Dark Eagle؛ شکست دوباره آزمایش جدیدترین موشک هایپرسونیک ایالات متحده

Dark Eagle؛ شکست دوباره آزمایش جدیدترین موشک هایپرسونیک ایالات متحده

هفته گذشته، ارتش ایالات متحده در آستانه انجام اولین آزمایش پرواز موشک زمین به زمین میان برد مافوق صوت Dark Eagle (عقاب سیاه) در کیپ کاناورال بود. این پرتاب که “Joint Flight Campaign 2 نامگذاری شده بود، بر آزمایش عملکرد سیستم کنترل تسلیحاتی آتشبار موشک و اجزای مرکز عملیات آتشبار تمرکز داشت.

اما پیش از آن، ارتش یک بررسی پیش از پرواز انجام داد. هیچ کس به طور دقیق نمی داند که این چک چه چیزی را کشف کرده است، اما می دانیم که آزمایش پرواز چهارشنبه گذشته در نتیجه ی آنچه که در این بررسی ها یافت شده، لغو شده است. این یک شکست دیگر برای برنامه پنتاگون در معرفی قابلیت های موشک هایپرسونیک به هر سه سرویس اصلی ارتش این کشور برای رسیدن به قابلیت های مشابه توسعه یافته توسط روسیه و چین است.

شکست دوباره تست موشک هایپرسونیک Dark Eagle

علاوه بر این، این چهارمین آزمایش پشت سر هم با عقاب سیاه و موشک بسیار مشابه Conventional Prompt Strike متعلق به نیروی دریایی- که همان بدنه گلاید هایپرسونیک رایج (C – HGB) را با تغییراتی برای پرتاب از زیردریایی ها یا ناوشکن های پنهانکار کلاس زوموالت به اشتراک می گذارد- است که به موفقیت دست پیدا نمی کند.

تست موفق موشک هایپرسونیک C-HGB در مارس ۲۰۲۰

پیش از این، در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲، پرتاب آزمایشی یک موشک CPS کامل “تمام عیار” نیروی دریایی که با نام Joint Flight Campaign-۱ شناخته می شد، پیش از آن که حتی فرصت آزاد کردن گلایدر مافوق صوت خود را داشته باشد، با شکست مواجه شد. سپس، آزمایش عقاب سیاه که برای اواخر سال ۲۰۲۲ برنامه ریزی شد، که آن هم به دلیل «مشکلات پیش از پرواز» لغو شد.

قرار بود موشک هایپرسونیک Dark Eagle تا پایان شهریور ماه امسال به صورت رسمی وارد سرویس شود که به نظر می رسد، زمانبندی که به نظر می رسد محقق نخواهد شد. ارتش ایالات متحده تا زمانی که سه آزمایش پروازی موفق انجام ندهد، نمی تواند این موشک جدید را به خدمت بگیرد. دو آتشبار دیگر برای فعال سازی در سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۷ برنامه ریزی شده بودند.

شکست دوباره تست موشک هایپرسونیک Dark Eagle

اطلاعات بسیار کمی در مورد اینکه آیا لغو آزمایش اخیر مربوط به مشکلات مرتبط با آزمایش لغو شده ماه مارس و پرتاب ناموفق ژوئن ۲۰۲۲ است یا خیر، منتشر شده است. با این حال، به نظر می رسد که پرتاب لغو شده احتمالا برنامه ارتش و نیروی دریایی را به طور کلی به تاخیر می اندازد.

اوایل آوریل امسال نیز نیروی هوایی آمریکا پس از یک سری آزمایش های ناموفق پرواز، سلاح مافوق صوت AGM – ۱۸۳ A ARRW خود را که امیدوار بود به سرعت وارد خدمت شود، لغو کرد. جالب اینجاست که در سال ۲۰۲۰، نیروی هوایی این کشور یک نسخه هواپرتاب از موشک C – HGB نیروی زمینی و نیروی دریایی به نام HCSAW (یا “هکساو”) را به این دلیل که ARRW امیدوارکننده تر بود، لغو کرد.

شکست دوباره تست موشک هایپرسونیک Dark Eagle

همه چیز در مورد موشک هایپرسونیک عقاب سیاه

علاقه فزاینده پنتاگون به سلاح های مافوق صوت بدون شک ناشی از پیشتازی چین و روسیه در به کارگیری این سلاح ها، از جمله ترابر گلاید مافوق صوت آوانگارد روسیه (سوار بر موشک میان برد R – ۳۶) یا موشک چینی DF – ۱۷ است که یک ترابر گلاید DF – Z را پرتاب می کند. فروپاشی پیمان کنترل تسلیحات INF در اواخر دهه ۲۰۱۰ و ممنوعیت موشک های میان برد زمینی راه را برای ارتش آمریکا به منظور تست موشک های میان برد جدید هموار کرده است.

