نگاهی به ۱۰ امپراتوری بزرگ تاریخ که جهان را تغییر دادند

نگاهی به ۱۰ امپراتوری بزرگ تاریخ که جهان را تغییر دادند

امپراتوری های قدرتمند با ظهور و فروپاشی تمدن‌ها در طول تاریخ بشر، تأثیری ماندگار بر جای می‌گذارند. این امپراتوری‌های وسیع تأثیر عمده‌ای بر مسیرهای تجاری، شکل‌گیری فرهنگی و پیشرفت تاریخی دارند. تأثیر آنها در سراسر توسعه اجتماعی کشورها طنین انداز می‌شود و روایت جهانی را برای همیشه تغییر می‌دهد.

فهرست ۱۰ امپراتوری بزرگ تاریخ

  • امپراتوری بریتانیا
  • امپراتوری مغول
  • امپراتوری روسیه
  • امپراتوری عثمانی
  • امپراتوری اسپانیا
  • دودمان چینگ
  • خلافت اموی
  • خلافت عباسی
  • امپراتوری روم
  • امپراتوری هخامنشی ایران

۱. امپراتوری بریتانیا (قرن ۱۶ تا ۲۰)

امپراتوری بریتانیا که یک امپراتوری عظیم بود از اواخر قرن ۱۶ تا اواسط قرن ۲۰ تاثیر قابل توجهی بر تاریخ جهان داشت. این امپراتوری با کاوشگری‌ها و اکتشافات استعماری «عصر اکتشاف» آغاز شد و در دهه ۱۸۰۰ به اوج خود رسید.

جمله «در امپراتوری بریتانیا خورشید هرگز غروب نمی‌کند» به خوبی عظمت آن را به تصویر می‌کشد زیرا مستعمرات آنها در سرتاسر آفریقا، آسیا، آمریکا، اقیانوسیه و کارائیب گسترش یافت.

امپراتوری بریتانیا تا سال ۱۹۱۳ بر ۴۱۲ میلیون نفر حکومت می‌کرد که ۲۳ درصد از جمعیت جهان در آن زمان را تشکیل می‌داد. تا سال ۱۹۲۰، آنها ۲۴ درصد از مساحت کل زمین، تقریباً ۳۵.۵ میلیون کیلومتر مربع، را به خود اختصاص دادند.

امپراتوری بریتانیا علاوه بر کنترل بخش‌های وسیعی از قلمرو، بر سیستم‌های سیاسی، اقتصادی و محیط‌های فرهنگی تأثیر گذاشت. منابع به‌دست‌آمده از مستعمرات به انقلاب صنعتی بریتانیا کمک کرد و نیروی دریایی این امپراتوری توانست تجارت و ارتباطات بین‌المللی را ارتقا دهد.

با به دست آوردن استقلال مستعمرات سابق، امپراتوری بریتانیا به تدریج در طول قرن بیستم از بین رفت. این امپراتوری میراث پیچیده‌ای از خود بر جای گذاشت که تأثیرات مفید و منفی داشت، اما تأثیر تاریخی آن را نمی‌توان انکار کرد.

۲. امپراتوری مغول (۱۳۶۸-۱۲۰۶)

چنگیزخان امپراتوری مغول را در سال ۱۲۰۶ تأسیس کرد و آن را به یکی از پیوسته‌ترین و یکپارچه‌ترین سرزمین‌های امپراتوری تاریخ تبدیل کرد. امپراتوری مغول حدود ۲۳ میلیون کیلومتر مربع وسعت داشت.

مغول ها از استپ‌های وسیع آسیای مرکزی شروع کردند و با سرعت رعدآسا چین، خاورمیانه و بخش‌هایی از اروپای شرقی را در نوردید و امپراتوری مغول را از اروپای شرقی تا آسیا گسترش دادند.

مغول‌ها که به دلیل مهارت بی‌نظیر سوارکاری و استراتژی‌های نظامی خلاقانه‌شان مشهور بودند، با ضربات سریع سواره نظام و مهارت در تیراندازی با کمان، میدان نبرد را متحول کردند. کوبلای خان و دیگر جانشینان چنگیز خان، رشد امپراتوری را ادامه دادند و به آن کمک کردند تا در اواسط قرن سیزدهم به اوج خود برسد.

تعاملات فرهنگی خارق العاده بین شرق و غرب توسط امپراتوری مغول امکان پذیر شد. مغول ها علیرغم وجهه هولناک خود به عنوان فاتح، توانایی خارق العاده‌ای در حکومت، تشویق به تساهل مذهبی و اجرای شیوه های اداری بدیع از خود نشان دادند.

