مشخصات و ویژگی های تانک کرار مدرن ترین زره‌ پوش ایران

مشخصات و ویژگی های تانک کرار مدرن ترین زره‌ پوش ایران

تانک کرار مدرن‌ترین زره پوش جنگی ایران است. این تانک در سال ۲۰۱۶ معرفی شد و در رونمایی از آن اعلام شد که دارای سیستم کنترل آتش الکترواپتیکی، فاصله‌یاب لیزری، کامپیوتر بالستیک و قابلیت شلیک به اهداف ثابت و متحرک است. کرار قابلیت حمله در همه شرایط جغرافیایی در شب یا روز را داراست.

تانک کرار بر اساس ویژگی‌های سه تانک برتر تی-۹۰ روسی، ام۱ آبرامز آمریکایی و چلنجر ۲ بریتانیایی ساخته شده است. این تانک از موتوری جدید با ساختار بهینه شده استفاده می‌کند که توانی بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ اسب بخار از آن انتظار می‌رود. این احتمال وجود دارد که موتور این تانک از سوی روسیه تأمین و پشتیبانی شود. (تانک تی-۷۲ ایرانی از ۸۴۰ اسب بخار قدرت استفاده می‌کند). همچنین احتمال استفاده از موتور دیزل ملی با قدرت ۱۳۰۰ اسب بخار هم وجود دارد که چندی پیش خط تولید آن افتتاح شد.

آشنایی با تانک کرار قدرتمندترین زره پوش ایرانی

پس از منتفی شدن خرید تانک T ۹۰ روسیه در سال ۲۰۱۵، طراحی جدی برای تولید کرار آغاز شد. این تانک با توپ ۱۲۵میلی‌متری استاندارد تی۷۲ مسلح شده است که سلاحی کارآزموده و مطمئن محسوب می‌شود و می‌تواند طیفی متنوع و گسترده از مهمات را به‌سمت اهداف مختلف شلیک کند.

تانک‌های سفارش‌داده‌شده توسط نیروی زمینی سپاه مجهز به تیربار فرماندهی NSVT با کالیبر ۱۲/۷م‌م کنترل از راه دور است که کاربر آن می‌تواند به‌راحتی و از درون خود تانک آن را فعال و به‌سمت اهداف موردنظر تیراندازی کند، همچنین این تانک مجهز به تیربار ۷/۶۲م‌م PKT هم‌محور با توپ اصلی است.

آشنایی با تانک کرار قدرتمندترین زره پوش ایرانی

سلاح اصلی این تانک همان یک قبضه توپ بدون خان ۱۲۵ میلی‌متری است که در دهه ۱۹۶۰ برای تانک تی-۶۴ طراحی شده و از آن زمان تاکنون تمام تانک‌های تی-۶۴، تی-۷۲، تی-۸۰ و تی-۹۰ و همچنین برخی از تانک‌های کشورهای دیگر هم از آن استفاده می‌کنند.

امکان شلیک موشک ضدتانک هدایت‌شونده آتی-۱۱ اسنیپر (۹ام۱۱۹) هم از همین توپ وجود دارد که برد آن ۱۰۰ متر تا ۶ کیلومتر و قدرت نفوذ آن در زره معادل ۹۵۰ میلی‌متر فولاد ورقه‌ای است و امکان استفاده از آن علیه بالگرد هم وجود دارد. البته با توجه به قیمت بسیار بالای این موشک فقط واحدهای ویژه آن را در خشاب تانک خود حمل می‌کنند.

آشنایی با تانک کرار قدرتمندترین زره پوش ایرانی

تی-۹۰ مثل تانک‌های دیگر روسی از تی-۶۴ به بعد از گلوله‌گذار اتوماتیک استفاده می‌کند و خدمه آن سه نفر (راننده، فرمانده و توپچی) است. گلوله‌گذار اتوماتیک این تانک ۲۲ گلوله را در حالت آماده آتش دارد و گلوله‌گذاری آن ۵ تا ۸ ثانیه طول می‌کشد.

