با علل اصلی ناتوانی در ارگاسم آشنا شوید

با علل اصلی ناتوانی در ارگاسم آشنا شوید

برای بسیاری از افراد هدف از برقراری رابطه جنسی تجربه ی ارگاسم است، بنابراین نرسیدن به ارگاسم در رابطه جنسی می تواند بسیار ناامیدکننده باشد.

این پدیده که به آن اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی (Anorgasmia) گفته می شود می تواند هم در مردان و هم در زنان رخ دهد. علل این مشکل می تواند فیزیکی، روانی، یا ترکیبی از هر دو باشد.

۱- اضطراب

اگر درگیر اضطراب هستید، احتمالاً ذهن تان مشغول است و ارتباط تان با بدن تان قطع است، امری که می تواند رسیدن به ارگاسم را دشوار کند.

جدا از مشغولیت ذهنی و عدم درگیری کامل هنگام برقراری رابطه جنسی، یک جنبه ی فیزیولوژیک هم وجود دارد که ممکن است مانع لذت بردن شما از رابطه جنسی شود. اضطراب می تواند گردش خون را تحت تأثیر قرار دهد، امری که ممکن است جلوی رسیدن خون به اندام های جنسی را بگیرد و همین مسأله احتمال رسیدن به ارگاسم را کاهش می دهد.

۲- تأکید بیش از اندازه بر اهمیت ارگاسم

در لذتبخش بودن تجربه ی ارگاسم تردیدی نیست، اما تأکید بیش از اندازه بر رسیدن به ارگاسم می تواند اثر منفی بر شما داشته باشد. گاهی هر چه تأکید بیشتری درباره ی تلاش برای رسیدن به ارگاسم داشته باشید، احتمال رخ دادن آن کمتر می شود.

این امر می تواند باعث ایجاد اضطراب جنسی شود و در نتیجه، احتمال تجربه ی ارگاسم کم شود. به علاوه، اگر تمام تمرکز خود را تنها بر روی هدف نهایی تان بگذارید و تمام هم و غم تان رسیدن به ارگاسم باشد، ممکن است تمرکز خود را بر لذت کلی رابطه جنسی از دست دهید.

۳- شرم جنسی

باورهای منفی درباره ی رابطه جنسی می تواند رسیدن به ارگاسم را برای فرد دشوار کند. یکی از دلایل بزرگ این امر احساس شرم مرتبط با رابطه جنسی است. اگر در خانواده یا فرهنگی رشد کرده باشید که در آن رابطه و لذت جنسی چیزهای شرم آوری تلقی می شوند، این نگرش ممکن است در شما نهادینه شده باشد و در دوران بزرگسالی نیز زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد، به طوری که نتوانید لذت جنسی را به طور کامل تجربه کنید.

۴- تروماهای جنسی

در صورت تجربه ی هر گونه ترومای جنسی مانند تعرض یا تجاوز جنسی، این امر ممکن است اثری منفی بر عملکرد جنسی شما داشته باشد، از برانگیختگی جنسی گرفته تا رسیدن به ارگاسم.

کسانی که تجربه ی ترومای جنسی دارند احتمال داشتن مشکلات جنسی در آن ها بیشتر از سایرین است. چون بدن و مغز درگیر آن تجربیات تروماتیک باقی می مانند، امری که می تواند تجربه ی لذت جنسی را دشوار کند.

۵- ناکافی بودن برانگیختگی جنسی

اگر به اندازه ی کافی تحریک نشده باشید، این امر می تواند به طور کلی لذت جنسی، از جمله رسیدن به ارگاسم را در شما تحت تأثیر قرار دهد.

این مسأله به ویژه در زنان مشکل ساز می شود، چرا که ممکن است ۲۰ دقیقه طول کشد تا به برانگیختگی کامل جنسی، از جمله خیس شدن و انبساط واژن برسند.

به علاوه، در بسیاری از زنان دخول جنسی برای رسیدن به ارگاسم کافی نیست. در حقیقت، پژوهشی در سال ۲۰۱۷ نشان داد تنها ۱۸/۴ درصد از زنان شرکت کننده، دخول جنسی را برای رسیدن به ارگاسم کافی دانسته بودند و ۳۶/۶ درصد از آن ها تحریک کلیتوریس را برای تجربه ی ارگاسم در حین رابطه جنسی ضروری عنوان کرده بودند.

۶- عوارض جانبی داروها

برخی داروها می توانند مخل عملکرد جنسی، از جمله برانگیختگی جنسی و رسیدن به ارگاسم شوند.

برخی انواع شایع این داروها عبارتند از: داروهای ضد افسردگی، ضد روان‌ پریشی و تنطیم فشار خون.

۷- مشکلات پزشکی

برخی مشکلات پزشکی که سلامت هم جسمی و هم روانی را تحت تأثیر قرار می دهند می توانند باعث اختلال جنسی، از کاهش میل جنسی گرفته تا ناتوانی در ارگاسم شوند.

برخی مشکلات روانی که می توانند بر تجربه ی ارگاسم اثر بگذارند عبارتند از: اختلالات اضطرابی، اختلال وسواس فکر عملی (OCD)، اختلال اضطرابی پس از آسیب روانی (PTSD) و افسردگی.

برخی مشکلات فیزیکی تأثیرگذار بر ارگاسم نیز عبارتند از: فشار خون بالا، دیابت، آپنه خواب (اختلال وقفه تنفسی در خواب) و مشکلات مربوط به عضلات کف لگن.

منبع: insider
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • مرتضی تیر ۲۷, ۱۴۰۲

    قیافه مرد تو عکس تیتر شبیه جناب لی هستش😂