بازدهی بازار سهام در دی ماه چقدر بود؟

بازدهی بازار سهام در دی ماه چقدر بود؟

بازار سهام در حالی معاملات نوسانی دی‌ماه را به پایان رساند که سرمایه‌گذاران امیدوار بودند با تکیه بر رشد قیمت دلار در روزهای پایانی ماه و گزارش‌های فصلی و ۹ ماهه شرکت‌ها، حرکت تازه بورس آغاز شود. با این حال، در آخرین روز دی‌ماه، دولت با ابلاغ و انتشار مصوبه تازه خود، تیر خلاص را به بازار سهام شلیک کرد تا سرمایه‌گذاری در این بازار دوباره با ریسکی به نام تصمیمات آنی و خلق‌الساعه روبرو باشد.

تجارت‌نیوز نوشت: دیرروز در آخرین روز دی‌ماه ۱۴۰۲، دستورالعمل تعیین نرخ خوراک و فرآورده‌های اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها ابلاغ و منتشر شد. بر اساس این دستورالعمل که اجرای آن، بازه زمانی ابتدای امسال تا پایان سال ۱۴۰۴ را در برمی‌گیرد، فرمول فروش نفت خام به پالایشگاه‌ها تغییری نداشته است.

این رویکرد در ابتدا، معامله‌گران را خشنود و امیدوار کرد اما بررسی بیشتر این دستورالعمل، نقشه دولت برای پالایشگاه‌ها را رو کرد و موجب ریزش یکپارچه نمادهای پالایشی و به تبع آن، منفی شدن کلیت بازار سهام در آخرین روز معاملاتی دی‌ماه شد.

روند بازار سهام در دی ماه چگونه بود؟

نگاه دقیق‌تر به مصوبه جدید دولت نشان می‌دهد که در سمت خرید فرآورده‌های نفتی، بنزین مرجع از بنزین اکتان ۹۵ سنگاپور به بنزین اکتان ۹۵ فوب خلیج فارس تغییر کرده است. آن‌طور که تحلیلگران بازار سرمایه اعلام کرده‌اند، در سال ۱۴۰۲ نرخ خلیج فارس به‌طور میانگین ۴.۱ دلار کمتر از نرخ سنگاپور بوده است که به معنای کاهش قیمت خرید بنزین از پالایشگاه‌های داخلی خواهد بود!

در همین حال، این دستورالعمل به کاهش کرک اسپرد بنزین اکتان ۸۷ و کاهش کرک اسپرد گازوییل سولفور بالا منجر خواهد شد. بر اساس این مصوبه، پیش‌بینی می‌شود گزارش‌های پالایشی‌ها دچار تعدیلات منفی شود. ناظران سیاسی و اجتماعی معتقدند، دولت از ترس تبعات افزایش قیمت بنزین، سراغ پالایشگاه‌ها رفته و برای حفظ قیمت کنونی بنزین، پالایشگاه‌ها را دچار زیان کرده است.

بازدهی منفی بازار سهام در دی‌ماه

روند بازار سهام در دی ماه چگونه بود؟

انتشار دستورالعمل تازه دولت برای نرخ خوراک و فرآورده‌های اصلی پالایشی‌ها در آخرین روز معاملاتی دی‌ماه، روز سرخی را برای سهامداران رقم زد و عقب‌نشینی ماهانه شاخص کل بورس را تشدید کرد.

بر این اساس، در حالی که شاخص کل بورس تا پایان معاملات روز چهارشنبه ۲۷ دی‌ماه، عقبگرد ماهانه ۱.۰۹ درصدی را تجربه کرده بود، با فروشنده شدن بازار سهام در سی‌ام دی‌ماه، بازدهی منفی ۱.۹ درصدی را ثبت کرد.

روند بازار سهام در دی ماه چگونه بود؟

شاخص هم‌وزن نیز که تا پایان معاملات روز چهارشنبه ۲۷ دی‌ماه، بازدهی مثبت ۰.۱۲ درصدی را ثبت کرده بود، با فشار منفی اخبار پالایشگاه‌ها، در نهایت بازدهی ماهانه منفی ۰.۹ درصدی را ثبت کرد.

فضای منفی بازار سهام در آخرین روز معاملاتی سبب شده است که سرمایه‌گذاران دوباره دچار بی‌اعتمادی شوند و چشم‌انداز منفی در بازار سهام تقویت شود. این در حالی‌ست که مصوبه اخیر دولت، تمامی پالایشگاه‌ها را متاثر نمی‌کند، اما اقدامات خلق‌الساعه و ناگهانی دولت و اعلام آن در میانه معاملات بازار سهام، نه تنها بی‌اعتمادی را تقویت می‌کند بلکه این شائبه را خلق کرده است که این بازی‌های خبری ممکن است در راستای نوسان‌گیری برخی حقوقی‌های بازار در روزهای پایانی سال و نزدیک شدن به موعد پرداخت عیدی کارکنان دولت نیز باشد.

ورود و خروج پول حقیقی در دی ماه

روند بازار سهام در دی ماه چگونه بود؟

طی ۲۱ روز کاری دی‌ماه، بازار سهام تنها به مدت ۵ روز شاهد ورود پول حقیقی یا همان تغییر مالکیت از حقوقی به حقیقی بوده و در باقی روزها، خروج پول را تجربه کرده است.

بیشترین خورج پول حقیقی از بازار سهام نیز در آخرین روز دی‌ماه، تحت تاثیر بازی نفتی دولت صورت گرفته است. گفتنی است بیشترین ورود پول نیز در بیستم دی‌ماه تحت تاثیر شعله‌ور شدن آتش دلار ثبت شده که البته در برابر میزان خروج پول، رقم قابل ملاحظه‌ای نیست.

به این ترتیب در حالی، بازار سهام دی‌ماه را پشت سر گذاشت که تراز پول حقیقی به منفی سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. با این حال، وضعیت حجم و ارزش معاملات نسبت به ماه‌های قبل بهبود یافت.

مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود