رشد اقتصادی یکی از مهمترین شاخص های توسعه و شکوفایی یک کشور است که نشان دهنده افزایش ارزش کالاها و خدمات تولید شده توسط یک کشور در یک دوره زمانی است. رشد اقتصادی می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند منابع طبیعی، سرمایه انسانی، فناوری، تجارت و سیاست های دولت باشد. برخی از کشورها در پنج سال گذشته به نرخهای رشد اقتصادی قابل توجهی دست یافتهاند که از میانگین جهانی پیشی گرفته و از همتایان خود بهتر عمل کردهاند. در این مقاله، بر اساس داده های بانک جهانی و صندوق بین المللی پول (IMF) به بررسی ۱۰ کشور با بالاترین نرخ رشد اقتصادی در پنج سال اخیر می پردازیم. همچنین محرک ها و چالش های اصلی عملکرد اقتصادی آنها و همچنین چشم انداز آینده آنها را بررسی خواهیم کرد.
۱۰. ویتنام
میانگین رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (۲۰۱۸-۲۰۲۲): ۵.۶۸٪
ویتنام بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۵۰ در میان سه کشور برتری قرار گرفته است که سریعترین رشد اقتصادی را داشته اند و تا سال ۲۰۵۰، این کشور به عنوان بیستمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر برابری قدرت خرید (PPP) قرار خواهد گرفت. سال گذشته، رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ویتنام توسط صندوق بین المللی پول ۸ درصد اندازه گیری شد.
۹. نیجر
میانگین رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (۲۰۱۸-۲۰۲۲): ۵.۸۲٪
نیجر در حال حاضر در ناآرامی سیاسی و بحران ژئوپلیتیکی پس از کودتای نظامی در این کشور قرار دارد که ممکن است اقتصاد این کشور را که در سال گذشته نشانههایی از بهبود نرخ رشد واقعی تولید ناخالص داخلی آن بیش از ۱۱ درصد بود را تحت تاثیر قرار دهد.
۸. بنین
متوسط رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (۲۰۱۸-۲۰۲۲): ۶.۱۲٪
بنین در غرب آفریقا واقع شده است و یک کشور فرانسوی زبان با جمعیتی بیش از ۱۳ میلیون نفر است. متوسط رشد اقتصادی این کشور در پنج سال گذشته از سال ۲۰۱۸ بیش از ۶ درصد بوده است.
۷. رواندا
میانگین رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (۲۰۱۸-۲۰۲۲): ۶.۴۸٪
رواندا یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، اما اقتصاد آن در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. به استثنای سال ۲۰۲۰ که تولید ناخالص داخلی ۳.۸ درصد کاهش یافت، اقتصاد رواندا در پنج سال گذشته به طور متوسط رشد ۶.۴۸ درصدی داشته است. در سال ۲۰۲۱، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی این کشور، ۱۰.۹ درصد برآورد شد، اما در سال ۲۰۲۲ به ۶.۸ درصد کاهش یافت.
۶. بنگلادش
متوسط رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (۲۰۱۸-۲۰۲۲): ۶.۵۲٪
پیشبینی میشود تولید ناخالص داخلی بنگلادش در سال ۲۰۲۳ به میزان ۵.۳ درصد رشد کند. طی پنج سال گذشته، اقتصاد این کشور بیش از ۶.۵ درصد رشد کرده است. این کشور در کنار مالدیو و هند، یکی از سریعترین اقتصادهای در حال رشد در جنوب آسیا محسوب می شود. بنگلادش از نظر تولید ناخالص داخلی سرانه از هند و پاکستان پیشی گرفته است.
۵. اتیوپی
متوسط رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (۲۰۱۸-۲۰۲۲): ۷.۱%
اتیوپی در شرق آفریقا قرار دارد. این کشور بعد از نیجریه دومین کشور بزرگ آفریقا از نظر جمعیت است و یکی از اقتصادهای در حال رشد در آفریقاست. طبق گزارش صندوق بین المللی پول، بین سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، میانگین نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی این کشور، ۷.۱ درصد بوده است.
۴. مالدیو
متوسط رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (۲۰۱۸-۲۰۲۲): ۷.۱۲%
مالدیو سریعترین اقتصاد در حال رشد در جنوب آسیا است که از سال ۲۰۱۸ به طور متوسط ۷.۱۲ درصد در سال رشد داشته است. گردشگری محرک اصلی اقتصاد در مالدیو است. این کشور در سال ۲۰۲۲ پذیرای ۱.۶ میلیون مسافر بوده است. مالدیو به خاطر سواحل بکر خود، مقصد محبوب زوج ها برای ماه عسل است. این کشور جزیره ای واقع در اقیانوس هند، در جنوب غربی هند و سریلانکا قرار دارد.
۳. تاجیکستان
میانگین رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (۲۰۱۸-۲۰۲۲): ۷.۳۶٪
تاجیکستان یکی از اقتصادهای در حال رشد در آسیا است. این کشور به شدت به صادرات پنبه، طلا و آلومینیوم خود متکی است. از نظر تولید ناخالص داخلی واقعی، اقتصاد تاجیکستان در پنج سال اخیر از سال ۲۰۱۸ به طور متوسط ۷.۳۶ درصد رشد کرده است. طبق آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول، رشد ۸ درصدی در سال ۲۰۲۲ برای این کشور ثبت شده است.
۲. ایرلند
میانگین رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (۲۰۱۸-۲۰۲۲): ۹.۱۴٪
ایرلند سریعترین اقتصاد در حال رشد اتحادیه اروپا است، در دو سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، رشد تولید ناخالص داخلی واقعی این کشور، به ترتیب ۱۳.۶ و ۱۲ درصد بوده است. بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، اقتصاد ایرلند به طور متوسط ۹.۱۴ درصد رشد کرد. این کشور در فهرست کشورهایی با بالاترین نرخ رشد اقتصادی در ۵ سال اخیر رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
۱. گویان
میانگین رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (۲۰۱۸-۲۰۲۲): ۲۷.۱۴%
با متوسط رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ۲۷.۱۴ درصد، گویان در صدر جدول کشورهایی است که بالاترین رشد تولید ناخالص داخلی را در پنج سال گذشته داشته اند. در سال ۲۰۲۲، اقتصاد گویان رشد خیره کننده ۶۲.۳ درصدی داشته که عمدتاً به خاطر صادرات نفت خام بوده است. این کشور تا سال ۲۰۱۵ که شرکت اکسون موبیل ذخایر بزرگ نفت را در آن کشف کرد، یکی از فقیرترین کشورهای آمریکای جنوبی بود. گویان روزانه ۳۶۰,۰۰۰ بشکه نفت تولید می کند که نیمی از محموله ها به اروپا می رود.
پس ایران کو؟؟؟پارسال رشد اقتصادی ۷ درصد رو اعلام کردند؟؟؟؟
از توهم بیا بیرون،اگه از شرشون خلاص نشیم توی خواب رشد میکنیم
😂😂😂