۱۱ کلیشه‌ غلط از گذشته که هنوز هم بر زندگی ما تاثیرات منفی می گذارند

۱۱ کلیشه‌ غلط از گذشته که هنوز هم بر زندگی ما تاثیرات منفی می گذارند

در قرن بیست و یکم جایی برای کلیشه های قدیمی وجود ندارد، اما همچنان بعضی از این کلیشه های غلط اثرات خود را بر زندگی ما می گذارند. کلیشه های غلط و حرف های ناخوشایند، بسیاری را می آزارد و برخی هم یاد گرفته اند که در مواجهه با آن، با اعتماد به نفس واکنش نشان دهند و یا با این باورهای پوسیده، شوخی کنند. در ادامه ۱۱ کلیشه توهین آمیز و غلط را مرور می کنیم که بسیاری از مردم از آنها خسته شده اند، اما به نوعی هنوز هم وجود دارند.

۱. «یک دختر باید زنانه رفتار کند.»

زنان در فیلم‌ها و سریال ها، معمولاً هنگام قرار ملاقات، سفارش خود را به یک سالاد یا یک فنجان قهوه محدود می‌کنند و از هدایای معمولی زنانه مانند خرس‌های عروسکی لذت می‌برند. موقعیت این کلیشه ها، توسط روانشناسان به عنوان زنانگی سمی توصیف می شود. این نکته مهم است که اگر دختری به جای لباس، شلوار جین بپوشد و عاشق خالکوبی یا مدل موی کوتاه باشد، باعث نمی‌شود که او کمتر زنانه باشد. او می تواند در نظر جنس مخالف به اندازه یک دختر با موهای بلند در یک لباس آراسته، خواستنی و جذاب باشد.

۲. «باید به کم راضی باشی.»

برخی افراد به شدت از خود انتقاد می کنند؛ آنها از زندگی انتظار زیادی ندارند و در انتخاب شریک زندگی یا شغل حاضرند با کمترین مزایا موافقت کنند. به گفته کارشناسان، چنین افرادی اگرچه احساس نارضایتی می کنند، اما تمایل دارند رفتار غیرقابل قبول دیگران را توجیه کند.

۳. «همه یک چیز می خواهند.»

خواسته های یک فرد می تواند بسیار بیشتر از آنچه در نگاه اول به نظر می رسد در مورد آنها بگوید. همانطور که محققان دریافته اند، مردان اغلب برای قدرت و موفقیت در روابط عاشقانه تلاش می کنند، در حالی که زنان خواهان خوشبختی، ظاهری جذاب و سلامتی هستند. با این حال، باید درک کرد که رویاهای همه در این سیاره نمی توانند یکسان باشند. در حالی که هدف یکی ممکن است یک ازدواج موفق باشد، هدف دیگری ممکن است یک شغل شگفت انگیز باشد. قضاوت انحصاری مردم بر اساس درک خود از جهان، رفتاری از پیش شکست خورده است.

۴. «زندگی شخصی یک زن مهمتر از شغل اوست.»

برخی از زنان ترجیح می دهند شاغل باشند، در حالی که برخی دیگر در نقش یک زن خانه دار احساس راحتی می کنند. برخی افراد می دانند که مادر شاغل بودن چقدر سخت است و به همین دلیل تا زمان رسیدن به ثبات و امنیت شغلی، بچه دار شدن را به تعویق می اندازند. علاوه بر این، بسیاری از زنان بر این باورند که حرفه و نتایج کارشان میراث نهایی آنهاست و بنابراین علاقه ای به پیش از موعد مناسب بچه دار شدن، ندارند.

۵. «تو خانه دار هستی!»

گاهی اوقات داشتن انرژی کافی برای انجام کارهای خانه در چرخه زندگی روزمره برای زنان خانه دار سخت است. به ویژه، به گفته کارشناسان، آنها اغلب به دلیل نداشتن وقت آزاد از آشپزی غافل می شوند. برای اینکه کم تر خسته شوید می توانید غذاهایی با دستور پخت ساده تر بپزید و یا به خودتان اجازه دهید هر از گاهی از بیرون غذا سفارش دهید.

