شامگاه سه شنبه شبکه تی آر تی فارسیزبان (TRT رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه) با حضور فخر الدین آلتون رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه، احمد آلبایراق، رئیس هیئت مدیره تیآرتی و محمد زاهد سوباجی، مدیرکل تیآرتی افتتاح شد. تیآرتی فارسی، بهعنوان دوازدهمین زبان و نهمین پلتفرم فعالیتهای بینالمللی این شبکه، با شعار هر انسان یک جهان، هر خبر یک روایت و با هدف ارائه محتوای خبری برای بیش از ۱۳۰ میلیون فارسیزبان در سراسر دنیا راهاندازی شده است.
شبکه تی آر تی فارسی با حضور مقامات ترکیه و در غیاب نمایندهای از ایران افتتاح شد. این همان شبکه جنجالی است که مدیر تلویزیون دولتی ترکیه پیشتر ضمن وعده راهاندازی آن گفته بود: «ما باید ایران را ناراحت و اذیت کنیم، باید ایران را آشفته کنیم!» او گفته بود: «ما ناگزیریم تعداد شبکههای خارجیزبان تی. آر. تی را افزایش دهیم، حتی اگر این اقدام باعث ناراحتی و خشم دولت ایران از ما شود.»
ترکیه وقتی برای راه اندازی این شبکه تصمیم گرفت که درگیریها و تنشها بین ایران و اسرائیل هر روز بیشتر میشد، حالا هم وقتی آن را عملیاتی کرده که نقشش در سقوط دولت بشار اسد که میزان صمیمت آن با جمهوری اسلامی ایران موضوع پنهانی نبود، آشکار است.
به نظر میرسد ترکیه خیلی خونسرد و راحت ایجاد مزاحمت برای جمهوری اسلامی را شروع کرده است. البته انتظاری هم غیر از این نبود، زیرا وقتی مدیر شبکه تی آر تی خیلی واضح قصدشان از راه اندازی این شبکه را اعلام کرد، اینجا در تهران غیر مدیر برون مرزی صداوسیما کسی واکنش نشان نداد!
شاید اگر همان وقت مقامات کشورمان با احضار سفیر موضع سفت و سختتری گرفته بودند و به این کشور یادآور میشدند که حواسشان به همه چیز است؛ حالا وضعیت متفاوت بود.
به هر روی ترکیه که این روزها حسابی روی دور شانس است و به قول تحلیلگران بر اسب مراد سوار شده؛ بعد از سوریه سراغ ایران آمده است.
نکته قابل توجه اینکه محمد زاهد سوباجی، مدیرکل تیآرتی در جلسه افتتاح این شبکه دیگر آن حرفهای قبلی را تکرار نکرده و به جایش از اشتراکات فرهنگی یا تلاش برای انعکاس واقعیت به وقت بی اعتمادی به رسانههای غربی گفته است. جالبتر اینکه خبرگزاری تسنیم نیز افتتاح شبکه تی آر تی فارسی را با آب و تاب گزارش کرده و غیر از یک گریز مختصر، اهمیتی به اظهارات جنجالی و قبلی سوباجی نداده است.
چرا کسی صداش درنمیاد ؟ چرا مسؤلین لال شده اند؟