برنامه جدید آموزش و پرورش برای یادگیری زبان در مدارس؛ انگلیسی اختیاری و عربی اجباری

برنامه جدید آموزش و پرورش برای یادگیری زبان در مدارس؛ انگلیسی اختیاری و عربی اجباری

بنا به گفته یک مقام وزارت آموزش و پرورش، دانش‌آموزان دیگر ملزم به یادگیری زبان انگلیسی نیستند، اما یادگیری زبان عربی همچنان اجباری است و علاوه بر این دانش آموزان می‌توانند با هدف ارتباط با افراد عرب و تسلط بیشتر بر زبان عربی، این زبان را به عنوان زبان اختیاری خود نیز انتخاب کنند.

فاطمه رمضانی، دبیر کمیسیون برنامه درسی و تربیتی شورای عالی آموزش و پرورش، روز گذشته گفت: «دانش‌آموزان باید یک زبان خارجه را طی دوران تحصیل در دوره متوسطه اول و دوم بخوانند اما این زبان الزاما انگلیسی نیست. آنها می‌توانند بین زبان‌های انگلیسی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، عربی، چینی و اسپانیایی دست به انتخاب بزنند.»

یادگیری زبان عربی در مدارس اجباری و انگلیسی اختیاری شد

البته به گفته او «آموزش زبان عربی به عنوان زبان قرآن در دوره اول و دوم متوسطه اجباری است. اما طبق مصوبه جدید شورای عالی آموزش و پرورش، دانش‌آموزان می‌توانند با هدف ارتباط با افراد عرب زبان و تسلط بیشتر به مکالمه از بین زبان‌های ارائه شده، عربی را انتخاب کنند یعنی یک بخش از آموزش زبان عربی با هدف آموزش زبان قرآن اجباری و بخش دیگر آن با هدف تسلط بر مکالمه اختیاری است.»

یادگیری زبان عربی در مدارس اجباری و انگلیسی اختیاری شد

اگر چه بحث ایجاد تنوع در آموزش زبان‌های خارجه، سابقه‌ای طولانی دارد اما کمتر مدرسه‌ای به سراغ این موضوع رفته یا کمتر شاهد ارائه این اختیار به دانش‌آموزان هستیم تا زبان خارجه خود را انتخاب کنند، علت اصلی این موضوع نیز کمبود معلم متخصص است.

یادگیری زبان عربی در مدارس اجباری و انگلیسی اختیاری شد

رمضانی در این رابطه گفت: «آموزش و پرورش موظف است به دانش‌آموزانی که تمایل به انتخاب یکی از زبان‌های خارجه دارند، خدمات آموزشی ارائه کند و اگر معلمان مورد نیاز فراهم نبودند از آموزش غیرحضوری استفاده کند چون تعداد دانش‌‌آموزان داوطلب سایر زبان‌های خارجه زیاد نیست که بتوان کلاس درس مستقل تشکیل داد و عمدتا شاهد پراکندگی دانش‌آموزان داوطلب هستیم.»

طبق مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش، این وزارتخانه موظف است بررسی کاملی از وضعیت آموزش زبان انگلیسی همراه با پیشنهادهای کیفی بهبود آموزش زبان را ظرف مدت شش ماه به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه دهد.

مطالب مرتبط
دیجیاتو
۶ نظر

ورود

  • امیرمسعود تیر ۲۶, ۱۴۰۲

    کدوم کشور پیشرفته ای در دنیا زبان عربی اجباری؟زبان دوم اکثر کشورها ربان بین المللی انگلیسی نه زبان عربی؟؟البته از کسانی که کل ماهیت کشور رو عربی کردند انتظار بیشتری نمیره

  • Pasff تیر ۲۷, ۱۴۰۲

    چقدر شماها چرت میگید عربی مهمه یا انگلیسی ؟
    زبانی که واجبه یاد بگیریم انگلیسه نه عربی

  • دانیال تیر ۲۸, ۱۴۰۲

    متاسفم برای این نظام آموزشی با این سطح فکر . شما چطور به این درجات میرسید با کدوم ذهنیت و عقیده؟
    اگر دانش آموزی زبان انگلیسی رو کامل در مدرسه آموزش ببینه در تمام مقاطع و مشاغل کاربردیه براش حتی تعمیر خودرو و یا حتی سوپر مارکت ولیکن زبان عربی محدود به چند منطقه هست که اگر در همون مناطق انگلیسی صحبت کنی متوجه میشن. زبان قران برای مسلمانان هست نه برای مسیحیان پس سر نوشت اونا چی میشه؟ به جای اینکه دروس رو اختیاری و اجباری کنید تغییری در فضای مدرسه ها ایجاد کنید که باعث نشاط و شادی بشه نه ترس از مدرسه و مدرس های خوب گزینش کنید تا دانش آموزان از پایه قوی باشن و به درد حامعه بخورند زبان عربی به چه درد بنده میخوره؟ این منطقیه که خواسته دانش آموزان رو رها کنید و به من دراوردی های خودتون اکتفا کنید؟ واقعا به عنوان یک دانش آموز برای کل نظام آموزشی کشور که یک نهاد اجتماعی کلان هست تاسف میخورم

  • دانیال تیر ۲۸, ۱۴۰۲

    نه نظام آموزش قوی دارم نه رسانه قوی که به دانش آموزان در زمینه های مختلف کمک کنه فقط در چهار چوب اسلام زندانی شدیم و کاربرد زبان عربی دوباره در کشور در حال افزایشه تقاضا دارم در کنار درس و زباااااان عالیییی عربی ی کم هم روی ادبیات کار کنید که حداقل چندتا نویسنده لایق داشته باشیم با تشکر از ذهن های زنگ زده شما.