چگونه تشخیص دهیم که یک خال سرطانی است یا نه؟

چگونه تشخیص دهیم که یک خال سرطانی است یا نه؟

سارا فرگوسن، دوشس یورک سابق، اعلام کرد که مبتلا به سرطان پوست شده است. این افشاگری شوک آور او تنها چند ماه پس از عمل جراحی اش برای سرطان پستان اتفاق افتاد. سارا، همسر سابق شاهزاده اندرو، در طول عمل جراحی چندین خال خود را برداشته بود که یکی از آنها بعداً به عنوان سرطانی شناسایی شد. پس از تشخیص ملانوما، سارا از دوستدارانش خواست تا مراقب خال های سرطانی و خال های خود را مدام بررسی کنند.

خال های سرطانی

ملانوما نوعی سرطان پوست است که با جهش در سلول‌های تولید کننده‌‌ی رنگدانه ایجاد می‌شود و یا به شکل خال جدید و یا در یک خال قدیمی خود را نشان می دهد. در ادامه روش چک ABCDE را مرور می کنیم که پزشکان برای تشخیص ملانوما استفاده می کنند.

A – نامتقارن

خال هایی با شکل نامنظم یا نامتقارن می تواند به شما در تشخیص اولیه ملانوما کمک کند. بر خلاف خال های عادی که معمولاً دایره ای با لبه های صاف هستند، خال های سرطانی اغلب نامتقارن هستند و ممکن است دو نیمه متفاوت از نظر شکل و لبه های نامنظم داشته باشند.

B – مرز

خال های سرطانی

همچنین بسیار محتمل است که خال های سرطانی لبه های نامنظم یا مبهم یا پر پیچ و خم داشته باشند. خال های معمولی معمولاً مرزی روشن و صاف دارند. خال های سرطانی در مردان، بیشتر در پشت و در زنان بیشتر در پاها یافت می شود.

C – رنگ

خال های سرطانی

یک خال با طیف ها و رنگ های مختلف می تواند سرطانی باشد. خال های سرطانی می توانند طیف های مختلفی از مخلوط قهوه ای و سیاه تا قرمز، صورتی، سفید یا حتی آبی تیره داشته باشند. در حالی که خال های عادی معمولاً فقط در طیف های قهوه ای هستند. برخی از افراد با پوست روشن یا موهای روشن خال های سرطانی قرمز و صورتی دارند. به این نوع، خال سرطانی بی رنگ گفته می شود که بسیار نادر است.

D – قُطر

خال های سرطانی

خال های معمولی معمولاً به اندازه انتهای نوک یک مداد یا کوچکتر هستند. اما اگر خالی با عرض بیش از ۶ میلیمتر مشاهده کنید، ممکن است سرطانی باشد. توصیه می شود افرادی که خال های زیاد یا بزرگی دارند، توسط یک متخصص پوست بررسی معاینه شوند.

E – تغییر

خال های سرطانی

اکثر خال های بی خطر با گذشت زمان شکل خود را حفظ می کنند، اما خال های سرطانی اغلب بزرگتر می شوند، شکل و حتی رنگ خود را تغییر می دهند. این تغییرات ظاهری به شکل برآمده یا گنبدی شدن ناحیه خال خود را نشان می دهند. اگر خال صاف باشد، اما اندازه آن تغییر کند، باز هم احتمال سرطانی بودن آن وجود دارد.

فقط اندازه و شکل را نباید زیر نظر گرفت، این خال ها ممکن است متورم و دردناک شوند که باعث خارش یا سوزش، خونریزی و همچنین پوسته پوسته شدن، می شود.

خال های سرطانی

هر چه زودتر یک خال سرطانی را پیدا کنید، درمان آن آسان تر است، بنابراین اگر این تغییرات پوستی را داشتید، مهم است که هرچه سریع تر با پزشک مشورت کنید.

منبع: dailymail
بدون نظر

ورود