روند تغییر نابرابری ثروت از سال ۲۰۰۸ در کشورهای مختلف جهان + نمودار

روند تغییر نابرابری ثروت از سال ۲۰۰۸ در کشورهای مختلف جهان + نمودار

شاخص جینی یک معیار آماری است که برای سنجش نابرابری در توزیع درآمد یا ثروت در یک جامعه استفاده می‌شود. نمودار زیر، تغییرات نابرابری ثروت در کشورهای مختلف را بر اساس مقادیر شاخص جینی آنها از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۳ دنبال می‌کند. مقادیر بالاتر نشان‌دهنده نابرابری بیشتر در توزیع ثروت است. به عنوان مثال، کشوری که در آن یک نفر تمام دارایی‌ها را در اختیار داشته باشد و بقیه هیچ چیزی نداشته باشند، شاخص جینی ۱۰۰٪ خواهد داشت.

رتبه‌بندی کشورها بر اساس تغییرات نابرابری ثروت از ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۳

در این رتبه بندی، سنگاپور بزرگترین رشد را در شاخص جینی خود داشته است، از ۵۳٪ در سال ۲۰۰۸ به ۷۰٪ در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

دولت سنگاپور سیاست‌هایی را برای جذب افراد ثروتمند و همچنین سرمایه‌گذاری بین‌المللی به این کشور اجرا کرده است.

از سوی دیگر، سیاست‌هایی برای کاهش نابرابری از طریق یک لنز اقتصادی طراحی شده‌اند، مانند تلاش برای حذف موانع ساختاری که مانع از به حداکثر رساندن بهره‌وری افراد می‌شوند.

جالب اینجاست که در همین دوره زمانی، میانگین ثروت سنگاپور ۱۱۶٪ افزایش یافته، در حالی که میانه ثروت ۲٪ کاهش یافته است.

همچنین در میان سه کشور اول این رتبه بندی، فنلاند و اسپانیا به همراه سنگاپور سه کشوری هستند که از سال ۲۰۰۸ افزایش ۲۰ درصدی در مقادیر شاخص جینی خود را تجربه کرده‌اند. از ۲۹ کشور مورد بررسی، ۱۸ کشور افزایش نابرابری ثروت را ثبت کرده‌اند.

با این حال، نابرابری ثروت برای چندین کشور، از جمله برخی از اقتصادهای بزرگ نیز کاهش یافته است: ایالات متحده (۱٪-)، آلمان (۶٪-) و عربستان سعودی (۱۳٪-).

یک تحلیل اخیر فدرال رزرو یا بانک مرکزی ایالات متحده نشان داد که از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲، گروه‌هایی با ثروت کم در آمریکا به نسبت همتایان ثروتمندترشان، افزایش درصدی بیشتری در ثروت خود داشته‌اند.

منبع: visualcapitalist
بدون نظر

ورود