تلاش همیشگی مادران و پدران در وادار کردن فرزندانشان به خوردن سبزیجات بر کسی پوشیده نیست و حالا، یک مطالعه نشان میدهد که احتمالاً باید عکسالعملهای صورت والدین را مقصر دانست. محققان دانشگاه استون دریافتند که دیدن چهرهی دگرگون شدهی دیگران هنگام خوردن سبزیجات میتواند باعث شود ناظران هم از سبزیجات متنفر شوند.
دکتر کاتی ادواردز، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «اگر فرزند ببیند والدین در حین خوردن سبزیجات شواهد تنفر در صورتشان پدیدار می شود، میتواند پیامدهای منفی بر پذیرش سبزیجات توسط کودک داشته باشد.»
در این مطالعه، محققان قصد داشتند بررسی کنند آیا دیدن واکنش دیگران هنگام خوردن چیزی ترجیحات شخصی شما را تحت تأثیر قرار میدهد یا خیر. این تیم بیش از ۲۰۰ زن جوان را برای شرکت در مطالعه انتخاب کردند که ویدیویی از یک بزرگسال غریبه در حال خوردن کلم بروکلی خام را تماشا کردند. در حین خوردن، مدل این آزمایش در هنگام خوردن، عکسالعمل مثبت، خنثی یا منفی از خود نشان داد. پس از تماشای ویدیو، از شرکتکنندگان در مورد میزان علاقه و تمایلشان به خوردن کلم بروکلی خام سوال شد.
مطالعات قبلی نشان دادهاند که اگر واکنش های مثبتی مشاهده شود، احتمال بیشتری وجود دارد که رفتارها تقلید شوند و عکس این موضوع در مورد واکنش های منفی نیز صادق است. با این حال، در این مطالعه جدید، این همبستگی فقط تا حدی دیده شد.
شرکتکنندگانی که ویدیوهای حاوی عکسالعملهای منفی را دیدند، کاهش بیشتری در درجه علاقه خود را شاهد بودند، در حالی که عکس این موضوع صادق نبود. خانم ادواردز توضیح داد: «تماشای دیگران در حال خوردن یک سبزی خام با عکسالعمل چهرهای مثبت موجب افزایش علاقه یا تمایل به خوردن سبزیجات در بزرگسالان نشد.»
در حالی که دلیل این موضوع نامشخص است، محققان معتقدند که اجتناب از غذاهایی که تنفرآور به نظر میرسند میتواند ما را از خوردن چیزی زیانآور محافظت کند. از سوی دیگر، بنا بر گفته خانم ادواردز، لبخند زدن هنگام خوردن غذا نشانهی واضح لذت بردن از غذا نیست.
او گفت: «این نتایج می تواند به این معنا باشد که تماشای دیگری در حال خوردن یک سبزی خام با واکنش مثبت، به نظر راهبرد مؤثری برای افزایش مصرف سبزیجات در بزرگسالان نیست.»
این مطالعه خاص بر روی بزرگسالان متمرکز بود، اگرچه محققان میگویند که یافتهها را میتوان به کودکان نیز تعمیم داد.
بدون نظر