در این مقاله، نگاهی به ۵ کشور با بهترین سیستمهای بازنشستگی خواهیم داشت.
۵- سوئیس
سیستم بازنشستگی سوئیس، شامل برنامههای بازنشستگی داوطلبانه و اجباری بوده که در آن نرخ مشارکت با افزایش سن بیشتر میشود.
شاخص کیفیت زندگی مرسر، نمره B را به این کشور اختصاص داده است. شاخص GRI (شاخص جهانی بازنشستگی) در حوزه توسعه پایدار، سوئیس را به دلیل عملکرد قوی در تمامی شاخصها، از جمله بهداشت، رفاه مالی و کیفیت زندگی در رتبه دوم قرار داده است.
کاهش نرخ بیکاری و تورم، مهمترین دلیلی بوده که باعث شده سوئیس در سال جاری وضعیت خوبی داشته باشد.
۴- استرالیا
سیستم بازنشستگی استرالیا، به دلیل سطوح بالای پساندازهای بازنشستگی خصوصی که به نوبه خود به کاهش مخارج بازنشستگی دولتی کمک کرده، یکی از بهترین سیستمهای بازنشستگی در جهان است.
سیستم بازنشستگی استرالیا توسط شرکت مرسر (فعال در حوزه ارزشیابی مشاغل) نمره B+ را کسب کرده و پیشرفتهای بیشتر این کشور میتوانند باعث بهبود رتبه استرالیا در سالهای آینده شوند.
این پیشرفتها میتوانند شامل افزایش مستمری بازنشستگی دولتی به مراقبین کودکان خردسال و ارائه پیشبینی سود در صورتهای سالانه اعضا باشند.
شاخص GRI نیز این کشور را در فهرست ۱۰ کشور برتر قرار داده که ناشی از بهبود زیرشاخصهای مالی و سلامت استرالیا است.
۳- نروژ
سیستم بازنشستگی نروژ، توسط شرکت مرسر نمره B را کسب کرده است. بهبود سیستم بازنشستگی نروژ، شامل استراتژیهایی مانند افزایش پسانداز خانوارها و کاهش بدهی است.
نروژ در رتبه اول شاخص جهانی بازنشستگی بانک سرمایهگذاری Natixis قرار دارد و در زمینه رفاه، مقام اول را به خود اختصاص داده و در زمینه سلامت نیز جایگاه اول را حفظ کرده است.
۲- هلند
به سیستم بازنشستگی هلند، نمره A تعلق گرفته که نشاندهنده یک سیستم بازنشستگی درجهیک و قوی است. این کشور، توسط یک پایگاه دارایی قوی پشتیبانی میشود، مقررات درستی دارد و مزایای خوبی برای بازنشستگان فراهم میکند.
نهاد گزارشدهی جهانی ناتیکسیس، هلند را در رتبه ششم قرار داده و رتبه بهتری در زمینههای کیفیت زندگی، مالی و رفاه نسبت به سال ۲۰۲۲ دارد.
۱- ایسلند
به گزارش مرسر، ایسلند دارای سیستم بازنشستگی درجه یکی با نمره A بوده که نهتنها مزایای قابل توجهی را ارائه میدهد، بلکه پایدار است و یکپارچگی زیادی دارد.
ایسلند در شاخص GRI نیز با امتیاز کلی ۸۱ درصد، جایگاه بهتری نسبت به سال ۲۰۲۲ است. این کشور، شاهد بهبود شاخصهای کیفیت زندگی و رفاه بوده است. به لطف سبک زندگی و رژیم غذایی سالم و همچنین سطوح پایین آلودگی، میانگین امید به زندگی در ایسلند بهبود یافته است. ایسلندیها دارای بیشترین نرخ امید به زندگی در اروپا هستند.
در همین زمان در ایران دیگه باید خواب بازنشستگی رو دید. حالا کاری با حقوق و مزایایی که کفاف زندگی یک نفر رو هم نمیده ندارم با این قوانین جدید و احتمالا تغییراتی که در آینده میدهند. متولدین دهه ۶۰ و ۷۰ شاید اگر زنده بمونند در ۷۰ سالگی بتونند بازنشسته بشن.
به نظرم اگه بشه یه سری قرارداد تبادل کارگر با بعضی کشورا امضا کرد خیلی خوب میشه. مثلا دهه شصت با ژاپن شد و پدر من اتفاقا رفت و خونه ایی که الان دارم با پول ۲ سال کار تو ژاپن جور شد. قدیم اینجاها هیچی نبود. نرسیده به دریاچه چیتگر نیرو هوایی یه باند هلیکوپتری و تاسیسات داره. همش دشت و صحرا بود. هیچی نبود. یعنی حتی سگ ولگرد هم پیدا نمیشد. من کودکیمو یادمه. خیلیا حاظر میشدن اپارتمان تو پیروزی بخرن ولی زمین اینجاها نخرن.
پدرم ۲۰۰ متر زمین خرید با پول ۲ سال کار تو ژاپن. بعدم طی ۵ سال کم کم ساخت. شاید باورت نشه. دو سال اجاره نشین بودیم تا زیرزمین و طبقه اول ساخته بشه. بعد کوچ کردیم طبقه اول. ۳ سالی هم طول کشید طبقه دو و سوم ساخته بشه. فکر کن برا خرید خرید نون و خوار و بار باید تا شهرک المپیک میرفتیم. مدرسه چه سخت بود.
انشالله ماهم بادرایت وسوادپروپگان وبچه های دانشگاه امام صادق ایسلندروردمیکنیم😁
همه این آمارها دروغ هست