سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
شفلرا یک گیاه گرمسیری بومی جنوب شرقی آسیا و استرالیا است که به خاطر داشتن شاخ و برگ سرسبز، نگهداری آسان و سازگاری با شرایط مختلف، محبوبیت زیادی دارد. شفلرا برگهای براق و خاصی دارد که همچون چترهای کوچک هستند، به این خاطر به آن گیاه چتری نیز میگویند. گیاه شفلرا به خصوص اگر پرپشت باشد، میتواند زیبایی خیره کنندهای به خانهتان بدهد.
پس اگر شما هم میخواهید بیشتر با شفلرا و راهکارهای پرپشت کردن آن آشنا شوید، تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
راهکارهای پرپشت شدن شفلرا
اگر میخواهید گیاه شفلرای سالم و پرپشتی داشته باشید، حتما عوامل زیر را در نظر بگیرید:
نور مناسب
اگر چه گیاه شفلرا میتواند در نور کم هم رشد کند، اما قرار دادن آن در نقاط روشنتر خانه باعث میشود گیاه پرپشت، سالم و زیباتری داشته باشید. گیاه شفلرا به نور فیلتر شده و غیرمستقیم نیاز دارد و نور بیش از حد و مستقیم خورشید به برگهای آن آسیب میرساند. به همین خاطر اگر بتوانید نقطهای در نزدیکی پنجرهها یا جایی داخل اتاق پیدا کنید که شفلرا در معرض نور مستقیم خورشید نباشد، در زمان کوتاهی شاهد پرپشت شدن این گیاه خواهید.
آبیاری منظم و متعادل
شفلرا را با احتیاط آبیاری کنید زیرا نسبت به آبیاری بیش از حد حساس است و از آب اضافی متنفر است. بهترین روش آبیاری شفلرا این است که صبر کنید تا خاک گلدان کمی خشک شود. برای گیاهان کوچکتر، صبر کنید تا ۲-۳ سانتی متر بالای خاک خشک شود. برای گیاهان بزرگتر نیز صبر کنید تا نیمی از خاک خشک شود. برای گیاهان کوچکتر همچنین میتوانید انگشتتان را به خاک بچسبانید و هر زمان که خشک شده بود، آبیاری را انجام دهید. اما این روش برای گیاهان بزرگتر جواب نمیدهد و روش مناسب برای آبیاری این گیاهان، استفاده از رطوبت سنج خاک است.
استفاده از خاک مناسب
از نظر خاک، این گیاه نیاز خاصی ندارد. مهمترین چیز این است که مطمئن شوید خاک این گیاه به خوبی خشک شده، زیرا همانطور که گفتیم به آبیاری بیش از حد و آب اضافی حساس است. از طرف دیگر گیاهان شفلرا PH خاک کمی اسیدی تا خنثی (بین ۶.۰ و ۷.۰) را ترجیح میدهند. این محدوده pH به گیاه شفلرا این اجازه را میدهد تا مواد مغذی را به راحتی جذب کند. به طور کلی، مخلوط خاکی که حاوی الیاف پوسته نارگیل، پرلیت و کمپوست باشد، برای این گیاه ایدهآل است.
تهویه
شفلرا برای رشد کافی و پرپشت شدن به تهویه مناسب نیاز دارد. زمانی که هوای کافی به این گیاه نرسد، نمیتواند رشد خوبی داشته باشد. پس به طور مداوم هر چند مدت یکبار قسمتهای اضافی را کوچک کنید تا هوای کافی به تمام نقاط گیاه برسد.
ایجاد رطوبت هوا
در حالت ایدهآل، گیاهان شفلرا در صورت وجود رطوبت نسبی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد در محیط، به خوبی رشد میکنند. حداقل تحمل رطوبت این گیاهان نیز حدود ۳۰٪ است. در صورتی که در محیط رطوبت کافی وجود نداشته باشد، ممکن است برگهای شفلرا زرد و شکننده شوند و این گیاه دچار استرس شود. پس در این موقعیت برای کمک به رشد گیاه و پرپشت شدن آن، حتما رطوبت را افزایش دهید.
هرس
هرس کردن گیاه شفلرا، پروسه آسانی است و این گیاه هرس را به خوبی تحمل میکند. برای این کار، برگهایی که فکر میکنید بیش از حد رشد کردهاند یا خیلی آویزان، باریک یا بلند به نظر میرسند را به اندازه یا شکلی که دوست دارید کاهش دهید. گیاه آپارتمانی شفلرا به سرعت پس از هرس بهبود مییابد و در مدت کوتاهی پس از هرس، پرتر و سالمتر به نظر میرسد. فقط به یاد داشته باشید که بیش از ⅓ این گیاه را هرس نکنید زیرا بیشتر از این مقدار، میتواند این گیاه را تحت فشار قرار دهد.