به بیان دقیق تر، سلاح های مافوق صوت سلاح هایی هستند که با سرعتی معادل یا فراتر از پنج برابر سرعت صوت پرواز می کنند. اما در کاربرد مدرن، عبارت هایپرسونیک یا مافوق صوت معمولاً به دو نوع سلاح خاص اشاره دارد. یکی از آن ها ترابر گلاید مافوق صوت است که پس از خروج از جو توسط موشک بالستیک رها می شود. این “گلایدر” به گونه ای طراحی شده است که در یک مسیر پرتاب کوتاه، درست در بالای ذره متراکم تر اتمسفر پرواز کند. عقاب سیاه، CPS و ARRW لغو شده نمونه هایی از این نوع سلاح هستند. روش دیگر، توسعه موشک های کروز با برد کم تر است که توسط یک موتور رمجت هواتنفسی هدایت می شوند و می توانند سرعت های بالا را تا رسیدن به هدف حفظ کنند.

موشک هایپرسونیک چینی DF-17

برای هر دو نوع موشک، بزرگ ترین جذابیت آن ها در مقایسه با موشک های بالستیک سنتی، سرعت زیاد آن ها نیست؛ بلکه قابلیت مانور آن هاست که رهگیری شان توسط پدافند هوایی را دشوارتر می کند و برای ردیابی شدن، سیستم های دفاع هوایی باید سنسورهای کاملاً متفاوتی داشته باشند.

Dark Eagle که با نام قبلی برنامه “سلاح مافوق صوت دوربرد” (LRHW) نیز شناخته می شود، سلاحی میان برد است که برد آن به بیش از ۲,۷۰۰ کیلومتر می رسد و می تواند به حداکثر سرعت ماخ ۱۷ یا ۳.۶ مایل (بیش از ۵.۷ کیلومتر) در ثانیه دست پیدا کند.

یک آتشبار دارک ایگل دارای چهار پرتابگر کامیونی است که هر کدام دو موشک قاره پیما را حمل می کنند. هر تریلر M۸۷۰ توسط یک کامیون تریلر-تراکتور هشت چرخ M۹۸۳A۴ HEMTT حمل می شود و یک کامیون فرماندهی شش چرخ به عنوان مرکز عملیات آتشبار نیز وجود دارد.

اولین موشک هایپرسونیک Dark Eagle در اکتبر ۲۰۲۱ تحویل ارتش شد

ارتش از موشک هایپرسونیک عقاب سیاه به دنبال یک سلاح نقطه زن قوی برای ضربه زدن سریع به اهداف دوردست با ارزش بالا با قدرت بالای عبور از سیستم های دفاع هوایی است. این اهداف به ویژه شامل مکان هایی می شود که حتی استفاده از هواپیماهای پنهانکار برای هدف قرار دادن آن ها نیز پرریسک و خطرناک است. در واقع می توان از عقاب سیاه برای از بین بردن رادارهای پدافند هوایی استفاده کرد تا در را برای هواپیماهای مهاجم باز کند”

برد بلند این موشک ها به این معنی است که آتشبارها می توانند در فاصله طولانی از تجهیزات تهاجمی دشمن – مثلاً در جزایر دور افتاده یا در خاک کشورهای متحد دور از خط مقدم – مستقر شوند و این سیستم به راحتی توسط جت های ترابری C – ۱۷ قابل حمل است. با این حال، در واقعیت، متقاعد کردن متحدان برای میزبانی چنین سلاح هایی احتمالاً به خاطر امکان تحریک حملات از راه دور دشمن می تواند دشوار باشد.

در حال حاضر آخرین پروژه مافوق صوت نیروی هوایی، موشک کروز هوا تنفسی HACM است که حداقل پتانسیل این را دارد که مقرون به صرفه تر و پنهانکارتر از یک سلاح سبک گلاید مافوق صوت باشد. نیروی دریایی ایالات متحده نیز در حال کار بر روی یک موشک کروز ضد کشتی مافوق صوت به نام HALO است.

