اگر زبان انسان ها را از میمون ها متمایز کند، پس قدیمی ترین زبان های جهان نزدیک ترین زبان ها به چیزی هستند که برای اولین بار در حدود دو میلیون سال پیش صحبت می کردیم، زمانی که انسان ها شروع به ایستادن کردند، مغزهایشان به شدت رشد کرد، و دست های آن ها چابک تر شد. این یک نقطه عطف کلیدی در چگونگی تکامل انسان ها بود.
اما قدیمی ترین زبان های دنیا بلافاصله پس از این اتفاق، از جایی سرچشمه نگرفتند. تنها ۵۰ هزار سال پیش بود که انسان ها ابتدایی ترین زبان گفتاری را توسعه دادند – فسیل های آرواره های انسان نشان می دهد که این انسان های اولیه احتمالا تنها صداهای “اَ” طولانی را ادا می کردند. و تنها ۶,۰۰۰ سال پیش بود که محققان می گویند انسان ها نوشتن را یاد گرفتند.
امروزه، بیش از ۷,۰۰۰ زبان زنده در سراسر جهان صحبت می شود که بسیاری از قدیمی ترین زبان های جهان در میان آن ها وجود دارد. این ها زبان هایی هستند که توانسته اند از اتفاقات بسیار در جهت انقراضشان جان سالم به در ببرند.علیرغم استعمار، جنگ، قحطی و جهانی سازی، این زبان ها هنوز هم به نحوی یا شکلی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از آن ها حتی در حال پیشرفت بوده و هر ساله بر تعداد کسانی که آن ها را صحبت می کنند افزوده می شود. با این حال، تعداد بی سابقه ای از بیش از ۹۰۰ زبان وجود دارد که در حال مرگ هستند. این زبان ها چگونه از بین رفته اند؟ آیا می توانیم مانع از تکرار سرنوشت دودو، کرگدن سیاه آفریقای غربی و ببر جاوه برای آن ها شویم؟
چطور قدیمی ترین زبان های جهان از بین رفتند
برخی از زبان های قدیمی جهان اکنون از بین رفته و دیگر با آن ها صحبت نمی شود که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- قبطی (زبان مسیحیان مصر)
- یونان باستان
- عبری کتاب مقدس
- نوردیک قدیم
این زبان ها به دلایل بسیاری از بین رفتند که مهم ترین آن ها فتح شدن قلمرو این زبان ها توسط دشمنان است. هنگامی که امپراتوری روم در اوج قدرت خود بود، زبان های محلی به طور کامل ریشه کن شدند و زبان لاتین به سرعت در سراسر امپراتوری گسترش یافت و برای بسیاری از ملت ها به زبان بین المللی تبدیل شد. برای هزاران سال، زبان لاتین به عنوان زبان باستانی دین، قانون و رازهای زندگی شکوفا شد. این زبان به قدری مهم بود که در نهایت بر زبان های غربی در سراسر اروپا مانند فرانسوی، اسپانیایی و پرتغالی تاثیر گذاشت.
در آن زمان در مراسم عشای ربانی، کشیش ها می گفتند: “Hoc est corpus!” که نسخه لاتین عبارت انگلیسی “این بدن من [عسی مسیح] است!” دهقانان – که بی سواد بودند و به زبان لاتین صحبت نمی کردند – به اشتباه این عبارت را “hocus pocus!” می شنیدند!، عبارتی که امروزه وقتی کسی شعبده بازی می کند به کار می برد.
دلیل دیگر از بین رفتن زبان ها به لطف افرادی مانند بسیاری از دانشجویان بین المللی است: دو زبانه ها. همانطور که ما از زبان دیگری مانند انگلیسی برای مدرسه، کار و تماشای نت فلیکس استفاده می کنیم، زبان های مادری ما به تدریج بی استفاده می شوند. زمانی که یک زبان خاص منزوی می شود یا بسیار کم مورد استفاده قرار می گیرد، با احتمال محو شدن کامل مواجه می شود.
عوامل دیگری که منجر به مرگ زبان ها شدند عبارتند از:
- فقدان اسناد مکتوب یا سنت های شفاهی برای حفظ یا احیای یک زبان
- زمانی که انسان ها اولین چاپگرها را در سال ۱۴۷۶ ابداع کردند، این امر نحوه صحبت کردن و تلفظ کلمات را تغییر داد.
- با مهاجرت بیشتر مردم به خارج از زادگاهشان، به ویژه کودکان، زبان مادری آن ها توسط نسل های قدیمی تر منتقل نشد.
زبان شناسان معتقدند که اگر مراقب نباشیم که ۹۰ درصد زبان ها تا قرن آینده منسوخ خواهند شد. در واقع هر دو هفته یک زبان از استفاده می افتد و مناطقی مانند استرالیا شمالی، آمریکای جنوبی مرکزی، منطقه ساحلی اقیانوس آرام شمالی، سیبری شرقی و اوکلاهاما و جنوب غربی آمریکا بیش ترین آسیب را در این زمینه می بینند. دلیلش چیست؟ همه این مناطق مردمان بومی داشتند که به زبان های مختلف صحبت می کردند و اکنون تعداد گویندگان این زبان ها به شدت رو به کاهش است.
قدیمی ترین زبان های جهان
۱- چینی (۶,۰۰۰ سال قدمت)
زبان چینی قدیمی ترین زبان نوشتاری در جهان است. قدیمی ترین نمونه مکتوب این زبان بر روی استخوان های حیوانات دیده شده است که به عنوان استخوان های سروش شناخته می شوند و قدمت آن ها به سلسله شانگ بر می گردد. این یعنی حدود ۳,۶۰۰ سال پیش بود که زبان نوشتاری چینی برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت. شکل استاندارد گفتاری زبان چینی، که با نام ماندارین یا پوتونگهوا معروف است، در استان های شمالی، مرکزی و جنوب غربی چین صحبت می شود.
همچنین ۱.۴ میلیارد گویشور از زبان چینی به عنوان زبان مادری خود استفاده می کنند. تاریخ غنی و کاربرد گسترده زبان چینی دستاوردهای قابل توجهی در جهان امروز داشته است، از جمله از طریق:
- ادبیات: آثار کلاسیک باستانی از کنفوسیوس، لائوزی، و ژوانگزی بینش های عمیقی در مورد اخلاق، حکومت، و طبیعت انسانی ارائه می دهند.
- خوشنویسی: یک هنر تجسمی محسوب می شود و داشتن آن مهارت خوبی است.
زیبایی شناسی کاراکترهای زبان چینی که از طریق ضربات قلم مو و جوهر بیان می شوند، هنر و طراحی را در همه جای جهان تحت تاثیر قرار داده است.
۲- سانسکریت: (۴,۰۰۰ سال قدمت)
یکی دیگر از قدیمی ترین زبان های دنیا زبان سانسکریت است. به عنوان یک زبان باستانی هندوآریایی، سانسکریت به طور گسترده ای در جینیسم، بودیسم و سیخیسم مورد استفاده قرار می گیرد و تاثیرات آن در شعر، نمایش و علوم و همچنین متون مذهبی و فلسفی دیده می شود.
متون مقدس مانند “ماهابهاراتا” (که کتاب مقدس هندوی بهاگاواد گیتا بخشی از آن است) و “رامایانا” همگی به زبان سانسکریت نوشته شده اند. “اوپانیشاد” نمونه بزرگ دیگری از تاثیری است که سانسکریت بر دورنمای زبان شناسی باستانی دارد. این اثر فلسفی حاوی متون مذهبی هندوئیسم است که مبانی این دین را توضیح می دهد.
