درآمد روزانه راننده های اسنپ چقدر است؟

درآمد روزانه راننده های اسنپ چقدر است؟

کار در تاکسی های اینترنتی به یکی از منابع اصلی درآمد برای بسیاری از مردم ایران تبدیل شده است. در این میان ادعاهای مختلفی نیز درباره ی درآمد حاصل از کار در تاکسی های اینترنتی مطرح می شود. روزنامه اینترنتی «فراز» در گزارشی به بررسی درآمد کار در یکی از این تاکسی های اینترنتی، اسنپ پرداخته و آن را با میزان هزینه های معمول زندگی با توجه به تورم بالای کشور مقایسه کرده است. در ادامه این گزارش را می خوانید:

درآمد اسنپ

تاکسی‌های اینترنتی در کشور، در اواسط دهه ۹۰ به عنوان محل‌هایی برای درآمدزایی اضافه برای تامین مخارج فرعی زندگی معرفی شدند. با گذشت زمان و افزایش دشواری‌های معیشتی اما عضویت در تاکسی‌های اینترنتی به ضرورت ناگزیر طبقات متوسط به پایین تبدیل شد. تا جایی که در روزهای بیکاری، گرانی و رکود، همان سرگرمی درآمدزا، جای خالی مشاغل اصلی را برای شهروندان پر کرد.

تعداد رانندگان و مسافران تاکسی‌های اینترنتی روز به روز در حال افزایش است. قیمت استفاده از این خدمات نیز با گذر زمان با افزایش چشم‌گیری مواجه بوده‌است. این اتفاق، علاوه بر افزایش تصاعدی درآمد صاحبان این استارت‌آپ‌ها،‌ درآمد رانندگان را نیز افزایش داده اما این درآمد هرگز نتوانسته از تورم و گرانی در کشور سبقت بگیرد. در ادامه، به بررسی دخل و خرج رانندگان تاکسی‌های اینترنتی می‌پردازیم.

در گزارش سالانه اسنپ، میانگین درآمد ماهانه رانندگان این شرکت ۱۶ میلیون تومان عنوان شده است. با احتساب کمیسیون ۱۵درصدی، هزینه‌های بنزین و استهلاک خودرو می‌توان متوسط درآمد خالص ماهانه رانندگان این شرکت را حدود ۱۲ میلیون تومان در نظر گرفت. این رقم به فرض روزانه ۸ ساعت رانندگی محاسبه شده است. به عبارت دیگر، هر راننده اسنپ به طور میانگین، روزانه ۴۰۰هزار تومان و ساعتی ۵۰هزار تومان درآمد دارد.

به فرض اینکه یک راننده مالک یک خانه باشد و به فرض نداشتن هزینه‌های درمانی، خسارت تصادف و هزینه‌های جانبی خرابی خودرو، ۱۲ میلیون تومان شاید درآمد قابل قبولی برای زنده‌ماندن در تهران باشد. در این صورت، هر راننده اسنپ می‌تواند با درآمد یک روز کار در پایتخت، ۶۶۰ گرم گوشت گوسفندی یا ۲ عدد مرغ کامل یا ۵ عدد تن ماهی بخرد.

احتمال دوم اما پررنگ‌تر است. مرکز آمار ایران، سهم هزینه مسکن، سوخت و روشنایی را از درآمد خانوارهای شهری حدود ۳۸درصد اعلام کرده بود. مشکلات معیشتی اما شاید تنها پدیده‌ای باشد که با هیچ شعار، دستاوردسازی و پویش‌های سازمان‌یافته رسانه‌ای قابل تغییر یا انکار نباشد. به کلام ساده‌تر، با وجود اینکه مقامات دولتی و رسانه‌های متبوع‌شان هر روز از تورم کاهش و بهبود شرایط معیشتی برای مردم ایران سخن می‌گویند، شرایط در پس بازار، مغازه‌ها، خانه‌ها و خیابان‌ها روز به روز به وخامت می‌رود.

امروز، هزینه اجاره یک خانه ۵۰ متری در شهرک کیانشهر تهران، حدود ۲۰۰ میلیون رهن و ۵ میلیون تومان اجاره، معادل ۱۰ میلیون تومان است. با این حال، برای در نظر گرفتن این هزینه در سبد هزینه‌های یک راننده تاکسی اینترنتی، به آمار غیرسفارشی اکتفا می‌کنیم.