شکست دوباره تست موشک هایپرسونیک Dark Eagle

نیاز ایالات متحده به سلاح های هایپرسونیک چقدر مبرم و حیاتی است؟

پنتاگون بدون شک از اینکه چین و روسیه در زمینه تسلیحات مافوق صوت از عمو سام پیش افتاده اند، بیش از پیش برای تولید سلاح های مافوق صوت جدید تحریک می شود. با این حال، درگیری در اوکراین شواهدی را فراهم کرده است که نشان می دهند سلاح های هایپرسونیک به اندازه ای که قبل تر احساس می شد، ضروری نیستند، به ویژه با توجه به اینکه ایالات متحده پیش تر یک گزینه جایگزین قابل دسترس را وارد سرویس کرده است: موشک کروز پنهانکار.

موشک AGM – ۱۵۸ A JASSM که با اف -۱۶ سازگار است، به طور خاص شبیه به موشک های کروز هواپرتاب Storm Shadow و SCALP-EG ، به ترتیب متعلق به بریتانیا و فرانسه است که به اوکراین داده شده و به بمب افکن های قدیمی سوخو ۲۴ فنسر ساخت شوروی متصل شده اند. پدافند هوایی روسیه – که اغلب آن را پیچیده ترین پدافند هوایی جهان می دانند – به طرز آشکاری برای رهگیری این موشک ها با مشکل مواجه شده و بسیاری از پست های فرماندهی روسیه، آتشبارهای پدافند هوایی و انبارهای سوخت و مهمات این کشور توسط همین موشک ها نابود شده اند.

موشک کروز AGM-158 JASSM

موشک کوتاه بردتر و هواپرتاب AGM – ۱۵۸ A JASSM متعلق به نیروی هوایی آمریکا از نظر قابلیت بسیار شبیه به سایه طوفان و SCALP است. همچنین یک مدل بسیار دوربردتر به نام ۱۵۸ B و یک موشک AGM – ۱۵۸ C نابود کننده کشتی به نام LRASM در دسترس نیروی دریایی قرار دارد. قابل ذکر است که مجموعه ای از بازی های جنگی که توسط اتاق فکر CSIS در سال ۲۰۲۲ اجرا شد، نشان داد که موشک های ضد کشتی AGM – ۱۵۸ که در فاصله ای بسیار دور از هدف پرتاب می شوند، در درگیری های آینده اهمیت بسیار بیشتری نسبت به موشک های مافوق صوت دارند.

شکست دوباره تست موشک هایپرسونیک Dark Eagle

در حالی که این موشک های پنهانکار با سرعت زیر سرعت صوت چندین برابر کندتر از سلاح های مافوق صوت هستند، اگر از دفاع هوایی دشمن عبور کنند، نیاز به سلاح های مافوق صوت کمتر احساس می شود. علی رغم شکست های اخیر، ارتش و نیروی دریایی ایالات متحده به احتمال زیاد همچنان تکرار طراحی موشک های مشترک خود هستند، به ویژه در شرایطی که هیچ کدام گزینه ای برای جایگزینی این آزمایش ها ندارند.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۲۴ نظر

ورود

  • حاج محمود شهریور ۲۵, ۱۴۰۲

    قبلا گفته بودم که اصلجه های امریکایی ها، اسباب بازی بیش نیست

    • Mahdi شهریور ۲۵, ۱۴۰۲

      😂😂😂😂😂😂
      عاشق نظراتتم،بیشتر کامنت بنویس

    • علی شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

      حاجی خوبی؟ اون پولی که به عربستان دادی باهاش رونالدو رو خریدند. راستی ، اینشتین تو حج همرات نیود؟!

    • شایان شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

      شما‌اسلحه‌رو‌‌درست بنویس‌نمیخواد واسه ما‌کارشناس‌بازی‌در‌بیاری

    • نمیدونم شهریور ۲۷, ۱۴۰۲

      راست میگی؟ پس ببین روسیه چیه که با همین اسباب بازی ها زمین گیر شده

  • .. شهریور ۲۵, ۱۴۰۲

    چرا فقط نوشتی چین و روسیه ؟ چرا ایران رو ننوشتی ؟

  • Mahdi شهریور ۲۵, ۱۴۰۲

    اوکراین با تسلیحات دهه ۹۰ میلادی ناتو،پدر روسیه رو درآورده،ببین با تسلیحات مدرن ناتو چی میکرد.
    این موشک هایپر سونیک هم بالاخره توسط آمریکا ساخته میشه،هیچ زمانی نبوده که آمریکا اراده کنه و نتونه چیزی که میخواد رو بسازه.
    اگه تا الان تکمیلش نکرده چون جزو اولویت هاش نبوده،فعلا داره بودجه رو خرج بردن آبروی ارتش روسیه تو اوکراین میکنه.
    در ضمن بمب افکن بی ۲۱ هم که داره برای تولید انبوه آماده میشه،هیچ کشوری همچین بمب افکن نابی رو نداره.