این کتاب که به بررسی مفاهیم عمیق معنوی می پردازد، تاثیر زیادی بر تفکر هندی گذاشته و تا به امروز مورد مطالعه و تفسیر قرار گرفته است. اما این تمام ماجرا نیست. سهم سانسکریت بسیار فراتر از قلمروهای ادبی یا زبانی است. به عنوان مثال، “سولباسوتراس” شامل اصول هندسی و جبری است که به پیشرفت دانش ریاضی کمک کرده است. سولباسوتراها ضمیمه وداها (مجموعه بزرگی از متون مذهبی) بودند که قوانین و اندازه گیری های خاصی در مورد چگونگی ساخت محراب ارائه می دادند.
۳- مصری (۴,۰۰۰ سال قدمت)
زبان مصری، به ویژه مصری باستان، از دره نیل در شمال شرقی آفریقا سرچشمه گرفته و با زبان های سامی ارتباط داشته است. این زبان در طی سال ها دست خوش تغییرات بسیاری شده است- مصر باستان، مصر میانه، مصر باستان تا آخرین مرحله آن، الفبای قبطی. با تکامل زبان مصری، مردم عادی و نخبگان برای اهداف مختلف از جمله مراسم مذهبی، اقدامات قانونی و ادبیات به طور گسترده ای به استفاده از این زبان روی آوردند.
خط هیروگلیف، که برای نوشتن زبان مصری استفاده می شد، دیوارهای معابد و مقبره ها را زینت می داد که دانش عمیقی را در مورد باورهای مذهبی، رویدادهای تاریخی و زندگی روزمره در مصر باستان فراهم کرده است. امروزه زبان مصری متداول در مصر، زبان عربی مصری است.آثار باستانی، حیوانات مومیایی شده و طومارهای تهیه شده به زبان مصری، امروزه نیز به دقت مورد مطالعه قرار می گیرند.
۴- سومری (۳,۲۰۰ سال قدمت)
سومری از اولین زبان هایی است که شواهد نوشتاری برای آن وجود دارد. این زبان به خط میخی نوشته شده است. خط میخی که مهم ترین تمدن سومر به شمار می آید، یک فرم متمایز و خاص از الفبای سومری برای نوشتن بود.
این زبان از بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ کاراکتری که روی خاک رس و با فشار این کاراکترها ایجاد می شود برای هجی کلمات و تقسیم آن ها به هجاها استفاده می کند. در حال حاضر زبان سومری در بین النهرین باستان (عراق امروزی) صحبت می شود اما دچار افول شده است و بسیاری می گویند که خشکسالی باعث از بین رفتن بسیاری از سومری زبانان شده که مرگ این زبان را نیز در پی داشته است.
با این حال، سومری ها سوابق مکتوب گسترده ای را بر روی لوح های گلی به جای گذاشته اند که دانش عمیق و ارزشمندی را در مورد فرهنگ، تاریخ و زبان آن ها فراهم می کند. پروفسور نیکلاس پستگیت، عضو ارشد موسسه تحقیقات باستان شناسی مک دونالد در کمبریج می گوید: یکی از این لوح های گلی یافت شده مملو از اطلاعات بود.
پستگیت می گوید: ” این زبان سومری است، قدیمی ترین زبان نوشتاری ، و شش خط نوشتاری حرفه ای از خط میخی بر روی آن وجود دارد.” زبان سومری در حال حاضر به طور گسترده صحبت نمی شود اما هنوز توسط محققان مورد مطالعه قرار می گیرد و برای مراسم مذهبی استفاده می شود.
۵- عبری (۳,۰۰۰ سال قدمت)
عبری یک زبان سامی باستانی است که ریشه های آن به دوران کتاب مقدس برمی گردد و این پیشینه و قدمت آن را به یکی از قدیمی ترین زبان های جهان تبدیل کرده است. زبان عبری که از حیث تاریخی توسط یهودیان اولیه برای اهداف مذهبی استفاده می شد، در جریان هولوکاست به شدت تحت تاثیر قرار گرفت اما در اواخر قرن نوزدهم احیا شد.
زبان عبری مدرن در حال حاضر زبان رسمی اسرائیل است و توسط اکثریت مردم ساکن در آن تدریس و صحبت می شود. فراتر از اسرائیل، این زبان به دلیل قرن ها مهاجرت و پراکندگی یهودیان در سراسر جهان به طور گسترده صحبت می شود. زبان عبری به دلیل الفبای منحصر به فرد و ساختار دستوری اش، به عنوان زبانی مهم برای مطالعه متون باستانی و کتب مقدس مذهبی نیز در میان محققان و دانشگاهیان جایگاه خاصی پیدا کرده است.
۶- یونانی (۳,۰۰۰ سال قدمت)
زبان یونانی که بیش از سه هزار سال قدمت دارد، یکی از قدیمی ترین زبان های جهان است. زبان یونانی باستان در دوران کلاسیک توسعه یافته و زبان انتخابی مورد علاقه ریاضیدانان، فیلسوفان و نمایشنامه نویسان بود. سپس، زبان یونانی مدرن در قرن نوزدهم به زبان رسمی پادشاهی یونان تبدیل شد. امروزه زبان یونانی توسط اکثریت مردم این کشور صحبت می شود و در تجارت، آموزش و سیاست های دولتی مورد استفاده قرار می گیرد؛ ۱۳ میلیون نفر از این زبان به عنوان زبان اول خود استفاده می کنند.
حتی اگر یونانی صحبت نکنید، احتمالا از کلماتی استفاده کرده اید که از آن نشات گرفته اند. اگر تا به حال به کسی گفته اید که چقدر “مارمالاد” را دوست دارید یا در مورد علاقه تان به “دایناسورها” صحبت کرده اید، بدانید که هر دو ریشه یونانی دارند.
۷- فارسی (۳,۰۰۰ سال قدمت)
زبان فارسی که با نام زبان پارسی نیز شناخته می شود، یک زبان هندواروپایی است. این زبان از ایران سرچشمه گرفته و هنوز هم زبان رسمی آنجا است. همچنین زبان فارسی در کشورهای همسایه مانند افغانستان و تاجیکستان صحبت می شود. زبان فارسی یک زبان غنی است و آثار ادبی نوشته شده به زبان فارسی به عنوان یکی از چهار نهاد اصلی ادبیات جهان شناخته شده است.
برخی از شاعران مشهور و تاثیرگذار مانند، حافظ، سعدی، خیام، رومی، نظامی و دقیقی تاثیری طولانی مدت و عمیقی بر نسل های مختلف انسان ها در سراسر جهان گذاشته اند.آیا می دانستید که زبان فارسی در بسیاری از کشورهای جهان به دلیل جوامع پراکنده آن صحبت می شود؟ زبان فارسی توسط اقلیت قابل توجهی در ازبکستان و جوامع مهاجر در سراسر اسرائیل، استرالیا، آمریکای شمالی و اروپا صحبت می شود. روی هم رفته حدود ۱۱۰ میلیون نفر در جهان به زبان فارسی صحبت می کنند.
۸- تامیل (۲,۳۰۰ سال قدمت)
زبان تامیل یکی از قدیمی ترین زبان های جهان است که ریشه آن به بخش جنوبی شبه قاره هند باز می گردد. کارشناسان آثار ادبی مختلفی به این زبان مربوط به ۳۵۰ سال پیش از میلاد را کشف کرده اند. میراث ادبی زبان تامیل شامل آثار کلاسیک، ادبیات مدرن و شعر است.
تامیل با یک میراث ادبی پیچیده که بیش از دو هزار سال قدمت دارد، تاثیر عمیقی بر بسیاری از حوزه های مختلف از جمله هنر، فرهنگ و حوزه آکادمیک داشته است. این زبان در شکل گیری و توسعه چشم انداز فرهنگی و فکری، به ویژه در جنوب هند، موثر بوده است. خط تامیل متشکل از کاراکترهای زیبا و منحصربفرد است،که نه تنها برای نوشتن در زبان تامیل، بلکه در دیگر زبان های دراویدی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
۹- ایتالیایی (۲,۱۰۰ سال قدمت)
زبان ایتالیایی، همانطور که امروزه می دانیم، از لاتین کوچه بازاری، شکل محاوره ای زبان لاتینی که مردم عادی در دوران افول امپراتوری روم به آن صحبت می کردند، نشأت گرفته است. پس از سقوط امپراتوری روم، اولین تحولات این زبان از انواع گویش های منطقه ای آغاز شد. یکی از گویش های لاتینی که در فلورانس صحبت می شد، بسیار بیشتر و برجسته تر از دیگر گویش ها مورد استفاده قرار گرفت. گویش توسکانی با ویژگی های آوایی و دستوری خود پایه و اساس چیزی شد که بعدها به زبان ایتالیایی تبدیل شد.
آثار ادبی بزرگ دانته آلیگیری، پترارک و بوکاچیو همگی به گویش توسکانی نوشته شده بودند و در آن زمان این زبان را در سراسر منطقه گسترش دادند. این زبان تا زمان تاسیس زبان ملی متحد برای پادشاهی تازه تاسیس ایتالیا در سال ۱۸۶۱ دائماً در حال استانداردسازی و تدوین قرار داشت. امروزه حدود ۶۱.۸ میلیون نفر در سراسر جهان به زبان ایتالیایی به عنوان زبان مادری خود صحبت می کنند. همچنین ایتالیایی، زبان رسمی در سان مارینو، ایتالیا و سوئیس است و در ۱۳ کشور دیگر صحبت می شود.
۱۰- کره ای (۲,۱۰۰ سال قدمت)
زبان کره ای آخرین زبان در لیست ۱۰ زبان قدیمی جهان است. امروزه بیش از ۷۵ میلیون نفر به این زبان صحبت می کنند که ۴۸ میلیون نفر در کره جنوبی و ۲۴ میلیون نفر در کره شمالی زندگی می کنند. زبان کره ای ویژگی های زبانی منحصر به فردی دارد و به خانواده زبان های کره ای تعلق دارد که یک زبان منزوی است، به این معنی که هیچ خویشاوند نزدیک شناخته شده ای از لحاظ زبانی ندارد. برخلاف ظاهرش و تصور بسیاری، این زبان ارتباط مستقیمی با زبان های چینی، ژاپنی یا دیگر زبان های همسایه ندارد.
اولین شواهد زبان کره ای از کتیبه های قدیمی کره مانند سامگوک یوسا و ستون سنگی گوانگاتو به دست آمده است که قدمت آن ها به قرن چهارم میلادی باز می گردد. سامگوک یوسا از تاریخ و افسانه های تاسیس کره می گوید و توسط راهبی بودایی به نام ایریئون گردآوری شده است و امروزه بسیار ارزشمند محسوب می شود.در همین حال، گوانگاتو استل هنوز هم بزرگ ترین ستون سنگی حکاکی شده در جهان بوده و هست. این حکاکی رویدادهای اصلی دوران پادشاهی از سلسله گوروریو، به نام گوانگاتو بزرگ را توصیف می کند.
در ادامه برخی حقایق جالب در مورد زبان کره ای را مشاهده می کنید:
- الفبای کره ای، هانگول، در سال ۱۴۴۳ میلادی توسط پادشاه سجونگ بزرگ ایجاد شد.
- کره ای یک زبان دارای معنای آهنگی است، به این معنی که گام صدا می تواند معنای کلمات را تغییر دهد.
- زبان کره ای زبانی بسیار گویا است و اغلب برای انتقال احساسات به کار می رود.
داشتم یه مقاله از یه استاد بازنشسته توی دانشگاه MIT میخوندم که نزدیک به پنجاه تا زبان میتونست صحبت کنه. میگفت بعضی زبان ها فهمشون حتی از ریاضیات هم سخت تره.
چیزی که من خودم یادگرفتم از زبان هایی که اموختم.
ادبیات یه زبان خارجی منوط به یادگیری فقط زبان و دستور نویسی نیست،ناخوداگاه فرهنگ و افکار اون منطقه هم با زبانی که یادمیگیری وارد جسم و پوستت میشه.حتی نفوذ فرهنگی کشورها رو هم توی زبانشون میتونی بفهمی مثلا اسپانیایی که عربی و انگلیسی باهاش ترکیب شدن یا زبان خودمون که حجم عظیمی اش واژگان عربی هست.
انگلیسی هم همینه روزهای ریشه
ادبیات واقعا خیلی خیلی پیچیدست. صد البته شیرین هست.
دیدین چطور پارسی زبانان ۱۵۰۰ سال هستش که گیر یه مشت کپک افتادند؟
بهتره منبع را هم چاپ کنید
مسلما زبان ترکی بسیار قوی تر از لهجه فارسی است
زبان تورکی بیش از هفت هزار سال قدمت داره ،چرا ننوشتی ،چون پان ایرانیست ها تورک ستیزی کردن و ننوشتی ،
کمتر چرت بگید خواهشاً. مقاله ترجمه شدست.ربطی به ایرانی بودن نویسنده و مترجم نداره.
منم چندین سرس خارجی رو چک کردم از سایت az animals بگیر تا timesofindia و چند تای دیگه هیچ کدومشون زبان ترکی رو ننوشته بودن. حتی یکیشون زبان فارسی رتبه ده رو داشت.
بعد یه چی بنویس ادم خندش نگیره قدیمی ترین زبان سومری هست ماله پنج هزار سال پیش اینو همه میگن و همه سایت های خارجی سومری رو ذکر کردن روی چه استدلالی میگی ترکی ماله هفت هزار سال پیشه
غیبت زبان ترکی در این گونه مقالات دلیل سیاسی داردرفرنس به زبانی دادهای که بیشترین واژههای مشترک با ترکی رو داره. اگر کمی با زبان سومری آشنایی داشتید میدیدید که شباهت انکار ناپذیر با ترکی دارد و قدمت هر دو یکی ست. .غیبت زبان ترکی در این گونه مقالات دلیل سیاسی دارد.
میشه شما محبت کنید یسری منبع معتبر معرفی کنید بمن نقل سخنتون بگید؟.یعنی همه منابع جبهه گیری سیاسی دارن؟من اطلاعی ندارم اما باید بر اساس توجیه شما باید زبان شناسی از ترکیه بوده باشه که با سند و دلیل مقاله ای نوشته باشه و من اونو میخوام.
