نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که اگر میخواهید عمل جراحی تان به درستی انجام شود بهتر است آن را به دست یک پزشک زن بسپارید. زیرا محققان کانادایی دریافتهاند که بیمارانی که توسط پزشکان زن درمان میشوند با عوارض کمتری دست و پنجه نرم میکنند. به باور آنها دلیل این شکاف را میتوان به رابطه پزشک و بیمار نسبت داد.
محققان کانادایی دریافتند بیماران زن و مردی که به دلیل شکستگی، تعویض مفصل ران و بیماری قلبی توسط جراحان زن تحت درمان قرار میگیرند، در مقایسه با بیمارانی که توسط یک پزشک مرد جراحی میشوند، تقریبا ۱۰ درصد کمتر در معرض عوارضی مانند خونریزی داخلی یا عفونت در ۹۰ روز پس از عمل جراحی هستند.
همچنین احتمال بستری افراد مورد بررسی به علت عوارض مربوط به جراحی تا یک سال پس از انجام آن، شش درصد کمتر بود.
در این مطالعه که نزدیک به ۱.۲ میلیون بیمار را شامل میشد پزشکان به این نتیجه رسیدند که شکاف در نتیجه این جراحیها به علت تفاوت در نحوه پاسخ بیماران به توصیه های پزشکان زن و مرد است. به گفته آنها، پزشکان مرد هنگام توصیه برای کاهش وزن، ورزش و رژیم غذایی به بیماران، نسب به پزشکان زن با مخالفتهای بیشتری از سوی هر دو جنس مواجه میشوند.
محققان کانادایی خاطرنشان کردند که پزشکان زن بیشتر از همتایان مرد خود بیماران جوانتر با عوامل خطر کمتر دارند.
این مطالعه با بررسی اطلاعات ۱.۶ میلیون بیمار بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۹ انجام شده است. این بیماران که تحت جراحی های معمول یا اورژانسی مانند شکستگی، جراحی عروق کرونر یا تعویض مفصل ران قرار گرفتهاند تا یک سال برای عوارض جانبی ازجمله مرگ، بستری مجدد یا عوارض ناشی از جراحی مانند خونریزی داخلی ردیابی شدند.
محققان دریافتند که بیش از یک میلیون بیمار (۹۰ درصد) توسط پزشکان مرد ویزیت شدهاند. ۶۰ درصد بیماران زن و میانگین سنی آنها ۵۹ سال بود.
به طور کلی، این مطالعه نشان داد که ۱۴.۳ درصد از بیماران در ۹۰ روز پس از جراحی یک یا چند عارضه و یک چهارم یک سال بعد یک عارضه داشتند. دو درصد از بیماران نیز طی ۹۰ روز پس از عمل جراحی جان خود را از دست دادند و چهار درصد در عرض یک سال فوت شدند.
برای بیمارانی که جراح مرد داشتند، محققان دریافتند که ۱۴۶۰۰۰ نفر (۱۴.۵ درصد) در عرض ۹۰ روز پس از جراحی و ۲۶۱۰۰۰ نفر (۲۵.۸ درصد) در طول یک سال دچار عارضه شدند.
اما برای کسانی که جراح زن داشتند، در مجموع ۱۹۰۰۰ نفر (۱۲.۶ درصد) در عرض سه ماه دچار عارضه شدند و پس از گذشت یک سال، ۲۹۰۰۰ نفر (۱۹ درصد) با مشکل پزشکی مربوط به عمل جراحی خود مواجه شدند.
محققان برای این مطالعه عواملی مانند جنسیت بیمار و پزشک، سن، سال انجام جراحی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی بیمار را نیز تجزیه و تحلیل کردند.
آنها همچنین دریافتند که بیمارانی که پزشک مرد داشته باشند تا ۲۵ درصد بیشتر از آنهایی که توسط یک پزشک زن درمان میشوند در مدت یک سال جان خود را از دست میدهند. اما به گفته آنها این موضوع احتمالا به این دلیل است که احتمال اینکه جراحان مرد بیماران مسنتری را درمان کنند بیشتر است.
دادهها نشان میدهد که میانگین سنی بیمارانی که توسط پزشکان مرد معالجه شدهاند ۶۰ سال بوده و ۲۰ درصد آنها بیماریهای همراه شدید داشتهاند. برای جراحان زن، میانگین سنی بیماران ۵۲ سال بود و ۱۷ درصد به بیماری های همراه شدید مبتلا بودهاند.
دادهها نشان میدهد که در میان پزشکان زن، اکثریت آنها در جراحی عمومی و زنان و زایمان مشغول بودهاند و پزشکان مرد بیشتر به جراحیهای عمومی و ارتوپدی.
در یک مطالعه غیرمرتبط مشخص شده که پزشکان مرد کار را سریعتر انجام میدهند و زمان عمل جراحیهایی مانند برداشتن کیسه صفرا از سوی آنها نسبت به همتایان زن خود بهطور قابل توجهی کوتاهتر است.
مطالعات قبلی همچنین نشان داده است که پزشکان مرد نسبت به همتایان زن خود تمایل به انجام کارهای بیشتری دارند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ که توسط مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، نشان داد که پزشکان زن نسبت به همتایان مرد خود بیماران کمتری ویزیت میکنند و درآمد کمتری هم دارند.
تو ایران بهتره تا جایی که میتونید زیر دست دکتری نرید، چون نمیدونید از اون ۶۰ درصد سهمیه ای ها هستش یا نه.