علائم تخمک‌ گذاری چیست؟ همه چیز در مورد زمان تخم گذاری در زنان

علائم تخمک‌ گذاری چیست؟ همه چیز در مورد زمان تخم گذاری در زنان

تخمک‌گذاری می‌تواند در افراد مختلف، نشانه‌های متفاوتی داشته باشد.

تخمک‌گذاری بخشی از چرخه قاعدگی بوده و زمانی اتفاق می‌افتد که تغییرات هورمونی به تخمدان‌ها سیگنال دهند تا یک تخمک بالغ آزاد شود. اکثر افرادی که قاعدگی را تجربه می‌کنند، هر ماه تخمک‌گذاری دارند که معمولاً در اواسط سیکل قاعدگی آن‌ها اتفاق می‌افتد.

اما آیا راهی برای تشخیص زمان تخمک‌گذاری وجود دارد یا خیر؟ علائم تخمک‌گذاری برای هر فردی می‌تواند متفاوت باشد. در این دوره، ممکن است که متوجه افزایش ترشحات شفاف، مرطوب و کشدار واژن شده یا هیچ تغییری را احساس نکنید.

در ادامه، یک مرور کلی از تخمک‌گذاری، از جمله علائم و مدت زمان تخمک‌گذاری خواهیم داشت.

تخمک‌گذاری چیست؟

تخمک‌گذاری، به فرآیندی گفته شده که بدن شما جهت آماده شدن برای بارداری طی می‌کند. تغییرات هورمونی به تخمدان‌ها سیگنال می‌دهند که تخمک بالغ آزاد شود. سپس تخمک به لوله‌های فالوپ رفته و در آنجا ممکن است که توسط اسپرم بارور شود.

برای شروع تخمک‌گذاری، سطح هورمون لوتئینیزه‌کننده (LH) بدن شما افزایش می‌یابد. این افزایش، باعث تورم و پارگی فولیکول تخمدان شده و آزاد شدن تخمک در لوله‌های فالوپ را به دنبال دارد. سطح هورمون محرک فولیکول (FSH) نیز در طول تخمک‌گذاری بیشتر می‌شود.

چه زمانی تخمک‌گذاری اتفاق می‌افتد؟

زمان تخمک‌گذاری می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. متوسط طول سیکل قاعدگی حدود ۲۸ روز است. برای اکثر افرادی که قاعدگی را تجربه می‌کنند، تخمک‌گذاری در اواسط چرخه قاعدگی، یعنی حدود ۲ هفته پس از شروع دوره قبلی و ۲ هفته قبل از قاعدگی بعدی اتفاق می‌افتد.

علائم تخمک‌گذاری چیست؟

ممکن است که در دوره تخمک‌گذاری‌تان چندین علامت را تجربه کرده یا هیچ علامتی نداشته باشید. علائم تخمک‌گذاری می‌توانند شامل درد لگن، افزایش دمای بدن یا بروز تغییراتی در مخاط دهانه رحم و بزاق باشند.

درد تخمک‌گذاری

در طول تخمک‌گذاری، یک فولیکول در تخمدان پاره شده و تخمک بالغ آزاد می‌شود. ممکن است که برخی افراد این پارگی را احساس کرده و دردی داشته باشند که به عنوان درد «میتل اشمرز» شناخته می‌شود.

برخی از افراد در حوالی زمان تخمک‌گذاری خود، در قسمت پایین شکمشان احساس درد دارند. این درد می‌تواند تیز و ناگهانی یا مداوم و دردناک باشد. همچنین ممکن است که گرفتگی‌های خفیفی (شبیه درد‌های قاعدگی) احساس شوند.

تغییرات در دمای بدن

تخمک‌گذاری، باعث افزایش «دمای پایه بدن» می‌شود. دمای پایه بدن، دمای بدن شما در حالت استراحت بوده که در طول ماه به دلیل تغییرات هورمونی در نوسان است.

دمای بدن اکثر افراد در عرض ۲۴ ساعت پس از تخمک‌گذاری، حدود ۱ درجه سانتی‌گراد بیشتر می‌شود. ترشح هورمون پروژسترون، عامل این افزایش است.

بهترین راه برای تشخیص افزایش دمای پایه بدن، اندازه‌گیری آن به صورت روزانه است. برای انجام این کار، بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب دمای بدن خود را اندازه بگیرید.

تغییرات در مخاط دهانه رحم

تغییرات هورمونی که منجر به تخمک‌گذاری می‌شوند، باعث بروز تغییر در میزان و حالت مخاط دهانه رحم شما خواهند شد. مخاط دهانه رحم، مایعی است که هر ماه توسط دهانه رحم ساخته و آزاد می‌شود. دهانه رحم، بخشی از رحم است که در بالای واژن قرار دارد.

در طول ماه، ترشحات واژن شما بر اساس هورمون‌ها و مرحله چرخه قاعدگی شما تغییر می‌کنند.

درست قبل از تخمک‌گذاری، مخاط دهانه رحم شما احتمالاً مانند سفیده تخم مرغ است و ترشحات بیشتری نسبت به زمان‌های دیگر ماه خواهید داشت. این ترشحات، به عنوان راهی برای کمک به اسپرم برای رسیدن به تخمک بالغ ایجاد می‌شوند.

تغییرات در بزاق

شاید یکی از علائم کمتر شناخته‌شده تخمک‌گذاری، تغییر در بزاق است. هنگامی که هورمون استروژن در حوالی زمان تخمک‌گذاری افزایش می‌یابد، الگوی تولید بزاق شما تغییر می‌کند.

توجه به این نکته مهم است که همه افرادی که تخمک‌گذاری می‌کنند، دچار این تغییرات نمی‌شوند.

سایر علائم احتمالی تخمک‌گذاری

سایر علائم احتمالی تخمک‌گذاری ممکن است شبیه علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) باشند. تغییرات هورمونی در طول تخمک‌گذاری می‌توانند باعث گرفتگی شکم و نفخ شوند.

تخمک‌گذاری چقدر طول می‌کشد؟

برای اکثر افرادی که قاعدگی را تجربه می‌کنند، تخمک‌گذاری حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول می‌کشد. برای تشخیص زمان تخمک‌گذاری، پیگیری مراحل چرخه قاعدگی و آگاهی از تغییراتی که هر ماه رخ می‌دهند، مفید است.

نحوه پیش‌بینی و پیگیری تخمک‌گذاری

بهترین راه برای پیش‌بینی و ردیابی تخمک‌گذاری، انجام یادداشت‌برداری در مورد چرخه قاعدگی خود در طول ماه است. هنگامی که از احساسات و تغییرات بدن خود در طول چرخه خود آگاه باشید، تشخیص علائم تخمک‌گذاری آسان‌تر می‌شود.

برای ردیابی روز‌های تخمک‌گذاری، چرخه قاعدگی خود را برای چندین ماه پیگیری کنید. ردیابی چرخه ممکن است برای افرادی که سیکل‌های قاعدگی منظمی دارند که بین ۲۶ تا ۳۲ روز طول می‌کشد، مفید باشد. اگر چرخه قاعدگی شما نامنظم است، پیگیری زمان تخمک‌گذاری چالش‌برانگیزتر خواهد بود.

این امکان وجود دارد که چرخه قاعدگی خود را با یادداشت‌برداری یا به کمک اپلیکیشن‌ها در تلفن همراه یا رایانه خود ردیابی کنید.

آزمایشات خانگی تخمک‌گذاری

علاوه بر ردیابی چرخه قاعدگی، می‌توان از تست‌های خانگی برای تشخیص تخمک‌گذاری استفاده کرد. اکثر آزمایش‌های خانگی نیاز به نمونه ادرار برای تشخیص سطوح بالاتر هورمون لوتئینیزه‌کننده (LH) دارند. افزایش LH در هر ماه، عاملی است که باعث تخمک‌گذاری بدن شما می‌شود. با نظارت بر سطح LH خود، ممکن است بتوانید زمان تخمک‌گذاری خود را پیش‌بینی کنید.

گزینه‌های تست تخمک‌گذاری در خانه عبارت‌اند از:

  • تست‌های تخمک‌گذاری: برای استفاده از این تست، روی کیت تخمک‌گذاری ادرار کنید. این آزمایش تعیین می‌کند که آیا در آن روز بارور هستید یا خیر. بارورترین زمان در ماه، درست بعد از تخمک‌گذاری است. اگر سیکل شما ۲۸ روزه است، تست را از روز ۱۱ (با شمارش از شروع دوره قاعدگی خود) شروع کنید.
  • پیش‌بینی‌کننده تخمک‌گذاری: این آزمایش، با ردیابی سطح LH در ادرار تخمک‌گذاری را پیش‌بینی می‌کند. از این آزمایش روزانه استفاده کنید تا بتواند افزایش LH را تشخیص دهد.
  • آزمایشات بزاق: در حالی که دقت این آزمایش کمتر از تست ادرار کمتر است، می‌توان بزاق شما را برای تعیین سطح LH آزمایش کرد تا تخمک‌گذاری را پیش‌بینی کند.

منبع: yahoo
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود