همسران ژاله علو چه کسانی بودند؛ بیوگرافی نصرت‌الله محتشم و ایرج رزمجو

همسران ژاله علو چه کسانی بودند؛ بیوگرافی نصرت‌الله محتشم و ایرج رزمجو

ژاله علو ستاره سینما و تلویزیون روز گذشته در ۹۷ سالگی درگذشت. از همین رو مرور دقیق‌تری بر زندگی شخصی این بازیگر و همسران ژاله علو داریم. بازیگری که دو بار ازدواج کرد و هر دو ازدواجش به جدایی ختم شد.

همسران ژاله علو

ژاله علو در سال ۱۳۳۰ و در سن ۲۴ سالگی با نصرت الله محتشم کارگردان ازدواج کرد که این ازدواج بعد از مدتی به جدایی ختم شد. همسر اول ژاله علو نصرت‌ الله محتشم در سن ۶۹ سالگی و در سال ۱۳۵۸ دار فانی را وداع گفت.

او پس از جدایی از نصرت الله محتشم، برای دومین بار با ایرج رزمجو، ترانه سرا و قهرمان پرش ارتفاع، ازدواج کرد که این ازدواج ژاله علو هم به جدایی ختم شد. همسر سابق خانم علو در اسفند ۱۳۹۳ و در سن ۷۸ سالگی فوت کرد.

او از ازدواج دوم خود پسری به نام شاهرخ دارد.

بیوگرافی نصرت‌الله محتشم

نصرت‌الله محتشم متولد ۱۲۹۸ در تهران کارگردان و بازیگر سینما و تئاتر و دوبلور بود.

وی فعالیت هنری را از سال ۱۳۰۸ با بازی در تئاتر فرهنگ رشت شروع کرد و بعد کار خود را در تئاترهای استودیو درام کرمانشاهی، نکیسا، تهران و فردوسی ادامه داد.

فعالیت سینمایی را از سال ۱۳۱۴ با بازی در فیلم شیرین و فرهاد آغاز کرد.

از دهه ۱۳۲۰ به فعالیت در رادیو مشغول شد؛ و از سال ۱۳۳۱ در دوبله نیز به فعالیت پرداخت.

محتشم دو دوره در سال‌های ۱۳۳۱ و ۱۳۴۱ ریاست اداره نمایش کشور را به عهده داشته است.

او بعد از جدایی از ژاله علو با روح‌انگیز سامی‌نژاد ازدواج کرد.

صدیقه سامی‌نژاد معروف به روح انگیز (۱۲۹۵–۱۳۷۶) نخستین هنرپیشه زن اولین فیلم ناطق ایرانی به نام دختر لُر است. او پس از نقش‌آفرینی در نخستین فیلم خود آنقدر سختی دید که هرگز حاضر به تکرار این تجربه نشد.

نصرت‌الله محتشم در سال ۱۳۵۹ درگذشت.

بیوگرافی ایرج رزمجو

ایرج رزمجو متولد ۲ دیِ ۱۳۱۶ در تهران، ترانه‌‌سرای خوانندگان قدیمی ایرانی و هم چنین قهرمان سابق پرش ارتفاع بوده است.

او فارغ‌ التحصیل رشته علوم ارتباطات و هم چنین فوق لیسانس و دکتری در رشته رفتار انسانی بود.

از آقای رزمجو به‌ عنوان شاعری توانا و ترانه‌ سرایی با استعداد و با احساس یاد می‌شود.

هم چنین جالب است که بدانید ایشان قهرمان در رشته‌ های دو، پرش ارتفاع و پرش نیز بوده است.

رزمجو در سالیان خیلی دور همکاری خود را با پرویز مقصدی و گروه آن سال‌ ها که شامل افرادی مانند داریوش، اونیک، کیوان و هم چنین افشین بود و ترانه‌ های شنیدنی که برای آن ها ساخت، آغاز کرد که از میان آنها می توان به ترانه محبوب «حسود» اشاره کرد. او همچنین ترانه‌ ای برای هوشمند عقیلی به‌ نام «یاد» و ترانه ای برای داریوش به‌ نام «تلافی» سروده است. هم چنین تمامی ترانه‌ های آلبوم «خاطره ۲» را آقای رزمجو برای مهستی، هایده و حمیرا سروده است که شامل ترانه‌ هایی مانند (دل دیوونه) با صدای حمیرا، (طعنه) با صدای مهستی و (راوی) با صدای هایده بوده است.

این موضوع را هم باید افزود که آقای رزمجو با فرامرز آصف، خواننده، آهنگساز و ورزشکار سابق، از دوران ورزش دوستی دیرینه ای داشته است و برای او نیز چندین ترانه سروده است.

ایرج رزمجو همسر دوم ژاله علو بود که زندگی چندانی طولانی با هم نداشتند.

رزمجو در اسفند ۱۳۹۳ در سن ۷۸ سالگی بر اثر بیماری سرطان ریه در بیمارستانی در شهر لس‌آنجلس درگذشت.

بیوگرافی شاهرخ رزمجو

شاهرخ رزمجو در سال  ۱۳۴۴ متولد شده است. او فرزند ژاله علو و از باستان‌شناس ایرانی و متخصص دوره هخامنشی است. او دکترای باستان‌شناسی خود را از دانشگاه لندن اخذ کرده و عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در گروه باستان‌شناسی است.

تحصیلات

  • دکتری، ۱۳۸۷, باستانشناسی، دانشگاه لندن
  • کارشناسی ارشد، ۱۳۸۱، باستانشناسی، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
  • کارشناسی، ۱۳۶۷، باستانشناسی، دانشگاه تهران

آقای رزمجو کارشناسی باستان‌شناسی خود را از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد باستان‌شناسی را از دانشگاه آزاد تهران اخذ کرده‌ است. او در سال ۱۳۷۷ تالار کتیبه‌ها را در موزه ملی ایران راه‌اندازی کرد و در سال ۱۳۸۰ مرکز پژوهش‌های هخامنشی در موزه ملی را نیز رسما به راه انداخت. دکتر رزمجو مدتی هم به عنوان موزه‌ دار و مسئول مجموعه ایران باستان در بخش خاورمیانه موزه بریتانیا به فعالیت و پژوهش اشتغال داشت. وی در همان زمانی که مشغول پژوهش در موزه بریتانیا بود موفق شد  ترجمه کامل‌تری از متن منشور کوروش از بابلی به فارسی را ارائه دهد که در نوع خودش بی نظیر بود. این ترجمه در سال ۱۳۸۹ در کتابی در ایران منتشر گردید. این ترجمه روی وبسایت رسمی موزه بریتانیا نیز قرار گرفته‌ است.

رزمجو با تکیه بر شواهد محکم تاریخی و باستان‌شناسی به نقد فیلم ۳۰۰ هم پرداخته است. او تا به امروز کاوش‌هایی در چند مکان باستانی انجام داده که از مهم‌ترین آنها کاوش در غارهای نیاسر در نزدیکی کاشان است.

دکتر رزمجو در حال حاضر مدرس گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران است.

یک نظر

ورود

  • عباس ع ازاصفهان دی ۴, ۱۴۰۳

    خانم زاله علو صدای بسیارخوب ودرروزی روزگاری بسیاردرخشید روحش شادباشد