مقایسه میزان فروش تراشه های هوش مصنوعی توسط ۳ غول عرصه فناوری + اینفوگرافیک

مقایسه میزان فروش تراشه های هوش مصنوعی توسط ۳ غول عرصه فناوری +  اینفوگرافیک

شرکت انویدیا (Nvidia) برنده زودهنگام رونق هوش مصنوعی شده است. این شرکت، گزارش درآمد سه ماهه دوم خود را منتشر کرده است که فروش تراشه های هوش مصنوعی نقش مهمی در موفقیت فروش این شرکت دارد. در مقایسه با سایر رقبای آمریکایی، فروش تراشه هوش مصنوعی انویدیا در مقایسه با ای‌ام‌دی (AMD) و اینتل (Intel) چگونه است؟ در اینفوگرافیک زیر، از گزارش های درآمد هر یک از شرکت ها استفاده شده است تا درآمد آن ها را در طول زمان نشان دهد.

مقایسه فروش تراشه های هوش مصنوعی توسط غول های فناوری
در حالی که شرکت‌ها به طور خاص درآمد تراشه‌های هوش مصنوعی خود را گزارش نمی‌کنند، درآمدشان را برای بخش دیتاسنتر خود به اشتراک می‌گذارند. بخش مرکز داده، شامل تراشه هایی مانند واحدهای پردازش مرکزی (CPU)، واحدهای پردازش داده (DPU) و واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) است. مورد دوم برای هوش مصنوعی ترجیح داده می شوند زیرا می توانند بسیاری از وظایف ساده را به طور همزمان و کارآمد انجام دهند.

در زیر، نشان می‌دهیم که درآمد سه ماهه دیتاسنتر برای انویدیا، در مقایسه با ای‌ام‌دی و اینتل چه رشدی داشته است.
مقایسه فروش تراشه های هوش مصنوعی توسط غول های فناوری

درآمد از دیتاسنتر انویدیا در دو سال گذشته چهار برابر شده است و تخمین زده می شود که بیش از ۷۰ درصد از سهم بازار تراشه های هوش مصنوعی را در اختیار داشته باشد. این شرکت با شناخت زودهنگام روند هوش مصنوعی، تبدیل به فروشگاهی اختصاصی برای ارائه تراشه ها، نرم افزارها و دسترسی به رایانه های تخصصی شد. پس از رسیدن به سقف یک تریلیون دلار در اوایل سال ۲۰۲۳، سهام این شرکت همچنان به رشد خود ادامه می دهد.

رقابت بین انویدیا، ای‌ام‌دی و اینتل

مقایسه فروش تراشه های هوش مصنوعی توسط غول های فناوری

اگر انویدیا را با ای‌ام‌دی مقایسه کنیم، شرکت دوم رشد کندتر و درآمد کمتری داشته است. تراشه MI250 ای‌ام‌دی، ۸۰ درصد سرعت تراشه A100 انویدیا را دارد. با این حال، ای‌ام‌دی اخیراً بر روی هوش مصنوعی تمرکز کرده است و یک تراشه جدید MI300X با ۱۹۲ گیگابایت حافظه در مقایسه با GH200 انویدیا که ۱۴۱ گیگابایتی است، معرفی کرده است. حافظه بیشتر میزان GPU های مورد نیاز را کاهش می دهد و می تواند ای‌ام‌دی را به رقیب قوی تری در این بازار تبدیل کند.

مقایسه فروش تراشه های هوش مصنوعی توسط غول های فناوری

در مقابل، اینتل شاهد کاهش درآمد سالانه بوده و تقریباً هیچ سهمی در بازار تراشه‌های هوش مصنوعی ندارد. این شرکت بیشتر به دلیل ساخت CPUهای سنتی شناخته شده است و نفوذ آن به فضای هوش مصنوعی، مملو از مشکلات بوده است. تولید پردازنده Sapphire Rapids این شرکت به دلیل طراحی پیچیده و اشکالات متعدد، سال ها با تاخیر مواجه شد.

مقایسه فروش تراشه های هوش مصنوعی توسط غول های فناوری

در ادامه، هر سه شرکت اعلام کرده‌اند که قصد دارند عرضه‌های هوش مصنوعی خود را افزایش دهند. فهمیدن دلیل آن سخت نیست: ChatGPT طبق گزارش ها بر روی ۱۰,۰۰۰ تراشه A100 انویدیا اجرا می شود که قیمت کل آن حدود ۱۰۰ میلیون دلار است.

توسعه مدل‌های بیشتر هوش مصنوعی، یک فرصت بزرگ درآمدزایی برای این شرکت ها خواهد بود.

منبع: visualcapitalist
دیجیاتو
۳ نظر

ورود