امپراتوری مغول سرانجام در قرن چهاردهم به دلیل درگیری های داخلی، تجزیه سیاسی و نیروهای خارجی افول کرد. این امپراتوری باوجود تاریخچه کوتاه خود، تأثیر عمیقی بر مسیرهای تجاری، ژئوپلیتیک و تقابل فرهنگی برای قرن‌های آینده داشت.

۳. امپراتوری روسیه (۱۹۱۷-۱۷۲۱)

امپراتوری روسیه که از سال ۱۷۲۱ تا ۱۹۱۷ بر تمام تاریخ اوراسیا حاکم بود، یک نیروی سیاسی عظیم و قدرتمند بود. با اصلاحاتی که توسط پتر کبیر در اوایل دهه ۱۷۰۰ انجام شد، روسیه از زیر لوای روسیه تزاری بیرون آمد و به یک قدرت مهم اروپایی تبدیل شد. در نتیجه گسترش سرزمینی امپراتوری، که از اروپای شرقی تا اقیانوس آرام را در‌بر‌می‌گرفت، یک دولت چند قومیتی و چند مذهبی ایجاد شد. امپراتوری روسیه حدود ۲۲ میلیون و ۸۰۰ هزار کیلومتر مربع وسعت داشت.

امپراتوری روسیه در اواخر دهه ۱۷۰۰ تحت رهبری کاترین کبیر از نظر فرهنگی شکوفا شد و از نظر جغرافیایی گسترش یافت و موقعیت قدرت خود را در دریای سیاه و آسیای مرکزی تقویت کرد.

ویژگی امپراتوری روسیه حکومت اقتدارگرا بود. ناآرامی‌های اجتماعی با تلاش‌های قرن نوزدهم برای صنعتی‌سازی و مدرن‌سازی همراه بود که در انقلاب ۱۹۱۷ روسیه به اوج خود رسید.

اتحاد جماهیر شوروی ظهور کرد و سلسله رومانوف با سقوط امپراتوری به پایان رسید. میراث امپراتوری روسیه در زمین های پیچیده ژئوپلیتیک روسیه مدرن، دستاوردهای فرهنگی آن و شگفتی‌های معماری آن باقی مانده است.

۴. امپراتوری عثمانی (۱۹۲۲-۱۲۹۹)

امپراتوری اسلامی عثمانی که از اواخر قرن سیزدهم تا اوایل قرن بیستم بر سه قاره حکومت می‌کرد، به طور قابل توجهی شمال آفریقا، اروپای جنوب شرقی و خاورمیانه را شکل داد. تخمین زده می‌شود که امپراتوری عثمانی در اوج دوران خود ۵.۲ میلیون کیلومتر مربع وسعت داشت.

امپراتوری عثمانی ملغمه‌ای از فرهنگ‌ها، مذاهب و گروه‌های قومی بود و به دلیل سبک حکومتی متنوع و اهل مدارای خود شهرت داشت.

رهبران امپراتوری عثمانی در طول قرن‌های ۱۶ و ۱۷ بر منطقه عظیمی که بخش‌هایی از اروپای شرقی، آسیای غربی و شمال آفریقا را در بر می‌گرفت، حکومت می‌کردند.

این امپراتوری در قرن نوزدهم به دلیل آشفتگی داخلی و فشارهای خارجی شاهد یک دوره فروپاشی بود. با پایان جنگ جهانی اول، مصطفی کمال آتاتورک با سقوط امپراتوری عثمانی، ترکیه مدرن را ایجاد کرد.

کمک‌های فرهنگی، معماری و خوراک‌شناسی گسترده‌ای که امپراتوری عثمانی در مناطقی که زمانی تحت کنترل آن بود به جای گذاشت، به عنوان شاهدی بر تأثیر پایدار امپراتوری عثمانی بر جهان است.

۵. امپراتوری اسپانیا (قرن ۱۵ تا ۱۹)

امپراتوری اسپانیا یکی از مهم‌ترین امپراتوری های تاریخ جهان است که از اواخر قرن ۱۵ تا اوایل قرن ۱۹ به اوج خود رسیده است. در عصر اکتشاف، با سفر کریستف کلمب در سال ۱۴۹۲، راه برای شروع دوره جدیدی از توسعه بین المللی امپراتوری اسپانیا هموار شد. یک شبکه استعماری عظیم و مرتبط توسط امپراتوری ایجاد شد که قاره آمریکا، فیلیپین، بخش‌هایی از آفریقا و جزایر بی‌شماری از اقیانوس آرام را پوشش می‌داد. امپراتوری اسپانیا در اوج قدرت خود بیش از ۱۸ میلیون کیلومتر مربع را اشغال کرد.