۶. «مردم چه می گویند؟!»

نسل های مختلف معمولاً به حوزه های مختلف زندگی کاملاً متفاوت نگاه می کنند. به گفته روانشناسان، منشأ عقیده ما در هنجارهای اخلاقی نهفته است که برای مدت بسیار طولانی در ما ذاتی بوده است. البته، به عنوان یک قاعده، این باور به طور قابل توجهی در افراد در سنین مختلف متفاوت هستند. به همین دلیل است که نباید نظر کسی را در مورد مسائل خود خیلی جدی بگیرید و نیازی به پیروی از توصیه های کسی نیست.

۷. «زمان ما هیچ خبری از روانشناسی نبود.»

امروزه افراد بیشتری به روانشناسی و سلامت روان علاقه مند هستند. بله، اغلب اوقات یک فرد می‌تواند خودش یا با کمک گرفتن از خانواده و دوستانش با مشکلات خود کنار بیاید. اما گاهی اوقات برای غلبه بر یک دوره سخت، به کمک یک متخصص نیاز دارید و این چیزی است که نباید از آن خجالت بکشید.

۸. «از رنج کشیدن دست بردار و به خودت بیا.»

کارشناسان معتقدند که لحظات بحرانی به اندازه لحظات مثبت در زندگی ما مهم هستند. گاهی اوقات که بخت به ما پشت می کند، باید به خود اجازه دهیم این دوره را بگذرانیم و حتی اگر لازم شد برای خود متاسف باشیم. البته، می توانید سعی کنید حواس خود را از افکار منفی منحرف کنید، اما قطعاً ارزش سرکوب احساسات منفی در خود را ندارد.

۹. «یک زن باید … یک مرد باید … »

جامعه اغلب افراد دارای کلیشه های غلط جنسیتی را محدود می کند. یک زن باید آسیب پذیر باشد، در حالی که یک مرد باید قوی و نترس باشد. اما همه این کلیشه ها ما را از زندگی باز می دارند. روانشناسان مطمئن هستند که چنین تعمیم های بی اساس، برای فرد و سلامت روان او مضر است.

۱۰. «همه دوست دارند بچه دار شوند.»

وقتی زنی ۳۰ ساله می شود و بچه و شوهر ندارد، مردم می خواهند بدانند چرا. این سوال برای والدین مهربان، همکاران و حتی همسایگان، کنجکاوی ایجاد می کند. آنهایی که رویای داشتن خانواده و ۳ فرزند نازنین را دارند، درک کسانی که برای داشتن فرزند عجله ندارند برایشان سخت است. دلایل مختلف و متفاوتی بر این تصمیم‌ها تأثیر می‌گذارد. ممکن است شخصی هنوز فرد مناسب خود را ملاقات نکرده‌ باشد، برخی دیگر از نظر مالی هنوز به ثبات نرسیده اند. علاوه بر این، امروزه زوج‌های بیشتری وجود دارند که آگاهانه قصد بچه‌دار شدن ندارند و تصمیم گرفته‌اند که بدون فرزند باشند و برای لذت خود زندگی کنند.

۱۱. هیچکس یک زن مطلقه با یک بچه را نمی خواهد.

کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که اگر در یک ازدواج اختلافات زیادی وجود داشته باشد، اگر والدینشان طلاق بگیرند، بچه ها احساس بهتری خواهند داشت. علاوه بر این، کودکی که طلاق والدین خود را پشت سر گذاشته است، شانس ایجاد یک رابطه موفق را مانند بچه هایی دارد که چنین تجربه ای نداشته اند.

علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان داده اند افرادی که تصمیم به ازدواج برای بار دوم گرفته اند، موفق تر عمل کرده اند.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
۴ نظر

ورود

  • حسام شهریور ۱۰, ۱۴۰۲

    از اون روزی که دیدم فمینیست ایرانی، ای رو از کلمه مرد ایرانی جای کی گذاشته فهمیدم فمینیست بزرگ ترین دشمن مرد و زن هست. فمینیست ها از نازی ها و داعشی ها هم برای بشریت خطرناک ترند. یه گروه اقلیت که دنبال اینن اثبات کنن جنسیت برتر وجود داره و اون چیزی نیست جز جنس ماده.

