پس از انتشار دوباره نامه اسامه بن لادن، رهبر سابق گروه تروریستی القاعده در تیکتاک و ترند شدن این محتوا، این شبکه اجتماعی اقدام به حذف ویدیوهای مرتبط با این نامه و هشتگ #lettertoamerica کرد. نامه مورد نظر که در سال ۲۰۰۲ منتشر شده بود، حاوی اظهارات تند اسامه بن لادن علیه اسرائیل و حمایت آمریکا از این کشور بود. انتشار دوباره این نامه در شرایط کنونی مناقشه اسرائیل و فلسطین، واکنشهایی را در پی داشته است.
نامه بنلادن خطاب به مردم آمریکا در سال ۲۰۰۲ از جمله در وبسایت روزنامه بریتانیایی گاردین منتشر شده بود. او در این نامه مسئولیت حملات ۱۱ سپتامبر را بر عهده گرفته و دلایل خود برای این اقدام را برشمرده بود. جوانان نسل زد آمریکایی و برخی چهره های پرطرفدار شبکه اجتماعی تیک تاک مخاطبان خود را به خواندن نامه اسامه بن لادن، رهبر سابق گروه القاعده خطاب به مردم آمریکا تشویق می کنند.
کاربری درباره این نامه بن لادن میگوید: «من این نامه را خواندم و دیگر هرگز به زندگی و این کشور مثل قبل نگاه نخواهم کرد… لطفا آن را بخوانید.»
کاربر دیگری ویدیوی مربوط به نامه را با این عنوان منتشر کرده بود: «توصیه میکنم همه آن را بخوانند و نظرات خود را مطرح کنند.»
کاربری هم می گوید که پس از خواندن بخشهایی از این مانیفست پیچیده دیگر باور ندارد آمریکا اسامه بن لادن را در پاسخ به حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر کشته باشد، بلکه به دلیل «تلاش برای باز کردن چشمان آمریکا» او را کشته است.
اما همه کاربران تک تاک موافق این نظرات نبودند. یکی از بینندگان خشمگین در زیر یکی از این ویدیوها نوشته است: «و شما فکر میکنید این حمله ۱۱ سپتامبر را توجیه میکند؟»
کاربر دیگری پاسخ داده: «راههای بسیار بهتری برای ترویج آزادی فلسطین وجود دارد تا تبلیغ بن لادن. این چیزها به این اهداف صدمه میزند.»
تیکتاک روز پنجشنبه در بیانیهای نوشت که محتوای این ویدیوها به وضوح قوانین این شبکه در مورد حمایت از هر شکلی از تروریسم را نقض میکند. این شبکه اعلام کرد که به طور فعال و جدی این ویدیوها را حذف میکند و چگونگی انتشار آنها در تیکتاک را نیز بررسی خواهد کرد.
اسامه بن لادن در بخشی از نامه خود به حمایت بی حد و حصر ایالات متحده از اسرائیل خرده گرفته بود، موضوعی که بسیار مورد توجه جوانان در آمریکا قرار گرفته است.
در پی سروصدا به پا کردن دوباره این نامه، این بار در میان جوانان آمریکایی خواهان آتشبس در غزه، گاردین نیز اعلام کرد که نامه را از روی سایت خود حذف کرده است.
گاردین چنین توضیح داده است که آن چه این روزها در شبکههای اجتماعی با استناد به گاردین منتشر شده تنها متن نامه بن لادن، بدون زمینه و تاریخچه مربوط به آن بوده و بنابراین این روزنامه تصمیم گرفته که متن نامه را حذف کرده و آن را در دل گزارشهای مربوط به حادثه تاریخی ۱۱ سپتامبر کار کند.
گاردین که سالها پیش متن کامل این مانیفست را در سایت خود منتشر کرده بود، روز چهارشنبه، آن را حذف کرد و در این صفحه بیانیه ای نوشته شده که می گوید: «این صفحه قبلا متنی حاوی ترجمه کامل نامه اسامه بن لادن به مردم آمریکا را نمایش میداد که در روزنامه آبزرور در یکشنبه ۲۴ نوامبر ۲۰۰۲ گزارش شده بود. این سند که همان روز در اینجا منتشر شده بود، در ۱۵ نوامبر ۲۰۲۳ حذف شد.»
کاخ سفید روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد: «هرگز هیچ توجیهی برای انتشار دروغهای نفرتانگیز، شیطانی و یهودستیزانه که رهبر القاعده درست پس از ارتکاب بدترین حمله تروریستی در تاریخ آمریکا منتشر کرد، وجود ندارد.»
اسامه بن لادن، در سال ۲۰۱۱ توسط نیروهای ویژه آمریکایی در شمال پاکستان کشته شد.
حماس رسما توی ذهن آمریکاییها و اروپاییها قیامت کردع