چند ترفند تربیتی کاربردی مخصوص والدین برای جلوگیری از لجبازی کودک

چند ترفند تربیتی کاربردی مخصوص والدین برای جلوگیری از لجبازی کودک

بچه ها به دلایل مختلفی بدرفتاری می کنند، اما شایع ترین دلیل آن بی حوصلگی و کسل شدن است. آن ها متوجه می شوند که رفتارشان تأثیرگذار است، بخصوص اگر بتوانند با استفاده از آن به چیزی که می خواهند برسند. گاهی هم میل به قدرت داشتن، دلیل بدرفتاری های آن ها است، چرا که این روشی است برای کودک تا بتواند تلاش کند و قدرت کنترل خود را اثبات کند. به همین دلیل مهم است که نحوه ی صحیح مدیریت این رفتارها را بلد باشید.

راهکارهایی که در ادامه از آن ها صحبت خواهیم زندگی شما به عنوان پدر و مادر را ساده تر خواهند کرد.

۱- با آرامش و خونسردی بیشتری با او برخورد کنید

بچه ها اغلب از رفتار والدین خود تقلید می کنند، بنابراین باید با آموزش حفظ آرامش و خونسردی به فرزندتان، به رفتار او شکل دهید. اگر زمانی که شروع به جیغ و داد می کند، شما هم سرش فریاد بکشید، این رفتار برای عادی و طبیعی خواهد شد. بنابراین، به جای این کار، به او روش دیگری برای مدیریت احساساتش نشان دهید.

۲- به او حق انتخاب دهید تا بتوانید تصمیم بگیرد که دوست دارد چه کاری انجام دهد

حق انتخاب دادن به کودک کمک می کند نیاز به قدرت داشتن و کنترل داشتن روی امور خود در او ارضا شود. بنابراین مثلاً اگر باید هم اسباب بازی هایش را جمع می کرد و هم دندان هایش را مسواک می زد، از او بپرسید که دوست دارد اول کدام را انجام دهد.

۳- همیشه تنقلات همراه خود داشته باشید

بدرفتاری کودک بسیاری از اوقات ناشی از گرسنگی او است، بنابراین اگر قرار بود با کودک تان بیرون بروید، با همراه داشتن تنقلات می توانید جلوی جیغ و داد کردنش را بگیرید و او را خوش خلق نگه دارید.

۴- او را از پیامدهای منفی احتمالی کارهایش آگاه کنید

«چون من می گویم!» پاسخ خوبی به کودکی نیست که می خواهد بداند چرا نباید کاری را انجام دهد. همیشه سعی کنید با فرزندتان صحبت کنید و برایش توضیح دهید که اگر بدرفتاری کند چه اتفاقی ممکن است و چرا نباید برخی کارها را انجام دهد. او را از عواقبی که کارهایش ممکن است داشته باشند آگاه کنید تا بتواند یاد بگیرد و در آینده تصمیمات بهتری برای خود بگیرد.

۵- یک برنامه ی روزانه برایش تنظیم کنید و بابت عمل به آن به او جایزه دهید

به فرزندتان کمک کنید که یک برنامه ی روزانه ی مناسب برای خود داشته باشد، مثلاً ممنوعیت تماشای تلویزیون از یک ساعت مشخص به بعد، کمک به شستن ظرف ها، مسواک زدن و رفتن به رختخواب در ساعتی مشخص. و اگر دوست دارید خلاق باشید، می توانید برای کل ماه برنامه تنظیم کنید و به فرزندتان بگویید که اگر تمام ماه (یا یک یا ۲ هفته) طبق برنامه عمل کند، می تواند به انتخاب خودش جایزه ای از شما بگیرد.

۶- تنبیه های معقولی برای قانون شکنی هایش تعیین کنید

برای برخی بدرفتاری های کودک تان تنبیه های معقولی در نظر بگیرید. مثلاً اگر فرزندتان در برابر خوردن سبزیجات مقاومت کرد، به او اجازه ی خوردن تنقلات ندهید. یا اگر نمی خواست اسباب بازی هایش را جمع کند، اجازه ندهید بقیه ی روز را با آن ها بازی کند. این شیوه برای کودکانی مناسب است که انجام برخی کارها برایشان دشوار است. با این حال، از تعیین تنبیه های نامعقول خودداری کنید. مثلاً اگر نمی خواست غذایش را بخورد، او را مجبور به شستن لباس ها نکنید.

۷- حواسش را پرت کنید

بچه ها گاهی به این دلیل بدرفتاری می کنند که احساس بی حوصلگی یا کسل شدن می کنند یا کار بهتری برای انجام دادن سراغ ندارند. به همین دلیل، اگر کاری برایش پیدا کنید، بخصوص چیزی که او سرگرم و درگیر کند، حواسش پرت چیز خوبی خواهد شد و دیگر بدرفتاری نخواهد کرد.

۸- از او درباره ی نظرش و و راه حل هایش برای مشکلات بپرسید

وقتی فرزندتان شروع به بدرفتاری می کند، از او بپرسید که آیا مشکلی دارد یا آیا چیزی اذیتش می کند. اگر مشکلی وجود داشت و کودک تان آن را با شما در میان گذاشت، وقت بگذارید و با او درباره ی آن صحبت کنید. از فرزندتان بپرسید که نظر و فکری دارد یا به عقیده ی او چظور می توان آن مشکل را برطرف کرد. اگر پاسخی نداشت، کمی به او کمک کنید، اما یادتان باشد که باید به او این احساس را دهید که این خود اوست که دارد مشکل را حل می کند و شما باید حامی و مشوق او باشید.