    • میکا شهریور ۱۵, ۱۴۰۲

      حرفت رو تا حدی قبول دارم ولی خطرناک شمردن فمنیسم بیشتر از داعش و نازی که میلیون ها نفر رو قربانی عقاید نادرستشون کردن ، احمقانست.
      فمنیسم هم مثل اکثر اعتقادات دیگه ازش سوء برداشت شده و به اشتباه کشیده شده. فمنیسم به دنبال جنگ یا مردستیزی نبود بلکه به دنبال حقوق برابر میان مرد و زن بود. قصد داشت نگاه جنسیتی رو از جامعه ای که حتی مردانش به دخترانشون حق تحصیل نمیدادن برداره.
      متاسفانه چیزی که الان فمنیسم خیلی روش تمرکز کرده برتر شمردن زن نسبت به مرد هست در حالی که فمنیسم اصلی به معنای برابری این دو جنسیت نسبت به هم هست.هم مرد و هم زن در پیشبرد جامعه و زندگی به یک میزان مهم هستن و فمنیسم یک واژه و جنبش زنانه نیست.
      خیلی از زن ها در طول زندگیشون از مردهای زیادی آسیب دیدن و این عقیده اشتباه که مرد ها همه مثل هم هستن رو تو ذهنشون جا دادن و رفتار های اشتباهشون رو در غالب اسم فمنیسم رواج دادن.
      ناسزاگویی و مخالفت کردن با عقاید نادرست کار راحتیه چیزی که مهمه و کار سختی هم هست ریشه یابی عقیده نادرست و یادگیری و ترویج مسیر درستش هست

  • محسن شهریور ۱۵, ۱۴۰۲

    حالا همه این تغییرات آیا جامعه بهتری رو بوجود آورده؟ بطور قطع خیر. شاید برخی از اونها بد نبوده ولی نتیجه بیشترشون از بین رفتن تعادل در جامعه، به فنا رفتن بنیان خانواده و هر چه بیشتر گیج شدن نسلهای جدید و افزایش انواع مشکلات روانی و بزهکاری در بین اونهاست. عامل اصلی این نابسامانی هم حکمرانی تفکرات چپی مبتنی بر تساوی اجتماعی (مثل فمینیسم) بر اکثریت غالب رسانه‌ها و سیاستمداران غربیه.
    اگر تصور می‌کنید غربیها از شرایط جامعه‌شون راضی و خوشحالند برید صحبتهاشون رو در شبکه‌های اجتماعی بشنوید. وقتی برخی از خود زنان در آرزوی برگشت به دوران زن سنتی هستند. وقتی اکثریت والدین استیصالشون رو از شست شوی ذهنی کودکان در مدارس و موج کودکانی که نسبت به جنسیتشون گیج و پریشان هستند ابراز می‌کنند. وقتی شرکتهای woke (مثل بادلایت، ژیلت، دیزنی و …) که با تبلیغاتشون سعی در گسترش این تفکرات دارند توسط مردم تحریم می‌شوند. وقتی همه جا صحبت از معضل خانواده‌های تک والدی هست و طبق آمار خودشون بیشتر از ۷۰٪ زندانیان با جرایم سنگین در خانواده‌های بدون پدر بزرگ شده‌اند و …
    بهتر نیست به‌جای اینکه ما هم گوسفندوار مسیر اشتباه اون‌ها رو تکرار کنیم و جامعه‌مون رو از اینی که هست هم خرابتر کنیم کمی چشممون رو باز کنیم و از اشتباهات اونها درس بگیریم.

  • ایرانی آبان ۶, ۱۴۰۲

    مزخرف‌ترین مقاله ها رو ترجمه و به خورد مردم می دی یکی از مضرات جامعه امروز و بشر امروز ذهنیت فاسد امثال تو مدیر و مغز متفکر این سایت هست که هدفت فردگرایی و نابودی خانواده و زندگی سالم و مسئولانه است