مقامات عربستان سعودی از تصمیم خود برای افتتاح یک مشروب فروشی در ریاض، پایتخت این کشور برای فروش مشروبات الکلی به گروهی محدودی از خارجیان غیر مسلمان خبر داده اند، امری که برای اولین بار در بیش از ۷۰ سال گذشته خواهد بود.
مشتریان این مشروب فروشی به دیپلمات ها محدود خواهد بود که طی سالیان گذشته برای مصرف الکل در عربستان از مشروبات الکلی ای استفاده می کردند که خود به صورت محدود، در بسته بندی های رسمی و مهر و موم شده، تحت عنوان «کیف دیپلماتیک» وارد این کشور می کردند.
مقامات عربستان می گویند این مشروب فروشی قرار است با «تجارت غیر قانونی الکل» در این کشور مقابله کند.
ممنوعیت فروش مشروبات الکلی در عربستان از سال ۱۹۵۲ آغاز شد، پس از آنکه یکی از پسران ملک عبدالعزیز، پادشاه وقت این کشور، در حالت مستی یک دیپلمات انگلیسی را با شلیک گلوله به قتل رساند.
انتظار می رود این مشروب فروشی طی هفته های آینده در منطقه ی دیپلماتیک ریاض افتتاح شود.
با این حال، محدودیت هایی نیز در رابطه با فعالیت این مشروب فروشی در نظر گرفته شده است:
– دریافت خدمات از این مشروب فروشی برای مشتریان منوط به ثبت نام قبلی و همینطور دریافت مجوز از دولت است.
– در این مشروب فروشی به هیچ فرد زیر ۲۱ سالی خدمات داده نمی شود و داشتن پوشش مناسب در تمام مدت زمان حضور در مشروب فروشی برای مشتریان ضروری است.
– مشتریان باید شخصاً برای دریافت مشروبات الکلی مراجعه کنند و اجازه ندارند شخص دیگری – مثلاً یک راننده – را از جانب خود برای خرید الکل به این مشروب فروشی بفرستند.
– برای میزان خرید ماهانه ی الکل از این مشروب فروشی، محدودیت هایی تعیین شده است.
با این حال، این محدودیت ها چندان سختگیرانه نیستند.
مشتریان اجازه دارند ماهانه به اندازه ی ۲۴۰ «امتیاز» الکل مصرف کنند. یک لیتر مشروب اسپریتس به اندازه ی ۶ امتیاز ارزش دارد، یک لیتر شراب ۳ امتیاز و یک لیتر آبجو نیز یک امتیاز.
به علاوه، مشتریان این مشروب فروشی شامل خارجی های «عادی» فاقد امتیازات دیپلماتیک که دسترسی رسمی به مشروبات الکلی ندارند، نمی شود.
گرچه قرار است خرید و فروش الکل به یکی از بخش های زندگی در عربستان بدل شود، اما مشتریان این مشروب فروشی باید مراقب باشند که چه جایی را برای نوشیدن الکل انتخاب می کنند و بعد از آن، چه رفتاری خواهند داشت.
بر اساس قوانین فعلی عربستان سعودی، مصرف یا داشتن مشروبات الکلی با مجازات های مختلفی رو به رو می شود، از جمله جریمه نقدی، حبس، شلاق در ملأعام و اخراج از کشور برای خارجی های غیر مجاز.
مقامات عربستان سعودی همچنین قصد دارند اجازه ی واردات محدود مشروبات الکلی توسط دیپلمات ها را بدهند تا به خرید و فروش کنترل نشده ی الکل در این کشور پایان دهند.
در عربستان سعودی دیپلمات ها سال ها مجبور بوده اند که از کیف های دیپلماتیک خود برای واردات محدود مشروبات الکلی به این کشور استفاده کنند. بر اساس قوانین بین المللی، امکان بررسی و مداخله در محتویات کیف های دیپلماتیک از سوی مقامات کشور میزبان دیپلمات ها وجود ندارد.
این ها جدیدترین موارد از سلسله اقدامات پیشگامانه ی عربستان سعودی تحت عنوان «چشم انداز ۲۰۳۰» به دستور ولیعهد آن، محمد بن سلمان است که مقامات عربستان هدف از آن ها را برای افزایش آزادی ها در این کشور عنوان کرده اند.
گرچه در اسلام مصرف مشروبات الکلی ممنوع است، اما عربستان سعودی تا سال ۱۹۵۲ رویکرد سهل گیرانه ای نسبت به این موضوع در داخل دربار پادشاهی خود داشت.
با این حال، همه چیز زمانی تغییر کرد که یکی از شاهزادگان سعودی، میشاری بن عبدالعزیز آل سعود، در سال ۱۹۵۱ در جده، معاون کنسولگری انگلیس در عربستان، سیریل عثمان را به خاطر خودداری از پر کردن دوباره ی لیوان مشروب او در حین انجام مأموریت، به ضرب گلوله به قتل رساند.
یک سال بعد، پادشاه عربستان، ملک عبدالعزیز، مصرف الکل در این کشور را به کلی ممنوع کرد. میشاری نیز قاتل شناخته شد.
گاهی اوقات یه جوری حرف می زنید آدم فکر می کنه آیا چه خبره.
خاندان سفیان مشروب داشتند.
خلافت اموی مشروب داشتند.
خلافت عباسی مشروب داشتند.
خاندان سعود هم مشروب داشتند فقط بازار سیاه و مخفی بود حالا بازار عادیه. این جماعت نمک به حرام، روزی حالشان گرفته خواهد شد همانطور که معاویه حالش گرفته شد.
خوب واسه اینکه مردم غربستان عادت کنن بد نیست روشه خوبیه احتمالا دو سه دهه دیگه مردمشان مشتری اصلی خودشان میشن ،حالا اینا جای خود قراره فعلا دیپلمات مصرف کنن ولی اون عرب ساقی …اونجا چی خودش مث …مینوشه، هرچی باشه فرق زیاد میبینم بین عرب و ایرانی
آره فرق زیاد هست ، یک سروگردن از ما تو همه چیز بالاترن
به لطف ج.ا ، ایرانیا خودشون دیگه استاد شدن در شراب گیری 😆😆
خدا پدر بن سلمان رو بیامرزه
خدا …ما هم از رو زمین برداره