با این حال، با احتساب سهم ۷۰ درصدی اجاره‌خانه و سهم ۱۱درصدی هزینه‌های درمانی از درآمدها در کشور، ۹ میلیون و ۷۲۰‌هزار تومان از درآمد ۱۲ میلیونی راننده تاکسی اینترنتی به صورت پیش‌فرض کسر شده و آن‌چه باقی‌ می‌ماند، معادل روزانه ۷۶ هزار تومان است.

این درآمد، معادل روزانه یک عدد تن ماهی یا ۱۵ عدد تخم مرغ یا ۱۳۰ گرم گوشت گوسفندی است. آن هم به شرط این‌که باقی مایحتاج را با درآمد روز بعدی تهیه کند.

با تمام این اوصاف، در روزهایی که تاکسی‌های اینترنتی به ابزارهای پرآوازه‌ای برای درآمدزایی تبدیل شده‌اند، بررسی دقیق‌تر متوسط دخل و خرج رانندگان این استارت‌آپ‌ها می‌تواند از واقعیت پرده‌بردارد. شاید عده‌ای چنین توجیه کنند که این ابزارها، بیشتر به عنوان شغل دوم افراد مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به مشاهدات میدانی اما، تعداد افرادی که به رانندگی در تاکسی‌های اینترنتی به عنوان شغل اصلی نگاه می‌کنند روز به روز در حال افزایش است. به عبارت بهتر، رانندگی در تاکسی‌های اینترنتی، تبدیل به شغل کاذبی شده که از امکانات اولیه یک شغل مثل بیمه،‌ امید به ارتقا و امنیت شغلی برخوردار نیست. در واقع، شغل‌هایی که شغل نیست…

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۱۶ نظر

ورود

  • روزبه مرداد ۳۱, ۱۴۰۲

    من خودم راننده اسنپم روزی ۸ ساعت کار میکنم حداقل ۷۰۰-۸۰۰ هزارتومن درآمد دارم از هیچی بهتره

    • سعید مرداد ۳۱, ۱۴۰۲

      عزیزم شمایی که میگی ۷۰۰ یا۸۰۰ روزانه کار میکنی اولا با کمال احترام واقعا متاسفم این مبلغی که شما میگی رو تو خیابون با آزاد چرخیدن هم میتونی دربیاری بلکه بیشتر این از این خیلی خوشحال نباش تا حالا نشستی یه حساب کتاب کنی ببینی درماه چقدر پول اینترنت دادی چقدر از عمر موبایلت کم شده چقدر هزینه ماشینت شده وهزاران مطلب دیگه که باید اول به اینها برسید بعد نظر بده که آیا خوبه یانه زیاد وقتت رو نمیگیره یمقداری که فکر کنی ماشینت که هیچ خودتم پنچر میشی

      • رضا مرداد ۳۱, ۱۴۰۲

        من باموتورمرسولهشاینوراونورمیکنم روزی ۱۰بارمیرم فروشگاه بسته میگیرم هرکدوم ۱۰هزارتومان میرم میدم کلآ میشه ۱۰۰هزارتا۱۲۰هزارتومان بعد شب میشه ۵۰هزارتومن پول بنزین میدم هیچ بنزینی هم توکارت من نمی‌ریزن تواین گرما باموتورخرابی موتور سردرد میگیرم بخداخدایا کمکم کن

      • سعید شهریور ۲, ۱۴۰۲

        دادش گلم ایشون ک میگه ۷۰۰ کارمی کنم و راضیه مطمعنا کارمند یا شاغل هستش😐😑

    • مهرزاد شهریور ۱, ۱۴۰۲

      بر پدر دروغگو لعنت روزبه.چرا داری دروغ میگی لعنتی .شرط می‌بندم تو الان بیمه و حقوق سر ماهت اوکی .خدا بزنه تو سرت

  • مهدی مرداد ۳۱, ۱۴۰۲

    اسنپ رانندگان رو به بردگی کشیده از جیب راننده ها خیرات میده. خودش حاظر به کم کردن پورسانت نیست کرایه ها رو کم میکنه

  • سعید مرداد ۳۱, ۱۴۰۲

    من خودم تو شهر قم هستم کرایه ها مفت یعنی به عبارتی اگه بی ادبی نباشه میشه چس تومن

  • سینه سوخته مرداد ۳۱, ۱۴۰۲

    بهترین درآمد را داره …درب کارخانه ها تعطیل کسب و کارها تعطیل …چرخه صنعت تعطیل … منفعت برای سرمایه گذاران تاکسی های اینترنتی ووووووووووو دولت مردانی که میگویند ما هیچ بیکاری نداریم