امپراتوری اسپانیا فراتر از دستیابی به سرزمین های جدید، زبان، مذهب و فرهنگ را نیز شکل داد. ازجمله یک هویت دورگه متمایز در قاره آمریکا در نتیجه آمیختگی فرهنگ‌های بومی و اسپانیایی پدیدار شد.

با این حال، برتری این امپراتوری بر جهان در مواجهه با مشکلات ژئوپلیتیکی، از جمله جنگ با کشورهای اروپایی رقیب و مشکلات اقتصادی، شروع به کاهش کرد. امپراتوری اسپانیا عمدتاً در قرن نوزدهم فروپاشیده بود و مستعمرات سابق آزادی خود را در یک رشته جنگ استقلال‌طلبانه در سراسر آمریکای لاتین به دست آوردند.

۶. خاندان چینگ (۱۹۱۲-۱۶۴۴)

خاندان چینگ، آخرین سلسله امپراتوری چین تاریخ این کشور را در طول سلطنت خود شکل داد. پس از فروپاشی سلسله مینگ، سلسله چینگ توسط قبیله مانچو آیسین گیورو تأسیس شد. سلسله چینگ به اوج خود رسید و به عنوان بزرگترین و ثروتمندترین امپراتوری دوران خود ظاهر شد. سلسله چینگ مساحتی بالغ بر ۱۳ میلیون کیلومتر مربع را در بر می‌گرفت.

کینگ که به دلیل قدرت نظامی‌اش بدنام بود، مرزهای چین را تا تبت، مغولستان و آسیای مرکزی گسترش داد. با اتخاذ تکنیک‌های اداری چین، این سلسله قدرت خود را تقویت کرد و از طریق اعمال دستورات کنفوسیوس ثبات خود را حفظ کرد.

پیشرفت‌های فرهنگی قابل توجهی در طول سلسله چینگ، از جمله در هنر و ادبیات حاصل شد. با این وجود، این سلسله در سال‌های پایانی خود هم به دلیل فشارهای خارجی از سوی کشورهای غربی و هم با مسائل داخلی مانند رشد جمعیت و فساد، تضعیف شد و درنهایت سقوط کرد.

۷. خلافت اموی (۷۵۰-۶۶۱)

خلافت اموی که از سال ۶۶۱ تا ۷۵۰ بعد از میلاد حکومت کرد، دوره ای محوری در تاریخ اسلام بود و تأثیر عمده‌ای در توسعه اولیه جهان اسلام داشت. خلافت اموی در دوران اوج خود ۱۱ میلیون و ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع را شامل می‌شد. بنی امیه که پس از کشته شدن حضرت علی (ع) زمام امور را به دست گرفتند، پایتخت را از مدینه به دمشق منتقل کردند.

خلافت بنی امیه در سراسر شبه جزیره عربستان، شمال آفریقا، اسپانیا و بخش‌هایی از آسیای مرکزی تحت هدایت خلفای اموی، به‌ویژه معاویه اول و عبدالملک، قدرت گرفت. این گستره جغرافیایی عظیم، گسترش اسلام و گرد هم آمدن بسیاری از تمدن ها را آسان کرد که به دوره طلایی تمدن اسلامی منجر شد.

اما خلافت اموی به دلیل اختلافات داخلی و ناآرامی‌های سیاسی سقوط کرد که مهمترین آن انقلاب عباسیان در سال ۷۵۰ پس از میلاد بود.

۸. خلافت عباسی (۱۲۵۸-۷۵۰)

خلافت عباسی، یکی از مهم‌ترین و طولانی‌ترین امپراتوری‌های اسلامی در تاریخ، از سال ۷۵۰ تا ۱۲۵۸ میلادی حکومت کرد. در سال ۷۵۰، خلافت عباسی به حداکثر مساحت ۴.۲۹ میلیون مایل مربع رسید. عصر طلایی اسلامی دوران شکوفایی فرهنگی، فکری و اقتصادی بزرگی بود که با انتخاب بغداد توسط عباسیان به عنوان پایتخت پس از سقوط خلافت اموی آغاز شد.

بغداد در زمان خلفای اولیه عباسی از جمله آل مامون و هارون الرشید به عنوان مرکز علم و دانش شکوفا شد. علوم پیشرفته، ریاضیات، پزشکی و فلسفه از ترجمه و نگهداری نسخه‌های خطی یونانی، ایرانی و هندی باستان توسط کانون فکری معروف به «بیت الحکمه» بهره فراوان برده است.

