نهم آبان ماه امسال بود که سردار سید کمال هادیانفر از دو زبانه شدن گواهینامههای رانندگی خبر داد. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور این نکته را هم بیان کرد که گواهینامه دو زبانه ایرانی تنها برای متقاضیانی که قصد رفتن به کشورهای خارجی و رانندگی در آن کشورها را دارند صادر میشود و اینگونه نیست که گواهینامه تمام افراد دو زبانه باشد.
اکنون سردار هادیانفر جزئیات این طرح را بیان و اظهار کرد: براساس کنوانسیون ژنو گواهینامه رانندگی، رانندگی با گواهینامه کشورمان در ۷۲ کشور دیگر معتبر است و میشود رانندگی کرد، همچنین در حال رایزنی و پیگیری در مورد پذیرش گواهینامه در ۱۳ کشور دیگر هستیم.
وی افزود: در همین راستا نیز تصمیم گرفتیم برای متقاضیان گواهینامه دو زبانه صادر کنیم تا افراد با کمک این گواهینامه بهراحتی بتوانند در سایر کشورها نیز رانندگی کنند.
رئیس پلیس راهور با ابراز اینکه گرفتن گواهینامه رانندگی دو زبانه اجباری نیست، اضافه کرد: تا چند هفته دیگر نسخه نهایی گواهینامههای دو زبانه آماده چاپ میشود (در زمان حاضر طرحهای مختلفی برای انتخاب نهایی طراحی شده است) و افرادی که متقاضی هستند میتوانند از طریق سایت راهور۱۲۰ برای اخذ این گواهینامه اقدام کنند.
هادیانفر تصریح کرد: این گواهینامهها مانند دیگر گواهینامههای رانندگی است اما قرار است مشخصات فرد بهزبان انگلیسی هم پشت گواهینامه درج شود.
هادیانفر در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه اگر فردی درخواست گواهینامه دو زبانه داشته باشد اما نخواهد که به خارج از ایران سفر کند برایش گواهینامه دو زبانه صادر میشود یا خیر، گفت: ما که نمیتوانیم بررسی کنیم افرادی که متقاضی گواهینامه دو زبانه هستند حتماً به خارج از کشور میروند یا خیر، بنابراین برای همه افرادی که متقاضی گواهینامه دو زبانه باشند، این گواهینامه صادر میشود.
سیستم صدور گواهینامه رانندگی در کشورهای گوناگون شرایط متفاوتی دارد. این تفاوت گاه در مدت زمان مورد نیاز برای اخذ گواهینامه رانندگی خود را نمایان می کند و گاه در شرایط حاکم بر محیط امتحان.
خوبه. کردستان عراق رفتم دوستم اونجا ماشین داره. میتونم برم دور دور