نقش پسران علی شمخانی در دور زدن تحریمهای نفتی و فروش نفت این روزها بسیار خبرساز شده است. حسین و برادرش (دو پسر علی شمخانی) یک شرکت کشتیرانی بزرگ به نام آدمیرال دارند که قبلا خبرهای فروش نفت آنها رسانهای شده بود. اما در روزهای اخیر برخی رسانه های داخلی و خارجی ابعاد جدیدی از تجارت نفتی حسین شمخانی و دیگر اعضای خانواده اش را فاش کرده اند.
حسین شمخانی کیست؟
به نقل از رویداد ۲۴، بلومبرگ در گزارشی تحقیقی به تبدیل شدن حسین شمخانی به سلطان معاملات نفت ایران و روسیه پرداخته است. این بخش از گزارش هم چیز جدیدی نبود. در خرداد ماه ۱۴۰۳، نقش فرزندان شمخانی در مخالفت دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با احیای برجام و لغو تحریمها فاش گردید و مشخص شد فعالیت کشتیرانی شرکت پسران شمخانی به حدی گسترش یافته که زمانی که روسیه تحریم شد، همین شرکت وارد بیزنس دور زدن تحریمها برای روسیه هم شده است.
حال بعد از گذشت بیش از دو ماه، بلومبرگ به اسنادی دست پیدا کرده که نشان میدهد شرکتی به نام میلاووس دو سال پیش در دبی تاسیس شده که نفوذ گستردهای در بازارهای جهانی انرژی به دست آورده است. این شرکت به حسین شمخانی تعلق دارد.
این رسانه ادعا کرده است حسین شمخانی به لطف نفوذ پدرش در سطوح بالای مدیریتی موفق شده از فروش نفت و فرآوردههای نفتی ایران و روسیه میلیاردها دلار پول به جیب بزند.
بخش جالب گزارش بلومبرگ، افشای نام مستعار حسین شمخانی است. این رسانه میگوید کمتر کسی در دبی و محافل تجارت جهانی از هویت واقعی حسین شمخانی آگاه است و اکثرا او را به با نام «هکتور» میشناسند و تعداد کمتری حتی نسبت به نفوذ گسترده او آگاهی دارند.
به گفته منابع آگاه، او معاملات بخشهای قابلتوجی از نفت ایران و روسیه را در دست دارد. به گفته این منابع شرکتهای عضو شبکه تجاری او علاوه بر نفت تحریم شده تهران و مسکو، به معامله نفت دیگر کشورهای تحریم نشده نیز میپردازند.
ظاهرا اداره تحقیقات فدارل آمریکا FBI و وزارت خزانهداری آمریکا در حال تحقیق درباره نقض تحریمهای آمریکا از سوی حسین شمخانی و شبکه او از جمله شرکت میلاووس هستند.
چرا پروندههای علی شمخانی برملا شد اما برکنار نمیشد؟
برخورداری قابل توجه فرزندان و خانواده علی شمخانی از رانتهای حاکمیتی چیزی نیست که مقامات عالیرتبه کشور از آن بیخبر باشند. اسفند ۱۴۰۰ برخی رسانهها از توقیف یک کشتی حامل بارهای صادراتی ایران در هند خبر داده بودند. ایلنا در آن زمان خبر داد که این کشتی با نام «کابل» به شرکت ادمیرال، شرکت پسران علی شمخانی تعلق داشته است.
اگرچه علی شمخانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی انتشار این خبر را به «ستون پنجم» و «غربگراهای داخلی» نسبت داد، اما از همان زمان توجه رسانهها به خاندان شمخانی جلب شد. هرچند مقامات از جزییات بیشتری مطلع بودند.
در تمام سالهایی که پسران شمخانی زیر سایه پدرشان، کسب و کارهای مبتنی بر رانت را گسترش میدادند، علی شمخانی یکی از چهرههای مهم در به نتیجه رسیدن یا نرسیدن مذاکرات احیای برجام بود. مذاکراتی که بعد از گذشت ۴ سال هنوز به نتیجه نرسیده، اما به تازگی با بازشدن سفره دل برخی چهرههای نزدیک به دولت وقت مشخص شده یکی از عوامل به نتیجه نرسیدن آن، علی شمخانی بوده است.
محمود واعظی رئیس دفتر روحانی در یک گفتگوی رسانهای که ظاهرا مربوط به اسفند ۱۴۰۲ و برای سالنامه روزنامه اعتماد بوده، گفت حسن روحانی ۵-۶ بار میخواسته شمخانی را عوض کند، اما به دلیل توافقی که از پیش با رهبری کرده بود، قادر به تغییر دبیر شورای عالی امنیت ملی نبود.
واعظی گفته «سال ۹۲ آقای روحانی، آقای شمخانی را برای شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد، مقام معظم رهبری گفتند شما اگر کسی دیگر را دارید بگذارید… نمیدانم ملاحظاتشان چه بود که تأیید نکردند، اما بعدش تأیید کردند.»
او گفته عوض کردن دبیر همیشه یک توافق بین رئیسجمهوری و مقام معظم رهبری است. این توافق حاصل نشد وگرنه آقای روحانی ۵-۶ بار اقدام کردند نشد.
رئیس دفتر روحانی علت تلاش روحانی برای تعویض شمخانی را هم توضیح داد و گفت: «اواخر دولت دوازدهم، خط دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در دوره شمخانی، عدم احیای برجام بود؛ اگر دبیرخانه همسو بودهمان زمان احیا میشد.»
در نهایت شمخانی با یک سلسله افشاگری علیه او و نزدیکانش که طی چندین سال به صورت هدایتشده به رسانهها راه پیدا کرد، از دبیری شورای عالی امنیت ملی کنار گذاشته شد.
سال ۱۴۰۰ اسناد پروندههایی درباره تخلفات در جابه جایی پول در ساخت و سازهای غیرمجاز لواسان به دست رسانهها رسید. در این پرونده نام نوه ۳ ساله علی شمخانی و سید حسین میرمحمدعلی داماد شمخانی به عنوان متخلفان ساخت و سازهای غیرقانونی در لواسان دیده میشد.
با افشای وجود یک شرکت کشتیرانی بزرگ به نام پسران شمخانی، حساسیتها نسبت به خانواده شمخانی و ابهام در فعالیت اقتصادی آنها بیشتر شد. اما اوج افشاگریها علیه شمخانی زمانی بود که خبر اعدام علیرضا اکبری در دی ماه ۱۴۰۱ با جزییات در نیویورکتایمز و فایننشالتایمز منتشر شد. علیرضا اکبری از فرماندهان سابق سپاه بود که در دولت اصلاحات، معاون علی شمخانی، وزیر دفاع وقت و مدتی هم مشاور شمخانی در زمان دبیری شورای عالی امنیت ملی بود. اکبری به اتهام جاسوسی برای بریتانیا در ایران اعدام شد و علی شمخانی را به لبه پرتگاه نزدیکتر کرد.
اینکه چرا علی شمخانی با وجود سلسله افشاگریها علیه خود و خانواده اش از ایجاد دسترسی علنی برای فرزندانش به رانت و ثروت دست نمیکشید جای سوال دارد. شاید بتوان گفت نه تنها پا پس نمیکشید بلکه، جان تازه گرفته بود. شمخانی اسفند ماه ۱۴۰۱ موفق شده بود یک رابطه را که برای مدت هفت سال قطع شده بود، جوش بزند و بعد از از سرگیری روابط ایران و عربستان سعودی و در غیاب دستگاه دیپلماسی، به سردار دیپلماسی تبدیل شده بود.
شمخانی سه ماه قبل از برکناری از شورایعالی امنیت ملی هیچ ابایی نداشت که پسرش را در عالیترین نشست رسمی با رئیس کشور امارات با خود همراه کند. آقازاده شمخانی با تیشرت و کالج بدون جوراب در یکی از رسمیترین دیدارهای جمهوری اسلامی با کشور امارات حضور داشت. با افشاگری اخیر بلومبرگ درباره شرکت میلاووس در دوبی مشخص شد که حضور پسر شمخانی در این دیدار چرا ضروری بوده است؛ چون پسران او باید به طور مستقیم در جریان روابط ایران و امارات قرار میگرفتند تا مبادا کسبوکار پرسود آنها در دور زدن تحریمهای نفتی و پولشویی دچار اختلال شود!
خرداد ماه ۱۴۰۲ شمخانی در نهایت برکنار شد. منصور حقیقتپور از چهرههای نزدیک به لاریجانی در یک گفتگوی رسانهای گفته بود ابراهیم رئیسی از سال ۱۴۰۰ به دنبال تغییر شمخانی بوده. احتمالا رئیسی هم به همان دلیلی که روحانی نتوانست به شمخانی نزدیک شود، قادر به تغییر او نبوده است.
حسین شمخانی معروف به هکتور و آقازاده علی شمخانی کیست؟
علی شمخانی صاحب ۵ فرزند است که نام سه فرزند او یعنی حسن، حسین و زینب تاکنون در پروندههای مختلف مطرح شده است. او چندین برادرزاده، برادر، داماد، قوم و خویش و حتی معاون دارد که در موارد مختلف به مسائل مالی متهم شدهاند.
محمدحسین شمخانی پسر علی شمخانی، همان مدیر شرکت میلاووس و مدیرعامل شرکت کشتیرانی آدمیرال است. محمدحسین شمخانی همان جوان ۲۴ سالهای است که ۱۴ سال پیش در برنامه مثلث شیشهای کنار پدرش ایستاد و اعلام کرد شغل آزاد دارد. علی شمخانی در این برنامه گفت به پسرم توصیه کردهام از هر شغلی که به دولت مربوط باشد دوری کند. یه دهه بعد خبر توقیف یکی از کشتیهای شرکت کشتیرانی متعلق به او و برادرش رسانهای شد. اسفند ماه ۱۴۰۰ خبرگزاری ایلنا در گزارشی به نقل از رسانههای هندی از توقیف یک کشتی به نام «کابل» متعلق به شرکت «ادمیرال» خبر داد و اعلام کرد که مالکیت این کشتی برای پسران علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران بوده است.
زمانی که اولین افشاگریها علیه خانواده شمخانی آغاز شد، مهدی صدرالساداتی داماد «محمدرضا مدرسی یزدی» عضو شورای نگهبان و روحانی جنجالی که به افشاگری علیه مقامات جمهوری اسلامی در شبکههای اجتماعی معروف بود، درباره فرزندان شمخانی و هزینه نجومی دانشگاه آمریکایی بیروت که فرزندان شمخانی در آن تحصیل کرده اند گزارشی منتشر کرد.
بلومبرگ نوشته: حسین شمخانی چهل و چند ساله و متولد تهران است. او در دانشگاه مسکو و دانشگاه آمریکایی بیروت تحصیل کرده و در ایران مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرفته است.
این رسانه به نقل از چند منبع آگاه نوشته: حسین شمخانی بیشتر وقت خود را در دبی میگذراند و در آنجا مشغول خرید و فروش املاک مجلل است. با این حال، او آنقدر اصرار دارد که خود را از انظار عمومی دور نگه دارد که به گفته چندین نفر از حاضران در یک مهمانی تعطیلات میلاووس در ماه دسامبر، زمانی که شامپاین سرو میکردند، مجری مهمانی او را با عنوان “H” معرفی کرد که با تشویقهای بلند حضار همراه بود.
افرادی که او را میشناسند میگویند حسین شمخانی یک تاجر با پوششی شده است که که عینک میزند و اغلب پیراهن یا کت و شلوار یا پولوشرت بر تن دارد. آنها میگویند که شمخانی مؤدب و جدی است و تاریخ تولدها را به خاطر میسپارد و گهگاه به همکارش به مناسبت روزهای خاص به گونهای تبریک میگوید.
چندین منبع آگاه گفتهاند زمانی که وزارت خزانهداری آمریکا در سال ۲۰۲۰ علی شمخانی را در فهرست تحریمها قرار داد، تجارت پسرانش با مشکل جدی مواجه شد.
به گفته چندین منبع آگاه، در عرض دو سال بعد از شکل گیری کنسرسیومی از شرکتهای تحت مدیریت شمخانی جوان در دبی در ژانویه ۲۰۲۲، میلاووس به یک شبکه قارچی متشکل از ۲۰۰ کارمند تبدیل شده است.
برخی از کارمندان سابق این شرکت گفتهاند که کارکردن در میلاووس مانند بازی در یک فیلم هیجانانگیز جاسوسی است. آنها میگویند درون شرکت حتی کارکنان هم برای صدا زدن همدیگر از اسم مستعار استفاده میکنند.
نام حسین شمخانی اولین بار چه زمانی مطرح شد؟
اسفند ماه سال ۱۴۰۱، به دنبال سفر علی شمخانی به کشور امارات، خبرگزاری امارات تصویری از دیدار وی با شیخ راشد، نخست وزیر امارات و حاکم دبی منتشر کرد که حاشیه ساز شد. این تصویر نشان می داد یکی از اعضای هیأت ایرانی همراه علی شمخانی با تیشرت آستین کوتاه و کفش کالج، بدون جوراب در این دیدار حضور پیدا کرده بود که با توجه به رسمی بودن جلسه بحث برانگیز شد.
اواسط فروردین ماه ۱۴۰۲، دو تن از چهره های سیاسی کشور، احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده ی قم در مجلس و حمید رسایی، فعال سیاسی اصولگرا و نماینده ی سابق مجلس در صفحات مجازی خود مدعی شدند فرد بحث برانگیز آن دیدار یکی از پسران علی شمخانی بوده و به حضور وی معترض شدند.
از سویی دیگر شبکه فارسی زبان ایران اینترنشنال در گزارش جدیدی مدعی شده شرکت کشتیرانی آدمیرال متعلق به حسین و حسن شمخانی، پسران علی شمخانی امتیاز انحصاری فروش بخشی از نفت و گاز و محصولات پتروشیمی ایران را در اختیار دارد که از قِبَل آن سالانه صدها میلیون دلار سود نصیب آن ها می گردد.
رویداد ۲۴ نیز در مطلبی به حواشی حضور پسر علی شمخانی در سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به امارات پرداخته و با معرفی اعضای خانواده شمخانی، از همسر و فرزندان گرفته تا داماد، برادران و دیگر اقوام وی، مروری بر ادعاهای مطرح شده درباره ی آن ها داشت.
در بخشی از این گزارش آمده است:
علی شمخانی صاحب ۵ فرزند است که نام سه فرزند او یعنی حسن، حسین و زینب تاکنون در پروندههای مختلف مطرح شده است. او چندین برادرزاده، برادر، داماد، قوم و خویش و حتی معاون دارد که در موارد مختلف به مسائل مالی متهم شدهاند.
محمدحسین شمخانی پسر علی شمخانی و مدیرعامل شرکت کشتیرانی آدمیرال است. محمدحسین شمخانی همان جوان ۲۴ سالهای است که ۱۴ سال پیش در برنامه مثلث شیشهای کنار پدرش ایستاد و اعلام کرد شغل آزاد دارد. علی شمخانی در این برنامه گفت به پسرم توصیه کردهام از هر شغلی که به دولت مربوط باشد دوری کند. یه دهه بعد خبر توقیف یکی از کشتیهای شرکت کشتیرانی متعلق به او و برادرش رسانهای شد. اسفند ماه ۱۴۰۰ خبرگزاری ایلنا در گزارشی به نقل از رسانههای هندی از توقیف یک کشتی به نام «کابل» متعلق به شرکت «ادمیرال» خبر داد و اعلام کرد که مالکیت این کشتی برای پسران علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران بوده است.
موضوع شرکت پسران شمخانی پیش از این هم مطرح شده بود. مهدی صدرالساداتی داماد «محمدرضا مدرسی یزدی» عضو شورای نگهبان و روحانی جنجالی که به افشاگری علیه مقامات جمهوری اسلامی در شبکههای اجتماعی معروف بوددرباره فرزندان شمخانی و هزینه نجومی دانشگاه Lebanese american university فرزندان شمخانی را مطرح کرده بود.
شرکت کشتیرانی آدمیرال (Admiral) در سال ۱۳۹۰ تاسیس شد؛ کار این شرکت «ارائه سرویسهای حمل و نقل کانتینری» عنوان شده است.
حسن شمخانی دیگر پسر علی شمخانی شریک برادرش در شرکت کشتیرانی ادمیرال است. او احتمالا فرد حاضر در جلسه با محمد بن زاید است.