    • حاج محمود شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

      زودباور نباش همه این تصایحات که میگویی اسباب بازی بیش نیستن روسیه تعدادی اصلحه های خوفناک داره که میتواند هرکشوری را به طلی خاکستر تبدیل کند مراعات اکراین و اروپا را کرده است

      • Mahdi شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

        حاج محمود ❤️❤️❤️

      • نمیدونم شهریور ۲۷, ۱۴۰۲

        میشه بگی چرا روسیه مراعات اروپا کرده؟
        روسیه ای که تشنه به خون اروپایی هاست چرا باید مراعات کنه؟
        در ضمن روسیه هیچ وقت نمیتونه از سلاح اتمی استفاده کنه چون اونوقت پایان خودش و همزمان دنیا رقم میخوره و این باخت دو طرفه برای همه ست ، همه روسیه به طور کامل نابود میشه هم اروپا.

    • صادق شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

      آمریکا همان طالبان رو شکست دهد کافی است
      از ویتنام و کره هم که شکست خورد
      راستی از rq170 و گلوبال هاوک تون که پودر شد چه خبر؟

      • حامد شهریور ۲۸, ۱۴۰۲

        داداش داری بر عکس میگی توی ویتنام و کره این آمریکا بود که شکست خورد یکم اطلاعاتت رو بالا ببر بعد بیا نظر بده

  • علی شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

    حاجی خوبی؟ اون پولی که به عربستان دادی باهاش رونالدو رو خریدند. راستی ، اینشتین تو حج همرات نیود؟!

  • M i s شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

    آمریکا همیشه ابرقدرت دنیا بوده و هست..‌شک نداشته باش دنیای موشکهای هایپرسونیک و آمریکا به بالاترین حد تکنولوژی میرسونه…!! اون چیزی که تو فقط یه آزمایش می بینی.!! همش علم و تکنولوژی فوق تصور منو تو پشت این آزمایش نهفته است

  • ناشناس شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

    زمانی که ما هایپرسونیک معرفی کردیم و حتی شلیکک کردیم، مسخره میکردن. حالا که امریکا تو ازمایش شکست میخوره همه ساکتن. و دم اون ژنرالای امریکایی گرم که میگفتن هایپرسونیکای ایران تهدید جدی هست.

    • شایان شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

      🤣🤣🤣🤣🤣‌آقای‌ناشناس‌انگار‌کنار‌منقل‌حاج محمود‌دوره‌دیدی

    • نمیدونم۳ شهریور ۲۷, ۱۴۰۲

      کدوم سلاح هایپرسونیک؟

  • حاج حشمت شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

    ایرام پارسال اولین موشک هایپرسونیک با هوش مصنوعی را آزمایش کرد
    آمریکا در زمینه نظامی از ایران عقب افتاده است

    • شایان شهریور ۲۸, ۱۴۰۲

      یا‌هم‌شما‌در‌زمینه‌اجتماعی‌از‌مردم‌عقب‌افتادی

  • احسنت شهریور ۲۶, ۱۴۰۲

    آمریکا در تولید جنگ افزار نقش اول در جهان رو داره،در جنگ جهانی دوم هم نشان داد اگر وارد جنگ نمی‌شد الآن اروپایی هاله زبان آلمانی حرف می‌زدند و شهرهای شوروی بجای استالینگراد یا لنینگراد الان هیتلرگراد،هیملرگراد بود

    • Mahdi شهریور ۲۷, ۱۴۰۲

      😂😂😂😂😂😂
      حق با شماست

    • حامد شهریور ۲۸, ۱۴۰۲

      ولی داری برعکس میگی اگه شوروی در جنگ جهانی اول بی طرف بود یا شرکت نمیکرد الان هم اروپایی ها هم آمریکا هم تمام دنیا به زبان آلمانی صحبت میکردن هیتلر بعد شکست از شوروی ارتشش از هم پاشید و زود نابود شد اگه شوروی نبود الان همه باید آلمانی صحبت میکردیم

  • نمیدونم۲ شهریور ۲۷, ۱۴۰۲

    آمریکا اثبات کرده اگه روی چیزی تمرکز کنه به سرعت به نتیجه میرسه ، الان روسیه و چین عزیز ، از سال ۲۰۱۰ روی این سلاح ها تمرکز کردن و بلاخره ساختن ولی آمریکا تازه شروع کرده ، من فکر کنم ۲ یا ۳ سال آینده آمریکا یه موشک هایپرسونیک عالی معرفی میکنه.