۹- احساساتش را بپذیرید و سعی کنید به او کمک کنید

به جای اینکه به فرزندتان بگویید بچه ی بدی شده یا دارد بدرفتاری می کند، می توانید به او نشان دهید که او و احساسی که دارد را درک می کنید. از آنجایی که احساسات نقش مهمی در رفتار کودک دارند، همیشه پذیرای آن ها باشید. مثلاً جمله ی ساده ای مانند این می تواند کمک زیادی به فرزندتان کند: «می فهمم که از اینکه امروز نمی توانیم برویم پارک ناراحت هستی اما هوا خوب نیست».

منبع: brightside
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۲۳ نظر

ورود

  • رضا۱۳ اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۳

    کاشکی بیشتر اموزش بدین،،،من شغلم سوپر مارکتیه به جرات میتوتم بگم ۹۰درصد مشتریا هیچ وقتی واسه تربیت بچه نگذاشتن،،نمونش بچه چیزی میخواد نمیخرن گریه میکنه واسش خرید میکنن!!!!

  • سننه😒 اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۳

    اگه مامانم بگه اول دندوناتو مسواک میزنی یا میای کمک من نظافت میگم هیچ کدوم 😂
    آخه خدایی ما ها که دهه هشتادیم و به دهه هفتاد هم نزدیکیم اینارو گوش نمیدیم چه برسه به بچه های الان

    • بانو اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۳

      صد در صد واسه هر سنی یه حرفی جوابگوهست،و این جمله ها واسه بچه ها خیلی جذابه

    • فرشته اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۳

      دقیقااا
      این چه موارد بی خودی بود نوشتن،تو بیشتر موارد بچه می‌تونه جواب رد بده
      بچه لجباز قلقش این نیست،مثلا اگه غذات نخوردی نمیتونی بستنی بخوری یا تلویزیون ببینی هردوش یه تهدید بچه بدتر لج میکنه

  • محبوبه اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۳

    خیلی ممنونم از شما مطالب خوب و آموزنده تشکر

    • سارا اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۳

      اره راست میگه باید با بچه بازی کرد من یه دونه دختر دارم هنوز یک سالش نشده با اون بازی میکنم

      • Maryam اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۳

        لج بازی بچه قبل دوسال جالب و قابل کنترل بعد اول رو اعصابه قدرت دارد و بیداد و خرابکاریش بیشتر میشه

  • . اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۳

    بچه‌های امروزی اصلا ب حرف بزرگتر ها گوش نمیدن

    • سارا اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۳

      عزیز من دو تا دختر دارم یکیش ۱۷ ساله یکی هم ۱ ساله دختر بزرگم همه کار واسم میکنه چون از کوچیکی ادب کردم میگم پرنسا پاشو میگم بشین میگه باشه دیروز عقدش بود شنبه عروسی شون هست 🥰

      • داریوش اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۳

        مبارک باشه انشالله به خواسته هایشان برسند
        ولی چه ربطی داشت به این سایت

      • چنگیز اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۳

        شنبه عروسی؟ روز شهادت؟

  • سارا اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۳

    اره راست میگه باید با بچه بازی کرد من یه دونه دختر دارم هنوز یک سالش نشده با اون بازی میکنم

  • محمد اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۳

    این بچه های الان فقط با کتکه که حرف گوش میدن! ترفندهایی که توی این مقاله ذکر شد برای نسل دهه ۶۰ و ۷۰ و نهایتا اوایل ۸۰ کاربرد داشت

  • سعید ف اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۳

    حاجی خیلی تو قدیما سیر میکنی ، کتک زدن به قصد تربیت که برای هیچ دوره ای خوب نبوده و نیست ولی این رویه دقیقا برعکس حرف جنابعالیه ، توی دهه چهل و پنجاه و شصت بود که کتک زدن رو جزء لاینفک تربیت میدونستند ، حتی توی مدارس ، الان دیگه خدا رو شکر اکثرا این رویه غلط رو کنار گذاشتند ، شما هم توی افکارت سریعا تجدید نظر کن ، من یکی دوبار به پسرم سیلی ، اونم نه چندان محکم ، زدم همیشه بابتش عذاب وجدان دارم

  • مانی اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۳

    تو هم از اب گل آلود ماهی بگیر خخ

  • مهراد ناصری اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۳

    از نظر من گزینه اول درست است

  • سید کاظم شریفی اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۳

    متاسفانه بچه های الان اکثرا تک فرزند هستند برا همین پدر و مادر رو اذیت میکنن. باید با بچه بازی کنی . دائما اسباب بازی بخری . لوس و پرتوقع میشن و خیلی مشکلات
    ولی وقتی بچه ها ۲ یا ۳ تا باشن با هم بازی میکنن و خیلی هم نرمال تر بزرگ میشن
    بعضی ها میگن مخارج بچه ها زیاده باور کنید یک بچه با این همه اسباب بازی و رفتن پارک و انواع لباس اندازه ۳ تا بجه هزینه داره

  • مریم اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۳

    گزینه دو هیچکدام😆😆😆
    این دیگه چی بود

  • ایول اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۳

    لطفاً یه راه خوب برای تربیت بچه بگین

    • مریم اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۳

      شنبه روز شهادته دیگه بعد غروب شهادت حساب نمیشه

      🥰

  • SAHAND اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۳

    عجیبه

  • وحید صفری اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۳

    حی من ۸ سالمه فهمیدم کار ها رو دیگه روشی نیست!!

  • ساینا اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۳

    به نظر من سوال ۶ هر دوی درست و نادرست یکی است