خلافت عباسی با گسترش تسلط خود بر بخش هایی از آسیای مرکزی، خاورمیانه و شمال آفریقا، امپراتوری چندملیتی و متنوع را پرورش داد. ترکان سلجوقی و سپس مغول ها از بیرون به این امپراتوری حمله کردند و این امپراتوری نیز باید با آشفتگی‌های داخلی و قیام‌های محلی مقابله می‌کرد.

خلافت عباسی در سال ۱۲۵۸ با حمله مغولان به بغداد به پایان رسید.

۹. امپراتوری روم (۴۷۶ پس از میلاد – ۲۷ قبل از میلاد)

امپراتوری روم، که به عنوان یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های تاریخ در نظر گرفته می‌شود، بر توسعه تاریخ غرب تأثیری بازگشت‌ناپذیر گذاشت. در سال ۱۱۷ پس از میلاد، امپراتوری روم به حداکثر مساحت حدود ۵ میلیون کیلومتر مربع یا ۱.۹ میلیون مایل مربع رسید.

آگوستوس، اولین امپراتور، و ژولیوس سزار نمادی از ظهور امپراتوری از آغاز آن به عنوان جمهوری روم است. زمان آرامش نسبی که به نام Pax Romana شناخته می‌شود، باعث پیشرفت در فناوری، توسعه فرهنگی و رونق اقتصادی در کل امپراتوری شد.

امپراتوری روم حکومت خود را بر اروپا، شمال آفریقا و خاورمیانه گسترش داد و رم را به عنوان پایتخت خود برگزید.

لاتین، که پیش از زبان های رومی وجود داشت، به شدت تحت تأثیر امپراتوری روم قرار گرفت و ایده‌های حقوقی آن تأثیر ماندگاری بر نظام های حقوقی معاصر داشته است. اما سقوط امپراتوری با فشار تهاجم بربرهای خارجی، جنگ داخلی و مشکلات اقتصادی همراه بود.

دوران باستان کلاسیک با سقوط روم در سال ۴۷۶ پس از میلاد به پایان رسید. با این وجود، امپراتوری روم بخش عمده ای از میراث غربی و دوره ای مهم در تاریخ تمدن بشری است که اثر خود را بر هنر، معماری، سیاست و نهادهای فرهنگی بر جای گذاشته است.

۱۰. امپراتوری هخامنشی ایران (۳۳۰ پس از میلاد – ۵۵۰)

امپراتوری هخامنشی ایران یکی از قدرتمندترین و وسیع ترین امپراتوری های دوران باستان بود. امپراتوری پارس مساحتی معادل  5.5 میلیون کیلومتر مربع را در بر می‌گرفت. تاریخ خاور نزدیک و فراتر از آن به طور قابل توجهی تحت تأثیر این امپراتوری بود که توسط کوروش کبیر تأسیس شد. امپراتوری هخامنشی در اوج خود شامل طیف وسیعی از تمدن‌ها، زبان ها و آداب و رسوم بود و از دریای اژه تا رود سند را در بر می‌گرفت.

امپراتوری هخامنشی که به خاطر شیوه‌های اداری نوآورانه‌اش بسیار مورد توجه بود، با تقسیم قلمروهای وسیع خود به استان‌هایی که هر یک توسط یک استاندار رهبری می‌شد، به طور مؤثر تنوع فرهنگی و کارایی حکومت را ارتقا داد. در سرتاسر امپراتوری، تجارت و ارتباطات با جاده وسیع و به خوبی نگهداری شده سلطنتی ایرانی آسان‌تر می‌شد.

نفوذ امپراتوری هخامنشی حتی پس از سرنگونی اسکندر مقدونی در ۳۳۰ قبل از میلاد ادامه یافت. این امر بر اشکانیان و ساسانیان، دو امپراتوری ایرانی دیگر که پس از آن آمدند، تأثیر گذاشت و به گسترش دین زرتشتی و ایجاد ساختارهای اداری و تعاملات فرهنگی کمک کرد. امپراتوری هخامنشی با برجسته کردن دستاوردهای فرهنگ درخشان و ماندگار ایرانی، همچنان بخش مهمی از بافت پیچیده تمدن های باستانی است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۲۱۳ نظر

ورود

  • کوروش کبیر فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    تو خودت ترکمن و افغان مغول ……..هستی چرت و پرتی نگو و دروغ پراکنی نکن …نادان ، مغولان …خرامان تاریخ هستند و برترین نژادها پارسیان هخامنشیان بودند

    • بنده خدا فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      اگر همین ترک ها نبودند به …میگفتی پدر

    • Mahdi فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      داداش همه نژاد ها یکسان و برابر هستند و هیچ نژادی از دیگر نژاد ها برتری ندارد

    • حسین منشأ فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

      عجیب کی گفت هر انسان میتواند از انسان دیگر بهتر و بهترین باشد .پس بله بنده خوب خوب بعد بعد .زشت زشت خوب خوب پس ….زمین زمان صاحب دارد ..طبق فرمان خداوند متعال بله بررسی‌های لازم متوجه میشوید صاحب اصلی کیه .چوپان به مراتب بهتر می‌باشد .از هر سرمایه داری دم از دین خدا ولی در عمل باعث گرفتار شدید بندهای خداوند و رسول الله و خاندان رسول الله.

      • حمید فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

        نفهم پلشت تو کی بهت گفته نظر بدی خودت فهمیدی چی گفتی ؟…

    • غ فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

      هیچ نژادی بردیگری برتری نداره فازتوهم برتری برندار

  • M فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    کوروش کبیر اشتباهه کوروش بزرگ درسته

    • سیستانی فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      صددرصد افغانی هستی این طوری میگی اگه از سیاست سر در میاوردی که هالو روز کشورت این نبود بدبخت یه مشت چوپان ریخت کشورتونو رهبری میکنن اسم ایران خودش اوباهت داره البته ایرانی هایه اصیل که از تمدن هایه کهن ایران به جا ماندن نه مهاجمین

    • سینا فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      درود بر شما

    • محمد مهدی فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

      خب چه فرقی کرد؟فقط یه مقدار ابهت بیشتری در کلمه کبیر نهفته است

    • کورش.بزرگ فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

      درست.کبیرتازی.کورش بزرگ درست وهمه انسانهابرادربرترن.فقط درانسانیت خدمت.ولی نژادمااریایی پارسی ونهایتاباهراقوام متحددیگه زبان پارسی رسمی.گول.اردوغابی پانیسمهانمیخوریم.فعلا… کشورتاریخیمون گروگان گرفته

  • یک ناسیونالیست فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    درود بر حس ناسیونالیستی شما همیشه نژاد آریایی برتر از نژاد های دیگر بوده . کوروش بزرگ و هیتلر قدرت این نژاد رو دانستند و از این قدرت استفاده کردند روح هر دوی این بزرگواران شاد

    • Mahdi فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      روح هر دو شاد ولی هیچ نژادی از نژاد دیگه برتری نداره

    • محمد مهدی فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

      چه قدر نژاد پرستی و رضایت به قتل و غارت های هیتلر به خاطر نژدای که هیچ ربطی به خوبی و بدی آدم نداره بده؛می دونی هیتلر چه قدر آدم کشته که این حرفو می زنی؟الان خدا می دونه اون چه قدر خودش پشیمونه از اینهمه قتل بعد شما با حمایت از کشتار های ایشون خودتونو تو ریختن خون اینهمه مردم بی گناه شریک می کنین؟

  • ناشناس فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    ازحمله اسرائیل گردن کلفت به کنسولگری وبه خاک کشوراسلامی وایران عزیز تیتر داغ خبری نمی زارید نکنه گفتن زیاد این موضوع داغش نکنید چونکه جرعت انتقام مستقیم روندارید فقط قدرت این راه داریدیا ازپشت یا تو قفلت ازدشمن انتقام بگیرید آن هم به صورت عملیات …🤣🤣🤣پس کوکجاست این قدرتی که ازش سخن به میان می آوردید نکند همش باد هوابوده ما نمی دانیم درحد گونده …دیگر بیشتر ازاین که حمله به کنسولگری دیگر چه می خواهید نکند می گویید این قبول نیست فقط حمله به خاک کشور قبول است وبعد هم روزی به خاک کشور حمله می‌کنند بازهم می گویید قبول نیست فقط حمله به … 🤣🤣شدید خنجر بغدادی به یارو گفتند این خنجر زیبا وبزرگ را ازکجا آورده ایی آیا نامی ازخود دارد وبه چه کاری می آید طرف گفت این خنجر زیبا را از بغداد عراق آورده ام نامش خنجر بغدادیس تیزوبران است وبرای دفاع ازجان ومال وناموس خود ازاین خنجر بهره می برم وآن مرد گفت مرا تعجب بسیار است مرد گفت تعجب شما ازچیست؟مرد گفت دیدم چند مرد حرام لقمه شمارو به زور خنجری که دردست داشتند به پشت بازار روانه کردند وهرچه زر وسکه به همراه خود داشتی ازتو به یغما بردند ودرآخر هم ……پس این چه خنجری است که تو باخود به همراه داری حتی نتوانستی با این خنجر ازمال وشرفت دفاع نمای ای مرد 😞🤣حالا این جماعت تمام تجهیزاتی که به دور خود جمع کرده اند ولی دل استفاده کردن ازاین تجهیزات روندارند پس چه سودی درآنها هست خیلی مرد شوند بدهند به جنگجویان یمنی وغیره تا ازاین تجهیزات بهره ای نصیبشان شود وبر ضددشمنان خود به کار گیرند بله دوستان این هست موضوع وداستان خنجر بغدادی😞ما هم انتظار نداریم وارد جنگ با اسرائیل وحامیانش شوید فقط دوعدد موشک ذولفقار ناقابل به یکیه ازپایگاه های این جماعت منفور روانه کنید تا حساب دستشان بیاید حالا اگر این کاررو می خواهند انجام دهند نگاه می کنند کدام کشور کوچکی در منطقه هست که سفارت این جماعت منحوس درآن قرار دارد حمله می‌کنند وبعد هم به جای یه دشمن یه دشمن دیگه هم اضافه می کنند عقل درست وحسابی که ندارند جان تو

