‌گذارند و با آنکه ممکن است دردناک باشند، اما جدی نیستند. سعی کنید محل سوختگی را با استفاده از آب سرد خنک کنید. استفاده از کره یا گریس یک درمان سنتی قدیمی است که در واقع می‌تواند آسیب بیشتری به زخم وارد کند، زیرا روند آزاد شدن گرما را کند می‌کند. اما خمیری که با مخلوط کردن آب و جوش شیرین درست می‌شود می‌تواند به تخلیه گرما از محل سوختگی کمک کند. از آنتی بیوتیک های موضعی و بیشتر پمادها اجتناب کنید، اما ژل پترولیوم یا همان وازلین را می‌توان دو یا سه بار در روز روی زخم مالید.

۶. عنکبوت های سمی درون موز

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

عنکبوت‌ های سرگردان به این دلیل این نام را دارند که به جای اینکه در لانه‌ زندگی کنند یا تار خود را حفظ کنند، شب‌ها کف جنگل پرسه می‌زنند. آنها در طول روز درون تپه‌های موریانه، زیر کنده‌ها و سنگ‌های افتاده و در گیاهان موز پنهان می‌شوند و از این رو نام مستعار «عنکبوت موزی» را به خود اختصاص داده‌اند.

۷. صدمات چشمی

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

وقتی صدمه می‌بینید، معمولا اولین کاری که باید انجام دهید تمیز کردن زخم است. با این حال، هنگامی که به چشم خود آسیب می‌زنید، مهمترین کاری که باید انجام دهید این است که آن را بپوشانید و سپس به دنبال کمک باشید. با تلاش برای تمیز کردن چشم خود، ممکن است خطر آسیب بیشتری تهدیدتان کند و احتمالا باعث آسیب دائمی شوید. استثنای مهم این قانون زمانی است که مواد شیمیایی وارد چشمتان شود، در این صورت باید فورا آن را با آب فراوان بشویید.

۸. نیش عروس دریایی

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

هیچ چیز مثل نیش عروس دریایی نمی‌تواند یک روز خوب در ساحل را خراب کند. می‌توانید سعی کنید زخم را با آب نمک بشویید. همچنین می‌توانید با آب داغ  و سرکه شستشو دهید یا محل زخم را با محلول جوش شیرین و آب بپوشانید. زغال چوب فعال نیز می‌تواند به بیرون کشیدن سم عروس دریایی کمک کند. ممکن است این افسانه را شنیده باشید که از ادرار می‌توان برای درمان نیش عروس دریایی استفاده کرد. اما در واقع، ادرار معمولا اسید کافی برای مقابله با سم را ندارد. در حالی که ادعاهایی وجود دارد که ادرار می‌تواند درد را کاهش دهد، آب گرم نیز به همان اندازه موثر است.

۹. خار

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

خارها پر از میکروب هستند و به راحتی می‌توانند پوست باز را آلوده کنند، بنابراین همیشه به یاد داشته باشید که هنگام سر و کله زدن با آنها استریل بمانید. اگر خار یا تراشه چوب به طور کامل در پوستتان فرو رفته است، ابتدا باید محل را با یک ماده ضدعفونی کننده تمیز کنید و سپس با یک سوزن استریل شده با آب جوش، آن را جابه‌جا کنید. پس از جابجایی، می‌توانید خار یا تراشه چوب را بیرون بیاورید. درآخر محل را با آب و صابون بشویید.

۱۰. انسداد راه تنفس

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

در این حالت فرد را به پشت بچرخانید، دهان او را چک کنید و هر چیزی را که می‌تواند مانع تنفس شود، حتی مایعات را بردارید. برای باز کردن راه هوایی، سر را کج کرده و چانه را بالا بیاورید و دست خود را نزدیک بالای سر یا پیشانی قرار دهید. از طرف دیگر، می‌توانید با قرار دادن انگشتان خود در زیر فک و فشار دادن فک پایین، بدون حرکت دادن گردن، برای باز کردن دهان، کاری را انجام دهید که jaw thrust نامیده می‌شود. این کار زبان را از مجرای تنفسی دور کرده و به کاهش انسداد هوا کمک می‌کند. پس از این کار سر را به عقب بکشید تا مجاری تنفسی باز شود.

۱۱. جای زخم

۱۱ نکته نجات دهنده که روزی به کارتان می آید

وقتی صدمه می بینید، ممکن است نگران ایجاد یک اسکار بد باشید، اما اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای جلوگیری از ایجاد جای زخم انجام دهید. جوش شیرین دارای خواص ضد‌عفونی‌کننده‌ای است که به جلوگیری از تشکیل اسکار کمک می‌کند، که درنتیجه می‌تواند دلمه سفت‌شده را از بین ببرد و حتی از عفونت جلوگیری کند. هنگام درمان جای زخم با جوش شیرین، مهم است که اجازه دهید زخم در معرض هوای آزاد قرار گیرد. علاوه بر این، جوش شیرین را می‌توان با آب مخلوط کرد تا یک ماده ضد عفونی کننده ایجاد شود.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود