فقر پدیده ای پیچیده و چند بعدی است که زندگی میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. در بسیاری موارد، فقر صرفا به معنای درآمد کم نیست، بلکه محرومیت از نیازها، فرصت ها و حقوق اولیه است. فقر می تواند تأثیرات منفی بر افراد، خانواده ها و جوامع داشته باشد؛ تاثیرات مخربی مانند تضعیف سلامت، تحصیلات پایین، طرد اجتماعی و جرم و جنایت. در این مقاله، نگاهی به آخرین آمارها در خصوص فقر در اروپا می اندازیم.
در سال ۲۰۲۲، ۹۵.۳ میلیون نفر در اتحادیه اروپا (۲۲ درصد از کل جمعیت اروپا) در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند، یعنی در خانوادههایی زندگی میکردند که حداقل با یکی از سه خطر فقر و محرومیت مواجه بودند: فقر درآمدی، محرومیت شدید مادی و اجتماعی و یا زندگی در خانواده ای که در آن بزرگسالان، کمتر از ۲۰ درصد پتانسیل واقعی خود در طول یک سال کار می کنند. بر اساس داده های یورواستات، این رقم در مقایسه با سال قبل (۹۵.۴ میلیون در سال ۲۰۲۱، ۲۲ درصد از کل جمعیت اروپا) نسبتاً ثابت مانده است.
نسبت افراد در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی از یک کشور اتحادیه اروپا به کشور دیگر متفاوت است. بالاترین آمار در رومانی با ۳۴ درصد، بلغارستان با ۳۲ درصد، یونان و اسپانیا هر دو با ۲۶ درصد، گزارش شده است. در مقابل، کمترین درصد فقر در جمهوری چک با ۱۲ درصد، اسلوونی با ۱۳ درصد و لهستان با ۱۶ درصد، ثبت شده است.
فقر در اروپا می تواند به یک مشکل جدی و مداوم تبدیل شود که نیاز به اقدام فوری و هماهنگ اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن دارد. تضمین رفاه، کرامت و حقوق همه شهروندان نه تنها یک وظیفه اخلاقی، بلکه یک ضرورت راهبردی است. فقر را می توان با پرداختن به علل ریشه ای آن از جمله بیکاری، نابرابری، تبعیض و عدم دسترسی به آموزش با کیفیت، مراقبت های بهداشتی و خدمات اجتماعی کاهش داد و از آن پیشگیری کرد. علاوه بر این، می توان با تقویت سیستم های حمایت اجتماعی، ارتقای اقتصاد اجتماعی و تقویت مشارکت و توانمندسازی افراد، با فقر مقابله کرد.
زمانی میتونم درک کنم توی اروپا فقر زیاده که ببینم مردمش اومدن ایران به دنبال کار 😂
ایران بالای ۹۰ درصد
فقر در کشور ما که امری همه گیر شده ، من و تمام دوستان دوران دانشجویی که مهندسی عمران دانشگاه دولتی خوندیم ، و ارشد هم داریم ، اکثراً شغل های کاذب داریم و با فقر نسبی دست و پنجه نرم میکنیم ! تقریباً تمام رشته های مهندسی همین روال رو دارند و بیکاری و فقر بین بچهها بیداد میکنه ، یه گزارش هم از فقر در کشورمان بنویسید .
تو چیکار داری به درصد فقر اروپا..!!!؟ …..فراموش کردی که ۸۰درصد مردم ایران فقیرن همش عیب بزارید رو دیگران…!!!
همه اینها حرف زیادی محسوب میشه هر زمان خواستید ببینید چه کشوری اوضاع خوب و بدی داره به میزان مهاجرت توجه کنید. در طول تاریخ از شرق به غرب مهاجرت کردن. مخصوصا صد سال اخیر که بزرگترین کشور برای مهاجر ها آمریکای قدرتمند بوده و هست و خواهد بود
باسلام
در کشورهای اروپایی یه فرد شاغل متوسط۱۵۰۰دلر حقوق ماهیانه میگیرد.که این پول کفاف یه زندگی میده تازه پس انداز هم میکنند .درنتیجه کار ودرآمد بطور یکسان برای همه افراد جامعه وجوددارد.بنظر بنده در این جوامع فقر معنایی ندارد..البته درکشورما وضع خیلی بهتره بطوریکه فردی هزاران میلیارد از پول ووام ورانت استفاده میکند . وعده ای دیگر هیچ؟
باتشکر