علت رشد نکردن گل شفلرا
برخی از رایجترین علل توقف رشد شفلرا شامل این مواردند:
وجود آفت
گاهی اوقات آفتهای مکنده و قارچی، رشد شفلرا را متوقف میکنند. یکی از آفات معروف شفلرا، شپشک آرد آلود است. برای رفع این آفت، مرتب قسمت بالایی و زیرین برگها را بررسی کنید و در صورت مشاهده مورد مشکوک، سمپاشی انجام دهید.
جابجایی گیاه
اگر گیاه را جابجا کنید و به یک محیط با شرایط بدتر ببرید، رشد شفلرا متوقف میشود و حتی ممکن است این گیاه از بین برود. اما در صورتی که گیاه را به جای بهتری منتقل کنید، برای مدتی رشد آن متوقف میشود و سپس مجددا رشد خوبی خواهد داشت.
علت قهوهای شدن برگ شفلرا
قهوهای شدن برگ شفلرا اغلب به دلیل رطوبت ناکافی هوا یا نور مستقیم و بیش از حد خورشید رخ میدهد. گاهی نیز تجمع آب زیاد، علت قهوهای شدن برگهای این گیاه است. اگر خاک گیاه شفلرا سفت و نامناسب باشد و آب زیادی را در خود نگه دارد یا قسمت پایینی گلدان، فضای کافی برای خروج آب غیرضروری نداشته باشد، برگهای این گیاه رفته رفته قهوهای میشوند.
علت زرد شدن و ریختن برگ شفلرا
زرد شدن و ریختن برگ شفلرا اغلب به دلیل کوددهی غیراصولی، آبیاری بیش از حد، نور مستقیم یا ناکافی و جابجایی ناگهانی گیاه رخ میدهد.
درمان ریزش برگ شفلرا
در برخی شرایط، ریزش کم و در قسمتهای تحتانی گیاه شفلرا، یک اتفاق عادی است زیرا برگهای قدیمی باید بریزند و جای خود را با برگهای جدید عوض کنند. اما اگر این ریزش زیاد و ادامه دار بود، این گیاه را نزدیک پنجره جنوبی قرار دهید. البته نباید به یکباره این کار را انجام دهید تا گیاه دچار شوک شود. بلکه کم کم شفلرا را به سمت پنجره جنوبی ببرید.
گاهی نیز علت ریزش برگهای شفلرا، باد سرد یا گرم است. اگر این گیاه در معرض وزش باد قرار دارد، حتما جای آن را تغییر دهید تا ریزش برگ را متوقف کنید.
علت آویزان شدن برگهای شفلرا
یک شکایت رایج در مورد گیاه شفلرا، آویزان شدن برگهای این گیاه است. این مشکل به دلیل نور بسیار کم ایجاد میشود و برای رفع آن باید گیاه را در معرض نور مطلوب و کافی قرار دهید.
تعویض گلدان در زمان بیماری؛ از دلایل پژمردگی گیاه شفلرا
تعویض دورهای گلدان و افزودن خاک تازه به گلدان جدید، فرصتی را برای تقویت رشد ریشه و پرپشت شدن برگهای گیاه فراهم میکند. گلدان شفلرا معمولا باید هر ۲ تا ۳ سال یکبار یا زمانی که ریشهها از قسمت پایین گلدان بیرون میزنند عوض شود. برای خرید گلدان فلزی بزرگ برای شفلرا نیز میتوانید به وبسایتهای معتبر یا فروشگاههای حضوری مراجعه کنید.
اما اگر زمانی که گیاه بیمار است تعویض گلدان را انجام دهید، گیاه پژمرده میشود و از بین میرود. پس زمانی که برگها بدرنگ میشوند یا علائم بیماری را در گیاه مشاهده کردید، به هیچ عنوان به فکر تعویض گلدان نباشید.
جمعبندی
شفلرا گیاهی گلدار و محبوب است که شرایط نگهداری آسانی دارد و دکوراسیون خانهتان را شیکتر جلوه میدهد. این گیاه قیمت مناسبی هم دارد و انتخابی عالی برای قرار دادن در اتاق خواب، هال یا دفتر کار است. برای اطلاع از قیمت گل شفلرا بزرگ میتوانید به کافه گلدون مراجعه کنید. نکته مهم در خصوص شفلرا این است که همچون سایر گیاهان، نیازهای خاصی دارد که اگر به آنها بی توجه باشید ممکن است خشک شود. ما در این مقاله به تمام نکاتی که باید بدانید اشاره کردیم تا کمک کنیم شفلرا را پرپشتتر و زیباتر کنید.
بدون نظر