پروژه جاه طلبانه اندونزی برای ساخت یک پایتخت جدید به جای جاکارتا

پروژه جاه طلبانه اندونزی برای ساخت یک پایتخت جدید به جای جاکارتا

اخیراً تصاویری باورنکردنی از پایتخت جدید اندونزی منتشر شده است.

جاده‌ها و ساختمان‌های «نوسانتارا»، شهری در سواحل شرقی بورنئو که قرار است جایگزین جاکارتا شود، به تدریج در حال ساخت هستند.

پیش‌بینی شده که این پروژه بلندپروازانه در سال ۲۰۴۵ تکمیل شود. اما قرار است که ۶ هزار کارمند دولتی تا زمان تحلیف رئیس‌جمهور بعدی اندونزی در ماه اکتبر به این پایتخت جدید نقل مکان کنند.

این پروژه در مجموع ۳۵ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و پس از تکمیل می تواند حدود ۱.۹ میلیون نفر را در خود جای دهد.

در حال حاضر، نزدیک به ۲۰۰ هزار کارگر در حال ساخت این شهر جدید هستند که ۲۵۶,۱۴۲ هکتار وسعت داشته و در فاصله دو هزار کیلومتری جاکارتا قرار دارد.

تغییر پایتخت اندونزی، برای اولین بار توسط رئیس‌جمهور این کشور، جوکو ویدودو در ماه آوریل سال ۲۰۱۹ مطرح شد و او بالا آمدن سطح دریا و ازدحام شدید را به عنوان دلایل اصلی این اقدام ذکر کرد.

امروزه حدود ۱۰.۶ میلیون نفر در جاکارتا زندگی می کنند؛ در حالی که ۳۰ میلیون نفر از جمعیت این کشور در مناطق شهری سکونت دارند.

گرم شدن کره زمین باعث بالا آمدن سطح آب دریاها شده و حدود ۴۰ درصد از این منطقه را زیر آب برده است.

کارشناسان پیش‌بینی کرده اند تا سال ۲۰۵۰ یک سوم جاکارتا زیر آب باشد.

به گفته جوکو ویدودو، پایتخت جدید شهری خواهد بود که «مردم در آن به همه جا دسترسی دارند، جایی که می‌توانند در همه جا دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی کنند، زیرا میزان آلایندگی‌ها در آنجا صفر خواهد بود».

او در یک سخنرانی با تشریح چشم‌انداز این پروژه گفت:

ما می خواهیم یک کلانشهر هوشمند جدید بسازیم که می تواند استعدادهای جهانی را جذب کرده و مرکز نوآوری باشد.

نوسانتارا نزدیک به دریا بوده و در منطقه ای واقع شده که خطر وقوع زلزله، سونامی یا فوران های آتشفشانی نسبتاً کمی دارد.

ساخت نوسانتارا که به معنی «مجمع الجزایر» است، طوری برنامه‌ریزی شده که یک شهر نمونه سازگار با محیط ‌زیست باشد و برق مورد نیاز آن با یک نیروگاه خورشیدی ۵۰ مگاواتی تامین خواهد شد. همچنین، تنها وسایل نقلیه الکتریکی اجازه تردد در این شهر را خواهند داشت.

سؤالات مطرح‌شده در مورد نحوه پرداخت هزینه های ساخت این شهر بی پاسخ مانده و دولت اندونزی تنها متعهد به تأمین حدود ۲۰ درصد از بودجه ساخت نوسانتارا بوده و در تلاش برای یافتن منابع مالی دیگری است.

این شهر جدید توسط نهادی به نام «اداره پایتخت» مدیریت خواهد شد و فرد مسئول برای دوره های پنج ساله مستقیماً توسط رئیس‌جمهور اندونزی منصوب می شود.

اندونزی برای ساختن پایتخت جدید خود، راه کشورهایی مانند استرالیا و ایالات متحده را دنبال می کند.

پارلمان فدرال استرالیا در سال ۱۹۲۷ از ملبورن به کانبرا نقل مکان کرد و در ۱۶ ژوئیه ۱۷۹۰ واشنگتن به عنوان پایتخت ایالات متحده تعیین شد.

جابجایی های اخیر پایتخت، شامل انتقال دولت مالزی از کوالالامپور به پوتراجایا در سال ۲۰۰۳ است. در حالی که میانمار در سال ۲۰۰۶ پایتخت خود را از یانگون به نایپیداو منتقل کرد.

منبع: dailymail
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود