توجیه عجیب برای افزایش نجومی مبلغ جرایم رانندگی در روزنامه دولت

توجیه عجیب برای افزایش نجومی مبلغ جرایم رانندگی در روزنامه دولت

انتشار خبر تصمیم راهنمایی و رانندگی برای افزایش چند برابری جریمه ی تخلفات رانندگی در روزهای گذشته بحث برانگیز شده است. بر این اساس، جریمه ی سرعت غیر مجاز به ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا درخصوص افزایش جرایم رانندگی گفت: هدف اصلی از افزایش جرایم بازدارندگی است. بر اساس ماده ۲۸ رسیدگی به تخلفات پلیس باید هر ساله نسبت به افزایش مبلغ جرایم اقدام کند که به دلایل مختلف در ۶ سال گذشته اتفاق نیفتاده و اثر بازدارنده را از دست داده بود.

وی افزود: از سال ۸۵ تا ۹۶ با یک روند کاهشی تصادفات مواجه بودیم ولی مجدداً از ۹۷ تا کنون شاهد روند صعودی بودیم.

سردار حسینی گفت: یکی از دلایل وقوع تصادفات عمل انسانی است راننده به قوانین و مقررات توجه نمی‌کند و با تخلف جان خودش و دیگران را به خطر می‌اندازد.

وی ادامه داد: با توجه به عدد کل تخلفات و تصادفات که تحلیل کردیم بالای ۸۰ درصد از تخلفات حادثه ساز تصادفاتی هستند که منجر به فوت و جرح شدند.

سردار حسینی درباره ی میزان افزایش جرایم گفت: بخشی از جرایم که خطر بیشتری دارند ۴ تا ۵ برابر افزایش به عنوان مثال جریمه سرعت غیر مجاز ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان می‌شود همچنین رانندگی در حالت مستی و استفاده از مواد روان گردان ۲ میلیون ۷۰۰ هزار تومان پیش بینی شده است.

وی گفت: نگاه پلیس و دستگاه متولی بازدارندگی است و ان شاءالله تا ۱۰ یا ۱۵ روز آینده به محض ابلاغ اجرایی می‌شود.

سردار حسینی همچنین در خصوص نحوه ی انتشار نرخ جدید جرایم رانندگی گفت: این جدول ابتدا در تاریخ ۲۵ فروردین در یک روزنامه رسمی چاپ و سپس از سوی رسانه‌های سمعی و بصری به اطلاع مردم خواهد رسید.

افزایش جریمه رانندگی

واکنش ها به افزایش نجومی جریمه تخلفات رانندگی

خبر افزایش شدید ملبغ جرایم رانندگی واکنش هایی را به دنبال داشته است.

محمدحسن آصفری، نایب رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس، افزایش چند برابری جرایم رانندگی را غیر قانونی دانست و خواستار جلوگیری از اجرای این تصمیم دولت و پلیس شد.

آصفری در توئیتی نوشت:

افزایش چند برابری جرائم راهنمایی و رانندگی مصوبه‌ی قانونی ندارد و خلاف می‌باشد. مجلس چنین اجازه ای به پلیس نداده است. هیئت تطبیق قوانین باید ورود کند و دیوان عدالت اداری جلوی این اقدام را بگیرد.

افزایش جریمه رانندگی

در این میان، «ایران» روزنامه ی رسمی دولت، در مطلبی تحت عنوان «پایانی بر پولش را می‌دهم و تخلف می‌کنم!» از افزایش نجومی رقم جرایم رانندگی دفاع کرده است.

در بخشی از این گزارش آمده است:

مبلغ جریمه‌های رانندگی از سال ۱۳۹۴ تغییر نکرده است و همین امر به اعتقاد برخی کارشناسان باعث شده تا بازدارندگی جریمه‌های رانندگی در برابر مهم‌ترین عامل مرگ جاده‌ای، یعنی سرعت غیرمجاز، به صفر برسد و بی‌ارزش شود. حالا دولت ، تنها پس از گذشت چند ماه از درخواست پلیس برای اصلاح نرخ جریمه‌های رانندگی به این درخواست پاسخ مثبت داد.

دکتر روح‌الله ساعی، جامعه‌شناس  در گفت‌وگو با «ایران» گفت: در خصوص افراد، افزایش جریمه‌های رانندگی می‌تواند به عنوان یک عامل مهم بازدارنده مدنظر قرار گیرد. هرچند هر جامعه‌ای قوانین مخصوص به خود را دارد، اما برخی از قوانین جنبه بین‌المللی دارند و در تمامی جوامع تقریباً مشترک هستند و همه آنها را پذیرفته‌اند. یکی از این قوانین بین‌المللی مجازات‌های عمومی است که جریمه‌های رانندگی یکی از مهم‌ترین جنبه‌های مجازات‌های عمومی است. یعنی اگر هر فردی در هر جامعه‌ای قانونی را زیر پا بگذارد با مجازات روبه‌رو می‌شود و این شرایط که در همه جوامع وجود دارد، از عوامل بازدارنده محسوب می‌شود. در تمامی کشورها اگر کسی از چراغ قرمز رد شود با جریمه سنگین روبه‌رو می‌شود یا رانندگی پس از مصرف الکل یا مواد مخدر و روانگردان در همه جای دنیا تخلف است و در همه جوامع راننده خاطی با مجازات روبه‌رو می‌شود.

ساعی در ادامه گفت: مقدار جریمه‌ها آنقدر ناچیز بود که فرد احساس می‌کرد اگر تخلف کند و جریمه را پرداخت کند برایش به صرفه‌تر است تا اینکه قانون را رعایت کند. برای همین می‌بینیم که مثلاً جلوی بیمارستان دوبله پارک می‌کنند و می‌گویند نهایتاً جریمه می‌شویم و حتی به خود زحمت گشتن برای جای پارک را هم نمی‌دهند و به مشکلاتی که برای دیگران به وجود می‌آورند، توجهی ندارند. تصور می‌کنم اگر به نوعی جریمه‌ها افزایشی باشد شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود اما باید عوامل دیگر هم در کنار افزایش جریمه‌ها خودشان را نشان دهند تا همه عوامل در کنار هم بتوانند به طور یکسان مسأله را حل کنند.

مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود