فنلاند با ۵.۵ میلیون نفر جمعیت، برای هفتمین سال متوالی شادترین کشور جهان نامیده شد. این بدان معناست که در طول یک دهه گذشته، پنج کشور اسکاندیناوی علیرغم زمستان های طولانی، سرد و تاریک آنها در میان ۱۰ جایگاه برتر در فهرست شادترین کشورهای جهان قرار گرفته اند.
در همین حال، افغانستان برای پنجمین سال متوالی در انتهای جدول گزارش شادی جهانی باقی مانده است.
زمانی که جدول رده بندی جهانی بیش از ۱۴۰ کشور بر اساس گروه سنی تقسیم شد، لیتوانی به عنوان کشوری با شادترین جوانان زیر ۳۰ سال در نظر گرفته شد.
این گزارش تحت حمایت سازمان ملل که اکنون به سال دوازدهم خود رسیده، بر اساس ارزیابی شادی از ده ها هزار نفر و همچنین داده های اقتصادی و اجتماعی تهیه می شود.
رتبه بندی شادترین کشورهای جهان بر مقیاسی از صفر تا ۱۰ انجام می شوند که بر اساس امتیاز میانگین در یک دوره سه ساله است.
رتبه بندی ها تا حدودی با رفاه یک کشور همبستگی دارند، اما عوامل دیگری مانند امید به زندگی، پیوندهای اجتماعی، آزادی شخصی و فساد نیز به نظر می رسد که پاسخ ها را تحت تأثیر قرار می دهند.
رتبه بریتانیا و ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ کاهش یافت.
در مقابل، توگو به طور مداوم در میان ۲۰ کشور انتهایی در طول یک دهه گذشته قرار گرفته است.
مصر، هائیتی، رواندا و سیرالئون از جمله دیگر کشورهایی هستند که اغلب در میان ۲۰ کشور انتهایی رده بندی می شوند.
در گزارش تازه ۲۰۲۴ سازمان ملل، به فنلاند امتیاز ۷.۷۴ از ۱۰ و به افغانستان ۱.۷۲ از ۱۰ داده شد.
امتیاز ایالات متحده کمی پایین تر بود و از رده بیستم خارج شد، این در حالی است که رتبه بندی از سال ۲۰۱۲ آغاز شده است.
با وجود چندین بحران جهانی بین سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳، از جمله همه گیری کرونا و جنگ در اوکراین، محققان دریافتند که اکثر کشورها امتیازهای رضایت جهانی از زندگی را ثبت کردند که تقریباً به اندازه سال های قبل از همه گیری بود.
در بین نسل ها، تحلیلگران دریافتند که افراد متولد قبل از ۱۹۶۵ معمولاً از آنهایی که بعد از ۱۹۸۰ به دنیا آمده اند، شادتر هستند.
ایالات متحده از نظر شادی در میان جوانان در رده ۶۲ قرار گرفت. این کشور در میان افراد بالای ۶۰ سال در رده دهم بود. رتبه ۴۲ را در گروه میانسالان جوان تر و ۱۷ را در گروه میانسالان مسن تر کسب کرد که از بزرگترین اختلافات در رتبه بندی میان گروه های سنی بود، به طوری که این کشور شاهد شکاف بیش از ۵۰ رتبه ای بین جوانان و سالمندان بود.
کانادا نیز شاهد شکاف ۵۰ رتبه ای بود، با این تفاوت که افراد بالای ۶۰ سال در رده هشتم شادی قرار گرفتند، در حالی که جوانان زیر ۳۰ سال رتبه ۵۸ را کسب کردند.
کارشناسان گفتند که این داده ها یک روند نگران کننده از تجربه مشابه بحران میانسالی توسط جوانان در اروپای غربی و آمریکای شمالی را نشان می دهد.
پروفسور ژان-امانوئل د نو، متخصص اقتصاد و علوم رفتاری در دانشگاه آکسفورد و ویراستار این گزارش گفت: «با تجمیع داده های موجود درباره رفاه کودکان و نوجوانان در سراسر جهان، ما شاهد کاهش نگران کننده شادی به ویژه در آمریکای شمالی و اروپای غربی بودیم. برای اینکه در بعضی نقاط جهان، کودکان از الان چیزی مشابه بحران میانسالی را تجربه می کنند، نیازمند اقدام فوری سیاستی است.»
لیتوانی (رتبه ۱۹ در جهان) شادترین جوانان را در رتبه بندی جهانی سال ۲۰۲۴ داشت، در حالی که دانمارک (رتبه دوم در جهان) در میان افراد بالای ۶۰ سال خود در صدر قرار گرفت.
کرواسی بزرگترین شکاف را میان این دو گروه سنی داشت، به طوری که رتبه جوانان (۱۴) ۶۶ پله بالاتر از سالمندان (۸۰) بود.
این گزارش که در روز بین المللی شادی منتشر شد بر اساس داده های گزارش افرادی است که در هر کشور مورد نظرسنجی قرار گرفته اند. از شرکت کنندگان خواسته می شود به زندگی خود از ۰ تا ۱۰ امتیازدهی کنند و سپس یک امتیاز میانگین برای کشور بر اساس امتیازهای دریافتی در سه سال گذشته محاسبه می شود.
خیلی جالب هست ؟!؟!
تناقضی آشکار
حدود ده کشور رتبه های اول در تجاوزات به زنان و کودکان هم رتبه های اول دارند.
اولا شما که به اون آمار تجاوز باور دارید، چرا به این آمار شادی باور ندارید بنده ی خدا؟ درستی نادرستی یک آمار رو با خط کش منفعت میسنجید؟
ثانیا منبع رسمی بدهید ما هم ببینیم اون آمار تجاوز رو. تو ایران که یک رئیس بیمارستان میگفت بسیاری از کودکان مورد تعرض قرار میگیرن ولی بدلیل نوع تربیت و فرهنگ خانواده ها به بیرون درز نمیکند و هیچ آماری هم ازش نمیگیرن
حالا بمال ولی فرزندان همین بالا دستی هات دارن در همین کشورهای شاد صفا میکنن نوکریش برای تو میمونه
اگه شادی رو در مادیات بزارید بله ما غمگین هستیم اما
در روابط خانوادگی عید ها رسموات باستانی و مذهبی نه
ما جز شاد ترین ها هستیم
میزان کانال های میم ایرانی اینو ثابت میکنه😅
جناب اگه شما فقط با چندتا میم کلا زندگیت شاد میشه این فقط سطح هوشی خودتو نشون میده نه میزان شادی کشور رو😂 بله درسته لابد از دین و مذهب بهت میرسه دقیق تر بخوام بگم از جیب مردم میاد تو جیب تو و امثال تو وگرنه با این وضع هیچ عید و جشنی مخصوصا مذهبی دیگه کوچکترین تاثیری رو مردم نداره، آدم باید فکر و خیالش از حال و آینده راحت باشه تا بتونه شادی حس کنه که اینو کلا از مردم گرفتین. امیدوارم سایت این کامنتو تایید کنه و حذفش نکنه
ایران کو
رتبه ۹۹ ئه پایین تر از گینه
همش به دلخواه تنظیم شده مثلا اسرائیل که کشور نیس البته
با این همه تهدیدات داخلی و خارجی چطور رتبه ۵رو داره
خر خودشونن ،از روزی هم درخواست میکنم هر آماری رو منتشر نکنه
چشم هر اماری که شما تایید کنی و دوسش داشته باشی رو پخش میکنه 😂