بزرگترین تولیدکنندگان پسته در جهان در ۴۰ سال اخیر؛ جایگاه ایران کجاست؟ + ویدیو

بزرگترین تولیدکنندگان پسته در جهان در ۴۰ سال اخیر؛ جایگاه ایران کجاست؟ + ویدیو

پسته یکی از پرطرفدارترین و مغذی‌ترین آجیل‌ها در جهان است که طعم و رنگ منحصربه‌فردی دارد و در بسیاری از غذاها و دسرها استفاده می شود. منشاء پسته آسیای مرکزی است و تا سال ها، ایران بزرگترین صادر کننده پسته جهان بود. اما اکنون، پسته در بسیاری از کشورهای جهان کشت می شود و در حال حاضر آمریکا، رتبه اول تولید پسته جهان را به خود اختصاص داده است.

آمریکا، ایران و ترکیه بزرگترین کشورهای تولید کننده پسته هستند که ۹۷ درصد پسته را در جهان تولید می کنند. ایالات متحده با اختلاف بزرگترین کشور تولید کننده و صادر کننده است و پس از آن ایران و ترکیه قرار دارند. ایالات متحده آمریکا با تولید تخمینی ۵۲۳,۹۰۰ تن در سال، بزرگترین تولید کننده پسته در جهان است. ایالات متحده در اواخر قرن ۱۹ شروع به کشت پسته کرد، اما در دهه ۱۹۷۰ این صنعت به لطف انواع سیستم های آبیاری جدید در این کشور توسعه یافت. مناطق اصلی کاشت و تولید پسته در ایالات متحده کالیفرنیا، آریزونا و نیومکزیکو هستند.

بزرگترین تولیدکنندگان پسته در جهان

اخیرا با توجه به افزایش نرخ مصرف پسته، صنعت پسته رقابتی شده است. در نتیجه کشورهایی که شرایط مناسبی برای کشت پسته دارند در حال ایجاد باغات پسته جدید هستند. علاوه بر این سه کشور برتر تولیدکننده، سوریه، یونان و برخی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا و اسپانیا نیز به کشت درخت پسته مشغول هستند. اما میزان تولید این کشورها حتی برای تامین نیاز داخلی آنها هم کافی نیست، بنابراین مجبورند پسته را بیشتر از آمریکا و ایران وارد کنند.

بزرگترین تولیدکنندگان پسته در جهان

جلیل کاربخش راوری، نایب رئیس هیات امنای انجمن ملی پسته ایران در آبان ماه امسال علت پایین بودن بازدهی و بهره‌وری باغات پسته ایران نسبت به تولید پسته امریکا را عملکرد در هکتار دانست و اظهار داشت: «در امریکا عملکرد در هر هکتار ۳ تن است اما در ایران عملکرد در هکتار ۵۰۰ تن است که تفاوت زیادی را نشان می‌دهد».

بزرگترین تولیدکنندگان پسته در جهان

کاربخش، کاهش بارندگی، استمرار خشکسالی، کمبود منابع آبی و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، کاهش کیفیت آب‌های زیرزمینی و عدم استفاده از تکنولوژی روز دنیا در این صنعت، مشکلات در تغذیه گیاهی، افت به‌کارگیری از نهاده‌های کیفی همچون سم و کود و ریزمغذی‌ها، نظام خرده مالکی (مبتنی بر قانون ارث) دانست و گفت: «در امریکا باغات دارای تجمیع مدیریت واحد است به طوری که ۳ یا ۴ شخصیت حقوقی کل باغات را مدیریت می‌کنند اما حداقل در استان کرمان ۲۰۰ هزار تولیدکننده خرد داریم که تولیدات‌شان بین ۱۰۰ کیلوگرم تا ۲۰۰ تن است».

مطالب مرتبط
دیجیاتو
۷ نظر

ورود

  • پسته بهمن ۱۴, ۱۴۰۲

    ما یکی دوتا فامیل داریم المان و هلندن. همیشه وقتی میان ایران یکی از چمدونهاشون رو پر پسته و اجیل میکنن. میگن نصف قیمت ایرانه. حالا چون فامیل نزدیک نیستن ندیدم اجیل و پستهاشون رو. ولی تعریف میکنن خیلی کیفیت بالا هستش. حتی یکدونه پسته ی خالی پیدا نمیکنن. ولی ما اجیل مشهد میخریدم به خدا کلی پسته خالی توش پیدا میکنیم.

  • محب الله بهمن ۱۴, ۱۴۰۲

    هرجا هرچیزی باشه آمریکا اوله 🤔
    یعنی چی

    • مهدی جهرمی بهمن ۱۵, ۱۴۰۲

      چون آمریکا نظامش دیکتاتوری نیست و ایدئولوژی خاصی را نمیخواد به ملتش تحمیل کنه و همه چی براساس لیاقت و شایستگی هست نه رابطه و رانت و… زنده باد آمریکا

  • رحمان بهمن ۱۵, ۱۴۰۲

    شگفتااااا…

    آمریکای کبیر…

  • Ели بهمن ۱۵, ۱۴۰۲

    تو جهان هیچ جایگاهی نداریم.مرغ و گوشت سر سفره مردم حرامه.ولی جوری موشک درست میکنیم انگار سر سفره جلوی مهمون میخواییم موشک سرو کنیم.

  • کوروش بهمن ۱۶, ۱۴۰۲

    آقا،شایعه سازی مکن لطفا،همه دنیا می دادند که ما پارسیان خالص وپاک نژاد نه تنها اولین تولید کننده پسته جهان هستیم بلکه در تمام تولیدات صنعتی، کشاورزی غیرصنعتی مثل فرهنگ وادب پارسی در جهان اولین ها هستیم.