    • ایوب فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      زدی تو خال ٫…چرتی بدون حمایت مردم هیچ …نیست

      • کیان فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

        معلومه گرفتاری های مردم بیچاره ایران رو نداری که اینقدر چرند نوشتی!
        دست بردار از اینا و اسرائیل!
        اینا اگه به فکر مردم ایران بودند که اینقدر مردم رو چپاول نمی‌کردند و اینقدر گرونی به سر مردم نمی کردند.
        مردم هیچ ارزشی نه برای اینا و نه برای سفارتخانه‌های بی ارزششون قائل هستند.
        دست بردار!

        • امیر فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

          شما نماینده مردمی؟
          همینا اگه نبودن باید به آمریکایی ها میگفتی خان دایی

          • حامد فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

            کوروش و هخامنشی دروغی بیش نیست، اگرم واقعیت داشته باشه در حد یه حکمرانی محلی بوده

    • علی فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      داداش مواد میزنی؟؟ چطور حوصلت کشید این همه نوشتی. کی میخونه این همه رو. بخدا بری کمته امداد بهت وام خدا زدگی میدن. 😤😤😤😤😤😤

    • رایانه فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      عزیزم . …نگو

    • حسین فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      میگم راستی داداش خودت فهمیدی چی گفتی ؟

    • تونیک فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      …فرمایش میکنید 👌

    • محمد مهدی فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

      سلام.در قدرت نظامی جموری اسلامی ایران شکی نیست،منتها سیاست خیلی پیچیده تر از این حرفا است و باید عاقلانه و سنجیده عمل کرد؛درسته که اسرائیل توانایی جنگ با ایران اونم تو این اوضاع در گیری تو فلسطین رو نداره،اما مشکل نامردیه،اسرائیل نه ایران که فلسیطن عزیز رو هم تو حوزه نظامی نمی تونه شکست بده،منتها به کشتار غیر نظاپیان بی گناه رو میاره و حفظ جون شهرواندان از جمله وظایف یک حکومت عادله.

  • ناشناس فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    دوره وایکینگ رو بخونید ببینید چه بلاهایی سر ملت اینگلیس و فرانسه آوردن ولی بازم من کوروش کبیر و ترجیح میدم ولی باید جزو ۱۰ تا بود وایکینگ

  • رسول فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    از هر فرصت برای چپوندن داستان هخامنشی تو کله های خام استفاده کنید. بابا این داستان خیلی وقته لو رفته. احتمالا اینو منتشر نکنین اما خودت یه لحظه اندیشه کن، شاید روزی بتونیم با رهایی از این داستان‌ها و تبعاتی که در اذهان ایرانی ایجاد میکنه، گامی به پیش برداریم.

    • مهلا فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      نگاه کردن به گذشته یعنی درس گرفتن و انجام کار درست در آینده پس به نظر من هرچقدر داستان هخامنشی رو تکرار کنن بهتره.
      مردم ایران کله خام نیستن اونا فقط خیلی وقته از قدرت تفکرشون استفاده نکردن

    • df فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      اقا رسول داستان هایی که تو برعلیه تاریخ ایران خوندی حتما منشا اون از دشمنی افراد … افراطی است برو بابا تا کی دشمنی با این وطن در شاهنامه فردوسی که یک شاهکار در تاریخ بود هیچ دشمن خارجی نتوانست رستم رو شکست بده یا به چالش بکشه بجز اسفندیار ، سهراب ، برادرش و … فردوسی خواست بفهمونه تنها چیزی که می‌تونه ایران رو نابود کنه خیانت یک برادر ایرانیست ، حالا کله کی خامه ؟

    • Mahdi فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      اصن میفهمی چی میگی؟ اینا تاریخن این ملتن نه یه مشت داستان دروغین

    • کیارش فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

      نکنه با تاریخ پرفروغ …مهاجم به ایران ونابودگر تاریخ وتمدن میشه قدمی به جلو برداشت؟؟فعلا که با این … داریم عقب عقب میریم

    • ایرانی فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

      توهم زده هایی مثل تو فقط توی تخیلات خودشان هستند.یک جهان به بزرگی هخامنشیان ایمان دارند و احترام میگذارند و امثال شما بی هویت بودن و یا هویت توهمی رو انتخاب میکنید.هخامنشیان قبل از اینکه برای ایرانیان عزیز باشند برای انسان و انسانیت عزیزند.

  • مجید فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    دوره نظام مقدس جمهوری اسلامی را باید اضافه کنیم که عصر شکوفایی استعدادها و اقتصاد و رفاه و شکوه دوره هخامنشیان را بیاد می‌آورد

  • الف مثل ایران فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    هخامنشیان پیش از میلاد بودند نه پس از میلاد

  • الف مثل ایران فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    هخامنشیان مهم بودند چون حقوق بشر رو ابداع کردن

  • سینا فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    کورش بزرگ. کبیر عربی ست.

  • کورش کبیر فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    برو مغول بد بخت تو کتاب سگ هم بزنی مینویسه هخامنشی چرا دروغ پراکنی میکنی برا مردم

  • عرفان فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    از نظر من ایران باید خیلی وقت پیش نابود میشد. کامنت ها رو که خوندم بعضی از ایرانی ها خودشون داشتن گذشته خودشونو فوش بارون میکردن. و میگفتن کوروش وجود نداره. از طرفی دوستداران پروپا قرص کوروش بزرگ از اسرائیل حمایت میکنند در حالی که نمیدانند یهودی ها ۷۷ هزار ایرانی کشتند در گذشته. واقعا برای این خاک گرانبها متاسفم که دوستداران کوروش بزرگ و …..همو فوش بارون میکنند در حالی که نمیدانند همه از یه خونند. هیچکس متوجه این اشکال نشد جز من بچه ۱۵ ساله. یه نگاهی به خودتون بندازید. در وجود کوروش بزرگ شک دارید برید موزه هارو نگاه کنید. برید اون شگفتی هارو نگاه کنید. برید منشور کوروشو نگاه کنید و بخونید. کاشکی بدونید که چقدر به نابودی ایران امید وارم. چون از شما …متنفرم که اینجور میکنید با این خاک. هرچند که ایران نابود بشه میشیم مس ژاپنی ها. در ضمن به اون بسیجیا که میگن همش قایم مکی میجنگیدید. باید بگم که یه نگاهی به دولت اشکانی بندازید. اشک کسی بود که مردمان ایرانی رو باهم جمع کرد و سپاهی جمع کرد و ایرانو پس گرفت. در نتیجه ما هنوز زنده اییم و کشورمون یه کشور واحد و مستقله در حالی که. …اینطور ایرانو سرپا گذاشته و مدام و مدام ایران داره صدمه میبینه. چرا ؟ چون …به خودش فکر میکنه و نگاهی به مسئولین نمیندازه که چطور دارن مراقبت میکنن. ارومیه خشک شد این از این خزر هم خشک میشه. توی تمام دوران ایران کدوم یکی از دریا هامون خشک شد ؟ اون دولت های خوب ایران. شما میگید خوبیید پس چطور مردم ناراضی هستند و دوتا دریا در حال خشک شدن هستن. تازه عربا هم میخان خلیج فارسو بگیرن چرا یه نگاهی به اینا نمیندازید؟ چرا این مسخره بازیارو کنار نمیزارید و با آمریکا و اسرائیل جنگو تمام نمیکنید؟

  • arv فروردین ۱۵, ۱۴۰۳

    با احترام به تاریخ جهان و مخصوصا کشور عزیزمان ایران چه فارس و چه کورد و چه تورک و چه بلوچ و چه لر و چه عرب و خزری و خوزی و هزاره و اردو و ازبک و افغان و تاجیک و ترکمان و دری زبان و غیره که ..
    (که احتمالا تاریخ ، ناگفته های بیشتری نسبت به ایران و ایرانی خواهد داشت که باید روزی دین خود را نسبت به ایران و اقوام ایرانی از کورد و لر و بلوچ و تورک و عرب و خزری و خوزی و شمالی و جنوبی و دری و پشتون و اردو و فارس زبان ادا نماید..؟؟)

    (در ضمن و باز با احترام ، هیچ انسانی نباید نژاد خودش را با زبان و لباس و یا چند رسم خاص مقایسه نموده یا معرفی نماید که نژاد… ؟؟)

  • تورک فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

    خب چرا آخرش نگفتی کوروش توسط ملکه تورک آنا تومروس به درک واصل شد

  • سرباز گارد فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

    درود ب همه هموطنانم🙋🏻 مردمی ک از گذشته و تاریخ خود آگاهی کافی نداشته باشند، محکوم ب تکرار اشتباهات و خطاهای نیاکان خود است،دوستان سعی کنیم از تاریخ سرزمینمون شناخت کافی داشته باشیم، هرچقدر ک تلخ و غم انگیز باشد،و همه آموخته هامون و ب فرزندانمون انتقال بدهیم، تا نسل (ملی گرا) تربیت کنیم تا بتونیم اقتدار ایران و دوباره برگردونیم،این ماموریت ماست🙋🏻💐زنده باد ایران و ایرانی😍🙏🙋🏻💐

  • اسماعیل فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

    هخامنش باید ۵باشه چرا آخر زدینش (اصالت)

    • بابک فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

      جدی میگی اسماعیل ؟!! میخوای بیاری خاخامنش ها رو بذاری جای ترک ها؟!!! 😂😂

  • رضا فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

    کورش الا حدود صد سال است که سر زبانها افتاده که نقل و قول از یهودیان سحیونیست است و ما در تاریخ کهن خود نیز نامی از کوروش ندیدیم و بهترین تاریخ معاصر می توان نام برد شاهنامه نامه، که از جمشید سخن گفته حدود هفت هزار سال پیش می زیسته

  • جواد فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

    امیرالمؤمنین علی علیه السلام شهید شدند نه کشته

  • بهادر بهاری راد۰۹۱۴۴۶۳۶۸۳۵ منتطر جواب هستم فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

    هرکسی که به مردم ظلم غارت وجنایت ووووووووو گفتن کلمات سخته انجام می‌دهند تابه امروز است انسان نیستند یک انگل کثیف هستند که آنهارا از بین برد انسانی که عقل منطق دارد جنگ نمی کنند صلح دوستی باتمام مردم جهان اصل انسان بودن است

  • بلک آدام فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

    فقط اون خر هایی که خودشون رو گرگ تصور میکنن چون صدای گرگ در میارن و به شیر توهین میکنن هر وقت چشم بادامی و چهره آسیایی پیدا کردید بعد بیاد ازین غلطا پان…. راه بندازید در ضمن احساس میکنم از سر غرض‌ورزی این مطالب رو درمورد مغول ها نوشتید واصلا به ابعاد وحشیانه اونها توجه نکردید لازم است اینجا یه ضمیمه ارائه بدم که کسانی که امپراتوری مغول رو مدیریت کردند نه شمشیر مغول ها بلکه تدبیر و قلم ایرانی بود واسه همین بود که در آخر مغلوب فرهنگی ایرانیا شدن

  • H فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

    عه خداروشکر اولین امپراتوری جهانی آریاییه آنگلوساکسون هست اگر الان یه عده نمیان بگن انگلیسی ها ترکن

  • کاوه فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

    بعضی از این هندوزاده های خود عاریایی پندار هنوز نفهمیدن این تاریخ و نژاد جعلی که پهلوی با همکاری داوطلبانه یا ناچارانه باستان‌شناسان و موزه‌داران و متخصصان تاریخ برای ایرانشهری ها و فارس ها تاکید میکنم برای فارس ها درست کرده، فقط مصرف داخلی داره و خارج از ایران این نژاد و تاریخ جعلی رو قبول ندارند ، این جعلیات و تحریفات تاریخ انقدر در کتاب های درسی و رسانه ها و…. به دروغ تکرار شده که خود ایرانشهری ها هم باورشون شده که نژادشون عاریایی هست نه مهاجر هندی ، در حالیکه خارج از ایران کل دنیا علی الخصوص تحصیل کرده هاشون، ایرانشهری ها و فارس زبان های ایران (نه ترک و کرد و لر و بلوچ و عرب و ترکمن و…..) رو با ماهیت اصلیشون که مهاجران هندی ساکن ایران هستند میشناسند

  • سعید داننده فروردین ۱۶, ۱۴۰۳

    بابک خرمدین رو چرا ننوشتین ۲۲ سال با خلیفه عباسی جنگید چون اسم آذربایجان میاد نمی نویسین خیلی …

  • علی اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۳
  • علی آبان ۲۹, ۱۴۰۳

    امپراتور یازدهم‌
    امپراتوری …