۷ اختلال پزشکی عجیب و نادر که هم نعمت اند هم مصیبت

۷ اختلال پزشکی عجیب و نادر که هم نعمت اند هم مصیبت

بسیاری از ما از اینکه هنگام ترس حالتی مانند فلج شدن پیدا می کنیم بیزاریم و آرزویمان این است که از هیچ چیزی ترس نداشته باشیم. و بعضی هایمان هم دل مان می خواهد که در برابر حس درد مصون باشیم و هرگز هیچ دردی را احساس نکنیم. اما باید مراقب آرزوهایمان باشیم، چرا که این «ابرقدرت ها» واقعاً وجود دارند، اما اغلب به شکل یک مشکل نادر و مزمن.

در ادامه از ۷ مشکل عجیب و نادر پزشکی خواهیم گفت که افراد مبتلا به آن ها شاید منحصر به فرد و رشک برانگیز به نظر برسند، اما زندگی با این مشکلات می تواند ناخوشایند و حتی خطرناک باشد.

۱- اشک کریستالی

در این حالت کریستال های سفتی در قرنیه، بخش شفاف و جلویی چشم انباشته می شود. این یکی از نشانه های یک اختلال نادر ژنتیکی است که بافت ها و اندام های مختلفی از بدن را تحت تأثیر قرار می دهد، از جمله: کلیه ها، ماهیچه ها، کبد، پانکراس، مغز و البته چشم ها. و بدتر آنکه اگر به این مشکل رسیدگی نشود می تواند باعث فتوفوبیا (Photophobia)، نوعی حساسیت چشمی شود که با احساس درد در واکنش به نور خورشید همراه است.

نام پزشکی:  سیستینوزیس چشمی / Ocular Cystinosis

۲- نترس بودن

نترسی کامل نتیجه ی یک اختلال بسیار نادر ژنتیکی است که کمتر از ۵۰۰ مورد از آن در کل دنیا گزارش شده است. این بیماری علاوه بر این نشانه ی روان شناختی، پوست و مجرای تنفسی را هم تحت تأثیر قرار می دهد. شاید این نترس بودن در نگاه اول رشک برانگیز به نظر برسد، اما فرد مبتلا را در برابر انواع خطرات آسیب پذیر می کند.

نام پزشکی: بیماری اورباخ – ویته / Urbach-Wiethe

۳- عدم احساس درد

شاید احساس نکردن هیچ دردی عالی به نظر برسد، اما این ویژگی در حقیقت یک مصیبت است. در حقیقت، بدن مان ما را با سیگنال هایی که در قالب درد به ما ارسال می کند، ما را از مشکلات خود باخبر می کند، به ویژه در کودکان. این مشکل در حقیقت نتیجه ی یک نقص ژنتیکی است.

نام پزشکی: بی حسی مادرزادی / Congenital Analgesia

۴- لمس آینه ای

افراد مبتلا به این مشکل با دیدن لمس شدن هر کسی، احساس می کنند بدن خودشان در حال لمس شدن است. در حقیقت، این مشکل با تفاوت های ساختاری ای در مغز مرتبط است که باعث آمیخته شدن حس های بینایی و لامسه با یکدیگر می شوند؛ یعنی فردی را تصور کنید که صداها را «می بیند» و رنگ ها را «می شنود». شاید به نظر برسد که این مشکل فرد مبتلا را از تجربه های حسی ویژه ای بهره مند می کند، اما در حقیقت برای سلامت هم جسمی و هم روانی فرد مضر است.

نام پزشکی: احساس متقارن لمس آینه ای / Mirror Touch Synesthesia

۵- اَبَر حافظه

افراد مبتلا به این مشکل یک به یک جزئیات زندگی خود را به یاد دارند و حتی می توانند اتفاقاتی که در سن بسیار کم برایشان رخ داده را توصیف کنند. علت دقیق آن مشخص نیست، اما تحقیقات می گوید ممکن است ریشه ی ژنتیکی داشته باشد. اگر برایتان رشک برانگیز است، باید توجه داشته باشید که این افراد نمی توانند لحظات ناخوشایند زندگی خود که ترجیح به فراموش کردن شان می دهند را از یاد ببرند و حافظه ی دائماً فعال شان آن ها را درگیر سردردهای مزمن و بی خوابی می سازد.

نام پزشکی: بیش یادآوری یا هایپرتیمزیا / Hyperthymesia

۶- جزیره ی نبوغ

سندرم نابغه یک مشکل نادر است که در میان افراد مبتلا به اختلالات رشدی یا آسیب های مغزی، به طور کلی در نیمکره ی چپ، شایع است. افراد مبتلا به این مشکل از خود استعدادهای خارق العاده ای در زمینه ی موسیقی، نقاشی، محاسبات و ساخت مدل های سه بعدی نشان می دهد. این افراد با وجود نابغه بودن در برخی زمینه ها، در حوزه های دیگر با مشکل رو به رو هستند.

نام پزشکی: سندرم ساوان / Savant Syndrome

۷- صحبت به لهجه های خارجی

تصور کنید که بتوانید لهجه ی مردم کشورهایی را تقلید کنید که هرگز آنجا نبوده اید. شاید جالب به نظر برسد اما نه برای افراد مبتلا به این مشکل، چرا که آن ها ناخواسته به یک لهجه ی خارجی صحبت می کنند. رایج ترین دلیل این مشکل وارد شدن ضربه به سر یا سکته مغزی است. در حقیقت، یک مشکل عصب شناختی است که در صورت تشخیص داده نشدن یا عدم درمان دلیل اصلی آن ممکن است با عوارضی همراه باشد.

نام پزشکی: سندرم لهجه خارجی / Foreign Accent Syndrome

منبع: brightside
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۲ نظر

ورود