کاسبی ۴۲۳ میلیارد تومانی صدا و سیما از تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس + جدول

کاسبی ۴۲۳ میلیارد تومانی صدا و سیما از تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس + جدول

صداوسیما با بودجه ۸ هزار میلیارد تومانی قرار است در انتخابات پیش‌رو به طور متوسط از هر نماینده رقم ۱۰۰ میلیون تومان دریافت می‌کند تا تبلیغات او را در تلویزیون نمایش دهد.

خبرآنلاین نوشت: بودجه صداوسیما چقدر است؟ رقمی حدود ۸ هزار میلیارد تومان. با آن چه کار می‌کند؟ تقریبا همه کار و هیچ کار. یعنی چه؟

صدا و سیما از ابتدای سال تا کنون برنامه خاص و متمایزی را روی آنتن تلویزیون نبرده اما همواره از موقعیت‌ها بهترین و بیشترین استفاده را کرده است.

به طور مثال، سال گذشته سازمان صداوسیما قیمت تیزرهای تبلیغاتی‌اش را منتشر کرد. تعرفه تبلیغاتی‌ای که صداوسیما داشت، در کم‌ترین حالت ۷میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان و در بیش‌ترین حالت ۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بود. این تعرفه‌ها برای ۲۰ ثانیه تبلیغات تعریف شده است. یعنی در واقع صداوسیما برای هر یک ثانیه تبلیغات از شبکه سه در کم‌ترین حالت ۳۶۴ میلیون تومان و در بیش‌ترین حالت ۶۸۵ میلیون تومان دریافت می‌کند.

هزینه هنگفتی که نامزدهای انتخابات باید برای تبلیغ در تلویزیون بپردازند + جدول

با این جدول مشخص می‌شود که صداوسیما هزینه پخش تبلیغات را دوبرابر کرده؛ پیش از پخش مسابقات جام جهانی گران‌ترین تبلیغات شبکه سه سیما برای زمان پخش سریال ثانیه‌ای ۳۲۷ میلیون تومان بود اما برای مسابقات فوتبال در کم‌ترین حالت از ثانیه‌ای ۳۶۴ میلیون تومان شروع می‌شود. همین مسئله نشان می‌دهد سودی که صداوسیما از پخش فوتبال به دست می‌آورد خیلی بیش‌تر از پخش سریال است.

در واقع تلویزیون در آن زمان نتوانسته بود از سریال‌سازی خود پول دربیاورد، به همین دلیل از فرصت سه هفته‌ای جام‌جهانی نهایت استفاده را کرد تا ضررهای مالی ناشی از کمبود مخاطب خود را جبران کند.

هرچند که بعد از آن هم هیچ وقت تعرفه‌های صداوسیما مشخص نشد و حتی سود صداوسیما از جام جهانی را اعلام نکردند؛ اما با شروع انتخابات مجلس دوازدهم، اتفاق مشابهی رخ داد.

کاسبی سنگین صداوسیما از انتخابات؛ ۴۲۳ میلیاردتومان درآمد فقط از شبکه‌های انتخاباتی!

هزینه هنگفتی که نامزدهای انتخابات باید برای تبلیغ در تلویزیون بپردازند + جدول

به تازگی صدا و سیما متناسب با هر حوزه انتخابیه مبلغی را برای هر فرد در نظر گرفته است، موضوعی که تا پیش از این اطلاع‌رسانی نشده بود.

پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما روز چهارشنبه ۲۰ دی در حاشیه هیأت دولت در جمع خبرنگاران گفته بود: همکاران ما در سازمان یک تلاش بسیار پیچیده و شبانه روزی را در ماه های اخیر انجام دادند که ما بتوانیم به تعداد ۲۰۰ کانال انتخاباتی به تعداد حوزه های انتخابیه در اختیار نامزدها قرار دهیم.

در همین راستا اعلام شد که نامزدها باید از طریق سامانه ستاد تبلیغات به نشانی em۱۴۰۲.ir برای تبلیغات تلویزیونی ثبت نام کنند.

هر نامزد باید ویدئوهای خود را در قالب مصوب سازمان صدا و سیما تولید کند. این بسته تصویری که حدود بیست دقیقه خواهد بود، شامل ویدئوی حامیان، سوابق، برنامه‌ها و دیدگاه‌های نامزد خواهد بود. تعداد پخش و بازپخش در هر حوزه انتخابیه متناسب با تعداد نامزدهایی است که برای تبلیغات تلویزیونی نام‌نویسی کرده‌اند. چنانچه نامزد نتواند تبلیغات خود را با قواعد مصوب تولید کند یا از تبلیغات تلویزیونی منصرف شود، «مبلغ دریافتی برگردانده نخواهد شد».

در نهایت با اعلام صداوسیما به نامزدها برای استفاده از ۲۰۰ شبکه محلی، رقم دریافتی از هر نامزد ۵ تا ۷۰ میلیون خواهد بود که در تهران به بالای ۱۰۰ میلیون می‌رسد؛ به طور میانگین حداقل ۴۲۳ میلیارد تومان درآمد سازمان از انتخابات مجلس دوازدهم خواهد بود.

هزینه هنگفتی که نامزدهای انتخابات باید برای تبلیغ در تلویزیون بپردازند + جدول

محمدحسین رنجبران از برنامه سازان و مجریان تلویزیون که نامزد انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان شده است، این موضوع را فاش کرد.

سید‌منصور میرزایی، یکی دیگر از نامزدهای انتخابات مجلس هم بعد از دیدن قیمت‌های این سامانه در کانالش در ایتا نوشت: «طی چند روز گذشته شاهد انتشار خبری بودیم که صدا‌و‌سیما در راستای رسالت خبری و اجتماعی خود و در جهت برقراری عدالت و ایجاد فرصت برابر برای نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم، امکان پخش تیزر ۲۰دقیقه‌ای ضبط شده فراهم نموده است. در همین جهت پیامکی به نامزدهای انتخابات زده شد که برای ثبت‌نام به سامانه مربوطه مراجعه کنید. پس از ورود به سامانه اولین چیز قبل از سلام‌و‌علیک این است که مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان واریز بفرمایید! و اگر هزینه‌های ضبط فیلم با استانداردهای پخش را در نظر بگیریم شاید هزینه دو برابر این مبلغ بشود. اینجاست که به ذهن می‌رسد شاید تعریف عدالت اجتماعی، حضور حداکثری و… در ذهن آقایان و ما فرق می‌کند. شاید تصور مردم این باشد که به داوطلبان انتخابات امتیاز، وام و… تعلق می‌گیرد؛ و بارها این موضوع از اینجانب از روز اول سوال می‌شد؛ که بحمدالله هیچ‌کدام از اینها صحت ندارد. حال سوال اینجاست هزینه‌های سنگین تبلیغات پاره‌ای از نامزدها از کجا تامین می‌گردد! اگر از حقوق دریافتی از مجلس است که کل حقوق چهارسال به اندازه این تبلیغات نیست…»

مطالب مرتبط
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • ارژنگ دی ۳۰, ۱۴۰۲

    حقوق نمایندگان مجلس چند سال پیش ماهی دویست میلیون تومان بود . با رانت و بخور بخور های بعدی به چند میلیارد می‌رسد. اگه صرف نمیکنه کاندید نشید کسی مجبورتان نکرده. درضمن از صدا و سیما میلی فاسد هم دفاع نمی‌کنم.