البته من دانشی توی این زمینه ندارم اما همین سومری که شما میگید رو میشه در ریشه زبان فارسی هم یافت.خاور میانه همیشه یسری اشتراکات با بقیه زبان های مجاورش دارن توجیه بشدت نامعتبری هست حرف شما حالا کمتر یا بیشتر رو من خبر ندارم.زبان سانسکریت هم شباهت هایی به زبان فارسی داره.من هیچوقت نمیگم کپی پیست اما چیزی که من فهمیدم از زبان اینه که هسته خیلی از زبان ها شبیه به زبان های همسایه هستند.حالا میگید ترکی از سومری نشات گرفته خب فارسی هم نشات گرفته از اوستایی پهلوی و سانسکریت هست .حتی میشه اشتراکاتی با زبان های یونانی و لاتین پیدا کرد.عربی که جای خود .طرف اومده میگه فارسی مخلوط عربی و هندی هست.خب مگه زبان ترکی شما مخلوطی از لاتین و کردی و زبان های عربی و فارسی نیست؟ الان خودتم میگی سومری هم هست.
یه چی میگم دیگه تمومش کنم پدر شعر و ادبیات زبان ترکی یونس امره هست متولد ۶۳۸ قمری،پدر شعر و ادبیات فارسی رودکی هست متولد ۳۲۹ قمری.شما تا اخرش رو بخون منظورم چیه.
من کاری به این شرو ور های قومیتی ندارم همه انسانندو برابر.کسی که خودشو ترک و فارس و لر و عرب بدونه و افتخار گذشته شو داشته باشه، از دید من هیچ درکی از نظام دنیا و هدف خلقت نداشته. ولی خیلی ناراحت کنندست توی فضای مجازی تا یه حرفی از ایران و ترکیه میشه.ترک و فارس بهم میپرن.یه سری هم دلایلی هم میارن مرغ پخته خندش میگیره مثل همین رفیقمون میگه نویسنده ایرانیه و من قبول ندارم.خودم ده تا مقاله انگلیسی چک کردم توی هیچکدومش ترکی نبود حتی رتبه ایران هم متغییر بود.جمع کنید برادر من دنیا دنیای اگاهی هست ادم میره بررسی میکنه.اگر واقعا این استدلالی که شماها دارین رو میتونید سند برام بفرستین من زیر پست شما از شما عذرخواهی میکنم و طلب بخشش میکنم.چونکه من رو اگاه کردین از بی اطلاعی ام. پاینده باشید.
خخخ جوش نزن من زنجانیم زنجانی هچ بیزیم دیل کی سن بی سند دانیشیرسان مین ایل قدمتی یوخ اودا ایراندا پانتورک واقعا فهم کمی داره ما آذری ها بیشتر اینو درک میکنیم
چی میگی هفت هزار سال چیه؟!
برو بالا دستکم هفتاد هزار سالش با من
تعصب آدمو احمق میکنه
اینو یه سایت انگلیسی زبان گفته
اینم لینک سایت:
https://blog.busuu.com/oldest-languages-in-the-world/
چون تو یک پانترک متوهمی وگرنه میدونسی آذری زبانهای ما هیچ ربطی به ترک مغولان نداره.بفهم نادان
…بیسواد نمونش شمایی
آخه …کل تاریخو بگردی ما زبانی ب نام آذری نداشته و نداریم پس اگه راست میگی منبع ذکر کن بدون جعل و تحریف
دوما مغولان ترک نیستند
سوما مغز فندقی برو تاریخ درست بخون نه تحریف شده توسط ایرانشهری و پان فارس
معلومه شما خودت یک پان ایرانیست بیسواد هستی و اجیر شده و …دربان افراس
چون تورک ها هم تو حکومت به فارسی حرف میزند
دوست عزیزم زبان ترکی ریشه آلتایی داره ده تا هفت قرن قبل شخصیت هایی مثل بوقای فرمانده های نظامی امپراتوری اسلامی کلمه نداشتند و مجبور به استفاده از زبان های ترکیبی میشدند در تاریخ مغاریبه)نام ارتش عباسی)بارها این ذکر شده بعد از ورود مغول و تشکیل خان نشین مغول هم کلمه برای اداره نداشتند و جزو زبان های سریع رشد در هفت قرن اخیر میشه و تکمیلش حتی تا عثمانی زمان میبره لازم به ذکر اسنادیه که در دربار عثمانی و زبان اموزش عثمانی پارسی و عربی بوده زبان ترکی جزو زبان های قابل تقدیر با دستور زبان ساده که تونسته زبان های آلتایی و پارس اریایی و سامی به ویژه عربیو تو خودش جابده
دوست عزیز زبان مغولی فارسی عربی وانگلیسی با هم در امیخته شده زبان ترکی استانبولی .یک اثار کلاسیک ندارد ودر واژه سازی بسیار نا توان است حتی اگر قدمت زیادی داشته باشد
حالا قدرت دست پان فارسها هر چی دلشان میاد مینویسن ولی زبانی که بیش از نود درصد عربی و تورکی و روسی و هندی تشکیل شده هیچ وقت زبان نبوده و نخواهد شد فقط یه لهجه بیش نیست
فارسی قبل از مسعمره شدن هند زبان رسمی اونجا بود
تا کی دروغ اصلا زبان فارسی تو متن قدیمی نیستش شاید زبان عیلامی یا همان ایلامی بیشتر مورد توجه تاریخدانان است .و در متون قدیمی بیشتر به آن اشاره شده حتی توصت پدر تاریخ دنیا هرودوت .
توسط
خداوند به بعضیا قدرت تحلیل بده دست از دشمنی با تاریخ کشور خودشون بردارند و هزاران کتاب تاریخی رو زیر سوال نبرن اونم فقط به استناد به دوتا کتاب تازه تالیف از نویسندگان سیاسی که به پول صدام نوشته شده
عربی تو لیست نبود درصورتیکه هم رسم الخط همد کلمات و هم قواعد فارسی همه از عربی وام گرفته شده
توسط ناشناس عزیز نه توصت
دوست عزیز من زبان پارسی در صد ها و هزاران کتیبه و نامه بجا مانده از درگیری های ایران و ملل دیگر مثل یونان و یا حضور ایرانیان به ویژه شاهزادگان کیانی و اشکانی در چین و موزه های گوناگون موجوده تحقیق کنید در این زمینه ولی معیار ان تفاوت کرده مثل هر زبان قدیمی دیگه در گذشته عبری عبرانی بوده معیارش عربی فصیح بوده معیارش امروز نوینه پارسیم از کیانی پهلوی اوستایی و تا پس از مشروطه به معیار سره بدل شده به این اتفاق زبان شناس ها میگن سیر تکامل و دگر دیسی واژگان اولین بار اورام نوام چامسکی این واژرو به کار برد
خاک بر سر متوهمان که فقط بلدن زر بزنن.. فارسی یا پارسی رو کردن زبان!!! خااااااااک. تاریخ هم ساختن..😂😂
کمتر زر بزن، مرسی
زبان شیرین فارسی ۱۴۰۰ است که با شمشیر برنده ی عربهای مسلمان ، با هجوم بی امان ترکهای همسایه ، با حمله های بی امان مغولان ، با آتش سوزیهای ناجوانمردانه تیموریان و….هزاران هزار نامهربانی دیگر با صلح و دوستی مدار نموده است و تا الان هم دوام آورده است.
از این به بعد هم خوهد ماند به لطف شما هموطنان عزیز و همسفره و نمک شناس
فارسی ۳۲لهجه از زبان عربیه
این میزان توهمی که پانترک ها دارن اصلا قابل هضم نیست! فقط این رو بگم ویژگی که چند زبان رو از هم متمایز میکنه گرامر متفاوت هست نه کلمات! اینکه در فارسی کلمات عربی وجود دارند قدرت این زبان رو نشون میده که بدون تغییر گرامر این همه لغت بیگانه در خودش جا داده! جالبه اگه برید از یه انگلیسی زبان بپرسید با افتخار میگه که انگلیسی زبان منعطفیه چون راحت از باقی زبان ها لغت قرض میگیره! فرانسوی و اسپانیولی که هردوشون جزو مهم ترین زبانها هستن از زبان لاتین ریشه گرفتند و ۷۰ درصد واژگان فرانسوی لاتین هستن اونوقت یه پانترک …میاد به فارسی میگه لهجه! فارسی طبق تمامی مدارک تاریخی یه زبان بسیار قدیمیه و چندین شاهکار ادبی داره. این لینکایی هم که دادین به درد نمیخوره. برای اثبات حرفات باید از ارگان معتبر رفرنس بدید که قطعا نمیتونید چون تمام دانشگاه ها و مراکز ادبی فارسی رو به عنوان زبانی کهن و دارای ادبیاتی غنی به رسمیت شناختن!
آره تو راست میگی ما ترکان همه پان ترکیم…..
اصلا معنی پان ترک ومیدونی…بعدشم همون که گفتی لغات و کلماتی که از عربی و ترکی قرض گرفتی قرض تونو ادا کن اینا رو برگردون به خودشون …حالا بازبان اصیل فارسی یه جمله بگو که من همیشه ستایشت کنم…………..
تُرکسازی یا (به زبان ترکی استانبولی: Türkleşme به معنای ترکسازی اختیاری یا Türkleştirme به معنای ترکسازی اجباری) در اصطلاح به فرآیندی فرهنگی یا سیاسی میگویند که فرد یا موضوعی را که ماهیت تُرکی ندارد به اختیار یا به اجبار هویت تُرکی بدهند. این اصطلاح میتواند در ارتباط با مردمانی از اقوام دیگر و در مناطقی همچون آناتولی، بالکان، قفقاز یا خاورمیانه تعریف شود. از نظریهپردازان اصلی ترکسازی، یهودی مسلمانشدهای به نام معز کوهن (مونس تکینآلپ) بود که فرآیند ترکسازی اجباری را در نوشتاری به نام ترکسازی (Türkleştirme) در سال ۱۹۲۸ منتشر کرد. آناتولی از دوران قدیم، خانهٔ مردمان گوناگونی بود که از آن جمله آشوریان، هیتیها، لوویها، هوریها، ارمنیها، یونانیها، کیمریها، سکاها، گرجیها، کُردها، کولخیسیها، کاریاییها، لیدیاییها، لیقیهایها، فریگیهایها، عربها، کاپادوکیهایها و کیلیکیهایها و بسیاری دیگر بودند. حضور یونانیها در طول بسیاری از سواحل باعث شد تا بسیاری از این مردم تحت تأثیر یونان زبان خود را از دست داده و هلنی شوند. مخصوصاً در شهرها و در سواحل غربی و جنوبی رومیان تأثیر زیادی گذاشتند. با این حال کماکان در شمال و شرق و علیالخصوص در روستاها بسیاری از گویشوران زبانهای بومی مانند ارمنیان و آشوریان زندگی میکردند. اما در زمانی که ترکان برای نخستین بار در سدهٔ یازدهم میلادی در این مناطق ظاهر شدند، فرهنگ یونانی تأثیر زیادی نداشت.” علیالخصوص در سرحدات، بیزانسیها کسانی که به فرقهٔ مسیحی (غیر ارتودوکس) گرایش داشتند را آزار میدادند و این موجب شده بود که گرایش به فرهنگ یونانی در آن مناطق کمتر شود. بیزانسیها پیوسته گروههای بزرگی از مردم را برای یکسانسازی مذهبی و زبان یونانی مهاجرت میدادند. آنها همچنین کوشش میکردند تا تعداد زیادی از ارمنیها را همگون کنند؛ در نتیجه در سدهٔ یازدهم میلادی، اشراف ارمنی از سرزمینهای خود کوچ و به غرب آناتولی مهاجرت کردند. نتیجهٔ غیرقابل پیشبینی این رفتار، از دست رفتن فرماندهی نظامی محلی در مرزهای شرقی بود که راه را برای مهاجمان ترک باز کرد. در آغاز سدهٔ یازدهم جنگ با ترکها، موجب کشتهشدن بسیاری از مرمان بومی شد و بسیاری از مردم هم به غلامی و بردگی گرفته شدند. در سدهٔ یازدهم میلادی تُرکان سلجوقی که طایفهای از تُرکان اُغوز بودند، یک امپراتوری تشکیل دادند که از آمودریا تا خلیجپارس و از هندوستان تا دریای مدیترانه گسترش داشت. این امپراتوری شامل بیشتر مناطق ایران، بینالنهرین، سوریه و فلسطین بود. پیشرفت آنها نشانگر آغاز قدرت تُرکها در خاورمیانه بود و به مرور موجب اِسکان آنها شد. در زمان پادشاهیِ آلپ ارسلان و ملکشاه، امپراتوری سلجوقی گسترش یافت تا تمام ایران و بینالنهرین و سوریه از جمله فلسطین را شامل شود. در سال ۱۰۷۱ میلادی، آلپ ارسلان ارتش قدرتمند امپراتوری بیزانس را در نبرد ملازگرد شکست داد و رومانوس چهارم (امپراتور بیزانس) را به اسارت گرفت. این پیروزی راه را برای اِسکان اقوام ترکمن در آناتولی باز کرد و در ادامه توسط قبایل تُرک آناتولی، امپراتوری عثمانی ایجاد شد که در سدههای پانزدهم و شانزدهم یکی از قدرتمندترین کشورها در جهان بود. دورهٔ امپراتوری عثمانی بیش از ششصد سال به طول انجامید.
بی مغز! معلوم شد هیچ اطلاعاتی از زبانشناسی نداری. قرض گرفتن یه اصطلاح زبانشناسیه و معنیش این نیست که یه زبان باید قرضشو ادا کنه! جالبه که انگلیسی زبانها به وجود لغات بیگانه تو زبانشون افتخار میکنن بعد تو میای چرت و پرت میگی! در ضمن همین جمله آخرت فارسی اصیل بود ” من همیشه ستایشت میکنم “
خخخخخخخ
مغز نویسنده انداره نخود بوده
اصلا در طول تاریخ ما زبانی بنام فارسی نداشتیم و نداریم
نه تنها در زبان ، بلکه در تاریخ و فرهنگ و تمدن هم اسمی از ترک ها آورده نمیشه ، و همیشه اسم ایران آورده میشه ، میخواهید با توهم های بیجا فقط خودتون رو کوچیکه کنید ، بهتره بپذیرید که کشوری نزدیک به هزار ساله هستین ، نه جایی در تاریخ دارید و نه در زبان و نه تمدن و نه جایی در بزرگان جهان فقط خیال بافی میتونید بکنید
زبان ترکی کجاست ؟
ترکی با زبان های فارسی، چینی، ارمنی، عربی، سومری و عبری واژگان مشترک دارد و روی تمام این زبانها اثر گذار بوده است.
یعنی چینی ها و مصر قدمت بیش تر از ایران دارند این چیز ها که مردم میگویید رو اصلاح کنید
قصد توهین ندارم و یه حقیقته
بهتره هر چه زود تر قبول کنین که فارسی زبان نیست و یه لهجه از عربیه 😁
و منم حداقل ۵ تا سایت خارجی دیدم که نوشتن قدمت زبان حداقل ۵۵۰۰ ساله
ولی خب کرم ریزی از نویسنده مقاله بوده که از زبان ترکی در اینجا نبرده و صد البته که هیچ اهمیت نداره که اینجا از زبان ترکی نامبرده بشه یا نه
کی گفته زبان فارسی عربیه.. زبان فارسی از اول همین بوده ولی یه تغییراتی طی سالیان دراز پیدا کرده ولی اقل زبان همونه ریشه کلمات همونا هستن شاید یه زبان های دیگه در این زبان اثر گذاشته باشن ولی اصل رو تغغیر ندادند
میدونی تعیرف لحجه یعنی دگر شکلی از یک زبان ،الان کجای زبان فارسی امروزی دگر شکلی از عربیه بعضی ها از روی حدس و گمان میان درصد میدن شصت ، هفتاد ، هشتاد و…. درصد واژگان فارسی با زبان عربی مشترک لازم به حرف اضافه نیست در منابع مکتوب قدیم(چند قرن اخیر)جست جو کنید بین صحبت های روزمره فقط مقدار کمی از واژگان فارسی با عربی مشترک است
بعد قضیه تورک و فارس من به عنوان یک لر ، یک ایرانی و یک انسان هیچ قومیتی از دیگری برتر نیست (البته که در قرآن هم آمده هر حزبی به آنچه دارد دلخوش است)تاریخ حداقل بعد از اسلام منطقه ایران کنونی (حتی در زمان قبل از اسلام و ایران باستان) ارتباط قومی ، حکومتی ، مذهبی تنگاتنگی با مزچرمان ترک دارد به گونهای که میتوان گفت ایران قرون میانه بودن ترک ها قطعا متفاوت از الان بود پارس ها و ترک ها و دیگر قومیت های ایران قرن در کنار هم بوده اند و جدایی پذیر نیستند لطفاً به دنبال تمسخر خود نمایی و نفرت پراکنی نباشید
انسان ها در کنار هم زیبا هستند (♡ ͜ ♡)
دوست عزیز زبان مغولی فارسی عربی وانگلیسی با هم در امیخته شده زبان ترکی استانبولی .یک اثار کلاسیک ندارد ودر واژه سازی بسیار نا توان است حتی اگر قدمت زیادی داشته باشد
قدیمی ترین خط و زبان دنیا که هنوز موفق نشدن که بخوانند برای تمدن جیرفت هست که اگر خوانده بشه از تمام زبان ها قدیمی تر هست
زبان فارسی هم ادامه راه جیرفت است چون جیرفت در ایران بوده و هست
زبان شیرین فارسی ۱۴۰۰ است که با شمشیر برنده ی عربهای مسلمان ، با هجوم بی امان ترکهای همسایه ، با حمله های بی امان مغولان ، با آتش سوزیهای ناجوانمردانه تیموریان و….هزاران هزار نامهربانی دیگر با صلح و دوستی مدار نموده است و تا الان هم دوام آورده است.
از این به بعد هم خوهد ماند به لطف شما هموطنان عزیز و همسفره و نمک شناس
باسلام…
چطور در مورد زبان ترکی که قدمتش بالای همون زبان چینی که گفتین ننوشنین….زبان فارسی ازکجا فهمیدی قدمتش چیه مگه زبان فارسی ریشه تاریخی با متونهای نوشتاری داره..لطفاً ارائه بدین..در مورد چین همه مردمان در چین اگه گویش زبان مادری رو داشته باشن به زبانهای دیگه صحبت میکنم مثل ائغورها که بالغ بر ۱۲۰میلیون نفرن….حکومتها همیشه سعی در استعمار ملتهای دیگه داشته ودارن..
متون که زیاد هست شما هم فشار نخور مگه کسی گفت ترکی زبان نیست ترکی راه ادامه یافته بیزانسی است
مثل همیشه پانتورکها با آیکیو پایین هجوم آوردن که جعلیاتشون رو بنویسند.😂
لطفا احترام بزارین چه به ترک ها چه به بقیه این که احترام گذاشتن حتی به قومیت های کشور خودتون رو بلد نیستین نشونه از بی ادبی و ….. یچیز دیگه که خوب نیست اینجا بگم
پیش از تاریخ به زمانی گفته میشود که انسان هنوز موفق به اختراع خط (نوشتار) نگردیده بود. از حدود ۳۶۰۰ سال ق.م. انسان موفق به اختراع خط گردید. پیش از این پنداشته میشد نخستین مخترعان خط ابتدا سومریان (۳۶۰۰ پ. م) و سپس ساکنان نواحی جنوبی میانرودان و تمدن ایلام در خوزستان باشند. با کاوشهای جدید مشخص شد اختراع خط و نوشته، مربوط به تمدن جیرفت در ایران است بر اساس سنگ نوشتهٔ جدیدی که در نوامبر سال ۲۰۰۷ در کاوشگاه جیرفت یافت شد
زبان فارسی زبان مردم خراسان است و زادگاهش بلخ و بخارا، است
دومورد هست ترکزبان و ترک تبار و انچه در ایران و اطراف ایران داریم ترکزبان هستن حتی خوده کشور ترکیه دودرصد ترکتبار داره! ترکزبان یعنی مردمانی که در برحه ای از تاریخ زبانشان به ترکی تغییر کرده درنتیجه ی ورود مهاجمان و ترکتبار که اشاره به ساکنان اسیای میانه داره رگ ریشه ترک دارن که به لحاظ چهره و چشم ها مشخصند و میتونید یه سرچ بزنید.خیلی از مردمان درطول تاریخ زبانشان تغییر کرده مثل مصریها و لبنان که بعدها عربی شد. پس زبان و اصالت دو چیز متمایز هستن مثل بچه ایرانی که در خارج متولد شده و خارجی حرف میزنه ولی اصالتش ایرانیه پس همه ما اصالت یکسان داریم و آریایی هستیم و زبان همه در ابتدا پارسی پهلوی یا آذری پهلوی بوده یا بقول اعراب فارسی! و خوده زبان عربی هم برگرفته از پارسیه چرا که تا پیش از سقوط ساسانیان ما نیازی به زبان عربی نداشتیم و زبان خودمون رو داشتیم و حتی حروفی مثل ط در زبان پهلوی وجود دارند و قران زمانی روی کاغذ امد که ایران بدست اعراب افتاده بود و تا قبلش مکتوب نشده بود و اسرای ایرانی باسواد و اشخاصی مثل سلمان فارسی در این راه کمک کردند
اینهاییکه میگن زبان پارسی شاخه ای از عربیه یا منشا عربی داره یعنی میخوان بگن ایرانی که بر دوسوم جهان حکرانی میکرد و کلی اقوام مختلف تحت حاکمیتش بوده زبانی نداشته و از اعراب بیسواد و غارتگر زبان گرفته!!؟جایی که خود صحابه محمد ص میگویند: در زمان ظهور اسلام در عربستان به تعداد انگشتان دست باسواد نبود، و محمد ص با سوادها را آزاد میکرد، واقعیت این است که عربی و فارسی به دو خانواده زبانی متفاوت تعلق دارند، دستور زبان و تلفظ آن ها کاملاً متفاوت است و در حالی که فارسی دارای وامواژههای عربی زیادی است، اکثر کلمات بسیار متفاوت هستند.
در واقع زبان فارسی به زبان انگلیسی بیشتر از عربی نزدیک است، زیرا به خانواده زبان های هند و اروپایی تعلق دارد. عربی، از سوی دیگر، متعلق به شاخه سامی از خانواده زبان های آفریقایی-آسیایی است، به این معنی که عربی پسر عموی زبان عبری است.اگر هنوز برای شما عجیب است که این دو زبان با وجود شباهت (از لحاظ ظاهری) به یکدیگر کاملاً نامرتبط هستند، به زبانی مانند فنلاندی فکر کنید. فنلاندی مانند الفبای لاتین نوشته می شود، درست مانند انگلیسی، و اگر شما هیچ یک از این زبان ها را نمی دانستید، آنها شبیه به هم بودند. اما آنها حتی از راه دور به هم مرتبط نیستند.در کتاب «الکلمات الفارسیه فی المعاجم العربیه» حدود ۳ هزار کلمه عربی که از زبان فارسی به عربی راه یافته اندرا به همراه توضیحات برای هر کلمه آوردهاست. قبلاً نیز جوالیقی ۸۳۸ کلمه و در کتاب المنجد ۳۲۱ کلمه و ادی شیر، در کتاب واژههای فارسی عربی شده، ۱۰۷۴ واژه فارسی را توضیح دادهاست.[۲]
ژان پِری معتقد است: درحقیقت زبان پارسی میانه یک زبان ناکارا نبوده، نه بهلحاظ تکنیکی و نه دایرهٔ کلمات انتزاعی، و این زبان از سیستم پیچیدهای از کلمات استعمال میکرده، در جمعآوری کلمات محلی دینی بر زبان عربی تقدم داشته و در فلسفه و طب هم از اصطلاحات یونانی اقتباس کرده و همهٔ اینها را چه در دوران قبل از اسلام و چه دوران پسااسلامی به زبان عربی انتقال دادهاست.
اغلب آن دسته از کلمات عربی که وارد فارسی شدهاند در معنایی بجز معنای اصلی خود در زبان عربی کاربرد دارند.دکترهادی العلوی در کتاب خلاصات فی السیاسه والفکر السیاسی فی الإسلام ص ۱۶۸: مینویسد: ” نویسندگان متقدم در دنیای عرب بیشتر از أصل فارسی بودند” در صفحه (۱۶۹) میگوید: “عرب تشکیلات و سامان دهی و اداره و مالیات و کشاورزی و خیلی از قواعد دیگر را از ساسانیان فرا گرفتند”. در کتاب (فقه اللغه و سر العربیه) أبی منصور الثعالبی النیشابوری) صفحه (۲۲–۲۳) مینویسد: أبو بشر عمرو الحارثی (۷۴۰–۷۷۹ م) که لقبش سیبویه است (سیب بویه)” ایرانی ساکن بصره و متوفی شیراز داناترین مردم در نحو بود و بعد أبو سعید الحسن بن عبد الله المرزبان السیرافی بزرگترین دانشمندان ادبیات عرب و عسکر بن الحسین النخشی از خراسان، و أبو عبد الله الحسن بن خالویه از همدان، مصدر سابق ص (۱۴–۱۶) که خدمات شایانی به زبان عربی کردند. أبو منصور عبد الملک بن محمد بن إسماعیل الثعالبی زاده شده نیسابور ۳۵۰ق مؤلف کتاب (فقه اللغه و سر العربیه). عبد الله بن المقفع (روزبه بن دادویه) زاده شده جور (گور) إیران، مترجم کلیله و دمنه از پهلوی به عربی، وکاتب الأدب الکبیر والأدب الصغیر الخ. ابن سینا (۹۸۰–۱۰۳۷م) نویسنده (القانون فی الطب).
زبان ترکی آذربایجانی شاید پس از زبان ازبکی دومین زبان از زبانهای ترکی باشد که بیشترین تأثیر را از فارسی گرفتهاست. این تأثیر بیشتر در واجشناسی، مجموعه واژگان و ساختار بودهاست و به صورت کمتر در صرف این زبان بودهاست. تأثیر عناصر زبانهای ایرانی بر اغوزی از آسیای میانه آغاز شدهاست.[۱] زبان فارسی در دورهای طولانی زبان رسمی دربار سلاطین عثمانی بودهاست.[۲] دیداری کوتاه و گذرا از موزههای ترکیه و حتی گذر از مناطق قدیمی و آثار تاریخی شهرهای این کشور، که مملو از خط و زبان فارسی است، نشان میدهد که این زبان تا چه پایه در این کشور رایج بودهاست. علاقه بسیاری از ترکها به ادبیات فارسی و عربی یکی از دلایل ورود زبان فارسی به ترکیه بود و تأثیر بسیاری بر این سرزمین گذاشت. ازآن جایی که ترکیه کشوری مسلمان بود، دین باعث ورود زبان عربی به ترکیه شد اما در مقایسه با زبان فارسی، تأثیر زبان عربی محدود است. بسیاری از واژههایی که در نوشتن شعر و نثر ترکی به کار برده میشوند، از فارسی گرفته شدهاند. آنهم شاید بهدلیلِ آسانی زبان فارسی باشد. رفعت یالچین فارغالتحصیل ادبیات فارسی و استاد بازنشسته درسهای عثمانی گفتهاست بسیاری از واژههای ترکی از فارسی گرفته شدهاند. برای درک بهتر جزییات میتونید جمله ی تاثیر زبان فارسی بر ترکی را سرچ کنید
شاید بعضیا بخوان مضحکه کنن که طرف از گوگل کپی پیست کرده. ممکنه اینطور باشه و براش دلیل دارم و اینه که همه ماها موبایل داریم و با دسترسی سریع و راحت میتونیم به واقعیتها پی ببریم ولی بجای تحقیق کردن جوابهای خنده دار میذاریم و اینکار من به این خاطر بود که بگم اقای پروفسور قبل از جواب خنده دارت اول یه سرچ کنی بد نیس!
در ادامه مطلب یکی از دوستان که به تمدن جیرفت اشاره کرد همگان باید بدانند که درمتون دانشگاهی غرب از سال دوهزار ببعد دیگر قدیمیترین خط و زبان و غیره متعلق به سومریها نیست و از انجاییکه تاریخ برخلاف علم ریاضی هرلحظه با کشفیات تازه فرمولها تغییر میکنند و کشف تمدن ارته که در متون سومری از آن نام برده شده بود تمدنی درایران بود که حتی برای خوده سومریها هم کهن و قدیمی بحساب می امد و جدا ازاینکه نشان داد قدیمیترین خط و زبان در ایران یافت شده نشان داد اریاییها یا ارته از ابتدا در ایران ساکن بودند و مهاجرتی از خارجه ایران به داخل صورت نگرفته بخصوص اینکه بزرگان علم ژنتیک هیچ شباهت ژنی بین ایرانیان و ساکنان اطراف سیبری پیدا نکردندو همین قدمت ده هزارساله ارته هم نشان داد این قوم از ابتدا ساکن ایران بودند و مهاجرتها از ایران به هند و اروپا بوده نه از سیبری به ایران!!تمدن جیرفت اسرار آمیزترین تمدن جهان است، تمدنی که ایجاب می کند تاریخ از نو نوشته شود. پیش از تمدن جیرفت تصور می شد تمدن سومر در بین النهرین قدیمی ترین تمدن جهان است، اما در دهه هشتاد شمسی در نتیجه وقوع سیل، تمدنی بسیار کهن تر از سومر در ایران کشف گردید. در نوشته های بابل همواره از تمدنی به نام آراتا صحبت می شود اما از آنجا که مدرکی از آن یافت نشده بود، باستان شناسان تصور کرده بودند که این گفته ها شبیه افسانه است، اما باکشف تصادفی تمدن جیرفت مشخص شد آراتا افسانه نبوده و حقیقت دارد و این تمدن در جیرفت شکل گرفته بود و اکنون تاریخ بشریت از نو باید نوشته شود. در واقع این سیل باعث شده قدیمی ترین تمدن مدفون جهان همراه گنجهای بی نظیر آن آشکار شود. در پنج هزار سال قبل از میلاد مسیح در مرکز ایران که اکنون کویر لوت نام دارد دریای وسیعی به اندازه دریای خزر وجود داشت و به توصیف این دریا در الواح و کتیبه های باستانی اشاره شده است. امروزه پژوهشهای زمین شناسی اثبات می کند که در منطقه مرکزی ایران دریایی وسیعی بوده و تمدن های کهن ایران و شهرهای تمدنی مانند شهر سوخته، جیرفت، تمدن سی یل و تمدن ایلام در اطراف این دریا شکل گرفته بودند اما تغییرات اقلیمی در دوران باستان که باعث خشک شدن این منطقه و شکل گیری کویر لوت فعلی شد. یکی از مهمترین پیامدهای این تحولات از رونق افتادن تمدن های اطراف آن بود که قدیمیترین تمدن همه آنها تمدن آراتا بود که تا هزاران سال با گنجینه های ارزشمند خود در زیر خاک مدفون بود.
زمانیکیه سومریها بعنوان صاحبان قدیمیترین خط و تمدن در تاریخ ثبت شدند اعراب ، ترکها و غیره تلاش کردند خود را به سومریها پیوند دهند تا قدیمیترین باشند! ولی با کشف تمدن آرته در جیرفت که شرح آن در کامنت قبلی داده شده مشخص شد این لقب قدیمیترین متعلق به ایران است و قابل پیوند دادن به هیچ قوم غیرایرانی نیست
سلام بخداحال می کنم بااین جماعت پان فارس یه کسانی کامنت می کذارند که هیچ شناختی به زبان ولغت آشنایی ندارن عزیزان یکیه ازقدیمی ترین زبانهای دنیا زبان آرامی واکدی است که جزء زبانهای قدیمی سامی تباران است که تمام زبانهای فعلی خاورمیانهو مادرزبان عربی وفارسی می باشد وزبان عربی جز قدیمیترین زبان دنیا هستش که مردم یمن به این زبان تکلم می کردن خواهشاً قبل ازگذاشتن کامنت های نژادپرستانه برویدکمی مطالعه کنید بعد کیه سومریان ترک یاایرانی بودن حححححح چراخودتون به این واون متصل می کنید اگربودکه تأکید می کنم نیست شاه ایران درزمان جشنهای ۲۵۰۰ساله بدون شک حداقل سخنی به میان میآورد درمورداین تمدن شاه اینقدر پول خرج کرد وبه باستان شناسان پول داد که هرچیزی که موردقبول خودش هست بنویسند سومریان اجداد مردم بین النهرین وخوزستان کنونی می باشد آخه شماها توان زندگی کردن درگرمای این مناطق رادارید شماها همیشه درجای خنک ومعتدل زندگی می کردید حالا هم به برکت پیشرفت تکنولوژی وعلم وساخت کولر ودستگاههای خنک کننده پاتون به این مناطق بازشد ودرغیر اینصورت پاتون به این مناطق باز نمی شدودوم شماها هم دولت هم قدرت هم ثروت وهم رسانه درخدمت پان فارسها داردبه طورشبانه روز خدمت می کند به جامعه شما هرچیزی وهرگفته یی که به نفع منافع شماکه اکثریت جامعه وقدرت کشوررادردست دارید راانجام می دهند شما اگربی طرف هستید قبل ازاشغال بابل وبین النهرین به دست کوروش سرزمینهای تمدن بابل وبین النهرین تاکجای ایران وترکیه بود دقیق بگوید تازمانی که بدست کوروش اشغال شد وآیا منطقه خوزستان جزو بین النهرین بودیانه وکتیبه کوروش به چه زبانی وحروفی نوشته شد وچه حروفی دردربار کوروش مورداستفاده قرارمی گرفت قبل ازتصرف بابل ویه سوال دیگر چه کسی برایران باستان حکومت می کردو ضحاک که بود وبرکجاحکومت می کردسوال زیاددارم عزیز ولی بخداکاردارم بایدکارارباب رجوع راانجام دهم همیشه واقعیت رابگوید وسعی براین باشد که اتحادویکپارچگی رادربین تمام کسانی که در جغرافیای ایران زندگی میکنندراتقویت کنیم وبنویسید واین هم بگم من فقط کامنت ها راخواندم
زبان فارسی با زبان های هندو اروپا دارای خویشاوندی است به گونه ای که هنوز هزاران واژه یا مانند هم یا سیلاب ها یکی است در این زبان ها بکار برده می شود وزبان پارسی تا دویست سال پیش زبان نوشتاری در ایران عثمانی وشبهه قاره هند وقفقاز اسیای میانه بود وهزاران اثار ادبی وتاریخی از گذشته به جای مانده است
زبان ترکی قدرت واژه سازی مانند فارسی ندارد وریشه مغولی دارداثار کلاسیک و یک دست مانند فارسی وعربی ندارد با وجود این که چهل درصدش وام واژه فارسی وده درصد عربی است و ده در صد وازه های انگلیسی دارد هنوز نا توان در واژه سازی است یک زبان قدرت مند در افعال با قائده یا تعداد حروف ان نیست این واژه سازی است که اکنون زبا ن انگلیسی با ۲۶ حرفش دنیا را تحت تاثیر خودش گرفته
ریشه ترکی مغولیه پس نمی دونستم کجا نوشته شما از کدوم منبع می فرمایین بعد واژه سازی فارسی اگه منظورت حداد عادله که هر کلمه یک میلیارد هزینه بر می داره از دو بر برابر منظورته که شما هیچی از زبان نمی دونی و ریشه زبان ترکی زبان سومریه بررسی شده کلا هشت هزار و چندتا کلمه ازش باقی مونده همشون هم ریشه با ترکی هستن توسط دکتر رحیم بقال اصغری گرداوری شده می تونین بخونین و اثبات شده
تو لیست ده تا زبان تامیل اول ، سانسکریت دوم و … عربی هشتم و اثری از فارسی نیست چون جزو زبان های اصلی نیست جزو سانسکریته ولی بیشتر کلماتش عربیه خود زبان شناسام از این شوربا هنگ کردن خود زبان تقریبا گم شده نهایتا سی در صدش اونم سانسکریته
انگلیسی اول هست چون کل دنیا صحبت کردن انگلیسیه