  • مجید نادری مرداد ۳۱, ۱۴۰۲

    من ۵ ساله تو اسنپ و تپسی راننده هستم و روزی حدود ۴ ساعت کار میکنم و برای کسی که در تهران کار کند ساعتی ۱۰۰ درآمد دارد در حال حاضر در شهریور ۴۰۲ و هر کسی بیش از روزی ۴ ساعت رانندگی کنه به مشکللت متعددی گرفتار میشه و باید کرایه ها ۲ برابر بشه که با ۴ ساعت کار سخت روزانه بشود گوشه ای از مخارج زندگی را تامین کنیم برای همه همکاران عزیزم در اسنپ و تپسی آرزوی سلامتی و شادی و آرامش دارم

  • پرویز مرداد ۳۱, ۱۴۰۲

    درسته رانندگی حالا چه به صورت اینترنتی و آزاد همش ضرره ولی چه کنیم که چاره ای نیست وقتی که شغلی نداری ، یک پراید درب و داغون داری ، از نشستن توی خونه که بهتره ،میری دوزار گیرت بیاد آنوقت هم تصادف می کنی کلی صدمه می بینی ، میزنی تو سر خودت این شد زندگی ما از این تراژدی باید یک فیلم ساخت تحت عنوان ” در به دری ” شهاب حسینی باید تو این فیلم نقش اول را داشته باشه ، انشاالله که این فیلم را درست می کنند

  • پرویز پارسازاده مرداد ۳۱, ۱۴۰۲

    شاید جز چند خبر واقعی باشه.کشورهای دیگه چه پیشرفت های کردن ،مسئولین ما با حقوق ها مبارزه می کنند.استهلاک ماشین و راننده به کنار

  • محمد شهریور ۱, ۱۴۰۲

    اسنپ که هیچی حتی اژانسم بدرد نمیخوره الان انقدر لاستیک و قطعات ماشین گرون شده لاستیک پراید جفتی سه میلیون باتری یک و نیم میلیون اصلا صرف نمیکنه مگه مسیرت باشه بری واگرنه ارزش نداره

  • علی اصغر قاسم پور شهریور ۱, ۱۴۰۲

    مرکز آمار صدبار دروغ گفته، تنها هزینه یذکرایه خانه صد درصد که بمونه چندین برابر درآمد بسیاری خانوداده هاست، این دروغها تا کی میخوان ادامه بدن معلوم نیست.

  • شهریار شهریور ۱, ۱۴۰۲

    سلام.دوستان عزیز بهتر نیست به جای این حاشیه سازیها وارد برخی از مشکلات کاربران راننده این شرکتها بشید که یکی از اونها میتونه واریز نشدن ۶ ماه اعتبار سوخت باشه. قرار بود در مقابل افزایش سوخت شرکتهای آنلاین هیچ گونه افزایش هزینه سفر نداشته باشن و اون در مقابل اینکه وعده داده بودن سهمیه و اعتبار سوخت رو فراهم کنند… ولی متاسفانه نه افزایش قیمتی در کار هست و نه اعتبار سوخت. ممنون میشم جایی برای این موضوع و درد ما رانندگان در نظر بگیرید. سپاس

  • ناشناس شهریور ۳, ۱۴۰۲

    اون مثلا آقایی که میگی روزی هشصد از اسنپ در میاری مثل ..دروغ میگی.اگه خودتو پاره کنی تو این ترافیک باز نصفشم در نمیاد با این کرایه پایین و کمسیون بالا.آدمایی مثل تو باعث شدن کشور به این روز بیوفته.خاک تو سرت که افتخارم میکنی.

  • محمد شهریور ۴, ۱۴۰۲

    جالبه ،توی شهرستانها اینو ،برابر است ،استثمار ،درآمد ها بسیار پایین،لا ۸ساعت بین ۲۵۰تا ۳۵۰ هست.
    حالا هزینه ماشین رو در نظر بگیر ،متوجه میشی در واقع داری پول افت ماشینت رو به مرور زمان میگیری.
    کرایه نصف آژانس هست ،حتی گاهی کمتر،آژانسی ها می‌مالند ،حالا که اسنپ جای خودش رو داره.
    یعنی اگه بحث ناچاری نباشه.حماقت محض هست،کار با اسنپ.