آذرمیدخت طباطبایی همسر شمخانی است. نام او در پرونده املاک الهیه تهران رسانهای شد. سال ۱۴۰۰ مهدی صدرالساداتی با انتشار یک ویدیو اعلام کرده بود که یک مجموعه آپارتمانی به ارزش هزار میلیارد تومان در خیابان فرشته تهران متعلق به «آذرمیدخت طباطبایی»، همسر علی شمخانی است.«حسن میرمحمد علی» داماد شمخانی و همسر زینب شمخانی چهره معروف پرونده ساخت و ساز لواسان است. «سیدحسن میرمحمدعلی» مدیرعامل شرکت خط سفید دریای ایرانیان، برادر هادی و سید حسین میرمحمدعلی و برادر هانی میرمحمدعلی، همسر فاطمه حسینی و داماد سید صفدر حسینی رئیس سابق صندوق توسعه ملی است که پرونده او با افشاگریهای میلاد گودرزی خبرنگاری که برخی پروندههای فساد را تعقیب میکرد، در افکار عمومی مطرح شد. البته آن ماجرا به تخریب طبقات اضافی در یکی از واحدهای ساخته شده منتهی شد.
به گزارش رویداد۲۴؛ سال ۹۷ ماجراهای ویلای «حسن میرمحمدعلی» داماد شمخانی و «هانی میرمحمدعلی»، همسر «فاطمه حسینی» نماینده مجلس دهم و «هادی میرمحمدعلی» خبرساز شد. در ابتدای افشاگریها علیه میرمحمد علی، ویدئوهایی از گفتوگوی گودرزی با داماد شمخانی منتشر شد که خود را پیمانکار ویلاها معرفی میکرد و میگفت در جریان ساختوساز غیرمجاز در لواسان شش میلیارد تومان به عنوان خسارت پرداخت کرده است.
زینب شمخانی، دختر علی شمخانی است. نام او هم در پرونده همسرش خبرساز شد. توقیف میلیاردها دلار پول زینب شمخانی در پرونده موسسات مالی و اعتباری کاسپین و فرشتگان در واقع نتیجه افشاگری علیه علی میرمحمدعلی بود. در جریان همین پرونده حساب بانکی پسر سه ساله «حسن میرمحمدعلی» و نوه علی شمخانی خبرساز شد. رسانهها تصویر حکمی را منتشر کردند که بر اساس آن حساب ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی «حسین میرمحمدعلی» و «زینب» و پسر خردسالش که متولد سال ۱۳۹۴ بوده، توقیف شد. یاشار سلطانی روزنامه نگار پیگیر پرونده املاک لواسان در شبکههای اجتماعی خود از این مسئله پرده برداشت. تصویر پاسپورت این کودک متولد ۹۴ که املاک زیادی به نام او بوده و چندین میلیارد حساب در موسسه کاسپین داشته هم منتشر شد.
ناجی شمخانی، پسرعمو علی شمخانی و رئیس هیات مدیره شرکت خانه ایرانیان متعلق به بنیاد مستضعفان است. در فهرست مجوزهایی که به شرکت خانه ایرانیان داده شده مجوز «پیمانکاری ساختمان و ابنیه»، «پیمانکاری نفت و گاز» و «پیمانکاری مرمت آثار باستانی» دیده میشود. این شرکت از جمله شرکتهای ساختمانی بزرگی است که بیشترین سهم را از ابر پروژههای عمرانی از آن خود میکنند.
محمد هادی شمخانی، برادرزاده علی شمخانی تحت عنوان کارشناس سیاسی در مسکو بارها در خبرگزاری ایرنا دست به قلم شده است. آنچه جالب است حضور محمدهادی در راس ضیافتهای سفارت ایران در روسیه با حضور وزیر و همچنین همراهی او با علی شمخانی در سفر به مسکو است. این همراهی و حضور نشاندهنده سطح بالای دسترسیها برای برادرزاده علی شمخانی به عنوان یک کارشناس سیاسی است.
موعود شمخانی هم دیگر برادرزاده علی شمخانی است. او معاون فنی سازمان منطقه آزاد اروند بوده است. نام او در پرونده سقوط متروپل اهواز به دلیل همکاریهایش با حسین عبدالباقی مالک ساختمان متروپل رسانهای شد.
عبدالعظیم شمخانی، برادرناتنی علی شمخانی هم مدیرعامل سابق زیباسازی شهرداری اهواز و قائم مقام پیشین شهردار اهواز است. محمد صدرالساداتی درباره عظیم شمخانی در اینستاگرام خود نوشته بود «در مورد نزدیکان آقای شمخانی یک پدیده خیلی مهم به نام عظیم شمخانی جا افتاده است.»
او دلیل اهمیت عظیم شمخانی را سپردن پستهای مدیریتی خیلی مهم تا قائم مقامی شهرداری اهواز به «جوانی دیپلمه» خوانده که مدعی شده او به عنوان «نماینده محسن رضایی» و برادر ناتنی علی شمخانی در این سمتها قرار گرفته است.
صدرالساداتی سال ۱۳۹۷ در اینستاگرام خود نوشته بود «بگویید کسی که متولد ۶۷ است و به گفته عضو شورای شهر دیپلم دارد چگونه مدیر سازمان زیباسازی میشود؟ بعد معاون خدمات شهری میشود؟ بعد بعضی از این شعلها مدیریت بر بیش از چند هزار پرسنل متخصص است!»
در رزومه برادر ۳۵ ساله علی شمخانی فهرست بلندبالایی از پستهای مدیریتی و حاکمیتی در سن بسیار پایین دیده میشود. از جمله این سمتها نمایندگی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خوزستان در ۲۲ سالگی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی خوزستان در ۲۳ سالگی، بازرس ویژه اداره کل بازرسی استانداری خوزستان در ۲۳سالگی و مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری اهواز در ۲۵سالگی دیده می شود.
کل خاندانشون تبهکارن
اینا و امثال اینا کل ایرانو به گروگان گرفتن
گرونی پدر مردم دراورده بعد یه پسر ۳۰ ساله شرکت کشتیرانی داره رو چه حسابی؟
بعد یه عده کاربر …امثال حاج محمد و حاج حشمت و امیر و بقیه میان از امثال اینا دفاع میکنن
این مردم کی میخوان از خواب بیدار بشن!؟ ?
فواره چون بلند شود سرنگون شود …انشاالله
حق بسیاری از مردم نیازمند ایران ، استعدادهایی که بدلیل عدم امکانات مالی هدر می روند ، نوزادانی که بدلیل عدم برخورداری خانواده دچار فقط غذایی هستند
و سختتراز همه بیماران مبتلا به بیماریهای خاص و نیازمند داروهایی که بدلیل افزایش قیمت دلار از دسترس این بیماران خارجند
همه و همه نتیجه برخورداری عده ای معدود و محدود (که اصطلاحا به آقازاده معروف شده اند، ) از رانتهای اقتصادی ویژه است
لعنت به کسانی که باعث و بانی این وضعیت کشور هستند…تحریمها فقط دستاویزی است تا چپاول اموال مردم شریف ایران از پرده بیرون نیفتد … اما شب دراز است و قلندر بیدار
برجهای اون خلبان چی شد تو سیدنی اگه اشتباه نکنم؟ چون پروندش ایجاد شد ولی پیگیری نکردن. یعنی چی ؟ یعنی بله قالیباف هم تو استرالیا بیزینس زده میلیارد دلاری. ۳ تا برج قشنگ ساختن رو هم شده حدود ۲ میلیارد دلار استرالیا.
مسخره ترین حرفی که تا حالا از یه حامی حکومت شنیدم اینه که ما پدیده * آقا زاده * در کشور نداریم و این حرف ها کار دژمن و رسانه های معاند هست ?
اتفاقا منم موافقم که آقازاده درکشور نداریم
چرا؟ کدام آقا؟ که آقازاده داشته باشد ، آقا کسیست که دارای منش و شخصیت آقایی است ، اینها همه گدازاده های تازه به دوران رسیده ای هستند که از آقا بودن فقط پول و دارند آنهم با برخورداری از رانتهای خلاف قانون ، اگر دست کسی پشت اینها نباشد قادر به پاک کردن دماغشان هم نیستند
خدای ناکرده اگر درست باشه کار بدی میکنند که تحریم را ادامه میدهند با مذاکرات ضد و نقیض و ساختگی که سود فردی کنند با نوسان دادن دلار و دلالی خودرو و بلوکه کردن پول و تهاتر با جنس بنجول خودروی چینی و کره ای و مشابه ان با عنوان کنترل قیمت خودروی داخلی و خرازی و ظریف که سربازی امریکا بود هم احتمالا دست اندر کار اند با عراقچی چون برادرزاده در بانک مرکزی خلاف میکرد چند سال قبل بعد دستگیر و احتمالا ازاد شده. در کل فقط دانشمند فیزیک و شیمی و افراد ساده غیر خویشاوند بزرگان مشابه ان مثل گوسفند و گوشت قربانی هستند در این میان که دشمن انها را ترور میکند فقط و مقصر میداند و با این بزرگان کاری ندارد چون سود میکند
اگه واقعاکارشونایراددارهقوهیقضائیهبایدبرخوردقاطعکند
هرساعت جبهه اش را چندمیلیاردتومان حساب کرده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فواره چون بلند شود سرنگون شود …انشاالله
حق بسیاری از مردم نیازمند ایران ، استعدادهایی که بدلیل عدم امکانات مالی هدر می روند ، نوزادانی که بدلیل عدم برخورداری خانواده دچار فقر غذایی هستند
و سختتراز همه بیماران مبتلا به بیماریهای خاص و نیازمند داروهایی که بدلیل افزایش قیمت دلار از دسترس این بیماران خارجند
همه و همه نتیجه برخورداری عده ای معدود و محدود (که اصطلاحا به آقازاده معروف شده اند، ) از رانتهای اقتصادی ویژه است
لعنت به کسانی که باعث و بانی این وضعیت کشور هستند…تحریمها فقط دستاویزی است تا چپاول اموال مردم شریف ایران از پرده بیرون نیفتد … اما شب دراز است و قلندر بیدار
لطفا اصلاح شود به فقر غذایی
کیبردها هم خودسر شده اند
واقعا گریه داره😔😔😔😔شهید هادی آینده اینها رو پیشبینی کرده بود.دقیق.و کامل.ما ملت ایران باید انقلاب و جمهوری اسلامی ایران رو از اینها پس بگیریم و اهلش رو به قدرت و مسئولیت برسونیم
بنظرتان این افراد خواهان پایین آمدن قیمت دلار هستند؟ باید ناامنی اقتصادی باشد تا از آب گلالود ماهی بگیرندمقصر خودمان هستیم که با اخساساتمان بازی میکنند وما را بصندوقهای رای شان میکشانند.
ایشان کمیسیون دلالی فروش نفت را گرفته و خلافی نکرده
ما تحریمیم و هیچ کشوری نفت ما را نمیخرد مجبوریم نفت را به دلالان بفروشیم
نوش جانش
یادمه یه افشاگری شد تو افریقای جنوبی که چندین حساب وجود داره همه برا این مسئولین مملکته. ۲۷۰ میلیارد تومن پول تو این حسابها هست. بعدم یهویی نه تکذیب شد نه تایید.
تو مالت هم یه خبرنگار رد چندین حساب رو زد هرکدوم بالای ۱۰ میلیارد دلار. خبرنگار رو منفجر کردن داخل اتومبیل.
تو اسپانیا یکی از اقازاده ها در قالب هتلداری پولشویی میکنه و همه هم میدونن.
زمان ممتونی تو ترکیه فقط ۱۸ میلیارد دلار طلا توقیف کردن. البته ترکیه اوضاع اقتصادی بدی داشت و عمدا این طلا و پولها رو توقیف کرد .
تو فرودگاه فرانکفورت چندین چمدان پر ۵۰۰ یوریی کشف کردن که میومد ایران. متعلق به پسر …بود. همونکه دخترش تو منهتن نیویورک گفت درس میخونه و اجاره نشینه. ۵۰۰ یورویی تو اروپا اصلا مبادله نمیشه. حتی فروشگاه ها قبول نمیکنن. فقط و فقط بانکها و موسسات مالی برای جابجایی پول از اسکناس ۵۰۰ یورویی استفاده میکنن. میشناسم طرف مهاجرت کرد هلند، پولهاشو تبدیل به اسکناسای ۵۰۰ یورویی کرد. با اسکناس ۵۰۰ یورویی هیچکاری نتونست بکنه. چند ماه هم بانک حسابشو مسدود کرده بود. میخواست ۵۰۰ یورویی رو به حسابش بریزه. بانک هم زنگ زد به موسسه های ضد پولشویی و پلیس. چندماه فقط بازجویی شد.
تو منهتن نیویورک هم اجاره اپارتمان هفته ایی هست. یه اپارتمان معمولی قدیمی که بازسازی نشده ماهی بالای ۱۰ هزار دلاره. بعد دختر این …میگفت بدبخت بیچاره هست و اجاره نشینه.
…هم یکی از گرونترین مستغلات رو تو سیدنی ساختن. یه ساختمون با برجهای سه قلو. پولشم از سنگاپور منتقل کردن. خبرنگارهای استرالیا خبرشو زدن. بعدشم بانکه تو سنگاپور یهو بسته شد. پروژه هم توقیف شد. بعدشم ماجرای دانشجوهای ایرانی پیش اومد. و یکی دوتا توریست استرالیایی که تو ایران دستگیر شدن. ۲ تا از دانشجوها مستقیما تحویل امریکا شد. ۲ تا دانشجوی دیگه رو هم با این توریست استرالیایی مبادله کردن. وزیر اطلاعات استرالیا شخصا وارد ایران شد برا تبادل. بعدشم دوباره بانکه تو سنگاپور فعال شد. و دقیقا چندتا واریزی میلیارد دلاری از استرالیا بهش انجام شد بعدم بسته شد بانکه. خبرنگار استرالیایی حتی خود بانکه تو سنگاپور رفت. ولی بانک حتی دفتر نداشته. فقط یه صندوق پستی داشته. بعد چنین بانکی واریزی میلیارد دلاری داشته.
بشینید تا چهل و شیش سال دیگه از پیشرفت کشور حرف بزنید، مافیایی غارتگر بر کشور چنبره زده که در ظاهر نماینده مردم ایران برای اداره کشور هست اما پشت این نقاب و الفاظ زیبا و ظاهرسازی ها و تبلیغات، هیچ هدفی به جز استثمار این ملت و غارت تمام منابع و ثروت کشور تا آخرین ریال وجود نداره.
وقتی خطر ایرانی که با توجه به ظرفیت های بزرگ انسانی و طبیعی خود میتواند ابرقدرتی جهانی و تهدیدی علیه همه شود برطرف شد، آنوقت ممکنه کم کم شاهد کنار رفتن چنین افرادی بشیم که در راس حاکمیت قرار دارند. زمانی که دیگه ایران خطری نداشته باشه. اینها خود بزرگترین عامل فقر، عقب ماندگی، تحریم و حسرت های ملت هستند.
مجمع الجزائر قمر. یه زمان کلی… رفتن پاسپورتشو خریدن. یهو هم بانکهای مجمع الجزایر قمر اونقدر توشون حساب باز شد و پول ریخته شد که تولید ناخالص داخلی ش ۱۰ برابر شد. اکثر نفت فروشیهای این نظامیان هم از این جا شروع شد. چون یهو یه کشور حاظر شد پاسپورتشو بفروشه و اینام خریدن و با بانکداری و فروش نفت و گاز و تجارت اشنا شدن و سهم برداشتن. باستی هیلز تو اصفهان داریم ارزونترین ویلاش ۱۰۰ میلیارد تومنه. یه زمان که اصلا این خبرا رسانه ایی نمیشد این شهرک ویلایی به وسیله خود پلیس محافظت میشد. اصلا کسی نمیتونست داخلش بره. همیشه دو تا ماشین پلیس جلو در ورودی شهرک بود
ای کاش شمخانی و امثال شمخانی آنقدر زود اون جوون های که جلوی چشمشون به خط مقدم میرفتن رو فراموش نمیکردن
اگه همه ما به این فکر کنیم قرار نیست تا ابد در این دنیا زندگی کنیم و مرگ و مردن فقد واسه همسایه نیست و ماهم یه روز باید بریم دیگه کسی حق کسی رو نمیخوره کسی دلی رو نمیشکنه کسی واسه پست مقام بیشتر دروغ نمیگه…..
اولین کامنت این پست برای ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ هست و آخرینش که فعلا من میزارم برای ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ هست
من مرده و شما زنده
ببینید کی گفتم تا … هست این آب و خاک روی آرامش رو نخواهد دید
دزدی کوچکترین ..که تو این مملکت انجام خواهد شد
این حکومت فقط و فقط برای پر کردن جیب خودش اومده و این جیب ته نداره
تا این مردم ساده و …تکونی به خودشون ندن وضع همینه