تخفیف قابل توجه صدا و سیما به نامزدهای نمایندگی مجلس برای تبلیغات

تخفیف قابل توجه صدا و سیما به نامزدهای نمایندگی مجلس برای تبلیغات

در حالی که پیش از این گفته شده بود صداوسیما با بودجه ۸ هزار میلیارد تومانی قرار است در انتخابات پیش‌رو به طور متوسط از هر نماینده رقم ۱۰۰ میلیون تومان دریافت می‌کند تا تبلیغات او را در تلویزیون نمایش دهد، اکنون به روایت روزنامه فرهیختگان این اعداد به میزان قابل‌توجهی و حتی تا ۹۰ درصد پایین آمده است. تصمیمی که مشخص نیست براساس کدام متر و معیاری اتخاذ شده است.

فرهیختگان در این باره نوشته است:

انتشار تعرفه‌های تبلیغاتی نامزدهای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس و پیش از آن تصمیم پولی‌شدن تبلیغات در تلویزیون واکنش‌های مختلفی را برانگیخت. روز سی دیماه، «فرهیختگان» در گزارشی با عنوان «برای عدالت رسانه‌ای دقیقه‌ای ۷ میلیون پول بدهید» به بررسی این تصمیم پرداخت. امروز هم خبر رقم‌های جدید این تعرفه‌ها منتشر شد و مروری به آنها نشان می‌دهد که این اعداد به میزان قابل‌توجهی و حتی تا ۹۰ درصد پایین آمده است. تصمیمی که مشخص نیست براساس کدام متر و معیاری اتخاذ شده است. اگر اعداد قبلی نتیجه چندین ماه جلسه و فعالیت‌های اتاق فکر و ستاد انتخابات رسانه ملی است چرا باید به همین سرعت عوض شوند؟ فارغ از اینکه همچنان سوال اساسی و مهم این است که دریافت هزینه از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی، تصمیم صحیحی است یا خیر. آیا عدالت رسانه‌ای ایجاب نمی‌کند که همه نامزدها بطور رایگان از این فرصت تبلیغاتی استفاده کنند؟ حالا که به هر دلیلی سازمان صداوسیما تصمیم گرفته که از نامزدها هزینه دریافت کند به چه دلیلی این ارقام را تا این حد پایین آورده است؟ خبر رقم‌های جدید تعرفه‌ها نیاز به یک پیوست توجیهی اقتصادی و رسانه‌ای داشت که متاسفانه این اتفاق هم نیفتاد.

تخفیف قابل توجه صدا و سیما به نامزدهای نمایندگی مجلس

اثر بعدی پایین‌آوردن این ارقام، خدشه واردشدن به تصمیمات صداوسیما و شانیت رسانه ملی است. رسانه ملی در مواجهه با شرکتهای بازرگانی هم همین مواجهه را دارد؟ به همین سرعت عقب‌نشینی می‌کند و به آنتن و برنامه‌هایش چوب حراج می‌زند؟ این حد از شکستن قیمت‌ها در حوزه تبلیغات ظاهرا بی سابقه بوده است و در این فقره حتی دیگر بحث تهاتر هم مطرح نیست. مشکل بعدی در این ارقام این است که آیا همه نامزدهای مجلس، امکان پرداخت چنین هزینه‌هایی را دارند؟ در اثرگذاری تبلیغات تلویزیونی کسی تردیدی ندارد و در چنین فضایی آیا آن نامزدی که پول بیشتری دارد امکان دیده‌شدن بیشتر را پیدا نمی‌کند؟ اگر فرد شایسته‌ای توان پرداخت چنین رقمی را نداشت و حرف‌هایش شنیده نشد و یک فرد با شایستگی کمتر و بواسطه همین تبلیغات به مجلس راه پیدا کرد چه اتفاقی در حوزه تصمیم‌گیری کشور خواهد افتاد؟

حالا که صداوسیما نشان داد اینقدر راحت تصمیمات مهمش را تغییر می‌دهد پیشنهاد می‌شود یکبار دیگر جلسه ای بگذارند و همین رقم‌ها را حذف کنند تا شرایط برای همه نامزدهای مجلس یکسان شود.

بدون نظر

ورود