این ۹ رفتار نشان می دهند که شریک زندگی شما به بلوغ عاطفی نرسیده است

این ۹ رفتار نشان می دهند که شریک زندگی شما به بلوغ عاطفی نرسیده است

تشخیص عدم بلوغ عاطفی ساده نیست. این عامل می‌تواند روابط شما را به شیوه‌ای ظریف و در عین حال عمیق تحت تأثیر خود قرار دهد.

گاهی اوقات، ممکن است آنقدر ظریف و نامحسوس باشد که تشخیص آن دشوار شود.

خوشبختانه، اصول روانشناسی به شما چند راهکار برای تشخیص این که آیا شریک زندگی‌تان از نظر عاطفی نابالغ است یا خیر، ارائه کرده‌اند.

در ادامه، ۹ رفتار ذکر شده که نشان می‌دهند شریک زندگی شما از نظر عاطفی نابالغ است:

۱) عدم توانایی در همدلی با دیگران

یکی از شاخص‌های کلیدی بلوغ عاطفی، توانایی همدلی با دیگران است. این ویژگی به ما اجازه می‌دهد تا احساسات دیگران را درک کنیم که در هر رابطه سالمی بسیار مهم است.

شریک عاطفی که همدلی ندارد، ممکن است برای درک احساسات یا دیدگاه شما مشکل داشته باشد. احتمال دارد که احساساتتان را نادیده گرفته و هنگام ناراحتی شما را آرام نکند یا به سادگی از این که چگونه اعمالش روی شما تأثیر می‌گذارند، غافل باشد.

به گفته روانشناسان، همه این رفتار‌ها نشانه‌های واضحی از عدم بلوغ عاطفی هستند. فقدان همدلی می‌تواند منجر به رابطه‌ای یک‌طرفه شود که در آن نیاز‌ها و احساسات شما به اندازه کافی تأیید یا برآورده نمی‌شوند.

۲) فراری بودن از مسئولیت‌پذیری

همه ما در زندگی خود با موقعیت‌هایی مواجه شده‌ایم که در آن‌ها پذیرش مسئولیت اعمالمان مانند قرصی تلخ بوده است. اما انجام این کار یک جنبه حیاتی از بلوغ عاطفی محسوب می‌شود.

فردی که به طور مداوم از پذیرش مسئولیت اجتناب می‌کند، نشان می‌دهد که هنوز برای مدیریت یک رابطه بالغانه آماده نیست.

۳) رفتار‌های تکانشی

این ویژگی اغلب به صورت گرفتن تصمیمات عجولانه بدون در نظر گرفتن پیامد‌ها قابل تشخیص است.

رفتار‌های تکانشی، ارتباط نزدیکی با قشر جلوی مغز دارند، بخشی از مغز که مسئول تصمیم‌گیری و کنترل تکانه است. هنگامی که این ناحیه توسعه نیافته باشد، مانند نوجوانان، رفتار‌های تکانشی بیشتری در فرد دیده می‌شوند.

اگر شریک زندگی شما مکرراً تصمیمات عجولانه‌ای می‌گیرد یا بدون فکر کردن به نتایج آن‌ها عمل می‌کند، می‌تواند نشانه نابالغ بودن او از نظر عاطفی باشد.

۴) برای حل مشکلاتشان به شما متکی هستند

بودن در یک رابطه به معنای کنار هم بودن در زمان‌های چالش‌برانگیز است. اما مرز باریکی بین حمایت از شریک زندگی خود و تبدیل شدن به حلّال مشکلات او وجود دارد.

اگر همسرتان دائماً به شما تکیه می‌کند تا مشکلاتش را برطرف کنید، از ناراحتی‌های جزئی تا تصمیم‌های مهم زندگی، بدون اینکه تلاشی برای مدیریت مستقل مسائل خود انجام دهد، می‌تواند نشانه‌ای از عدم بلوغ عاطفی او باشد.

۵) مشکل در سازش و توافق‌پذیری

سازش، پایه اصلی هر رابطه موفق است. با این حال، اگر شریک زندگی شما به طور مداوم اصرار دارد که همه‌چیز را مطابق میل خود انجام دهد یا زمانی که همه‌چیز آن طور که او می‌خواهد پیش نمی‌رود، عصبانی می‌شود، نشانه واضحی از عدم بلوغ عاطفی است.

ناتوانی در سازش، نشان‌دهنده عدم درک این موضوع است که روابط عاطفی شامل دو فرد با نیاز‌ها و خواسته‌های متفاوت هستند.

۶) در بیان احساسات خود مشکل دارند

ابراز احساسات می‌تواند سخت باشد، اما بخش مهمی از بلوغ عاطفی است. شما به عنوان یک فرد بالغ باید بتوانید احساس شادی، غم، ترس یا خشم خود را به شیوه‌ای محترمانه و صادقانه نشان دهید.

اگر شریک زندگی‌تان اغلب احساسات خود را مخفی کرده یا بدتر از آن، بدون هیچ هشداری منفجر می‌شود، می‌تواند فوق‌العاده چالش‌برانگیز باشد. ممکن است احساس کنید که باید همیشه محتاط باشید و هرگز نمی‌دانید که چه چیزی ممکن است خشم و ناراحتی آن‌ها را تحریک کند.

۷) بیش از حد بر مفهوم «انصاف» متمرکز هستند

در دوران کودکی فکر می‌کنیم که همه‌چیز باید «عادلانه» و «برابر» باشد. وقتی بزرگ می‌شویم، یاد می‌گیریم که زندگی همیشه این طور نیست.

در یک رابطه بالغانه نباید رفتار تلافی‌جویانه‌ای داشته باشیم. اگر شریک زندگی شما با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کند، ممکن است که وقت گفتگویی عمیق‌تر در مورد بلوغ عاطفی باشد.

۸) رفتار تدافعی بیش از حد

انتقاد سازنده بخشی از زندگی است، به خصوص در رابطه‌ای که دو نفر در حال تلاش برای ساختن زندگی مشترک خود هستند. اما اگر شریک زندگی شما به صورت مداوم حالت تدافعی داشته یا مسائل را به صورت شخصی برداشت می‌کند، می‌تواند نشانه‌ای از عدم بلوغ عاطفی او باشد.

رفتار تدافعی بیش از حد می‌تواند مانع رشد شده و از پرداختن به مسائل جلوگیری کند. همچنین، محیطی خصمانه را ایجاد می‌کند که در آن گفتگوی شفاف و صادقانه دشوار می‌شود.

۹) عدم تمایل به رشد و تغییر

یکی از نشانه‌های اصلی بلوغ عاطفی، تمایل به رشد و تکامل است. همه ما کمبود‌ها و مشکلاتی داریم که باید روی آن‌ها کار کنیم.

رشد کردن، یک مسیر مادام‌العمر است. اگر شریک زندگی شما در برابر تغییر مقاومت می‌کند، این رفتار می‌تواند نشان‎دهنده عدم بلوغ عاطفی او باشد. در یک رابطه سالم، هر دو طرف باید مایل به رشد در کنار یکدیگر باشند.

منبع: geediting
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • ... دی ۲۰, ۱۴۰۲

    بابای من دقیقا همینجوریه