کارشناسان بر این باورند که سرانجام راز ساخت اهرام مصر توسط مصریان باستان را کشف کردهاند.
حدود ۱۱۸ ساختمان در سراسر این کشور وجود دارند که برای محافظت از مقبرههای فراعنه باستان ساخته شدهاند.
نحوه ساخت اهرام مصر در طول اعصار یک راز حلنشده بود. باستانشناسان و مصرشناسان مجبور بودند که تنها با استفاده از اطلاعات بهدستآمده از هیروگلیف مصریها (یکی از قدیمیترین روشهای نوشتن در مصر) تحقیقات خود را پیش ببرند.
با این حال، یک مطالعه جدید کشف کرده که در گذشته، شاخهای از رود نیل در شهر جیزه جریان داشته و راهی برای انتقال مصالح و کارگران برای ساخت اهرام فراهم کرده است.
دکتر ایمان گونیم، در مصاحبهای در این باره گفته است:
اگر در همه جا در این منطقه خاص اهرام وجود داشته باشند، حتماً در گذشته رودهایی جاری بودند که حمل سنگها و تعداد زیادی کارگر را به این مکانها تسهیل میکردند.
به همین دلیل، ما میدانیم که این آبراه وجود داشته و مصریان باستان از آن استفاده میکردند، اما هیچ کس محل دقیق آن را نمیداند.
طول این رود احتمالاً خیلی زیاد بوده، اما همچنین عرض نیم کیلومتری این شاخه در برخی مناطق بسیار زیاد است.
کشف این بستر آبی که برای مدت زیادی خشک شده، توسط این تیم با استفاده از یک ماهواره راداری برای بررسی دره نیل انجام شده است.
این آبراه، از کنار ۳۸ هرم عبور کرده و کارشناسان در مرحله بعدی تحقیقات، نمونههایی از خاک این منطقه خواهند گرفت تا دریابند که آیا بین ۳,۷۰۰ تا ۴,۷۰۰ سال پیش (زمانی که اهرام ساخته شدند) از آن استفاده میشده یا خیر.
در گزارشی درباره این کشف آمده است:
تجزیه و تحلیل دادههای ماهوارهای راداری، با پشتیبانی از بررسی ژئوفیزیکی و نمونهگیری از خاک، منجر به کشف شاخهای از رود نیل شده که از مجاورت زنجیرهای از اهرام میگذرد. مسیر این شاخه که اکنون در زیر شنهای بیابانی و دشتهای سیلابی پنهان شده، حدود ۱۰۰ کیلومتر طول دارد.
اگرچه دیدن مسیر این آبراه با چشم غیرمسلح ممکن نیست، اما بخشهایی از آن به دلیل توانایی امواج راداری برای نفوذ به سطح زمین و آشکار کردن زمینهای زیرسطحی، در تصاویر راداری ظاهر شدهاند.
این شاخههای فرعی در زمان ساخت اهرام، احتمالاً برای پهلوگیری و پناه دادن به قایقها به دور از ترافیک مسیر اصلی استفاده میشدند.
در اوایل سال جاری میلادی، یک مقبره ۳ هزار ساله با ۴ زیارتگاه کوچک کشف شد که در آنها تصاویری از یک شخصیت خداگونه به نام «یویو» دیده میشد.
بنابر نظر باستانشناسان، قدمت این مقبره به دوره رامسید باز میگردد. این مکان باستانی، در روستای Saqqara در شهر جیزه پیدا شده که در گذشته محل دفن خانواده سلطنتی مصر بوده است.
وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر در این باره اعلام کرده است:
هیئت باستانشناسی مشترک هلند و ایتالیا، مقبرهای متعلق به شخصی به نام بانهسی از دوره حاکمان رامسید را در جریان کاوشهایی که در این مکان انجام شدهاند، کشف کرده است.
مصطفی وزیری، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر گفته که در این مأموریت، چند زیارتگاه دیگر مربوط به همان دوره زمانی هم کشف شدهاند.
یادش بخیر. از قدیم مصر رو دوست داشتم. کاش میشد این دشمنی تموم بشه توریستی بریم. دلم میخواد چند شب و روز فقط خیره بشم تا به عظمت بشریت پی ببرم. چه مصر چه چین چه امریکا و ازتک ها و چه استون هنج بریتانیا. چه رم.
ولی چیکار کنم که نه ویزا میدن نه من پولشو دارم اروپا برم.