این تانک همچنین هم مجهز به سامانه اتوماسیون تیربار برای شلیک از داخل دهلیز جنگی، توانایی عبور از مناطق ذوعارضه، گودال، رودخانه و حرکت در زیر آب بوده و قابلیت استتار در مقابل سلاح‌های ضد زره را دارا است.

آشنایی با تانک کرار قدرتمندترین زره پوش ایرانی

به گفته مقام‌های وزارت دفاع ایران این تانک حتی در برخی موارد پیشرفته‌تر از تانک روسی تی ۹۰ است، اما به صورت کلی شباهت‌هایی هم با تانک T ۹۰-MS دارد. در تابستان گذشته نشریه «نشنال‌اینترست»، گفته بود به‌نظر می‌رسد تانک کرار شباهت‌های زیادی به تانک روسی تی-۹۰ دارد. تانک تی-۹۰ ام‌اس روسیه در کنار شماری از تولیدات قدرت‌های نظامی پیشرفته مانند تانک لئوپارد آلمان، چلنجر بریتانیا، آبرامز ام۱ای۲ آمریکا و یا بلک‌پنتر کره جنوبی، از بهترین تانک‌های موجود در جهان به شمار می‌رود.

شناسنامه کرار

نوع: تانک اصلی میدان نبرد

تولید: ایران

خدمت: ۱۳۹۵ – اکنون

سازنده: صنایع زرهی بنی‌هاشم

تعداد ساخته‌شده: ۸۰۰ عدد

وزن: ۵۱ تن

طول: ۹٫۵ متر (با احتساب لوله توپ)، ۷ متر (طول بدنه)

عرض: ۳٫۷ متر

ارتفاع : ۲٫۳ متر

خدمه: ۳ نفر

سرنشینان: فرمانده، راننده، توپچی

مطالب مرتبط
۳ نظر

ورود

  • Ali اسفند ۹, ۱۴۰۲

    چرا خلاصه و مفید نمیگی. اورهال تانک تی ۷۲. روسیه است؟؟؟؟؟؟

  • راد اسفند ۱۱, ۱۴۰۲

    سلام
    تانک‌ یک توپخانه متحرک با قابلیت اختفا می باشد. وجود آن دلگرمی به نیروی پیاده است. به هنگام پیشروی، نیروی پیاده از تانک بعنوان یک سنگر متحرک و جان پناه استفاده میکند.
    ولی همین توپخانه متحرک در اولویت اول برای انهدام است.
    تو جنگ ایران و عراق آرپی جی ۷ به تانک تی ۷۲ تقریبا بی اثر بود. ضعف تی ۷۲ در شنی و رادیاتور آب آن بود.
    یا روی مین ضد تانک میرفت و آر پی جی به شنی آن میخورد و شنی پاره میشد یا یک خشاب کلاش تو رادیاتور آب خالی می کردند. سیستم خنک کاری تانک از کار می افتاد ، موتور داغ میکرد و از کار می افتاد.
    اوقت تانک به یک آهن پاره بی اثر وسط میدان نبرد تبدیل میشد. هر چند هنوز قابلیت شلیک داشت ولی نابود کردن آن با توپ مستقیم ردخور نداشت.

    در قرن حاضر وجود تانک در میادین نبرد آنچنان موثر نیست. ساخت انبوه آن متوقف شده و بیشتر جنبه نمایشی در مانورها و رژه‌های نظامی داره.

    در آینده نه چندان دور ربات تانک‌های هدایت شونده ماهواره‌ای جایگزین این دسته از تانکها خواهد شد.

    تانکهای آبرامز و چلنجر برای کشورهای مترقی و پیشرفته بی معنی خواهد شد ولی همچنان برای کشورهای جهان چهارمی مجزوبیت دارد.

    • ناشناس اسفند ۱۳, ۱۴۰۲

      اسمش خیلی بهش میاد در میدان جنگ وقتی منهدم شد میگن کرار منهدم شد